Mikä mun vauvaa vaivaa?????

auttakkee222

Nyt vauva 4kk, ihottuma alkoi n.1,5kk sitten, sitä ennen TÄYDELLINEN iho. Ihottuma alkoi ensin käsitaipeesta pienenä kuivakkuutena/punoituksena. Pikkuhiljaa lähti leviämään. Nyt ollaan siinä tilanteessa että ihottuma on koko vartalolla paitsi kasvoissa, jopa päänahka punoittaa. Navan ympärillä/vaippa-alueella ei ole paljon mitään. Ihottuma on punainen, kuiva ja hieman kuumoittava, ja pahin alue rintakehä.

Imetys lopetettiin viikko sitten mun omien terveydellisten syiden takia, ja en kyllä imetysdieteilläkään saanut oireettomuutta. Nyt ollaan viikko syöty Neocatea, mutta kortisonin jälkeen ihottuma palasi taas. Olen ihan hukassa. Huomenna menossa Almiron altistukseen.

Kakka on nyt Neocaten jälkeen ollut tyypillistä Neocatekakkaa, mustanvihreää. Sitä ennen oli viikon ajan ihan lirua ja haisi kauhealle..

Jos jollain on ollut tällaista niin kuulen mielelläni kokemuksia ja neuvoja

8

1611

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkup.22222

      lisäksi vielä hinkkaa silmiään TODELLA paljon..

    • kysymyksiä..

      Oletko käyttänyt vaatteidenpesuun hajusteettomia ja mahd. vähän allergisoivia tuotteita (esim. LV tai Erisan..)? Entäs oletko antanut jo kiinteitä? Onko teillä lemmikkejä? Onko itselläsi mitään aavistusta, mistä ihottuma voisi johtua, eli mistä vain minkä kanssa lapsesi on kontaktissa?

    • Emeliinaliini

      Meillä myös pojan alkukuukaudet oli mahdottoman hyvä ja kaunis iho pojalla. Sitten mitään muuttamatta alkoi ihottumat, tuli oikein sellaisia plänttejä sinne tänne. Ovat tässä vuoden aikana saaneet tulokseksi vaan että atooppinen ihottuma. Mitkään altistustestit ei anna tulosta mistään yliherkkyydestä, mutta suvussa kyllä on hankalia tapauksia, lapsia jotka on käytännössä ihan kaikille ruoka-aineille yliherkkiä. Ja niitä vielä parin vuoden iässä vatvotaan ja ihmetellään kun kukaan ei saa järkevää ruokavaliota luotua tms. ihmettelen aina miten vanhemmat jaksavat ja ylipäätään pitävät muksunsa pirteinä ja normaaleina lapsosina.. ja itsensä järjissään. Neocatet yms on niillä pois käytöstä nekään ei sovi. Altistuksissa ovat jatkuvasti. Eli ihan kaikki vaan syyniin mitä lapsenne suuhun menee. Myös ne riisitärkkelykset ym. mitä esim. vauvan soseissa on..

    • btard

      Hometta talossa? Allergisoivia pintamateriaaleja? Auringonvaloa (tuskin tähän aikaan)? Sinisiä tai ylipäätään värjättyjä vaatteita? Pesu- ja huuhteluaineet?...

    • kokokoliini

      kuulostaa joltain allergialta mutta tarkempi selvittäminen vaatisi enemmän tietoa.
      itsestäni voin sen verran sanoa kun allergikko olen että etenkin talviaikaan pitää kaikki pesuaineet ja voiteet yms mikä on ihoon kosketuksissa, vaihtaa hajusteettomiin (LV, minirisk, erisan)
      lisäksi siivoa koko kämpän perusteellisesti kerran viikossa ja sitten toisen kerran ns. pikaimuroinnin isommat pölyt.

      minun iho menee punaisille laikuille, kutisee, pistelee, punoittaa, tulee haavaumia jne ihan mihin kohtaan vain (ensin taipeisiin ja jos ei tee mitään niin siitä lisääntyy koko ajan).
      vaivaa oikeastaan näin kuivaan talviaikaan, kesällä kestän jopa normaaleja pyykkipulvereita.
      olen allerginen siitepölyille, pölylle, joillekin eläimille ja ruoka-aineille.

      petivaatteet vaihdan noin 2-3 viikon välein, lisäksi tyynyliinan kerran viikkoon. aamuisin tehotuuletan makuuhuonetta ennen petaamista.

      pyrin etten liikaa intoilisi allergian kanssa, ettei tulisi hysteriaa. mutta jotta iholle ei tulisi kaamea olo niin on pakko nuo välttämättömimmät tehdä säännöllisesti.
      lisäksi jos niitä laikkuja tulee tai iho tuntuu kireältä, niin jokailtaisen suihkun jälkeen rasvaan koko ihon. ihottumiin käytän vähäisesti silloin tällöin kortisonia tai sibicortia.
      ihon pesuaine on kokeilujeni perusteella paras olla sebamedin pesuneste ( ei sisällä saippuaa joten ei kuivata)

      ruoka-aineista pahimmat ihottuman tekijät minulla on kamomilla, koivu (lähinnä teessä noita juttuja), paprika, tomaatti, omena, raaka peruna, sitrushedelmät. joskus noita nautin, lähinnä raa-at tuotteet yleensä allergisoivat enemmän.

      ehkä voisit jättää noita allergisoivia aineita pois ruokavaliosta (ja jos imetät niin itseltäsikin), vaihdat pesuaineet ja rasvat ja perustat siivoamiseen...
      itse käytän yksivuotiaani, jolla näyttäisi olevan myös atooppinen iho ja on allergioita, joka ilta pesulla (peppu ja kädet vain sillä sebamedillä, muutoin vedellä huuhdellaan, tukka kerran viikkoon pestään) ja sen jälkeen rasvaan ihon noin kerran viikkoon kauttaaltaan, joka ilta peppuun ja poskiin pebanthenea tms rasvaista voidetta ja jos pahenee laikut tai ihottumat niin sitten rasvataan useammin ja joskus saatan vähän sipaista kortisonia.
      myös allergialääkäri oli sitä mieltä että kannattaa pestä joka ilta hiet pois koska hikinen iho on huonompi kuin toistuva peseminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe