Kuinka helposti toinen sektio?

jip.....

Kysyisin teiltä, joiden ensimmäinen lapsi on syntynyt sektiolla kuinka helposti olette halutessanne saaneet toisen sektion? Onko minkälainen pelkopoli- tms. episodi ollut saada myös toinen lapsi sektiolla, vaikka fyysiseti olisittekin voineet synnyttää alateitse? (siis sellaiset äidit, joiden lantio ei todistetusti estä alatiesynnytystä)
Itselläni ensimmäinen lapsi syntyi sektiolla 2006, ja nyt olen raskaana enkä haluaisi ottaa minkäänlaista kohdunrepeämis- yms. riskiä vaan aion vaatia sektion. Kuinka mahdotonta sen saaminen on?

6

1807

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Henni78

      Itse sain esikkoni sektiolla 07 (perätila syynä) ja nyt aion tämän seuraavankin huhtikuussa sektiolla saada.
      Neuvolassa olen asiasta sanonut miljoona kertaa ja tarjoutunut pelkopolille menemään yms, mutta minulle on sekä lääkäri, että th sanoneet, että eiköhän se edellinen sektio riitä syyksi ja riittää, että asiasta sanon sitten synnytystapa-arviossa, joka on noin rv 36. Näin aion tehdäkin ja pidän tiukasti pääni tässä asiassa. Ja jos ne siellä äitipolilla sitten vielä mutisevat, syytän neuvolaa, koska he eivät nähneet pelkopolia tms tarpeelliseksi, vaikka haluni ja kantani ilmoitin ajoissa.

      Uskon täysin, että yhden sektionkin jälkeen äitiä kuunnellaan, koska useissa isoissa sivistysvaltioissa ei alatiesynnytystä suositella lainkaan enää yhdenkään sektion jälkeen. Kohdun repeämisriski on jotain prosentin luokkaa ja HUS:n omilla sivuilla tilastoitiin, että riippumatta edellisen sektion syistä, noin 25 % normaalisti synnyttämään tulleistä päättyy lopuksi joka tapauksessa /syystä tai toisesta ) sektioon taas uudelleen. Eli periaatteessa jopa neljäsosa joutuu haluamattaankin uudestaan sektioon. Tähänkin aion vedota.

    • **mamma**

      2007 minulle tehtiin esikoiselta sektio hoitovirheen seurauksena. Nyt toista lasta odottaessani 2009 kävin synnytystapa-arvioinnissa ja kerroin haluavani synnyttää alakautta, lääkäri vain tuputti että kyllä saat sektion. Kun muutaman kerran siinä sanoin että eihän alatiesynnytykselle ole mitään estettä, lääkäri totesi ei ja minä sanoin että sitten yritän alakautta ja sillä lääkärikin sitten siunauksensa antoi. No kaikki meni aivan mainiosti, synnytys kesti 5h ja episiotomiaa ei tehty, ei tikin tikkiä ja lapsi terve. Eihän ikinä tietysti etukäteen voi tietää mutta itsellä kaikki meni hyvin. Mutta tosiaan helpolla tuon sektion olisin saanut jos halukas olisin ollut!

      • Henni78

        Kiva kuulla, että jossain saisi sektion hieman helpommallakin ja vielä kivempi kuulla, että uskalsit vielä alakautta yrittää ja että kaikki meni hyvin! :)

        Saako udella, missä tämän toisen lapsesi sait? Itse olen menossa taas Helsingin Naistenklinikalle, josta tosin olen kuullut, että ovat nihkeitä myöntämään sektiota edellisen sektion perusteella.


      • **mamma**
        Henni78 kirjoitti:

        Kiva kuulla, että jossain saisi sektion hieman helpommallakin ja vielä kivempi kuulla, että uskalsit vielä alakautta yrittää ja että kaikki meni hyvin! :)

        Saako udella, missä tämän toisen lapsesi sait? Itse olen menossa taas Helsingin Naistenklinikalle, josta tosin olen kuullut, että ovat nihkeitä myöntämään sektiota edellisen sektion perusteella.

        Etelä-pohjanmaan keskussairaalassa, kuten ensimmäinenkin.
        Kun esikoinen syntyi uhosin kaikille etten ikinä yritäkkään synnyttää alakautta, mutta sitten asia selvisikin ettei minussa ollut mitään vikana toisin kuin aluksi sairaalassa annettiin ymmärtää, vaan kyse oli hoitovirheestä jonka seurauksena päädyttiin kiireelliseen sektioon.
        Olen todella tyytyväinen valintaani ja varsinkin kun kaikki meni noin nappiin sain kokea senkin ettei tarvinnut olla kipeänä synnytyksen jälkeen ja tällä kertaa sain vauvankin heti rinnalle, viimeksi kun vauva vietti tulehduksen takia pitkän ajan vastasyntyneiden teholla. Mutta kummassakin loppu hyvin kaikki hyvin, kaksi tervettä tyttöä olemme saaneet :)


      • alkuperäinen!

        Täällä ei näköjään ole yhtä helppo juttu tuon toisen sektion saaminen. Eilen neuvolassa otin asian puheeksi ja terkkari sanoin sen menevän pelkopolin kautta - jossa kuulemma yrittävät alatiesynnytyksen mahdollisuutta tuputtaa viimeisen asti, ja terkkari itsekin siitä alatiesynnytyksestä vihjasi minulle. No, päätökseni olen tehnyt, ja siinä aion pysyä vaikka joutuisin viikottain jossain pelkopolilla ravaamaan!
        Näköjään vaan aika erilaista toimintaa eri kaupungeissa...mulla siis kyseessä P-KKS (Joensuu).


    • Järkisektion_saanut

      Hei! Pyydä neuvolasta lähete pelkopolille, siihen on oikeus jo ennen rv20. Vaadi pelkopolilta suoraa aikaa lääkärille (kieltäydy kätilökäynneistä) ja vaadi lääkäriltä omakanta.fi kirjallisena merkinnät
      1) synnytyspelkodiagnoosi
      2) sektiolupaus
      3) päivystyssektiolupaus

      Kun nämä 3 kohtaa on kirjattuna omakantaan, äiti saa Suomessa valinnanvapauden synnytystavastaan. Kun nämä on merkattu, sinulla säilyy oikeus halutessasi synnyttää sittenkin alateitse. Ilman näitä, kaikki äidit pakotetaan alatiesynnytykseen.

      Sektiolupauksen eteen täytyy perustella lääkärille miksi sen haluaa, mutta älä huoli, kyllä sen saat kun pysyt ehdottomana ja päättäväisenä. Minullakaan ei ole pelkoja, vain lääketieteellisiä faktoja alatiesynnytyksen riskeistä, joiden takia itselleni suunnitellun sektion vaadin - ennen kaikkea vauvan hyvinvoinnin takia. Minäkin sen sain. Onnea valinnanvapauden saantiin! <3

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe