Krim - Jalta

BMig

Ensi kesänä oli tarkoitus lähteä Krimille viikoksi. Kuulemma Jalta on taas uudessa nosteessa ja yhdellä vaihdolla näyttää pääsevän Helsingistä. Onko kokemuksia Krimin seudusta? Ainakin melko eksoottiselta "etelänlomalta" kuulostaa

10

2669

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Шахтар

      Joo, Krimista on kylla kokemusta ja ihan mielenkiintoista seutuahan se on. Muuhun Ukrainaan verrattuna hinnat ovat varsinkin Jaltalla korkeammat. Sevastopol on erikoisuudessaan mielenkiintoinen tutustumiskohde. Ymmarsin tuosta viestistasi etta olet menossa Krimille lentaen. Simferopolin lentokentalta paasee keskustaan trollibussilla nro.9. Jaltan minibussit eli marshrutka, ja kiduttavan hidas, maailman pisin trollibussilinja lahtee Simferopolin juna-aseman vieresta. Lisatietoja lentokentasta: www.airport.crimea.ua .

    • timofei

      Olen käynyt siellä viime vuosina useamman kerran: majoittunut Jaltalla, Alushtassa, Evpatoriassa, Sevastopolissa ja Simferopolissa.

      Krim on erinomainen paikka lomailla, jos ei halua lomallaan olla keskellä suomalaisten ja muiden EU kansalaisten ruuhkaa. Suomalaisia ei ole matkoilla montaa näkynyt! Ukrainalaiset ja venäläiset turistit pitävät turistibisneksen pystysssä.

      Yhä vielä saattaa olla ongelmia tulla toimeen englannin kanssa, joten vähän venäjän alkeita auttaa kummasti. (Krim on yksiä Ukrainan venäjänkielisimmistä alueista.) Esimerkiksi ruokalistoja on harvassa paikkaa englanniksi.

      Hotelleja löytyy monen tasoisia ja hintaisia. Uima-altaat ovat vielä aika harvinaisia ja allashotellien hinnat sitä luokkaa. Huoneen ilmastoinnilla saattaa parhaimmillaan löytää alle 30 eurolla. Matka rantaan on toki silloin enemmän kuin 100 metriä! Ei myöskään ole temppu eikä mikään vuokrata itselleen sisustettua huoneistoa. Myyjiä päivystää lomakohteisiin johtavien teiden varsilla.

      Etelä Krimin (esim Jalta ja Alushta) ovat pikkukivirantoja. Lännestä Evpatoriasta löytyy hiekkarantaa. Monet rannat ovat maksullisia, mutta suomalaiselle halpoja. Keskikesällä rannat ovat usein erittäin täynnä.

      Opastetuja retkiä on helppo löytää ja ostaa. Valikoma on myös laaja. Opastus on yleensä vain venäjäksi ja myyjät puhuvat harvoin muuta kuin venäjää. Joka tapauksessa pelkästään silmien auki pitäminen retkillä antaa rahoille täyden vastineen. (Kannattaa muistaa, että retkibussien paikat jaetaan ostojärjestyksessä; ensimmäinen ostaja saa parhaan paikan.)

      Kulkuyhteydet ovat niemimaalla erittäin hyvät. Minibusseilla ja busseilla pääsee helposti paikasta toiseen ja hinnat ovat todella halvat.

      Krim on myös erittäin turvallinen paikka lomailla. Toki sielläkin voi joutua ongelmiin, jos alkaa sikailemaan.

      Alushta ja Evpatoria ovat keskikesällä aika täynnä turisteja. Simferopol ja Sevastopol isompina kaupunkeina eivät niinkään ole turistien suosiossa. Toki etenkin Sevastopol on käymisen arvoinen.

      Hauskaa matkaa Krimille, jos aiot lähteä!

      • Mairit

        Tiedätkö, Timofei tai tietääkö joku, miten onnistuisi saamaan pariksi viikoksi luotettavan perhemajoituspaikan Krimiltä ensi kesänä? Olen opiskellut jonkun verran venäjää ja tarkoitus olisi saada kunnon kielikylpy. Olen lähdössä reissuun yksin, uskaltaako?


      • Mairit kirjoitti:

        Tiedätkö, Timofei tai tietääkö joku, miten onnistuisi saamaan pariksi viikoksi luotettavan perhemajoituspaikan Krimiltä ensi kesänä? Olen opiskellut jonkun verran venäjää ja tarkoitus olisi saada kunnon kielikylpy. Olen lähdössä reissuun yksin, uskaltaako?

        Olen paraikaa jaltalla ja näillä näkymin myös kesällä tulen olemaan.majoitusta täältä löytyy pilvin pimein tosin tasoerot on valtavat riippuen paikasta ,esim kaikissa paikoissa lämmintä vettä ei välttämättä saa kuin 1-2 iltana viikossa.Varsinaisesta perhemajoituksesta en tiedä, mutta paikalliset vuokraavat osia taloistaan ja asunnoistaan "kilvan" ja nettiin englanniksi laitettu vuokrauspyyntö varmaan tuo rutkasti palautetta.Paraiten englantia täälä puhuu nuoret tytöt,yleensä paremminkoulutetut,ja muut ei juur lainkaa.hotellit ja lentokentät sentää jotenkin.Venäjän kieli täälä on enemmän kuin suotavaa.Turvallisuudessa ei täälä varmaa oo ongelmaa kuhan muistaa yleiset käytöstavat ja reippaan mielen.Dobre daroga!


    • vepsu

      Moi!
      Itsekin olisin kiinnostunut viettää lomaa Krimillä tulevana kesänä!
      Kaupungin ei niin väliä missä päin Krimiä.

      • volkov

        Odessa on kiinnostavampi ja edullisempi kuin Krim. Ok, Krimillä on toki välimerellinen luonto mutta muuten Odessassa on enemmän tekemistä kuin esim. Jaltalla. Rantoja, shoppailumahdollisuuksia, historiaa jne.


    • ,mmm

      kkk

    • Satuttavamatkaaja

      Jalta saattais olla tosi kiehtova lomakohde. Tarttis varmaan mennä bussilla?

    • ProfessionalRussian

      Matka Jaltalle tiedossa ensi kesänä! Tulen sitten tänne kertomaan millaista oli... :)

    • Aleksi7777

      Tällä hetkellä asun Jatlalla. Lento Krimille onnistuu Moskovan kautta Sinferopoliin. Täällä on paljon turisteja ja tosi lämmintä. Ellet varaa hotellihuonetta, voit vuokrata huoneen tai asunnon paikallisilta. Vuokranantajat istuu yleensä juna-asemien ja bussi-asemien edessä kylttien kanssa, jossa lukee että vuokrataan asunto tai huone. Huoneiden hinnat avihtelevat 1000-5000 ruplan välillä per yö. Kovin humalassa ei kannata liikkua, sillä se ei kuulu paikalliseen tapaan. Jos vuokraat hyvänkuntoisen huoneen, niin ei kannata meluta tai bilettää kovin äännekkäästi, voi saada helposti häädön. Englannin kielellä et täällä pärjää, eli venäjän kielen taito on onnistuneen lomamatka valtti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2639
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      213
      2442
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2302
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      186
      1787
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1308
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1243
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe