Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mazda MPV

Kenties

Kertokaa ihan kaikki mitä tällaisesta tulee mieleen. Hieman mietityttää mazda ylipäänsä ja mpv on täysin tuntematon kapistus mulle. Kannattaako edes harkita?

5

5620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mazdailijaaaa

      vähävikaisempaa ja virheettömämpää autoa saa hakea. Miten Mazda voi mietityttää ylipäänsä? Kun ostat Mazdan, käytät autoasi korjaamoilla vain huolloissa.

    • MPV on

      Meillä on varsinainen MPV ei siis Mazda 5. MPV on selvästi tilavampi kuin 5 ja myös samalla rumempi. Meillä on 04 malli ja ajettu vähän alle 80 000km. Tekniikaltaan auto on osoittautunut maineensa veroiseksi ja lähes ongelmattomaksi. Meillä auto on paikallisliikennettä varten, kun keskirivissä olevat istuimet ovat oikeita istuimia kaksilla käsinojilla (malli on siis 6h Karakuri). Takapenkki kääntyy alas ja 4:n hengen istuinasetuksilla on myös hyvin tavaratilaa. MPV korvasi meidän perheessä Peugeot 406 farkun.

      Pelkkää kehua ei MPV kuitenkaan saa. Pahin asian on korin ruostuminen. Autoa vaivaa samat ongelmat, kuin mitä 6:sta on kerrottu. Meidän auto on käynyt kahteen kertaan ruostetakuukorjauksessa ovien osalta ja kuskin ovikin on uusittu. Omatoimisesti tein suuren remontin alustaan, lokasuojan reunoihin ja pyörän kaariin. Ruosteita hioin pois, käsittelin kemikaalilla, maalasin Ferrexillä ja ruostesuojautin.

      Lämpenemistä myös moitin. Asensin autoon polttoainekäyttöisen lisälämmittimen, mutta silti lämpeneminen on hidasta. Autossa kyllä tarkenee kelillä kuin kelillä, mutta sisätilat lämpenevät hitaasti. Taitaa olla Japanilaisten autojen vitsaus yleensä, mutta luulisi bensakoneella varustetun auton lämpenevän nopeammin. Pösö lämpeni huomattavasti nopeammin ja oli myös ajo-ominaisuuksiltaan parempi.

      Vaihdekeppi on aivan liian alhaalla. Auto on selvästi suunniteltu automaattivaihteiseksi ja V6:lla niitä on myyty myös USA:ssa, mutta Suomessa valtaosa on manuaalilaatikolla ja 4-sylinterisellä koneella.

      Perheessä on myös Voyager ja sekin bensakoneella. Voyager on monin kertaisesti miellyttävämpi ajaa ja lämpenee paljon paremmin. Tekniikan varmatoimisuudessa Voyager häviää MPV:lle, mutta on kuitenkin paljon mainettaan parempi.

      Jos MPV:tä tutkit ja tyydyt sen ajo-ominaisuuksiin, niin katso tarkasti alusta ja ovien alareunat. Auto on saatava nosturille. Jos ruostetta ei vielä ole paljon, kannattaa auto heti ruostesuojata laadukkaan työn tekevässä firmassa. MPV:tä on myös 7-paikkaisena, mutta sitä en paremmin tunne.

      • Anonyymi

        Joo, ruostuu ja on viileä talvella. Minulla on "amerikkalainen" kolmelitrainen automaatti (porattu Mondeon 2,5-litraisesta) ja on luotettava poislukien puolat, jotka on nyt kaikki 6 vaihdettu ja toimivat. Bensaa kuluu, mutta ohitukset eivät stressaa.


    • Remonttivaari

      Minulla on tässä työnalla MPV 03 ajettu 290.000 .Jakoketju on venynyt niin että kiristäjä ei enää kiristänyt ja ketju on hypännyt usean hampaan yli ja ajoitus on mennyt sekasin männät lyöneet kaikki venttiilit vääräksi. Tällainen remontti tulee maksamaan noin 2000. Kyse on 2,3 bensakone . Kun suunnittelette tällaista autoa niin varmistakaa että jakopääremontti on tehty,onpa se sitten hihnalla taikka ketjulla Max 150,000 ja jakopää remonttiin.

    • Anonyymi

      Kyllä Matukka on tällä hetkellä yksi turvallisimmista autovalinnoista. Mulla CX 5 2,0 l ja se on todella viaton auto. Siis suosittelen. Ei nyt kukaan enää 20 vuotiaita autoja lähde ostelemaan, ellei keräile klassikkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2190
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1906
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1570
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1568
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1472
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1301
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe