Rakon tyhjenem. vaikeus.

rv14++

Heipsan!

Pissatessani (erityisesti silloin, kun rakko aivan täynnä) rakko ei tyhjene; sattuu, tuntuu painetta, ja tekee mieli "jättää leikki sikseen" eli pissat rakkoon. Raskausviikkoja toisiaan reipas 14, joten ko. vaiva kuuluu ilmeisesti asiaan. Mietityttää kuitenkin, sillä odotan toista lastani, eikä minulla ensimmäisen kohdalla ollut vastaavia oireita, mitä nyt pientä virtsaamisen tarvetta.. Täytyykö täs alkaa vähentämään nesteen määrää,vai odottaakko rauhallisesti, kunnes kohtu "nousee", ja vaivat poistuvat?

11

7340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cccc

      Mulla oli vähän vastaavaa, kun viikkoja oli noin 18-22 kasassa...ja tää on mun kolmas raskaus, edellisissä raskauksissa ei vastaavanlaista ollenkaan...
      Kannattaa kuitenkin seurata, ettei oo pissatulehdus...
      Mutta joo...ärsyttävä vaiva, mikä onneksi kyllä menee ajallaan ohi.

      • samajuttu

        mulla alkanu toi vaiva nytten 32rv tietämillä, sen jälkeen kun vauva on kääntyny rt:tilaan, tuntuu kauhee hätä, menee vessaan niin ihan hiljaa riruttaa vähän ja tuntuu et rakko halkee, outoa. välilä taas tulee ihan urakalla kun on hötä eikä mitn vaikeuksia, vaikuttasko vauvan asento?


    • rv27+1

      Minullakin on ollut samaa vaivaa. Muistaakseni 20-30 viikkojen tietämillä. Ja kolmas raskauson. Ekan ja tokan kohdalla ei muistaakseni ollut noita vaivoja.
      Mut tosiaan kannattaa sulkea pois tulehduksen mahdollisuus!

    • ssss.,.,..,

      kuullostaa virtsarakontulehdukselta kannattaa varmuudeksi käydä testaa ettei ole kyse siitä. Minulla ei ole ollut ainakaa tähän mennessä (nyt vk 25) ollut mitään tuollaista mutta ennen raskautta minulla ollut virtsarakontuleheduksia jollain oireet oli nuo..tosin minä odotan ekaa lasta niin en tiedä sitten onko normaalia vai ei mutta minä kävisin testaamassa kuitenkin pikimiten..

    • rakko

      juttu oli minulla alkuraskaudessa, painetta ja jatkuvaa pissahätää. Oletko varma, että rakkosi todella on täynnä, vaikka siltä tuntuukin? Mulla ainakin oli niin, että kohtu painoi rakkoa ja sai sen tuntumaan täydeltä, ja siksi juoksin vessassa koko ajan muka sitä tyhjentämässä eikä mitään juuri tullut ulos. Lääkäri neuvoi silloin vähentämään vessassakäynnin määrää, ettei rakko entisestään ärry. Eli vaikka kuinka tuntuisi pissattavan, kannattaa pitää edes parin tunnin väliä.

      • ****

        kuulostaapa inhottavalta :(
        Mut älä vähennä nesteen määrää, tarvitset sitä :)


    • Juu, tiedän

      Minulla oli sama vaiva samoilla viikoilla. Juoksi läpi kaikki mahdolliset testit ja ylimääräisessä ultrassakin, mitään vikaa ei löytynyt ja vaiva meni n. viikossa ohi itsekseen. Tietty kannattaa käydä testaan virtsarakontulehduksen varalta neuvolassa.

      • oukhei

        mulla ei ainakaan ollut tulehdusta :) jospa kuuluu tähän systeemiin :D


    • Henni78

      Esikoista odottaessa en muista tällaista olleen, mutta nyt jo melko varhaisesta vaiheesta alkaen huomasin, että varsinkin, jos edellisestä vesskäynnistä on jo aikaa ja rakko alkaa olemaan täysi, on vaikeampaa saada pissaa tulemaan. Joutuu rentoutumaan ja huokailemaan, jotta paikat rentoutuisi ja pissaaminen onnistuu. Lähinnä tätä on siis öisin kun ei malta pissalle heti nousta, tai muuten jos pidättää liian kauan.

      Päivisin ramppaankin vessassa useammin. Lääkärin mukaan kannattaa kuitenkin useammin käydä pissalla, eikä turhaa "säilöä" sitä, koska se taas lisää virstatientulehduksen riskiä. Eli vettä pitäisi juoda ja käydä pissalla juuri niin usein kun tuntuu siltä. Kohtu saattaa hyvinkin painaa liian täyttä rakkoa niin, että pissan poistuminen rakosta hankaloituu.

      Tiedä sitten, mistä moinen tällä kertaa johtuu, koska esikoisen kanssa ei tosiaan tällaista ollut.. Itsellä nyt rv30 ja huomasin ongelman joskus rv 18 paikkeilla. Ei tosiaan vaivaa, kunhan malttaa vähän väliä käydä pissalla.

      • kaikkea mahdollista

        Mulla oli kanssa raskausaikana rakon tyhjentämisvaikeuksia. Kun kävi vessassa ja mielestään tikisti kaikki ulos, niin pytyltä seisomaan noustessa lirahti vielä viimeiset housuun jos ei ollut veskipaperin kanssa odottamassa. Alkuraskaudessa oli myös jatkuvaa pissatusta ja tuikkivaa kipuakin virtsaputkessa, eikä koskaan tulehdusta löytynyt.


    • Jappehvi

      No just joo tässä sen taas näkee että mitään ei oo naiset kuunnellu ihmisenbiologian tunnilla,hei kattositte edes kuvat niin JO niistä näkyy että rakkoa ahistaa kun kohtu turpoo!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe