Olen yhden lapsen äiti

Oien

materialisti ja kontrollifriikki. Käyn joka päivä ostoksilla kaupungilla, shoppailen yleensä kuukaudessa tilini tyhjäksi.

Lapsen saaminen oli toivottua, mutta ei kuitenkaan mikään unelmatilanne minulle. Lapsi on kyllä ihana, mutta ahdistun ja suutun hänen kanssaan helposti. Minulla on edelleen synnytyksen jälkeinen masennus, mutta en halua hoitoon enkä ole kertonut asiaa kellekään, kiellän vaan jos asia tulee puheeksi. Häpeän itseäni ja ailahtelevaa luonnettani. Häpeän myös sitä jos tarvitsisin apua. Pelkään että ihmiset menettävät luottamuksensa minuun jos myönnän ongelmani. Kynnys avunhakemiseen on valtava.

Minulla on täydellisyyteen pyrkivät sukulaiset, joiden silmissä epätäydellisyyteni on kohta josta saa arvostella ja huomautella. Olen hyvin itsekriittinen ja kontrolloiva, saan ahdistus -ja kiukkukohtauksia jos asiat eivät mene niin kuin haluaisin.

En tiedä oikein enää mitä tekisin.

5

517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • häpeäminen on halvem

      millainen olet. Millainen haluaisit olla?
      Voi olla, että et pysty hillitsemään raivon tunteitasi, mutta et saa toimia niiden vallassa, esim. huutaa lapsllesi tai tehdä hänelle pahaa. Ellet pysty hillitsemään itseäsi, sinun on haettava apua. Sen aiheuttama häpeä on paljon pienempi kuin se häpeä, mikä seuraa siitä, että kohtelet lastasi huonosti.

    • oolo

      Tarkkaan tunnet itsesi.
      Ei tuossa ole muuta tehtävää, kuin hanki todella iso kokovartalo peili, valaise sen edesä oleva tila hyvin ja ihaile itseäsi. Muista, että olet ihana, eikä kellään ole oikeuta astua reviirillesi, etkä ole velvollinen antaa toisten häiritä eriomaisuuttasi.
      On ihanaa olla kiva eriomainen ja itsellinen.
      Häpeä? se on syyllisyyden tunteen aikaan saama toisen oikeuden usko... Älä pelkää, ei kelään ole sinuun mitään oikeuksia.
      Synnytyksen jälkeinenmasennus on hormooneista johtuva tila, vaadi sen hoito lääkityksellä ja mene sitten ostamaan kauniita vaatteita, niin saat itsesi taas arvoosi.
      Vanhempasi sukusi ja lapsen isä ovat velvollisia auttamaan sinua lasten hoidossa. Jaa lapsesi muiden kanssa ja anna heidän uskoa että kyse on sinun auttamisestasi, vaikka niin ei ole, lapsenhoito on jokaisen velvollisuus ei vain sinun.

    • Perfektionisti

      Jotenkin tuli kirjoituksesta mieleen se, että tässäkin ruoskit itseäsi etkä näe mitään positiivista. tun tuu, että toiset eivät näe itsessä mitään vikaa ja toiset eivät mitään hyvää.
      Jotenkin minusta sinun tulisi irrottautua suvustasi ja etsiä armollisempia ihmisiä joiden mielestä se, että myöntää virheet ei alenna ihmisarvoa. Minusta on viisautta hakea apua. Toisaalat nykyään on vaikea saada apua jos ei ole rahaa. Jos sinulla on rahaa sijoita ostosrahat jonkinlaiseen terapiaan jossa keskitytään muuhunkin kuin pelkkään älylliseen analysointiin.
      Itse sanoisin, että kirjaa ylös myös hyvät puolesi.

    • Divorsing

      olen saanut ilon tutustua perheeseen, jossa puhuttiin "paremmista" ihmisistä. Perhe itse oli täysin keskinkertainen ilman mitään yo-lakkejakaan. He näyttelivät koko ajan rikkaita ja hyväosaisia ja perheen äiti jopa psti yo-lakin ja lyyran, jota käytti vappuna, jottei kukaan vaan päässyt ihmettelemään. Kulissiavioliitto jossa myös lasten tulee seurustella vain nimekkäiden tai rikkaiden lasten kanssa. Jos tulee tavispoika käymään, ei taatusti tule toiste =(( Jotkut vaan ovat sellaisia, ettei heille merkitse mikään muu kuin maine ja raha. Elä itse OMA ELÄMÄSI, älä annan toisten päättää mikä on sinulle hyvä. Tiedät itse sen ja mene sen mukaan!!!
      Opeta lapsellesi NORMAALI elämä ja opeta ettei kukaan ole parempi kuin toinen. Me ihmiset joudumme tilanteisiin jotka eivät välttämättä johdu meistä itsestämme. Olen kokenut kaiken ja saanut myös kaiken. Pidän itseäni oikeutettuna neuvomaan, koska olen toteuttanut kaikki haaveeni ja minulla ei ole enää toivomuksia. Elän täysillä vain päivän kerrallaan ja rakastan lapsiani sekä teen asioita mitä he haluavat. Raha ei merkitse - omaisuus ei merkitse. Heivasin itse kaiken, koska se tuonut minulle onnea.

    • yhäiti37

      sinun kannattaisi varata aikaa seim. perheneuvolaan. Masennusta pitää hoitaa eikä siinä ole mitään hävettävää. Hyvä että olet itse huomannut, että ahdistut. Lapsen ei ole hyvä kasvaa huonossa ilmapiirissä. Hae apua ajoissa, näin sinulla ja lapsellasi on parempi olla!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe