Nokia

auvo rouvinen

Tyhmyydestä ei pitäisi palkita, minä kuitenkin teen niin. Jos joku Nokia model super visor lukee näitä, tässä taas tositapaus elävästä elämästä.

N95 pöydällä, vieressä tuopillinen vettä. Kissa hyppäsi pöydälle ja kaatoi vesituopin. Tietty puhelin, toisin kuin peussieni imi kaiken veden ympäriltään sisään. Näyttö muuttui akvaarioksi, sisukset lainehtivat.

Minulla on se 10v vanha Siemens, siinä on silikoni tiivisteet (hinta 3c / puhelin).

Elikkä puhelimen pitää kestää päälle kaatuva vesi ja taskussa keräytyvä höyry. Se on minimivaatimus yli 3€ puhelimella, tuolaisessa vajaan tonnin vehkeessä sen tarpeellisudesta on turha keskustella.

Toinen tapaus elävästä elämästä. Olimme Pietarissa ja kävimme kapakasta. Kaverilta katosi puhelin.


Kumpikin noista välineistä oli yrittäjän puhelimia. Niissä siis oli kaikki firman yhteystiedot, kalenterit, sähköpostit, muistutukset.

Siis vähintäin 70 työntekijän tiedot, kymmenien asiakkaiden tiedot. Jotka kaikki menivät sen tien. Viikon työ palauttaa ne ja osa katoaa ikuisiksi ajoiksi.

--

Puhelimen pitää siis kestää vettä ja katoaminen. Tämä vaan on perusvaatimus.

Kuinka se tehdään?
No Nokialla on oma mallinsa, tämä saatanan manageri joka toimii muistaakseni win 3.312. 34. update 2. securityuppdate 45 maa asetus grönlanti latina. 300 meganen paketti. Osaa synkronoida puhelimen Outlook 0.3 betan kanssa.

Ongelmana on että jokainen atk:ta hiukankin ymmärtävä käyttää linuxia, Outlookin käyttö on tietoturvasyistä kielletty jokaisessa yrityksessä.


Siihen on toinenkin mahdollisuus. Se minun taulukkolaskimeni tallentaa kaikki tiedot nettiin, ne saa jokaisella puhelimella jossa on gprs yhteys / wlan / 3g. Tietysti myös tietokoneella jossa on nettiyhteys.


Siispä, arvoisa nokian idiootti, jos luet tätä, mietippä kahdesti kuinka puhelimen käyttö voidaan tehdä paikka ja päätelaite riippumattomaksi. Pidä myöskin mielessä että pienyrityksen tärkein tietokone, kalenteri, hakulaite, puhelin ja kamera on kännykkä. Sen katoaminen ei saa aiheuttaa minuutinkaan taukoa liiketoiminnassa.

Minun on myöskin erittäin vaikea kuvitella yrittäjää joka ei hikoile, liiku vesisateessa, auringonpaisteessa taikka pakkasessa. Puhelimen täytyy siis kestää nuo olosuhteet. Puhelimia myös varastetaan, niiden yli ajetaan katujyrällä ja ainakin yhden tapauksen tiedän jossa vastaava mestari heitti puhelimella kaivinkonetta ja konekuski litsasi puhelimen kauhalla. On minimivaatimus että yrityksen tiedot ja yhteydet säilyvät myös noissa tilanteissa.


Opetelkaa perkele tekemään työnne. Muistakaa myös että tyhmällä päätteellä voidaan tehdä mitä vain jos softa on kunnossa mutta tyhmällä päällä ainut mitä voi tehdä on mennä Nokialle hommiin. Jos firma kaatuu, korvaavia paikkoja ei ole.

Näkemyksiäni Nokiasta ja keskustelu jossa vastaan :
http://www.kansalaiskeskustelu.org/index.php?topic=122.60
.

3

505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on väärä

      Nokialainen.
      Minä olen myös yrittäjä, kännykkänä vanha Nokia 3010 jonka ostin käytettynä
      20 eurolla 3 vuotta sitten.
      Siitä on ajettu autolla yli, se on viettänyt viikon lumihangessa ja
      lilluu nyttenkin työkalupakissa naulojen/sahanpurun joukossa.
      Ja aina toimii moitteettomasti.
      Varkaat nauravat jos/kun sen näkevät ja jättävät taatusti rauhaan.

      Muut tiedot on netissä joka toimii aina, nykyään kun joka paikassa
      pääsee tietokoneen ääreen.
      Tärkeimmät mobiilitiedot on ihan paperikalenterissa takataskussa.

      Miksi ihmeessä tehdä elämästään liian vaikeata?

      • on väärä

        "Ongelmana on että jokainen atk:ta hiukankin ymmärtävä käyttää linuxia, Outlookin käyttö on tietoturvasyistä kielletty jokaisessa yrityksessä."

        tähän piti sanoa että pidän itseäni myös aika atk-guruna ja minulla on Windows,
        XP Pro tällä hetkellä.
        Ja tuo Outlook..., en itse sitä käytä mihinkään, mutta ei sen käyttö firmassani
        ole mitenkään kielletty, tosin ei sitä kukaan mihinkään tietääkseni kyllä tarvitse.


      • apokijsföf
        on väärä kirjoitti:

        "Ongelmana on että jokainen atk:ta hiukankin ymmärtävä käyttää linuxia, Outlookin käyttö on tietoturvasyistä kielletty jokaisessa yrityksessä."

        tähän piti sanoa että pidän itseäni myös aika atk-guruna ja minulla on Windows,
        XP Pro tällä hetkellä.
        Ja tuo Outlook..., en itse sitä käytä mihinkään, mutta ei sen käyttö firmassani
        ole mitenkään kielletty, tosin ei sitä kukaan mihinkään tietääkseni kyllä tarvitse.

        "Pidä myöskin mielessä että pienyrityksen tärkein tietokone, kalenteri, hakulaite, puhelin ja kamera on kännykkä. Sen katoaminen ei saa aiheuttaa minuutinkaan taukoa liiketoiminnassa."
        "Puhelimen pitää siis kestää vettä ja katoaminen. Tämä vaan on perusvaatimus."
        Eli puhelimen valmistajan pitäis pystyä tuomaan sulle puhelimes tai uusi vastaava samoilla sisällöillä minuutissa, mutta koska eivät siihen pysty, eivät ole osanneet valmistaa oikeanlaista puhelinta, eli katoamatonta?? Mitähän ihmettä nyt oikein ajattelet? Kyllä dataluureilla voi sitä rompetta ladata netistä, esim. N900 on ftp-softa ja lukee excel taulukot ja lataa sähköpostista tiedostot, jos vaan olet muistanut ITSE ne sinne tallentaa. ja yhteystiedot saat tallennettua tiedostoiksi jotka voit tallentaa vaikka sähköpostiisi ja sitten sieltä ne ladata, jos puhelin vaan tukee samaisia tiedostoja, eli merkki tai malli ei kummemmin vaihdu. Koitappa tehdä sitten sillä "maailman suosituimmalla" luurilla, eli iphonella jotain.
        Sehän ei kytkeydy tietokoneeseen saatika rupea edes toimimaan ennen kuin aktivoit sen mäkillä tai pc:llä iTunes softan kautta. linux koneilla et voi puhelinta käyttää..
        Että kyllä sanoisin että nokia on ihan hyvässä vaiheessa tuon puolen kehityksessä, kestävyys nyt ei ole minkään valmistajan älypuhelimissa huippuluokkaa. Ehkä nuo pienemmät luurit ilman fyysistä näppäimistö voivat kestää hiukan enemmän, koska niissä ei ole liikkuvia osia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe