solothurn

aboriginaali

Heippa!

Ollaa maaliskuun puolessa välein lähtemässä kaveriporukan kanssa Sveitsiin, Solothurniin viikoksi kattelee maan menoa. Onko kellää kokemusta kyseisestä kaupungista ? Netistä ollaan kateltu noita hotellipaikkoja mut ajattelin kysyä oisko täälä kellää kokemuksena kertoa jotain halppis motellia/majoitusta johon kannattais suunnata?
Entä mitkä ois niinkku must paikkoja joihin kannattaa mennä? Ravintoloita tai nähtvyyksiä?

Entä millainen tuo Sveitsi on säältään siinä maliskuun puolella?

Mitenkäs sitte tuo junalippu puoli. Ku Zurichista ollaa kuitenki junalla matkaamassa ni oisko kannattavampaa ostaa liput jo suomen puolella vai vasta paikanpäll, ku ei kuitenkaa ajateltu paljo junailla.. muuta ku kentältä määränpäähän ja tietty paluupäivänä takasin..

Kiitos kovasti niille jotka ennttää vastailla!

2

586

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xcvmnbxcv

      Miksi juuri solothurn? Tuli kerran piipahdettua, viehättävä kaupunkikuva mutta käpykylähän se on..

    • Laffu

      Hei!

      Itse asun Solothurnissa ja vaikka on pieni kaupunki, se on aivan mahtava.

      Täällä on tollanen nuorten Hostelli keskustassa (http://www.hihostels.com/dba/hostels-Jugendherbergen-Solothurn-055017.de.htm). Se on edullinen ja kuulema tosi siisti, henkilökuntakin on mukava. Sitten täällä on Camping paikka missä ne vuokraa myös pieniä mökkejä (http://www.solothurn-city.ch/topic9420.html). Hotelleista en tiedä minkä hintasia ne on.

      Ruoka paikkoja löytyy vaikka kuinka paljon. Ma-pe lounas aikaan on yleensä edullisempaa syödä kuin illalla (niinkuin Suomessa). Hyviä ravintoloita ovat minun mielestä esim.: Restaurant zum Türk; Il Ponte del Sole (valtavia Pizzoja!!!); Hotel Astoria.

      Must paikkoja ovat minun mielestä ainakin esim. ne Pizzat tuol Il Ponte del Solessa. Sitten Solothurn kathedraali on mahtava. Sinne torniinkin pääsee kävelemään, en kyllä tiedä onko se marraskuussa enään auki. Sitten täällä on vanha asemuseo (Altes Zeughaus). Jos haluatte mennä kävelee Einsiedel on kaunis. Muuten ei nyt tule ihan heti mieleen mikä voisi olla nähtävyys tai Must.

      Junalla pääsee Solothurnista helpolla joka puolelle Sveitsisä. Kun käytte täällä kannattaa käydä esim. Bernissä. Basel on enemmän taidekaupunki (eli jos tykkää käydä museoissa).
      Junaliput ovat tosi kalliita turisteille. Jos ette aijo ajaa paljon junalla tai vain pieniä matkoja niin riittää jos ostatte sitten täältä. Muuten suosittelisin Swiss Passia tai joku sellanen jolla voi matkustaa esim. 3 päiväää yhdessä kuukaudessa niin paljon kuin haluaa ympäri Sveitsiä!

      Iltaelämä: Täällä on monta eri baaria joissa viihtyy ja on mukavia ihmisiä. Jos haluaa Clubille kannattaa mennä Berniin. (Yöbusseja ajaa Bernin Solothurnin välissä nimeltään Moonliner)

      En itse valitettavasti ole enään Solothurnissa marraskuussa kun muutan Suomeen, muuten oisin mielellään näyttäny teille kaupunkia :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe