OYS:in kipupoli:syöpä ei peruste lääkekannabikselle

Fasistinen Suomiko?

Suomen hallitus herätkää toimimattomaan kannabislakiimme!

http://www.suomenkannabisyhdistys.org/index.php?option=com_content&task=view&id=594&Itemid=102

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=270801

Fentanyyliä, joka on 100-200 kertaa heroiinia vahvempaa, saa kyllä helposti mutta lievähaittaisempaa kivunlievitystä edustavaa kannabista ei, onko tämä oikein? Koska Suomessa alettaisiin kunnioittamaan ihmisyyttä tässä asiassa? Syöpään kuoleminen ei ole leikin asia, ja ihmisen omaa, viimeistä tahtoa tulisi voida kunnioittaa. Mitä tähän sanoo esim. ministeri Paula Risikko, jatkuuko sama linja vain yhä edelleen? Entä jos rouva Risikko sairastuisi, haluaisiko hän varmasti fentanyyli"hoidon"? Koska saamme päättäjät jotka ymmärtäisivät ajatella järjellään ja kunnioittaa ihmisyyttä?


Copy:

Suomen suurin kannabiksenviljelijä Timo Haara on oman kertomansa mukaan saanut viime aikoina valtavasti yhteydenottoja lääkekannabiksen tarvitsijoilta. Tiistaina hänelle soitti henkilö, jolla oli hämmästyttävää kerrottavaa Oulun yliopistollisen sairaalan kipupoliklinikalta: syöpään kuoleminen ei ole riittävä peruste vaatia kannabislääkitystä.

Haastattelin Haaralle soittanutta naista puhelimitse. Hän kertoi läheisen perhetuttunsa, 60-vuotiaan miehen, saaneen syöpädiagnoosin tammikuussa ja päässeen sairaalan tarjoaman kotihoidon piiriin. Kipulääkitykseksi määrättiin Durogesic-fentanyylilaastari. Omin voimin kotona pärjännyt mies meni kuitenkin vahvasta opioidista niin tokkuraiseen kuntoon että pyörtyi WC:ssä, löi pahasti päänsä ja joutui sairaalaan.

Potilas oli aiemmin ottanut selvää kannabiksen syöpäkipuja lievittävistä ja syöpäsoluja tuhoavista ominaisuuksista. Hän oli lukenut asiaa käsitteleviä tietellisiä tutkimuksia ja katsellut kanadalaisen Rick Simpsonin tekemän elokuvan Run From the Cure, jossa tämä kertoo kannabisuutteesta syöpälääkkeenä. Sairaalassa hän ilmaisi lääkärille oman ja vaimonsa tahdon kokeilla kannabista viimeisenä toivona syövän nujertamiseksi, tai vähintäänkin siedettävämmän kivunlievityksen tarjoajaksi.

Vaikka perhetutun mukaan potilas on jo fentanyylin lähes tajuttomaksi turruttama ja kykenemätön syömään, on kipupoliklinikan lääkäri Voitto Järvimäki kieltäytynyt keskustelemasta asiasta. Tämä siitäkin huolimatta - tai kenties sen vuoksi - että potilaan omaiset ovat tuoneet Järvimäen luettavaksi kannabiskokeilua puoltavaa tutkimusaineistoa.

Potilas itse on hereillä ollessaan ilmaissut kärsivänsä voimakkaasti fentanyylin sivuoireista ja pyytänyt saada kannabista. Sairaalan kanta asiaan on, että hoito on laadukasta ja riittävää. Potilaan omaiset ovat puolestaan esittäneet vaatimuksen nähdä kielteiselle päätökselle kirjalliset perustelut.

Pyrin lähiviikkoina esittelemään näillä sivuilla tapauksen edistymistä. Sitä odotellessaan voi vaikka käydä allekirjoittamassa addressin lääkekannabiksen saattamisesta kipupotilaiden käyttöön.

Lopuksi vielä hieman lisätietoa kannabiksesta mahdollisena syöpälääkkeenä (englanniksi):

Cannabis chemicals may help fight prostate cancer (2009)
Cannabis compound slows lung cancer in mice (2007)
Cannabis destroys cancer cells (2006)
Antineoplastic activity of cannabinoids (1975!)

lisää tietoa kyseistestä OYS:in linjauksesta mm. hakusanoilla OYS kannabis, toivottavasti kyseinen asia otetaan pikaisesti mahdollisimman laajan julkisen keskustelun alle ja päätöstenteon kohteeksi.


Kyvyttömät ja päättämättömät päättäjämme voisivat jo aktivoitua tähän tilanteeseen?

7

423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ☻☻☻☻☻☻☻
      • mitä sitten?

        Varmaan vielä kertookin, tuskin tarvitsee mitenkään erikseen kehoittaa.

        Kun vielä ymmärtäisi että miten asia liittyy OYS:in tilanteeseen jossa syöpäpotilas haluaisi kannabista, ei fentanyyliä?


      • gaddafi

        mikä siinä on että kaikissa keskusteluissa joku aina, AINA vetää homman henkilökohtaiseksi. sivuutetaan aihe ja yritetään vetää homma haistattelu kilpailuksi. SÄÄ-LIT-TÄ-VÄÄ!!


    • ....................

      fentalyyni, morffiini ja vastaavat opiaatit ovat hyväksyttäviä lääkkeitä vaikka ovat vahvoja huumeita.
      kannabis joka ei aiheuta voimakasta riippuvuutta on kielletty koska se on laitonta? vähemmän haitallista,
      ehkä siksi kun se on myrkytöntä?

      thc on tuhonnut syöpäsoluja hiirillä tehdyissä kokeissa. eiköhän ole aika kokeilla samaa ihmisillä.

      • haluta

        lääkkeeksi jotain, mistä saattaisi jopa pitää. Ihmisen tulee kärsiä, se on körttikansan kohtalo.


      • Ihmiskunta Sinde
        haluta kirjoitti:

        lääkkeeksi jotain, mistä saattaisi jopa pitää. Ihmisen tulee kärsiä, se on körttikansan kohtalo.

        ovat ilmeisesti täysin mahdoton yhtälö, samoin koko terveydenhuolto tällaisen kusettamisen takia. Raha ja lapsi, raha ja lainsäädäntö, raha ja abstrakti, raha ja siirtolaisuus. Rosarch, ei oikeutta alistaa, näinkö?


      • Minervä
        Ihmiskunta Sinde kirjoitti:

        ovat ilmeisesti täysin mahdoton yhtälö, samoin koko terveydenhuolto tällaisen kusettamisen takia. Raha ja lapsi, raha ja lainsäädäntö, raha ja abstrakti, raha ja siirtolaisuus. Rosarch, ei oikeutta alistaa, näinkö?

        auttaa syöpään ja sen leviämiseen. Miksi sellaista pitäisi toivoa, ettei se leviäisi? Ettei pidetä jahdattavan eläimenä esmes.. "Laskekaa väkiluku ja ilmoittakaa se sitten minulle" 1. Aikakirja 21. Se voi myös aiheuttaa sitä yhdistyksen takia. Aika jännä juttu, että juuri ganjaa pidettiin niin pahana syövän levittäjänä yhteen aikaan. Totuus syövistä on kuitenkin aivan toisenlainen. Riipuu vähän maailmankatsomuksesta ja sen vahvuudesta, miten syövän leviäminen todetaan ja estetään. Mun mielestä tuollainen on perustuslakia ja perusoikeuksia koskeva epähumaanivirhe.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      446
      3251
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      410
      2851
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      126
      2765
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      163
      2153
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      1970
    6. 176
      1380
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1327
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1216
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      76
      1172
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1030
    Aihe