Aito ja perinteinen karate

Mu-Sha

Onko täällä Suomessa paikkaa, jossa voi harjoitella aitoa, perinteistä karatea? Ellei, niin sitten vissiin täytyy lähteä Okinawalle....
Olen itse harrastanut wado-ryu karatea yli 9 vuotta, ja olen huomannut, ettei se ole oikein minua varten; KILPAILUT. Minun mielestäni se ei oikein osoita aitoa karatemaista henkeä, pikemminkin se on vain hippaa, myös "onnenpeliä" (tuomareiden täytyy nähdä ne iskut), tietyt tekniikat tiettyihin kohtiin, viihdettä ja elvistelyä (ainakin minun kohdallani tapahtunut). Tässä tyylisuunnassa TÄYTYY olla kilpailuansioita, jotta voi suorittaa tulevia vyökokeita.
Siis, haluan päästä harjoittelemaan sellaista karatea, jossa perinteet ja säännöt ovat ennallaan, eikä mitään modernia kilpakaratea.

8

770

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1 kyu

      6 vuotta Wado-ryu karatea harrastaneena voin sanoa, etten tunnista puheestasi juuri mitään. Ruskea vyö on kupeella, mutta ei yhtään kilpailua. Ja hippaleikki on harjoitusoteluissakin kaukana, harjoittelu on kovaa ja päämäärätietoista. Olen ollut vuosien mittaan lukemattomilla leireillä.Toki osa myös kilpailee. Se on kuitenkin täysin vapaaehtoista ja oma valinta. Kuri leireillä on tiukka ja perinteiden vaaliminen asiallista. En usko, että olet wado-ryu karateka vaan ihan jotain muuta. Olet kirjoittanut tekstisi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Luultavasti ympäripäissäsi.

      • EX-karateka

        Ymärrän pulmasi, itse treenasin monta vuotta nimellistä wado-ryuta, harjoittelu oli tuossa seurassa vain pelkkää kilpakaratea, tämä oli 70-80 luvun vaihteessa, sittemmin seura vaihto tyylinsä nimeksi Shorin.ji ryu ja sama hippa-kilpahenki jatkui, silloin puhuttiinkin Finkaratesta. Ogata opetti aitoa wadoa ja Matsuo aitoa shorinjiryuta. hae Matsuon opiin tai sitten Kyokushinkai ja Ashihara ovat aitoja ja oikeita karatetyylejä.


    • Löytyy Kyll

      Turussa on shaolin ,opettaja Ilpo Jalamo, vuosia japanissa viettänyt, aitoa Yoshinkai-karatejutsua, todella oikeaa ja aitoa ja ammattiopettaja.

      • kyl kyl

        Turussa on lisäksi Budokwai, joka edustaa wado-ryuta. Ei taatusti hippaa, vaan aitoa karate vahvalla itsepuolustusotteella.. Entä Rolf Koivumäen Sankukai, hippaleikkiä???? Turun shotokai-tyylin seura, hippakaratea??? Ei, vaan kaikilla seuraoilla kovaa treeniä. Kannattaa käydä katsomassa ennen kuin muodostaa mielipiteensä.


      • bushi no te

        tuolla salilla on kylläkin Yuishinkai! Mainitsemasi tyyli taitaa olla tosin olemassa, mutta ei ko. salilla.


    • 10044

      Suosittelen kuokushinia, ei todellakaan mitään hippakaratea.

    • jhnwsd

      shorin-ryu seibukan. tutustu ainakin

    • J.J-75

      Jokainen voi harjoitella aitoa perinteistä Karatea omineen. Luo sellainen ympäristö ja metodit mitä käytetään. Onhan sulla Youtubeakin mahdollisuus käyttää ym.

      Jos on liki 10 vuotta jo taustalla Karatea, sitä voi alkaa itse kehittämään itselleen toimivampia tekniikoita jne. On suunnaton virhe kuvitella ettei ihmisille kehity oma tyyli otella tai suosikkiliikeitä jotka osaa erityisen hyvin jne...

      Itselläni nyt sen 20 vuotta takana ja pidän Karatea lähtökohtaisesti pisimmälle vietynä potkujen ja lyöntien suhteen jos halutaan kehittyä. Taidon voi opettaa jokainen, mutta 10 vuodessakaan ei opi välttämättä lyömään oikein. sitä ei vain tunnu hiffaavan ja monilla lihashallinan nopeuden kehittäminen on hakusessa täysin. Olen monesti seisottanut ihan mistä lajista tahansa kavereita säkin taakse, pyytänyt näyttämään erilaisia lyöntejä, potkuja jne... olen huomannut suuria puutteita käsien ym. liikkeissä. Näitä ovatkin sitten yhdessä ihmetelleet, miksi opetus ei toimi.

      Ensinnäkin, jossain on vika jos ei säkki liiku, toinen asia, jos säkki liikkuu, mutta tekniikka on hidas... aina on parannettavaa. Kun opetellaan jotain, oikeasti miettikää. Mikä on se pointti.

      Ei nyt kymmentä vuotta tartte kuluttaa tuola rivissä aikaa vain sen takia et tehdään kokoajan liikesarjoja. tai matseista haetaan puutteita syömällä vitamiinipatukoita niinkuin eräät vapaaottelijat kuvittelee.

      Harjotelkaa liikkeenne pätkissä ja huomaatte kokolailla valtavia eroja lopputulokseen nähden. Opetus ei toimi siksi, kun opetuksella annetaan riittävä pohja omaa itsenäistä harjoittelua varten. Sen tulee olla jokapäiväistä. Tunnista kolmeen tuntia vähintään päivässä, siis jos ei ole hiffannut vielä miten kuuluu opetella kaikki.

      Ainoa mitä voitte siellä hiton Okinawalla oppia, on olkaa hiljaa, miettikää ja lopullinen kovuus kaikessa ja kehossa. Noin, nyt säästitte 2000-4000€ siitä rahaa ja vaivaa lähteä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8464
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2575
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2297
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe