Šaakashvili tarjoaa NATO:lle aseiden kuljetusta

Georgiansta Afga

Šaakashvili tarjoaa NATO:lle aseiden kuljetusta Georgian kautta Afganistaniin.
Yhdysvallat tutkii liittolaisensa Georgian tarjousta käyttää sen aluetta aseiden lähettämiseen Afganistanissa oleville Nato-johtoisille joukoille. Georgian mukaan sen maantieteellinen sijainti Etelä-Kaukasuksella on varteenotettava vaihtoehto nykyisille ajoittain turvattomille huoltoreiteille.

Georgiassa vierailevan Yhdysvaltain Afganistanin ja Pakistanin erikoislähettiläs Richard Holbrook pitää tarjousta merkittävänä yrityksenä vähentää riippuvuutta nykyisistä huoltoreiteistä. Holbrookin mukaan sotilasjohdon tehtävänä on päättää joukkojen parhaasta huoltotavasta.

Georgialla on jo sopimus Naton kanssa sen alueen käytöstä Afganistanissa olevien joukkojen huoltamiseksi, mutta sopimus ei kata aselähetyksiä.

Georgia suunnittelee myös Yhdysvaltain kouluttaman pataljoonan lähettämistä Afganistaniin taistelemaan kapinallisia vastaan Nato-joukkojen rinnalla. Georgialla on Afganistanissa tällä hetkellä noin 175 sotilasta

1

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ... tuntien ja hänen roska-armeijansa, joka antoi ryssien tankkien vapaasti huristella Georgian kaupungista kaupunkiin - samalla Georgian Luuseri armeija oli haihtunut teille tuntemattomille - on nyt seuraavaksi 6kk sisällä parkumassa YK:ssa, EU:ssa ja Nato:ssa, kun Talebanit tallustelee heidän kaduillaan ja ripustaa Georgian palkka-armeijaa lyhtypylväisiin. niin siinä käy, ollaan niin sotaisia, mutta sillä sotaisuudella ei ole muuta katetta kuin turvallisuuspoliittinen pellenrooli.

      Silloin 080808 Ryssän Tankit huristelivat normaali nopeudella jalkaväki kyydissä tankkien päällä ja ne Karavanit ajoivat kaupungista kaupunkiin. Jos siellä olisi asiansa osanneita sotilaita ollut, se vapaa huristelu olisi loppunut siihen kuin aina välilä kaikenläpäisevä moderni PST OHJUS olisi jostain kolosta ammuttu aina tankki karavaanin kärkipanssariin olisi se matkanteko jo sillä ainakin hidastunut, ehkä pysähtynyt kokonaan (odottamaan lisävoimia) tai tullut varovaiseksi ja välillä mutterien lennellessä olisi ollut miinoitus ja sitten lähempää asutuskeskusta asemissa IT -ohjukset venäläiskoneita varten järjestelmineen ja PST-ohjukset Tankkien tuhoamiseen, Miinoitteet ja kunollisesti suojatut ja naamioidut kivitalot tai niiden osat ja talojen rauniot, kellareineen ja hyvin kaivetut murrokset ja JK-patalijoonaa näissä asemissa, näin sitä tappiota olisi tehty vaivaisella 20 000 miehen kirppuarmeijallakin ympäri Georgiaa (no jos esim noin 1000 miestä /per patalijoona).

      En tosin tiedä heidän jutuista ja aselajien jaosta ja ryhmittelyistä, enkä ole kyllä pätkääkään kiinnostunutkaan, mutta kyllä 20 000 modernisti aseistetulla miehellä nyt hyvänen aika kyetään tuntuvaa vastarintaa tekemään - nämä ne vain haihtuivat), ehkä lopulta yli kipukynnyksenkin.

      Talebanejakin vastassa on puolimaailmaa ja heitä on vain noin 25 000 ja ovat sisukaasti pian sotineet siellä Afganistanissa melkein kymmenen vuotta.

      Miksi ne Šaakashvili pellen armeija sen sijaan haihtuivat teille tietämättömille on mysteeri.... ?

      Ehkä se oli parempikin, joku olisi silloin voinut oikeasti kuollakkin.

      Ne lähti karkuun ja jätti siviilinsä oman onnensa nojaan ja heidän ennenkin valheista kiinni jäänyt hallituksensa alkoi välittää valhe propagandan, että ryssät olisivat alkaneet etnisiin puhdistuksiin ja uhrien luku oli välillä melkein 100 000 aina satoihin tuhansiin Šaakashvili: ”Paljon, Paljon vielä enemmän, tämä on meidän Talvisotamme” heh :))

      Merkel Suuren Saksan nyky johtaja ei ollut rauhassa tutustunut tilanteeseen vaan uskoi valheet ja lupaili, että pian Georgialaiset pääsee Natoon ja olivatko ne pääsemässä jopa EU:N se Merkel meni ainakin halpaan aluksi, eikä taida olla maineensa veroinen. Ei varmana mene enää toistakertaa niiden halpaan, ei kukaan nyt niin tyhmä ole.

      Ja kun ne itsekin puoli-ryssät aloittivat sen koko jutun raukkamaisella rakettihyökkäyksellä ja olivat lännelle ja jopa Israelille katkeria, kun heidän oikkujensa takia ei aloiteltukaan maailmansotaa….tai joka tapauksessa jotain mammuttiluokan operaatiota.

      Mä en ole koskaan ollut venäläismielinen, enkä sitä tule olemaan mutta kun asiat selvisivät millaisesta kansainvälisestä kusetuksesta Georgia jäi kiinni, itse aloittaman sotilaallisen toimintansa johdosta, ymmärrän ja annan suopeuteni tässä 100% venäläisille. Georgiaan ei enää usko kukaan. Se on automaattinen asia, vaikka ne nyt jakelee persettään jenkeille, ei ne muutakaan voi eikä edes halua…:)

      Šaakashvili kiinni ja Punaiselletorille mestattavaksi, tuskin vähempää voisi kiinnostaa ja edes jaksaisin avata telkkaria. heh :)

      -masson

      http://www.saulmasson.org

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      266
      6420
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      148
      3723
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2649
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2506
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2072
    6. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1661
    7. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1655
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1493
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1310
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      108
      1174
    Aihe