Parta-agaman talvilevosta!

huolestunut....

Minulla on parta-agama, joka menee joka syksy ihan itsestään nukkumaan. Kun väsymisen merkkejä alkaa näkyä, lyhentelemme valoja jne. niin kuin kuuluukin. Ainoa ongelma vaan on, että emme saa liskoa ulostamaan ennen nukkumaan menoa! Suoli pitäisi olla kutakuinkin tyhjänä, mutta tällä on maha täysi. Partis on nukkunut jo 4kk ja vielä ainakin pari kuukautta edessä. Lisko päättää itse nukkumisestaan ja heräämisestään, en ole pystynyt siihen vaikuttamaan herättämällä, valoja sytyttelemällä, kylvettämällä, lattialle päästämällä enkä oikein muullakaan. Lisko menee oitis takaisin nukkumaan kun tilaisuus tulee.

Tämä on jo toinen talvi kun partis nukkuu maha täytenä. Viime keväänä se ulosti vasta kuukauden kuluttua siitä, kun heräsi talviunilta. Eli sama ruoka oli vatsassa 7kk.
Onko tässä suolitukoksen riskiä? Pitäisikö meidän alkaa herättelemään liskoa päivittäin ja yrittää keskeyttää talvilepo?

2

487

  Vastaukset

  • Ehkä sit ku laitat seuraaville unille ni et heti ala vähentää valoja jne.. vaan odotat sen kaks viikkoa et se on hereilä etkä anna ruokaa.. mä oon aineki niin tehnyt. sit se alkaa vasta väsyä enemmän ja mennä unille..
   jos pystyt jotenkin pitää sit hereillä (eli älä heti vähennä valoja jne..) ja sitten odotat ja annat paastoa...

   toivotaan et seuraavalla kerralla se ei pitäis niin kauan sisällään ruokaa =)

   • Parta-agaman suoli pitää saada tyhjäksi ennen hibernaatiota. Parhaiten tämä käy lisäämällä kylpykertojen määrää juuri ennen oletettua talviunille menon ajankohtaa. Kun paastolla oleva lisko ei enää ulosta kylvyssä, on kohtuullisen turvallista aloittaa talviunet.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   164
   8134
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   3683
  3. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   95
   2653
  4. Niin alhaista toimintaa Martinalta!

   Nyt kun Stefu ja Sofia pitävät matalaa profiiliä niin Martina yrittää väkisin ärsyttää Stefua.Haluaa kai että hän suttuu ja ärähtää niin että porukat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   1025