Parta-agaman talvilevosta!

huolestunut....

Minulla on parta-agama, joka menee joka syksy ihan itsestään nukkumaan. Kun väsymisen merkkejä alkaa näkyä, lyhentelemme valoja jne. niin kuin kuuluukin. Ainoa ongelma vaan on, että emme saa liskoa ulostamaan ennen nukkumaan menoa! Suoli pitäisi olla kutakuinkin tyhjänä, mutta tällä on maha täysi. Partis on nukkunut jo 4kk ja vielä ainakin pari kuukautta edessä. Lisko päättää itse nukkumisestaan ja heräämisestään, en ole pystynyt siihen vaikuttamaan herättämällä, valoja sytyttelemällä, kylvettämällä, lattialle päästämällä enkä oikein muullakaan. Lisko menee oitis takaisin nukkumaan kun tilaisuus tulee.

Tämä on jo toinen talvi kun partis nukkuu maha täytenä. Viime keväänä se ulosti vasta kuukauden kuluttua siitä, kun heräsi talviunilta. Eli sama ruoka oli vatsassa 7kk.
Onko tässä suolitukoksen riskiä? Pitäisikö meidän alkaa herättelemään liskoa päivittäin ja yrittää keskeyttää talvilepo?

2

445

Vastaukset

  • Ehkä sit ku laitat seuraaville unille ni et heti ala vähentää valoja jne.. vaan odotat sen kaks viikkoa et se on hereilä etkä anna ruokaa.. mä oon aineki niin tehnyt. sit se alkaa vasta väsyä enemmän ja mennä unille..
    jos pystyt jotenkin pitää sit hereillä (eli älä heti vähennä valoja jne..) ja sitten odotat ja annat paastoa...

    toivotaan et seuraavalla kerralla se ei pitäis niin kauan sisällään ruokaa =)

    • Parta-agaman suoli pitää saada tyhjäksi ennen hibernaatiota. Parhaiten tämä käy lisäämällä kylpykertojen määrää juuri ennen oletettua talviunille menon ajankohtaa. Kun paastolla oleva lisko ei enää ulosta kylvyssä, on kohtuullisen turvallista aloittaa talviunet.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.