Starship Troopers

HFKorporaatio

Starship troopers on trilogiansa ensimmäinen elokuva, ja mielestäni ehdoton Scifi klassikko.
lyhyt arvostelu lytyy täältä:
http://hfkorpr.blogspot.com

Ja sitten teidän vuoronne kertoa onko tämä leffa hyvä?

ps. lisäksi kiitos palautteista joita blogi on saanut, toivon että lisää on luvassa. -Hexe

10

869

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha pieru

      Ei kolahtanu. Aikoinaan katsoin kun leffa ilmestyi ja melkein nukahdin kesken.
      Tietty jos tykkää tyhjänpäiväisestä tarinasta ja paljosta toiminnasta niin mikäs siinä.

      Olen lukenut paljon arvosteluja joissa tätä kehutaan upeaksi parodiaksi koskien scifiä ja vietnamin sotaa.
      Minua ei kyllä kutittanut yhtään.

      Alkuperäistä kirjaa en ole lukenut, pitäis varmaan, vois olla parempi kuin leffa.

      PS.
      Jos joku haluaa scifi-parodiaa niin ikivanha Dark Star on herkkua, ja on todellista kulttikamaa, avaruuden Bad Taste...
      Space Balls irroitta jo muutaman muhevan naurun, sekä Star Wars -faneilta että -vihamiehiltä.
      Kolmas suositeltava kohtalaisen tolkullinen ja parodinen on Space Truckers.

      • Kaaaaa

        Valitettavasti nykyelokuva alkaa olla niin paskaa, että jopa Starship Troopersin kaltaisia "mestariteoksia" voi enää vain kaivata. Eipä olisi uskonut...


      • Aina Aulis Kahva
        Kaaaaa kirjoitti:

        Valitettavasti nykyelokuva alkaa olla niin paskaa, että jopa Starship Troopersin kaltaisia "mestariteoksia" voi enää vain kaivata. Eipä olisi uskonut...

        Onhan se selvää ettei kaikille aukene leffan parodinen loistavuus. Dark Starin kehuminen kertoo masokistisesta luonteesta. Näin sen joskus 80-luvun alussa ja tuskaa se oli. Pakko oli katsoa että sai p-imppiä mutta ei hyvänen aika sentään.


      • KyleKatarn.1987
        Aina Aulis Kahva kirjoitti:

        Onhan se selvää ettei kaikille aukene leffan parodinen loistavuus. Dark Starin kehuminen kertoo masokistisesta luonteesta. Näin sen joskus 80-luvun alussa ja tuskaa se oli. Pakko oli katsoa että sai p-imppiä mutta ei hyvänen aika sentään.

        Ei tietenkään aukene, koska Starship Troopersin parodinen luonne ei ole itsestäänselvyys. Elokuva ei hankaa sanaa 'p a r o d i a' vasten katsojan naamaa, joten täytyy omata hieman fiksumpi ja avarakatseisempi ajattelumalli, jotta voi tunnistaa tämän pätkän humoristiset piirteet.

        Starship Troopers ei kenties sovellu liian tosikoille tai ihmisille, jotka odottavat Scary Movien tapaista tekemällä tehtyä huumoria.


    • PinkkiKatti

      "One man’s trash is another man’s treasure"... Olen nähnyt Starship Troopersin...noh..ehkä parikymmentä kertaa... ja kyllä se vaan on pirun hyvä leffa ja aah...niin nostalginen... :D Nyt en olekkaan pariin vuoteen sitä katsonut...täytyykin kaivaa taas hyllystä.

    • Veteranfan

      Nimittäin Starship Troopersin ohjaajan Paul Verhoevenin tekemä Robocop on mielestäni parempi kuin Straship troopers.Molemmissa elokuvissa on kriittistä otetta yhteiskunnallisista asioista.Mutta Robocopin väkivaltainen maailma kuvaa riistäjien valtakuntaa Amerikkaa hykerryttävän sarkastisesti.

    • mäikäpoeka

      Noh, en keksi nyt oikeen mitään sanottavaa kys. leffasta, mutta olihan se ihan ok...

    • KyleKatarn.1987

      Starship Troopers on kaiketi sellainen elokuva, että siitä joko pitää tai sitten sitä vihaa sydämensä kyllyydestä. Voimakkaiden mielipide-erojen synnyttäminen on yleensä ollut, jos ei muuta, niin ainakin hyvin tehdyn elokuvan merkki. Ja sitä tämä elokuva todella on, hyvin tehtyä science-fiction viihdettä hyvin omaperäisellä juonella ladattuna. Elokuva on säilynyt kestosuosikkinani siitä päivästä kun ensimmäisen kerran sen katsoin. Vuosi oli kai 97 tai 98, elokuva oli juuri tullut VHS-kasetille.

      Paul Verhoevenin elokuvat ovat aina iskeneet minuun omalaatuisuudellaan. Niissä on jotain outoa charmia. Etenkin elokuvien huumori vetoaa vahvasti omaan, jokseenkin tummahkoon huumorintajuuni. Niissä on toisaalta mustaa ja aikuiseen makuun suunnattua huumoria, mutta toisaalta ne ovat perimmiltään kuitenkin hyvinkin lapsenomaisia mielikuvituskertomuksia niissä esiintyvine supersankari ja-sotaleikkeineen. Verhoevenin tavaramerkiksi muodostunut viihteellinen väkivallan kuvaaminen voi olla joillekin liikaa, mutta jos siihen osaa suhtautua huumorilla, voi huomata, että se on tarkoituksella niin ylilyötyä ettei sitä pysty ottamaan vakavasti, ja yleensä mihinkään pitempiin mässäilyihin ei kuitenkaan sorruta. Paitsi ehkä eräässä Robocopin pahamaineisessa kohtauksessa. Toinen asia mikä Verhoevenin elokuvissa iskee on hyvin kärjistetysti esitetty poliittinen satiiri sekä ihmisluonnon raadollisuuden häpeilemätön kuvaaminen. Hän ei yritä mielistellä ketään asioita kaunistelemalla, vaan kertoo asiat kuten ne ovat. Verhoevenilla on myös täysin uniikki kyky luoda miltei totalitaristisia tulevaisuusdystopioita, jotka ovat uskottavia ja saavat todella miettimään millaisiin äärimmäisiin yhteiskuntamalleihin ihmiskunta saattaa olla matkalla.

      Starship Troopersiin palatakseni. Pidin elokuvasta erityisesti siksi, koska se soljuu eteenpäin loogisesti ja töksäyttelemättä ja sen henkilöhahmoista on helppo pitää. Lisäksi elokuva on visuaalisesti hyvin onnistunutta oikeiden näyttelijöiden ja digitaalitehosteiden yhteispeliä ja tehosteet tekevät juurikin sen mihin ne on tarkoitettu, eli vahvistavat tarinaa, eivätkä koita painaa näyttelijöitä taustalle, kuten eräissä tämän jälkeen ilmestyneissä elokuvissa kävi. Vaikka erikoistehosteet eivät toisaalta olleetkaan se ehdoton syy miksi elokuva pitäisi nähdä, niin on silti pakko sanoa, että vuoden 1997 elokuvaksi tehosteet ovat huikeita ja täysin omaa luokkaansa, Verhoevenille tyypilliseen tapaan tämäkin. Viimeisenä tärkeänä silauksena Verhoeven-elokuvissa on tämä niiden hykerryttävä B-luokkaisuus, eli ne eivät yritäkkään ottaa itseään vakavasti ja tämä heijastuu kaikkeen ja etenkin näyttelijöihin, joiden suoritukset eivät millään muotoa hivo Oscar-tasoa, vaan liikkuvat jossakin saippuanäyttelemisen ja perusnäyttelemisen välimaastossa. Se tekee suorituksista, ehkei kaikkein uskottavimpia, mutta kuitenkin pirullisen hauskoja. Hyvänä esimerkkinä Clancy Brownin näyttelemä alokaskouluttaja ja tämän hyvin havainnollistavat opetusmetodit. Elokuvan kärkikasti, Casper Van Dienia, Denise Richardsia, Dina Meyeria, Neil Patrick Harrisia ja Michael Ironsidea myöten on A-luokan ulkopuolella, ja itse asiassa koko elokuvassa ei nähdä ketään "arvostettua" näyttelijää, mutta se ei haittaa pätkääkään, sillä tällaiseen elokuvaan tälleinen B-luokan tyylinen näyttely sopii täydellisesti. Ja tämä takaa sen, että elokuvassa on kaikesta brutaaliudestaankin huolimatta hyvä meininki alusta loppuun.

      • Hauska pläjäys

        Paul Verhoevenin propagandistiset "uutispläjäykset" keskellä elokuvaa ovat jo klassikoita. Samoin tietty camp-henkisyys, jota löytyy myös sinäänsä visuaalisesti upeasta ja varmaankin aikanaan suurella budjetilla tehdystä Starship Troopersista. Tehosteet ja lavastus ovat todella vieläkin hienonnäköisiä, nykyäänkin tehdään monesti köpömmänkin näköistä jälkeä. Myös taistelukohtaukset niitä hyönteisiä vastaan ovat hienoja ja tarkoituksella hieman överiksi vedettyjä. Kuten se jättikoppakuoriaisen räjäytys.

        Minusta elokuva on ollut moniulotteinen sekoitus scifiä, sotaelokuvaa, huumoria, teinileffaa, tieteiskauhua ja jopa rakkauselokuvaa. Kuulostaa mahdottomalta sekamelskalta, mutta Verhoeven on pitänyt langat hyvin käsissään, tarina on selkeä ja tylsäksi menoa ei voi moittia. Kokojan tapahtuu jotain. Väkivaltaa on todella härskisti, mutta homma on vedetty hieman Bad Tastemaisesti tai vaikkapa Hostelmaisesti ylitse, jolloin se lähinnä naurattaa.

        Itse kovasti pidän ja monesti elokuvan olen nähnyt. Ja legendaarinen Michael "Top Gun" Ironside käy joukkueenjohtajan rooliin, kuin nenä päähän, vaikka onkin eräänlainen b-luokan näyttelijä, kuten moni muukin leffan tähdistä.


    • Starshit Poopers

      sorry, en voi kompata

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8825
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2633
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2371
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe