Mies salaa raha-asioitansa

murmeli85

Mieheni piti maksaa autokouluni kakkosvaihe veronpalautuksista. Kun maksun aika tuli hän sanoi siirtävänsä 300 euroa tililleni ja sanoi, että minun pitää maksaa loput. Kysyin "etkö säästänytkään sitä rahaa?", johon hän vastasi, että "maksoin toisen ulosottomaksun pois, niin kuin neuvoit".

Pyysin häntä viime kesänä selvittämään ulosottoasiansa, joita hänelle oli tullut ennen meidän seurustelua. Hänellä oli siis kaksi ulosottolaskua, joista ei ollut tullut vielä maksuhäiriömerkintää.

Sitten joulun jälkeen, tammikuussa, miehellä oli auki kansio missä on kaikki hänen paperinsa. Ajattelin, että kurkkaan sitä ulosottomaksua minkä hän oli maksanut.

Viimeisimmät laskut jotka oli kansioon laitettu olivat marraskuulta, joten ajattelin, että katson tiliotteesta.

Marraskuun tiliotteessa oli "saatu" 100€ Vipster Oy:ltä, jolle hän oli sitten myöhemmin maksanut 115€. Arvasin jo nimestä, että kyseessä on pikavippifirma, mutta tarkistin vielä myöhemmin googlesta.

Haluni nähdä joulukuun tiliote vain kasvoi ja pengoin hyllällä olevia papereita. Siellä oli kaksi ulosottolaskua, jotka olivat tulleet tammikuussa 2010. Sitten löysin joulukuun tiliotteen ja siellä ei ollut merkintää, että ulosottomaksua olisi maksettu!! RAYN pelejä hän oli pelannut pelkästään kortilla 28:lla eurolla(5€,8€ jne.) ja monta kertaa oli nostettu 40€, 80€.

Kun kerran toin postia hänelle, siinä oli ulosottofirmalta ja joku muu. Toisen kirjeen hän avasi minun nähden, mutta ulosottojutun jätti avaamatta. Tämä oli siis varmasti toinen ulosottomaksuista.

Eniten tässä vituttaa, että mies sai veronpalautuksia yli 800€ ja minä ostin lähes kaikki hänen sukulaistensa ja omien sukulaisten joululahjat ja lapsemme lahjat!!!

Olemme molemmat työttöminä, joten muuten minua ei kiinnostaisi paskan vertaa hänen rahansa, mutta kun asutaan saman katon alla ja lapsikin on niin asia on toinen. Vielä se, että olisi kiva, jos itellä olisi joskus rahaa.

Sitten kun saimme hänen isältään joululahjarahaa, jolla sitten ostin pari vaatetta alennusmyynneistä, niin hän tokaisi "onhan se hyvä, että jollain on rahaa"!!!! Vituttaa, että hän heittäytyy marttyyriksi, hän on saanut tehdä omalla puoliskollaan mitä haluaa!!!

Mutta, ei tämä vielä tähän pääty... Olen ollut vaiti asiasta ja tammikuun tiliotteen tullessa katsoin sen ja taas hän oli ottanut pikavipin (100€) maksaakseen autolyhennyksensä.

Asiasta kukkaruukkuun, pakko mainita vielä tuosta autosta, että hän aina sanoo, että se on hänen autonsa ja minun pitäisi ostaa oma!! Olemme molemmat työttöminä, ymmärtäisin, jos toinen olisi edes töissä. Siinä olisi mukava maksaa kahtia autovakuutuksia turhan takia, kun minä en edes paljon autoa tarvitsisi.

Viime vuoden puolella jouduin ottamaan lainaa äidiltäni, että saatiin autovakuutus maksettua. Viimeisellä kerralla, kun lyhennin maksua, äitini kysyi, miksi minä sitä lyhentelen, kun sehän olisi mieheni homma. Tajusin itsekin, että mitä minä sitä makselen, kun en saa edes autoa käyttää!!!
Kerran mies sanoi, että "sie voisit lyhentää sitä velkaa tein äitille" ja miulla alkoi päässä kiehua, kun EI OLE EDES MINUN AUTO.

Lisäksi mies on velkaa isällensä, sanoin miehelle kun oli töissä, että maksaisi velkojaan isällensä.

Nyt tänään tuli kirje Vipster Oy:ltä ja sanoin siitä miehelle, johon hän sanoi että "varmaan taas mainos, kun niitä tulee sähköpostiinkin". Jälkeenpäin ärsytti, kun en tajunnut kysyä onko hän ottanut vippiä. Katsoin kirjettä myöhemmin sen avattuaan ja nyt hän oli ottanut lainaa 150€, josta joutuu maksamaan 188€!!!

Eli tiivistettynä: Mies on ottanut pikavippejä selkäni takana ja valehdellut maksavansa yhden ulosottomaksun, jota ei ollut sitten hoitanut. Lisäksi rahani menee perheen ruokaostoksiin ja bensan ostoon.

Pitäisikö minun kertoa miehelle, että olen lukenut hänen papereitaan?

Miten olette toimineet, jos toinen säästeliäs ja toinen tuhlaa?

Alkaa vituttaa tuommoinen saamattomuus raha-asioissa!
Olen miettinyt, että alan etsiä asuntoa itselleni ja lapselle ja eläisimme asumuserossa. Sitten, kun mies on saanut asiansa kuntoon, voisimme asua saman katon alla. Tilanteessa vaan harmittaa lapsen puolesta. :/

Kiva, jos joku jaksaa lukea ja kommentoida!!! :D

18

4705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taikuriluttinen

      Ainoa asia minkä keksin niin pidä huoli, ettei miehesi vedä sinua mukanaan samaan kuseen. Asiaa vaikeuttaa yhteinen lapsi. Päähuoli ei niinkään ole laskujen salaa tarkistaminen. Tässä tilanteessa se on murheista pienin. Miehesi on selvästi pelannut selkäsi takana ja yhdessä asuminen vaatii avoimuutta. Miehesi on menettänyt luottamuksesi joten seuraat tilannetta.

      Sun on päätettävä omalta kohdaltasi haluatko jatkaa samaa rataa. Joka tapauksessa on kissa nostettava nopeasti pöydälle, ennenkuin tilanne pahenee.

      • meizi83

        Hankkikaa töitä.

        Kuulostaa säälittävältä riitelyn aiheelta jotkut 150e asiat. Ottaa nyt vielä pikavelkaa tollasten takia.
        Sitten, kun laitatte kunnon asunnon, siihen menee aika kivasti rahaa, kun ei ole säästössä etukäteen mitään.

        Joutuu leikkimään sitten miljonääriä, kun alkaa lyhennykset juosta...


    • olisko kannattanu tutustua paremmin ennen lapsen tekoa?

      • 15+4

        Kun se alfauros sattuu kohdalle niin ei siinä ennätä tutustua.


    • - helvetti

      jos hoidatte kummatkin omat raha- asianne, ei sun varmaan tarvii maksaa autonlyhennyksiä ja bensoja. ilmeisesti maksat aikas lailla yhteiselostanne??? ja miehesi vippailee ja jättää laskujaan maksamatta, ottaa vippiä, tarkoittaen, kun on maksanut pienemmän summan ajallaan pois, seuraavaksi saa isomman vipin. mitä sitten, kun ollaan siinä vaiheess, että vippifirmasta saa 500e, 700e tai 1000e?
      sinä osaat hoitaa raha- asoita, miehesi ei. onko se nyt niin mahdotonta, että rupeet hoitelemaan raha- asioita teidän taloudessanne? ennenkö vippihelvetti soi!!!! pikavipit- palstalla on monia kurjia kohtaloita/ tarinoita!

    • tulot ja tilit

      mennään yhteen niin sen jälkeen raha-asiatkin ovat yhteiset. Niin kauan kun on yhteistaloudessa. Teidän pitää tehdä selväksi ja sopia, mitä kukin maksaa taloudessa. Ja molempien tulee tietää mikä on toisen puoliskon raha-tilanne. Se on ehto sille että voi suunnitella mitään ostosta tai hankintaa ainakin suurempaa.Tiedän vanhan kansan pariskuntia joilla tulot menevät yhteiselle tilille johon molemmilla on käyttöoikeus kuin myös voi nähdä mihin rahaa kuluu.

      Hieman kateellisena tuon totesin, kun ystäväni kertoi että heidän eläkkeensä menee yhteiselle tilille ja siitä siirtävät osan säästötilille ja oli vielä kolmas tili johon siirtävät rahaa. Kumpikin näkee tilien saldot verkkopankista, paitsi yksi tili, johon menee osa, mutta näkyy se että päätilistä on mennyt tietty summa ko tilille karttumaan. Tekevät joka vuosi etelänmatkat ym matkat.Toisen eläke nettona on n 1200e ja toisen n 1600e. Eläkkeet ovat karttuneet työnteosta, joten kannattaa tehdä työtä, niin saa aikanaan eläkettä.

    • Velkojen vankina

      Sanovat ettei raha tuo onnea. Vielä varmempaa on, että rahavaikeudet estävät onnen. Valitettavasti heinäsirkka ja muurahainen eivät sovi saman katon alle.

      • OneLife?

        Perheessä, jossa toinen on säästäväinen ja toinen tuhlaavainen on kolme vaihtoehtoa :

        Otat yksin perheesi koko rahaliikenteen haltuusi. Hoidat välttämättömät menot. Aavisyus säästötille joka kuukausi pahan päivän menoihin. Loput jaat kahteen osaan, miehellesi ja itsellesi. Ne molemmat saa käyttää mihin haluaa.

        Erottelette rahat toisiltanne. Molemmat maksavat puolet yhteisitä kuluista joka kuukausi. Ja tähän kuuluu sitten yhteisiksi kuluiksi ehdottomasti myös lapsen kaikki kulut ja aavistus säästöön. Jos miehesi lipsuu, hän ei saa lipsua yhteisitä menoista vaan on sitten vaikka syömättä viikon, eikä tule sinun rahapussillesi.

        Heivaat miehen. Hän valehtelee, piilottelee, salailee, on epäluetettava. Nyt paljastunut raha-asioissa veivaaminen, päteeekö luonne myös muihin hänen toimiin? Tilanteessasi YH:na pärjäisit paljon paremmin. Rakkaus tietysti jyrää, jos sitä on?


      • joopa jooo!!!
        OneLife? kirjoitti:

        Perheessä, jossa toinen on säästäväinen ja toinen tuhlaavainen on kolme vaihtoehtoa :

        Otat yksin perheesi koko rahaliikenteen haltuusi. Hoidat välttämättömät menot. Aavisyus säästötille joka kuukausi pahan päivän menoihin. Loput jaat kahteen osaan, miehellesi ja itsellesi. Ne molemmat saa käyttää mihin haluaa.

        Erottelette rahat toisiltanne. Molemmat maksavat puolet yhteisitä kuluista joka kuukausi. Ja tähän kuuluu sitten yhteisiksi kuluiksi ehdottomasti myös lapsen kaikki kulut ja aavistus säästöön. Jos miehesi lipsuu, hän ei saa lipsua yhteisitä menoista vaan on sitten vaikka syömättä viikon, eikä tule sinun rahapussillesi.

        Heivaat miehen. Hän valehtelee, piilottelee, salailee, on epäluetettava. Nyt paljastunut raha-asioissa veivaaminen, päteeekö luonne myös muihin hänen toimiin? Tilanteessasi YH:na pärjäisit paljon paremmin. Rakkaus tietysti jyrää, jos sitä on?

        vaikka se tunnepuoli siinä aina on. mutta raha- asiat on silti hoidettava. eikä se vipeillä parane, päinvastoin.


    • nainen_aviossa

      Ensinnäkin, olet rikkonut kirjesalaisuutta koskevaa lakia avaamalla miehesi kirjeet. Toisaalta, et olisi välttämättä saanut selville valehtelua, josta itsekin voit kärsiä. Nyt olisi tärkeää selvittää asiat paljastamatta rikostasi. Voi yrittää puhua miehellesi raha-asioista ja ihmetellä, mistä hän on rahaa menoihinsa saanut? Pitää ahtaa hänet sellaiseen tilanteeseen, josta hän ei voi vaan kiemurrella pois ilman vastausta. Valheesta on helppo saada kiinni...

      Jos mies vääntää tuota "minun tavarat, sinun tavarta"-politiikkaa, niin rupea sinäkin samaan eli maksat vain omat ja lapsesi menot, sekä ruoat. Sano miehellesi, että maksakoot omat menonsa ja sapuskansa itse, jos jakelee tavarat hänen ja sinun omiin.

      Ehkäpä se asumusero on joksenkin hyvä ratkaisu tai sanotaanko, että se pienempi paha. Toki, lapsen kannalta tuo voi olla ikävää, mutta vielä ikävämpää on, jos isä vetää koko perheensä velkoihin. On monta tarinaa ollut, joissa puoliso on toisen nimiin alkanut velkoja ottamaan. niin kuin täällä mainittiin jo aiemmin; pakene ennen kuin olet kuseessa ja lapsesi tulevaisuus pilattu isän tyhmyydellä.

      • syyllinen

        Ole tosi varovainen, ettei miehesi ota pikavippiä sinun nimissäsi ja sinun puhelimellasi. Se on nimittäin yllättävän helppoa. Pidä kaikki nettipankin tunnusluvut visusti itselläsi, kuten myös vahdit puhelimessasi. Itse sain helposti otettua mieheni puhelimella pikavipin yhteiselle tilillemme sillä aikaa kun mies ajoi ulkona nurmikkoa....Olen myös ottanut muita pikavippejä sekä yhden 2000 e lainan mieheni nimissä hänen tietämättään...Nyt olen maksanut kaikki ja kaikki on selvitetty, enkä enää koskaan tee niin, häpeän syvästi! Mutta halusin vaan kertoa, miten helppoa on kusettaa toista.


      • kirjesalaisuus!!!

        täss tilanteessa unohdetaan kirjesalaisuudet ja muutkin, mikä on muka rikollista. se on varmasti rikos, mutta, jos mies yrittää ehdointahdoin vetää avopuolisonsa suohon, mielestäni silloin ei voi katsoa asiaa rikolliseksi toiminnaksi, että silleen!


    • 78Y79+T60

      Moraalisesti olet menetellyt huonosti kun olet urkkinut, mutta jos miehesi on tuollainen luikuri, se antaa tekosi anteeksi.Otat nämä asiat puheeksi ja sanot hänelle että tilanne on avoimesti selvitettävä. Valheita enä elää siedä, miten voi muutenkaan luottaa, jos raha asiatkin on näin ihmeellisiä. Voi olla kummallakin omat rahat mutta menot on sovittava yhteisesti jos mahdollista. Koko pikavipit pitäisi kieltää, eihän ne ketään oikeasti auta. Voimia teille kummallekkin. M.47.

      • -fakta-

        Itse tekisin niin, että kerrot miehellesi että nyt pitää keskustella asioista niiden oikeilla nimillä ja avoimesti, mitään salaamatta.

        Kerrot oman näkemyksesi asioista ja myös sen, että olet lukenut hänen postiaan.

        Jos miehesi alkaa huutamaan ja syyttelemään sinua valehtelusta yms, niin toteatt hänelle tyynesti, että nyt jätkä turpa kiinni ja lusikka kauniiseen käteen.

        Jos ette pysty keskustelemaan näistä asioista avoimesti ja sopimaan yhdessä, että miten pääsette vippi- ym veloista eroon, niin sitten suosittelen sinua miettimään, että haluatko todella elää tälläisen luuserin kanssa.

        Epäilisin, että teillä on velkaa vielä suhteellisin vähän josta voi kaksi, työtöntäkin, ihmistä selvitä kohtuuajassa. Jos miehesi ei halua tätä ymmärtyy nyt, niin haluaako koskaan.

        Olen todennäköisesti jo hiukan vanhempi nainen kuin sinä ja valitettavasti ihan omasta kokemusta voin sanoa, että maailmassa on miehiä jotka eivät ole koskaan oppineet hoitamaan raha-asioitaan vaan elävät aina jonkun siivellä. Selityksiä tulee ja vaikka tulotkin olisivat isot niin ne menot ovat vielä isommat.
        Ja on myös niitä jotka eivät ymmärrä kuinka vaikeaa on elää Suomessa kun luottotiedot ovat menneet, se totuus paljastuu vasta myöhemmin.

        Asiat asioina, jos et saa miestäsi ymmärtää teidän arjen realiteettejä nyt, niin todennäköisesti sinulle itsellesi ja lapsellenne on parempi asua kahdestaan jossain muualla.

        Pelottavaa on se, että lainaa todellakin saa tehtyä toisen nimiin vaikka se ei pitäisi olla mahdollista.


    • Murmeli85

      Kiitoksia kaikille vastauksista!

      Päätin, että odottelen helmikuun tiliotetta postista ja katson mihin mies on tuon 150 vipin käyttänyt.
      Ajattelin viedä lapsen lauantaina hoitoon äidilleni, jotta saan juteltua miehen kanssa rauhassa. Sanon ekaksi tuosta 150 euron pikavipistä ja sen, että turha pitää minua tyhmänä. Sanon katsoneeni laskun ja kysyn onko hän aikaisemmin ottanut lainaa. Jos hän kieltää, niin peli on sillä selvä. Pari vuotta sitten oli eräs toinenkin tapaus, mutta annoin sen anteeksi, koska oli lievä.

      Lähteminen tuntuu haikealta, kai se osoittaa, että minulla on vielä tunteita. En haluaisi olla yksinhuoltaja, mutta sekin on pienempi paha kuin elää luuserin kanssa, joka on jo tehnyt velkaa minulle (äidilleni kelalle, kun oli tullut vielä opintotukea, vaikka en opiskellut. Rahat oli tiukilla ja tuli nuo extratkin sitten käytettyä :c ) Lapselle hän on hyvä isä, mutta tuntuu, että meidän väliltä on luottamus mennyt.

      Luulen, että hänellä peliongelmia, tuttuni on sanonut, että on nähnyt miestäni pelaamassa Citymarketissa aina välillä. Kun menemme Citymarkettiin, mies jää yleensä pelaamaan, minä menen yleensä lapsen kanssa katsomaan jo tavaroita. Voin sanoa, että minulta ei paljoa heru sympatiaa pelaavaalle, jolla ei rahat sitten riitä autojen lyhennyksiin ja normaaliin elämiseen. Olen kyllästynyt olemaan se, joka aina maksaa ruokakaupassa ja harmittaa todella paljon, että olen äidilleni velkaa.

      Mies kerran huijasi isältään rahaakin. Ajoin autolla pihakivetykseen, jolloin vanteeseen tuli naarmuja. Olin paniikissa tapahtuneesta ja miehen isä oli meillä silloin kylässä. Mies sanoi, että renkaat ja vanteet olivat lainassa, vaikka hän oli juuri ne käytettynä ostanut. Mieheni isä oli sanonut, että mies ei saa sanoa minulle, että hän korvaa vahingot. Mies kertoi minulle ja sanoin, etten halua hänen isänsä maksavan minun tekosista, mutta hän otti silti rahat.

      Joillakin on moraalia ja joillakin ei, se myös meitä erottaa...

      • näähny

        äijä vaihtoon kun on peli-, huume- tai alko-ongelma.
        vanha totuus;
        '' kun raha loppuu lentää rakkaus ikkunasta''.
        pelaaja luulee voittavansa takaisin ja jopa suurentaa panosta.
        lopulta ottaa, lainaa ja varastaa.
        mikään ei auta.

        sorry kun elämä on!


    • ----------

      Täytyy olla aivan hel-ve-tin rikas, jos on varaa lainanlyhennyksiä hoitaa pikavipeillä. Sitä menoa ei normaalin ihmisen talous kestä montaakaan kuukautta.

      • ratkaisu pitää tehdä silloin, kun lähtemisestä päättävällä ihmisellä on vielä luottotiedot kunnossa eli talouden holtiton osapuoli ei ole saanut ajattelevaisempaa kumppaniaan vedetyksi sotkuihinsa. Näin esimerkiksi lähtijän asunnonhankinta voi vielä onnistua.
        Mutta miten purkaa yhteiselo silloin, kun kumpaisenkin luottotiedot näyttävät punaista, ja toinen tarvitsee ainakin uuden asunnon?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2711
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1165
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      94
      1151
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1094
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1021
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      943
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      42
      845
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      38
      817
    Aihe