Ei ole mitään ohjelmoitavaa

ohjelmoitavaa?

Mitä voisin ohjelmoida tekemisen puutteessa?

12

635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tee softa joka käy jonkun kansion kaikki kuvat läpi ja tunnistaa niissä olevat kasvot, että kun tagittaa vaikka "Villen" jostain kuvasta niin se laittaisi automaattisesti muihin kanssa missä Villen lärvi näkyy. Tämä toiminto sitten johonkin valokuvien selausohjelmaan ja tuo naamatunnistus sitten pyöris vaikka idlellä.

      • 4324234

        pieni haaste : )


      • keksa1

      • keksa1 kirjoitti:

        http://pages.cpsc.ucalgary.ca/~hanlen/vision/facelinks.html

        Ei ole valmiina missään kivassa kuvien selaus- ja hakuohjelmassa. Tosin jos haluaa valmiin kirjaston niin melkein pitäis joku siirtää Javalle enste. Java kun on työasemasoftassa turha ellei homma pyöri kokoajan Javakoneen päällä ilman riippuvuuksia. Javan käyttö pelkkään frontendiin on turhan raskasta.


    • Microsoft julkaisi muutama vuosi sitten Mech Commander 2:n lähdekoodit. Nappasin ne talteen joskus (nyt niitä ei välttämättä saa enää mistään alkuperäisessä muodossa).

      Ole mun sankari ja porttaa se Javalle. Voin heittää sorsapaketin.

      • ;)

        Heh, ainakin riittää tyypille tekemistä :D


    • turvattu tulevaisuus

      Uskon että ECDSA-menetelmällä tehdylle digitaaliselle allekirjoitukselle olisi paljon käyttöä. Digitaalista alekirjoitusta on vaikea väärentää. Sen avulla voitaisiin varmistaa että esim. tilauksen, sopimuksen tai muun dokumentin on laatinut juuri se taho joka sen väittää laatineensa. Tähän tietysti liittyy avainten hallinta kuten kryptografiassa yleensäkin.

      Elliptisten käyrien kryptografia on ehdottomasti tulevaisuuden (ja nykyisyydenkin) trendi, mutta se vaatii jonkin verran erikoisosaamista. Jos tekisit helppokäyttöisen ja hyvin dokumentoidun avoimen lähdekoodin kirjaston joka toteuttaa ECDSA-menetelmän tehokkaasti esim. polynomikentässä niin sille voisi löytyä monia käyttäjiä. Käyttäjä tietysti tekisi itse omat avaimet joten tähänkin tarvittaisiin työkalut. Käyttäjä voisi valita NIST-käyrät tai tehdä omat satunnaiset käyrät. Kenttäaritmetiikkana voisi vaihtoehtoisesti olla myös alkulukukentän aritmetiikka.

      Tämä alentaisi kynnystä ottaa ECDSA käyttöön eri ohjelmissa ja siitä voisi hyötyä suuri joukko käyttäjiä.

    • apua asentajalle

      Kun uutta järjestelmää asennetaan niin voisi olla hyötyä sellaisesta apuohjelmasta joka tutkii onko kohdejärjestelmä OK asennusta ajatellen.

      Toimiiko tietokantayhteys uuden järjestelmän mukaisilla asetuksilla? Pystyykö sieltä tietokannasta lukemaan mitään tai saako edes yhteyden tietokantaan? Apuohjelman pitäisi käyttää samoja tietokanta-asetuksia kuin varsinainen uusi järjestelmäkin.

      Pystyykö kohdeympäristössä lukemaan paikallista levytiedostoa? Entä onnistuuko uuden levytiedoston kirjoitus? Entä onnistuuko vanhan tiedoston päälle kirjoitus? Siis ovatko oikeudet kunnossa?

      Apuohjelma voisi myös ehkä testata onko järjestelmän koodi sijoitettu oikein, eli sinne missä tuotekehitys on aina olettanut sen olevan.

    • onko edes mahdolline

      Jos oikein kunnon haastetta etsit niin suunnittele sellainen systeemi jonka toiminta olisi täysin riippuvainen lisenssiavaimesta. Ilman lisenssiavainta järjestelmä ei saa toimia ja lähdekoodiakin seuraamalla sen aiotun toiminnan pitäisi olla mahdotonta selvittää. Lisenssiavaimen kanssa järjestelmän toiminta täytyisi olla todistetusti täysin ennustettavaa ja luotettavaa. Lisenssiavaimen täytyisi olla oleellinen osa järjestelmää.

      Tavallinen lisenssin tarkistus pelkistettynä tyypillisesti koostuu yhdestä ehtolauseesta ja on helposti ohitettavissa. Niinpä lisenssin tarkistus ei saa olla liiketoimintalogiikasta erillinen, vaan sen täytyy olla ohjelman liiketoimintalogiikan oleellinen osa.

    • kontrolliyhteiskunta

      Voisitko ohjelmoida universaalin tunnisteen generoinnin ja tarkistuksen. Tunnisteessa pitäisi olla tietoja joiden perusteella se voidaan validoida, ainakin hyvin suurella todennäköisyydellä. Redundanssia siis täytyy olla että feikit, väärät tunnisteet voidaan karsia pois joukosta.

      Tunnisteen olisi oltava kohtalaisen kompakti ja helppolukuinen, mutta ei ehkä kuitenkaan voi vaatia että se kirjoitettaisiin käsin. Käytännössä se siirretään copy-paste-menetelmällä joten kokona esim. kilotavu olisi aivan hyväksyttävä.

      Tunniste voisi sisältää koodattuna erilaisia tietoja kuten sarjanumeron, päivämäärän ja kellonajan sekä muutamia lukuja. Myös vapaamuotoista tekstisisältöä, skandit ym. erikoismerkit mukaanlukien. Tiedot koodattaisiin kohtuullisen taloudellisesti. Tietojen ei varsinaisesti tarvitse olla salakirjoitettuja. Tunnisteella voisi olla rajoitettu kelpoisuusaika.

      Tunniste pitäisi olla ongelmaton siirtää eri järjestelmien välillä. Merkistö täytyisi sovittaa siten että se on tallennettavissa kaikkiin tietokantoihin eikä aiheuta ongelmia esim HTML-sivulla esitettynä. Esimerkiksi base64-koodaus voisi olla sopiva.

      Tunnisteen tarkistus testaisi ensin onko tunniste validi. Jos on validi tunniste ja aika on kelpoisuusajan sisällä, niin tunnisteesta voitaisiin kiskoa ulos sen sisältämät tiedot. Olisi hyvä että kaikki tunnisteet olisivat uniikkeja, mutta sitä ei voi yksinkertaisesti varmistaa. Pystyyhän näitä kopioimaan.

    • kontrolliyhteiskunta

      Resurssien allokointi. Käytettävissä on tietty määrä resursseja, työvoimaa, työkaluja yms. Nämä olisi kiinnitettävä suorittamaan töitä eri työnumeroille tilausten mukaan eri asiakkaille sovitun työajan puitteissa. Töiden kokonaistilanne täytyisi näkyä graafisessa käyttöliittymässä aikajanalla ja saman käyttöliittymän kautta täytyisi myös voida muuttaa vielä tekemättömien töiden resurssointia, mielellään drag-and-drop-tekniikalla. Koko ajan täytyisi myös näkyä miten suuri osuus kustakin työstä on todellisuudessa jo tehty. Työntekijät kuittaavat työn toteutumat erikseen. Vapaat resurssit pitäisi näkyä siinä käyttöliittymässä, samoin vielä tekemättömät työt.

    • viitta ja tikkari

      Monet joutuvat käyttämään tietokoneita joiden kautta heidän toimintaansa voidaan seurata verkon kautta tai esim. keyloggerin avulla ; kaikki näppäinten painallukset ja hiiren liikkeet ovat seurattavissa. Tavanomainen salakirjoitus ei riitä esim. sähköpostissa koska ruudulle teksti täytyy kuitenkin saada selväkielisenä ja selväkielinen teksti voidaan nähdä ruudulta verkon kautta.

      Yksityisiä muistiinpanoja varten tarvittaisiin systeemi joka ei-turvallisessa ympäristössä tekee tunkeilijalle vaikeaksi seurata tekstiä. Sen ei välttämättä tarvitse olla aidosti turvallinen salakirjoitusmenetelmä, mutta satunnaisen tarkailijan ei saisi päästä jyvälle villakoiran ytimestä. Murtaminen ei saisi onnistua ilman tietokonetta ja jonkinlaista asiantuntemusta. Pitäisi olla kohtuullisen helppokäyttöinen.

      http://www.quadibloc.com/crypto/mi060601.htm

      Ehkä jotakin tähän tapaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      3016
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2761
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe