Osakesäästäminen tehokkaampi...

Birger-Jaarli

...tapa parantaa eläketurvaa kuin vakuutusyhtiöiden omat paketit. Syykin selvä - vakuutusyhtiöt itse sijoittavat eläkerahaa ja ottavat mittavat provikat itselleen. Jos toimii osakesäästäjänä keskikulut jäävät n. 2,5%:iin (sis oston ja myynnin palkkiot ym. säilytyskulut)

http://personal.inet.fi/atk/tilasto

1

648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juuri niin olen minäkin asetelman ajatellut aivan noin ylipäätään ja myös pankkitalletuksiinkin nähden. Pankkien tilit soveltuvat rahavarojen parkkeeraamisen paikoiksi, joita eurosia pääsee tilaisuuden tullen hyödyntämään. Muutaman prosentin koron antavia pitkäaikaistalletuksia minulla ei tietenkään ole laisinkaan. Rahastot olen kiertänyt kaukaa, sillä siinä hommassahan ainoa varma hyötyjä on rahaston pitäjä.

      Erittäin hyvä harrastus on perehtyä osakemarkkinoitten maailmaan. Minun kaltaiseni tavallisen pieneläkeläisen ei kannata tehdä suuria riskisijoituksia osakkeisiinkaan. Silti osakemarkkinat on hyödyllistä tuntea ja mm. pörssikursseja on paikallaan seurailla kohtalaisen säännöllisesti. Itse olen luokitellut osakkeet kahteen ryhmään. Toisaalla ovat ne pörssiosakkeet, joitten avulla voi enentää omaa rahallista pääomaansa ja siihen tarkoitukseen kelvollisten osakkeitten kurssit sahailevat aika reippaastikin ylös ja alas suhdanne- ja kausivaihteluitten vuoristoradalla. Ostaa pitää silloin, kun on halpaa ja myydä vasta silloin, kun kurssit ovat ylhäällä eli silloin, kun myyntivoitto on huomattavan hyvä. Hiukan pitää valikoida ja hajauttaa sijoituksiaan, vähäisiäkin. Puolenkymmentä pörssiyhtiötä riittää hyvinkin ensi alkuun.

      Olennaista on, että osakehankinnat ja -myynnit pitää tehdä itse suoraan esim. pankin kautta. Kaipa nykyään nettikin on hyvä väylä, vaikka itse vanhanaikaisena jääränä ehdinkin hoitamaan harvat osakekauppa-asiani pankin tiskillä. Systeemi on helppo opetella.

      Sitten toisaalta on kertyneen varallisuuden sijoitaminen viisaasti oma asiansa. Siihen tarkoitukseen kelpaavat vakaitten yritysten osakkeet, jotka eivät välttämättä sukelte eivätkä pompsahtele niin jyrkästi kuin konjunktuuriherkkien firmojen osakkeet. Olennaista on myös osinkojen saaminen ja yritysten vertailu sillä silmällä. Moni toimii varmaankin toisella tavalla, mutta omassa vaatimattomassa osakesäästämisessäni olen pitäytynyt pelkästään Suomessa pääkonttoriaan pitävien pörssiyhtiöitten osakkeisiin.

      Osakesäästämisen rinnalla löytyy muitakin säästämiseen mahdollisuuksia runsauden pulaksi asti. Asuntojen ja metsäpalstojen ostaminen ja omistaminen on varsin vakaata sijoittamista, kunhan ei ostamisvaiheessa erehdy maksamaan tyhmän korkeata hintaa. Rantapalstojakaan ei pidä unohtaa. Kaavoitusasetelmat pitää totta kai selvittää. Filatelisti tietää postimerkkienkin olevan hyvä sijoituskohde, jos vain ala on hallinnassa. Sama pätee "antiikin" kohdalla eli ala on tunnettava. Mahdollisuudet ovat monenlaisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe