Aloittavan yrittäjän vakuutukset

yrittäjäksi kohta

Hei!
Millaisiin ratkaisuihin ootte päätyneet vakuutusten ottamisen kanssa? Pakollisiahan ei oo kun se YEL ja senkin voi aika vapaasti määritellä, mille summalle sen ottaa.

Lähinnä mietin henkilökeskeytysvakuutusta. Yrittäjäkurssilla annettiin ymmärtää, että se kannattaisi ottaa. No, mitä nyt oon käynyt juttelemassa vakuutusyhtiöissä niin aika erilaisia näkemyksiä tuntuu olevan. Jotkut myyntiedustajat väittää, että se on ihan ehdoton. Toiset taas vihjailee, että siinä maksaa turhasta ja että mieluummin kannattaisi panostaa vaikka sairauskulupuolelle tms.

Millaisissa tilanteissa tuosta vakuutuksesta edes on hyötyä, jos kuitenkin ottaa tapaturmavakuutuksen?

9

3215

  Vastaukset

  • Tunnen yrityskurssin vetäjiä. Eivät pystyisi itseään elättämään yrittäjänä ollessaan. Jo tuo keskeytysvakuutus ja sen tärkeyden puhuminen osoittaa täyttä ymmärtämättömyyttä, tai sitten saavat jotain hyötyä vakuutusyhtiöltä.

   Ota vakuutuksia vasta sitten kun pystyt niitä maksamaan ja analysoimaan niitten tärkeyden. Vakuutuksen tuputtajat ovat vain kiinnostuneita sinun rahoista, eikä vakuutuksen tuomasta turvasta.
   Tämä on tosi, usko se. Takana 30v yrittäjyyttä. Ps. pidä rahoistasi kiinni, älä luota sen enempää pankkiin kuin vakuutuyhtiöönkään. Ovat vain mitallin molempia puolia. Vakuutusyhtiön niin kuin pankinkin tehtävä on imuroida markkinoilta maksimaallinen määrä rahaa, siis sinultakin. Sinulle jää vain orjan rooli jos näitten veijareitten kelkkaan ryhdyt muuten kuin mitä on ihan pakko.

   • Otin vain YELin. Toki vakuutusyhtiötäti yritti kaupata monenmoista vakuutusta.


   • Pankin,vakuutuslaitoksen,verottajan lisäksi on vaanimassa vielä sellainen kuin Rakennustieto joka kauppaa sinulle RT korttia vaikka toimisit millä alalla tahansa.Kaikessa yksinkertaisuudessaan koko kortti on vanhentunut ja käyttökelvoton nyky-yhteiskunnassa jossa kaikilla rakennussuunnittelijoilla on jo tietokoneet
    mutta rt kortin markkinointi uudelle yritykselle on kohtuuttoman agressiivista ja niinpä siihen moni lankeaakin arvaamatta lopullisia kuluja


   • Yelyel kirjoitti:

    Otin vain YELin. Toki vakuutusyhtiötäti yritti kaupata monenmoista vakuutusta.

    Paljonko olis YEL jos meinaisin vain minimin maksaa? Pohdin tässä yrityksen perustamiskustannuksia yms


  • Riippuu siitä mitä teet ja missä laajuudessa mutta minä ainakin ottaisin vastuu ja oikeusturvavakuutuksen.

   • Jos on varastoa ja koneita, kannattaa ne ehdottomasti vakuuttaa, samoin jos pidät jotain liikettä, niin keskeytysturva hyvä olla kunnossa. Koskaan ei tiedä milloin on vesivahinko, tulipalo tai murto. Itselle kannattaa ottaa tapaturmavakuutuksen lisäksi sairauskuluvakuutus, niin ei tule riitaa onko tapaturma vai ei, mutta ainakin saa sairauskulut vakuutuksesta, samoin kun jos sairastuu muuten. Ei tarvitse jonotella terveyskeskusjonoissa, kun pääsee yksityiselle.


   • lklklkjlkj kirjoitti:

    Jos on varastoa ja koneita, kannattaa ne ehdottomasti vakuuttaa, samoin jos pidät jotain liikettä, niin keskeytysturva hyvä olla kunnossa. Koskaan ei tiedä milloin on vesivahinko, tulipalo tai murto. Itselle kannattaa ottaa tapaturmavakuutuksen lisäksi sairauskuluvakuutus, niin ei tule riitaa onko tapaturma vai ei, mutta ainakin saa sairauskulut vakuutuksesta, samoin kun jos sairastuu muuten. Ei tarvitse jonotella terveyskeskusjonoissa, kun pääsee yksityiselle.

    Siihen rahaan mitä tapaturmavakuutus vuodessa yrittäjälle maksa, niin istun mielelläni terveyskeskusjonossa. Pääsee nimittäin tuntipalalle.


   • ei huijattava kirjoitti:

    Siihen rahaan mitä tapaturmavakuutus vuodessa yrittäjälle maksa, niin istun mielelläni terveyskeskusjonossa. Pääsee nimittäin tuntipalalle.

    Hei!
    Kiitos vastaajille! Taidan tosiaan ottaa aluksi YELin lisäksi vain vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen. Ja palata tapaturma-asiaan ja mahdollisiin sairauskuluihin sitten kun yritys lähtee pyörimään ihan kunnolla.


  • YEL otetaan n. 6 kk:n jälkeen yrityksen aloittamisesta (saa ottaa myös heti) ja se määräytyy työmäärän mukaan. Eli mikä olisi se tuntipalkka jota maksaisit ulkopuoliselle samoista töistä. Jos työmäärä jää pieneksi; esim. 3-4 tuntia viikossa, niin minimityötulo ei välttämättä ylity. Sellaisten ei ole pakko vakuuttaa vasta kuin työmäärä on sen mukainen. Tätä ei tietenkään kerrota, koska siinä on vakuutusyhtiöillä omat intressinsä pelissä. Toki, jos ei vakuuta, tekee sen omalla vastuulla ja siltä ajalta ei kerry eläkettä, joka nyt ei muutenkaan kovin kummoinen kertymä olisi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   294
   11867
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7414