Vihreä ajattelu ja puolue

turhaa!

Arvostettu tiedemies James E. Lovelock sanoo, että maapallon pelastaminen on jo liian myöhäistä. Asiasta kertoo BBC.

Lovelockin mukaan voimme enää vain toivoa, että maapallo pelastaa itse itsensä ilmastonmuutoskatastrofilta. Lovelockin mielestä Maan tulevaisuutta on mahdotonta arvioida. Lovelock ei usko, että ilmasto kehittyy ilmastotieteilijöiden mallinnusten mukaisesti.

Lovelock ennakoi, että maapallon lämpötila ennemminkin sahaa edestakaisin, kuin nousee tasaisesti. Tämä tekee ennustamisesta vaikeaa.

90-vuotias Lovelock tunnetaan parhaiten Gaia-hypoteesistaan, jonka mukaan Maa toimii eräänlaisen superorganismin tavoin, itseään säätelevänä kokonaisuutena.

http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/88835-”maapallon-pelastaminen-jo-liian-myohaista”

5

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mie vaan

      se on tiedetty jo aiemminkin. Tuo turha höösääminen ja rahan keruu ilmasto valehtelulla sais jo loppua.

    • Niinpä tuo omakin mieli monissa eri asioissa vaan muuttuu ajan oloon. Olin itse aluksi kovasti vihreiden kannalla koska ajattelin että saavat paljon hyvää aikaan, järkiperäistettyä kenties tapaamme elää ympäristössämme ja kun eivät niin kauhean suosittuja ole ollenkaan, eivät saa menemään läpi taas jo aivan liiankin pitkälle meneviä ehdotuksiaan (näkökulmastani katsoen,tottakai).
      Yhdessä vaiheessa hirvitti kovat hinnat luomutuotteissa, mutta nyt ei nekään enää kauheasti,ostan sen mitä voin ja katson hyväksi kukkaroni sisällön huomioon ottaen minä kun en mielelläni täytä itseäni kovilla säilöntä ja lisäaineilla. Kun mietin esimerkiksi jätekäsittelyä ja uusiokäyttöä yms. niin näen ne hyvinä asioina.
      En myöskään pidä siitä että luonnossa liikkuessani näen ympäristössäni paljon sellaista jotka kuuluisivat jäteastioihin ja rumentavat näkymiä, riittää nuo "luonnonlannat" ihan jo siellä.
      Vaikken kaikkea itse näe, olen iloinen siitä että maailmassa on yhä paljon eri kasvi- ja eläinlajeja vaikka emme kaikkia niitä kokisi tarvitsevammekaan.
      Mielestäni on sangen tervettä ja terveen itsekästä pyrkiä sellaiseen tuotantoon joka olisi hyväksi elämälle ja sen laadulle, jatkuvuuden puolesta, tulevillekin sukupuolille. Elämä on sellainen kummajainen että kynsin ja hampain siitä tahtoo pitää kiinni niin kauan kuin henki pihisee!
      Nykyisin ajattelen että luonnosta välittäminen liittyy muihinkin puolueohjelmiin.
      No, mitä näitä enempää jaarittelemaan, viikonkaan kuluttua en olisi kuin puolessavälissä, huoh..
      ja ketä nyt nämäkään niin kiinnostaa nämä munkin pulinat vaikka ajatus olisikin kuinka hyvä joidenkin muidenkin mielestä :)

      • Etelän blondi

        Uskonasioita, niitäpä hyvinkin paitsi johtavat uskontomme ovat johtaneet ihmisiä harhaan tarinoillaan tavallaan. Kyseessä on aina ollut paljon lyhyempi sanoma: Minä olen Jumala älä pidä muita jumalia. Eli tarkoitan sanoa, että ei ole ketään muuta ketä tästä meidän maapallostamme pitäisi huolta, kuin me itse. Itse olemme sen luoneet miksi se on tullut. Vähän sama juttu kuin ihmiskeho. Sekään ei ole ehtymätön. Miten nuorempana sitä kohtelee, sen aiheuttamista vaivoista vanhempana kroppa kärsii.

        Nyt vaan olemme menneet sitten liian pitkälle kehityksissämme ja luonto alkaa reagoimaan. Eli itse olemme ne myös aiheuttaneet välinpitämättömyydellämme. Niistä mainitsemistasi puolueista en voi muuta sanoa, kuin että taitavat usein hämmentää soppaa vielä enemmän sekaisin, laativat hienoja direktiivejä luonnon puolesta, joita sitten ei kukaan noudata eikä kukaan seuraa tai mainitse noudattamatta jättämisistä. Tai sitten direktiivejä ja muita sääntöjä tehdään heidän mukaan ketä eniten joistain asioista remuavat. Esim. tupakanpoltosta on nostettu hirveä remakka joka jatkuu vuosia, mutta autojen päästöihin yms. kukaan ei vaivaudu puuttumaan joka sitten on taas huomattavasti suurempi haitta varsinkin ruuhka-alueilla. Siihen on taidettu joskus antaa jokin direktiivi, kuinka kauan autoa saa tyhjäkäyttää paikoillaan, mutta kukaan ei valvo sitä. Liekö kukaan koskaan ole saanut sakkojakaan?

        Eli näissä säätäjien säännöissä on useimiten vain oma napa edustettuna ja koska näyttävät tykkäävän itse ajaa autoilla, niin siihen ei puututa. Ja maapallon huolehtimisesta ei ole tietoakaan. Kun kaikki aika kuluu siihen jotta vängätään kenen napa on päässyt keksimään kuinkakin hienoja kieltoja ja määräyksiä, eli suurin huutaja saa mielipiteensä julki ja säännöksi.

        Ja kuitenkin jos ajattelemme tätä tupakkavääntöä, niin kyse on aina ollut kommunikaatio ongelmista. Jos ärähdät jollekkin tylysti, niin tiedät mitä saat vastaukseksi. Mutta jos kauniisti sanot, että voisitko mennä muutaman metrin tuonnemmas ja vaikka selvität kauniisti miksi se haittaa, niin ei synny minkäänmoista vääntöä puoleen eikä toiseen vaan asiallinen neuvottelu. Yhteistyöllä saisi paljon enemmän aikaan kuin taistelemalla.

        Eli tarkoitan sanoa, että ok näihin puolueihin siis pääsee kaikenlaisia keulahahmoja misseistä runolijoihin ja mitä niitä onkaan ollut, mutta äänestysoikeus päätöksistä pitäisi kyllä olla vaihtuvilla oikeilla asiantuntijoilla eli ammatti-ihmisillä. Antaisi sitten keulakuvien taistella kenen napaa milloinkin halutaan miellyttää ja kenen pussiin siitäkin menevät tuotot taas menevät.

        Luomuruuasta en muista missä tiedenainen kertoi jotta ei välttämättä ole se paras mahdollinen tai luotettavin terveydelle, eikä suositellut, sitäkään ei ilmeisesti valvota tai jotain. Mutta silti mielekkäämpi askel minusta vaikuttaa ja edetä kulutustottumuksissaan. Myös se miten tuotteet on pakattu ja syntyykö minkämoista jätettä pakkausmateriaaleista yms. Kotitalous pystyy paljon vaikuttamaan ottamalla asioista selvää ja valaisemalla näillä asioilla muitakin luontoystävällisempään kulutukseen. Oppia ikä kaikki :)

        tämmöttis


    • huhhuhhuijaa

      vastuusta!
      Ei tarvitse edes ajatella enää... mitään.. niinkö????????
      kädet on pesty.......

    • jeujeu

      sä tommosia tänne kirjottelet...politiikka palsta on ihan muualla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      77
      5756
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2516
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1758
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe