vapina kohtaus

huolestunut.

4 kuukauden ikäinen vauvani sai eilen illalla vapinakohtauksen. Kesti n.10sekunttia. Olin viemässä sitä sänkyynsä sylissä, kun alkoi vauva täristä/vapista kauttaaltaan. Sit se vain loppui. Pitelin vauvaa tuon "kohtauksen" jälkeen sylissä vähän aikaa seuratakseni uusiiko heti. Mutta alkoi vain nukkumaan. Mistä tollainen vapina voisi johtua? Säikähdin tietenkin aivan kamalasti. En ole lääkäriin soittanut, kun muuten vauva ollut täysin normaali. Ajattelin, että uskaltaako odottaa uusiiko vapina joskus vai soittaisiko jo tästä eilisestä?

9

3952

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rygwhtwr

      parempi vara kuin vahinko. Ehkä kysymyksessä voi olla kaliumin tai kalsiumin vähäisyys elimistössä. Kalsiumin puutos ainakin aiheuttaa vapinaa vauvoilla... soita ja kysy niin saat mielenrauhan:)

    • esh.

      lääkäriin!!
      Syitä voi olla monia, mm. jo nuo mainitut tai sitten esim. epilepsia.

    • huolestunut.

      Soitin lääkäriin ja sieltä sanoivat, että täytyy vain seurata uusiiko vapina ja tietenkin seurata yleisvointia. Kuulema pienillä vauvoilla saattaa tollaista joskus olla.

      • sh...

        lastenlääkärin kanssa? Vai hoitajan? Vai yleislääkärin?


    • huolestunut.

      Keskustelin hoitajan kanssa. Huomenna meinasin soittaa neuvolaan ja kysyä asiasta lisää. En tiedä miten pääsee puhumaan esim.lasten lääkärille, kun näin pääsiäisenä on vaa päivystysnumerot mihin soittaa yleislääkäriin.

      • ggggghhhhh

        yksityisen lääk.aseman puoleen. Ja nimenomaan siellä lääk., ei hoitajan puoleen


    • huolestunut.

      Soitin tänään neuvolaan ja sieltäkin sanottiin, että jos uusii, niin sitten lääkäriin.

    • lohdutuksen sanoja

      Oma lapseni oli vapisija ensimmäisen vuoden ajan. Kaikki mahdollinen tutkittiin, koska lapsellani oli taustalla vaikea hapenpuute, mutta varsinaista vikaa ei löytynyt. Tai siis syy on ilmeisesti hermoston kehittymättämyydessä, ja ainakin meillä se johtui lihasten ylijäntevyydestä, ne ikäänkuin rentoutuivat noiden vapinajaksojen aikana. Se liittyi poikkeuksetta uneen, joko nukahtamiseen, heräämiseen tai sitten lapsi oli unessa täysin. Vapina vaimeni, kun lapsen päälle laski käden varovasti. Eli ei ollut varsinaista kouristelua, epilepsia ym, ei vaimene. Pikku hiljaa se vaiva loppui. Itse siihen tottui. Vapinaa esiintyi meillä vain selällään ollessaan, tai kyljellään, ei ikinä mahallaan nukkuessa. Meillä lihasjäntevyys oli silminnähtävää, ja siihen oli kotona tarkat kotihoito-ohjeet, joita noudatettiin. En osaa sanoa, mikä merkitys nilla rentoutustekniikoilla oli. Mutta se loppui kuitenkin, nyt kun lapsi on kouluun lähdössä, esiintyy ns. essentiaalista vapinaa käsissä, ikään kuin kahvikuppineuroosissa. Täysin vaaratonta, mutta hiukan ikävää lapselle.

      Eli, itse luulen, jos kyseessä on teillä samantyyppistä, minkä kuvasin, niin se menee itsestään ohi. Kuitenkin, tehtiin varmuuden vuoksi laajat neurologiset tutkimukset (olisi tehty jokatapauksessa), ja sitten vaan annettiin vapista. Vauvana oli myös pari kertaa sellaista jännää "poissaolokohtausta" nekin menivät ohi lapsen kasvaessa, eikä niissäkää ollut lääkärien mukaan kyse mistään vakavasta :) Se on pelottavan näköistä alkuun, meillä niiden vapinoiden kesto vaihteli, ja lopussa se oli sellaista "nykäisymäistä" välillä. Muistelen, että maksimissaan noin 30 sekuntia olisi kestänyt, ja lapsen annettiin lopussa vaan vapista, kun totuimme siihen. Kyseessä oli siis se, että lapsen lihasjäntevyyden sääntely ei vielä toiminut, ei sen vakavammasta.

      • sansipa

        meillä oli kanssa n. puolivuotiaalla pojalla noin kolmevuotta sitten vapinoita iltaisin nukahtamisen yhteydessa ja päiväunille käydessa. Pullon syönti keskeytyi ja pää ja jalat alkoivat vatkata. välillä vapina saattoi kestaa jopa minuutin parikin. Neuvolaan soitin ja sielta sanottiin että yksi vapina kohtaus ei vielä merkitse mitään. kun näitä vapinoita tuli lisää(lähes päivittäin) neuvolan lääkäri laittoi läheteeb aivosähkökäyrään. Lapsi nukkuu puolen tunnin ajan ja anturit mittaavat päästä aivojen sähköistä toimintaa. Kuvissa ei ollut mitään ja selitys oli että noin pienellä hermosto mkehittyy niin nopeasti että aiheuttaa välillä hurjankin näköisiä "kouristusmaisia" vapinoita. tärkeää on seurata tajunnan tasoa ja liittyykö kuume siihen.
        Noh, meillä nuo vapinat loppuivat ennen vuoden ikää, ja täysin terve poika on.... mutta soita vaikka neuvolaan ja kysy asiasta..;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1673
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1310
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1097
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      888
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe