Kävin parisen viikkoa sitten Virossa ja mukaan tarttui 80% vodkaa. Ajattelin tehdä tästä omatekoista salmaria. Tein muutaman pullon turkinpippureihin, sisuihin ja fisuihin. Kuinkas kauan nämä säilyy? Juomat on jotakin 25% ja 30% vahvuisia.
Omatekoinen salmari
9
12117
Vastaukset
- sokeri+viina
Ei taida pilaantua 25...30-prosenttinen, jossa on sokeriakin (turkinpippureista). Veikkaisin, että pari vuottakin on avaamaton pullo vastavalmistetun veroista, ellei parempaa. Suojassa auringonvalolta ja viileässä kannattaa säilyttää.
- raah
ei ole salmaria.
- salmari litkijäääää
kellää hyvää salmari ohjetta? kuin paljon laitetaan 0.5l suomi viina pulloo turkinpippureita?
Ja muutkin hyvät pastilli shot ohjeet kelpaa, fisun kyl tiiän ja se on tosi hyvää. - Anonyymi
salmari litkijäääää kirjoitti:
kellää hyvää salmari ohjetta? kuin paljon laitetaan 0.5l suomi viina pulloo turkinpippureita?
Ja muutkin hyvät pastilli shot ohjeet kelpaa, fisun kyl tiiän ja se on tosi hyvää.0.5l koskenkorva vodka n.puolipussia turkinpp. pantterisalmiakki rasiasta reilu puolet fazer salmiakki rasiasta n.puolet..2pv-1vk huoneenlämpö mutta pimiässä joka päivä väh.kerran käyt sekoittelemassa...vrk.kylmässä.. nauti n.2cm paukkuja .. et parempaa löydä et kaupasta etkä muualta. etkä koske muuhun ns.salmiakkikossuihin sen jälkeen
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
0.5l koskenkorva vodka n.puolipussia turkinpp. pantterisalmiakki rasiasta reilu puolet fazer salmiakki rasiasta n.puolet..2pv-1vk huoneenlämpö mutta pimiässä joka päivä väh.kerran käyt sekoittelemassa...vrk.kylmässä.. nauti n.2cm paukkuja .. et parempaa löydä et kaupasta etkä muualta. etkä koske muuhun ns.salmiakkikossuihin sen jälkeen
Plenderissä sekoitettuna 5 min.
- 23
No laita 0.5 puteliin jotain puol pussii, jos ei riitä niin laita lisää...
- SnapsiS
Mä tein viimeksi omaa salmaria näin:
0,5L vodkaa (40%)
250g pussi "turkinpippureita" Lidlistä (Pepper Drops extra hot)
1 tyhjä 0,7L viskipullo (hyvin huuhdeltu)
1 suppilo (jos ei ole vakaa käsi)
Noista aineista tuli tuo 0,7 pullo melkein täyteen juomaa.
Karkit tuuppasin yksitellen sisälle viskipulloon. Suurin osa meni ihan tiputtamalla sisään, mutta osaa joutui auttamaan lyömällä karkin pulloon avokämmenellä. Joskus oon noita vasaralla naputellut pyyhkeen sisällä valmiiksi murskaksi, mutta aika sotkuista puuhaa se on noin tehtynä. Tietysti valmis murska liukenee nopeammin. Joku hipsteri varmaan surauttaa koko setin jauhoksi blenderillä sekunneissa. Ei se väärin oo.
Sitten vaan suppilon avulla tai käsivaralla votka salmiakkikarkkien päälle, korkki tiukasti kiinni. Pulloa kannattaa ravistella kunnolla about vartin välein tms. Oma setti vaikutti suht valmiilta jo alle kahdessa tunnissa. Nautitaan perinteisesti shottilasista pakastinkylmänä. Ei se taskulämminkään mitään juomakelvotonta ole, lämmittää mukavasti myös :)
HUOM:
- Älä yritä tehdä salmaria tai muita vastaavia karkkisnapseja täysnäiseen viinapulloon. Kaada viinat aina isompaan pulloon tai juo noin kolmasosa pois ensin.
- Ravistele ja paljon. Varsinkin tekovaiheessa ja ennen salmarin "käyttöönottoa"
Muita suosittuja vastaavia on fisherman's friend pastilleista tai ufo-karkeista tehty juoma. Niiden sekoitussuhteita en tiedä, mutta varmaan 150-250g riittää puolen litran viinapullolle hyvin.- jOKUmAKUJUTTU
Tarviiko välttämättä olla viski pullo? Onnaako 0,7 rommi pullo?
- moyhhhhh
Heh.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!
Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.865407- 1643612
- 533189
Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?
Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä2032116- 351931
- 331864
- 461823
- 571714
- 191673
- 191627