heittakääs joku helppo kiljun teko ohje että saa vappu juomat tehtyä =o)
ja se tulis omiin tarpeisiin =o)
helppo kiljun teko ohje?
78
61214
Vastaukset
- Tomi
Piks Poks-hiivaa (joku pika hiiva kaupasta, käy pari päivää)
sokeria
hetelmiä (omena)palottele
vettä
Paa sekasin ja käytä käymisastiassa (ämpäri, sanomalehti päälle) pari kolme päivää -->pullota
Ei herkkua, mutta menee päähän, saattaa haista!- no hei
ei nyt ihan liity asiiaan mut saako kilju käydä enemmän kuin kaksi viikkoa tai siis mitä sille alkaa tapahtua?
- mirtzu
molo...
siis mä haluaisin ihan kunnon ohjeen ja määrät paljonko mitäkin...viimesin kilju meni pyllylleen ja sitä ei kukaan sit juonu...eli jos viittit ni mailaa mulle kunnon ohje...
thanks etukäteen...
-mirtzu- - ernesti67
mirtzu kirjoitti:
molo...
siis mä haluaisin ihan kunnon ohjeen ja määrät paljonko mitäkin...viimesin kilju meni pyllylleen ja sitä ei kukaan sit juonu...eli jos viittit ni mailaa mulle kunnon ohje...
thanks etukäteen...
-mirtzu-Voikukkaviini,,,,,,,,,,,,,,,,,,,nom 4
voikukkia keltasii osia,,,,siis vihreet pois,,,,paljon saa kerätä
voikukkii miten paljo vaa
(keittelet niitä kotvan aikaa)))))sit vaa hiivat,,,vedet,,ant sokrut
hyvä simakin tuloo - ernesti67
no hei kirjoitti:
ei nyt ihan liity asiiaan mut saako kilju käydä enemmän kuin kaksi viikkoa tai siis mitä sille alkaa tapahtua?
Etikkaaha siintä tulee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TW;;;;;;;;eikka kemist
- henru
-6,25L vettä
-1,5kg sokuuria
-1/4pus. pikahiivaa
-0,75L xxxxxMehuu.
-1/4pul. sitruunamehuu
Valmistus:
1.Okei, ensiksi tarkista että tynnyrisi on suht puhdas.
2.Kaada kaikki sokerit tynnyrin pohjalle.
3.Lisää kuumaa vettä noin kolme , ja hämmennä kunnes sokerit ovat liuenneet.
4.Lisää mehu- ja sitruunatiivisteet.
5.Sitten kaada loput vedet. Huolehdi että vesi on loppujen lopuksi alle 30-asteista.
6.Kaada pikahiivapussien sisältö sankkoon.
7.Laita kansi sankon päälle ja ravista.
venaa kuus päivää =)- mää
eihän tota tislata tarvi?
- ns7
mää kirjoitti:
eihän tota tislata tarvi?
hmm, jos tislaa kiljua niin siitähän tulee pontikkaa. ai-jai, ja sehän on vasta laitonta. =)
- Stealthy_drunk
mää kirjoitti:
eihän tota tislata tarvi?
mutta ku sä tislaat sen niin kattilasta lähtee pelkkää vettä pois joten alkoholia on suurempi osa aineesta joten kun juot niin sun ei tarvii juodan niin paljon tullaksesi känniin esim on 2Litraa alkoholia noin 20% sä tislaat puolet nesteestä siitä tulee litra 40% alkoholia
- Stealthy_drunk
ns7 kirjoitti:
hmm, jos tislaa kiljua niin siitähän tulee pontikkaa. ai-jai, ja sehän on vasta laitonta. =)
ei siitä tule pontikkaa vaan väkiviinaa!
pontikassa on metanolia josta voi tulla sokeaksi ja se tehdään ihan eri menetelmällä tislaamalla haihdutetaan vettä pois jotta suurempi osa aineesta olisi alkoholia - MK
Stealthy_drunk kirjoitti:
ei siitä tule pontikkaa vaan väkiviinaa!
pontikassa on metanolia josta voi tulla sokeaksi ja se tehdään ihan eri menetelmällä tislaamalla haihdutetaan vettä pois jotta suurempi osa aineesta olisi alkoholiaVoi helvetin ihimishirviö, turpa kiinni kun et mitään tiedä.
Kiljusta (toiselta nimeltään mäski) tehdään pontikkaa tislaamalla. Kaikessa tislaamalla tehdyssä alkoholissa on metanolia, tosin (yleensä) häviävän vähän. Pontikan keitossa on kyllä riskinä se, että sekaan tulee metanolia.
Kerropa ääliö, miten haihdutat vettä tuosta seoksesta, kun alkoholi haihtuu huomattavasti pienemmässä lämpötilassa kuin vesi. - Anonyymi
Stealthy_drunk kirjoitti:
mutta ku sä tislaat sen niin kattilasta lähtee pelkkää vettä pois joten alkoholia on suurempi osa aineesta joten kun juot niin sun ei tarvii juodan niin paljon tullaksesi känniin esim on 2Litraa alkoholia noin 20% sä tislaat puolet nesteestä siitä tulee litra 40% alkoholia
jepp ponu eri, kuin kilju.....
- Anonyymi
MK kirjoitti:
Voi helvetin ihimishirviö, turpa kiinni kun et mitään tiedä.
Kiljusta (toiselta nimeltään mäski) tehdään pontikkaa tislaamalla. Kaikessa tislaamalla tehdyssä alkoholissa on metanolia, tosin (yleensä) häviävän vähän. Pontikan keitossa on kyllä riskinä se, että sekaan tulee metanolia.
Kerropa ääliö, miten haihdutat vettä tuosta seoksesta, kun alkoholi haihtuu huomattavasti pienemmässä lämpötilassa kuin vesi.joo, joo joskus... 78 80 ast n, lämpötila.. tuli. noin 78 pros tikkaa eka desi pois, sit aktiivi hiilen läpi... kunnon kamaa...
- Anonyymi
Vittu nyt on kyl pakko sanoo et kaikkien niitten jokka sanoo et ois muka paska resepti tää o vitun kovaa tavaraa kiitokset reseptin laittajalle,👍👍
- fht
puolikas:
-12,5L vettä
-3kg sokuuria
-½pus. pikahiivaa
-1,5L xxxxxMehuu.
-½pul. sitruunamehuu- gay
täs ois sulle sellanen satsi et oksat pois!
-10L vettä
-1,5L sokruu
-½ pussia Turbohiivaa
-anna käydä 2 viikkoa
-pullota 1,5 limupulloihin sekaan ½ desii tiivistettä ja eikun matkaan !!! - kiljuman
jos haaluatte kiljusta hyvää nii käymisen jälkee annatte laskeutua sen noin viikon ja sitte lappoatte toiseen pulloon ja annatte taas laskeutua n. päivän ja taas eri pulloon tuola hyvät ohjeet: http://www.angelfire.com/theforce/pecciz/reseptit.htm
- that's me
kiljuman kirjoitti:
jos haaluatte kiljusta hyvää nii käymisen jälkee annatte laskeutua sen noin viikon ja sitte lappoatte toiseen pulloon ja annatte taas laskeutua n. päivän ja taas eri pulloon tuola hyvät ohjeet: http://www.angelfire.com/theforce/pecciz/reseptit.htm
Ja mistä tollasen lapon saa? :D
- tenukebbi
Tarvikkeet:
1,5l cola-pullo
Ainekset:
1l vettä
2dl sokeria
2 teelusikallista pulla-hiivaa
3-4dl jotain mehua (esim. omenamehu käy parhaiten)
Valmistus:
Laita 1l vähä yli kädenlämpöistä vettä pulloon,
murenna hiiva hienoksi ja heitä sekaan.
Lisää sokeri, sekottele vähä ja sulje korkki
mausta vaikka omenamehulla ja laita
vielä 2 lorausta sitruunamehua.
Laita pullo johonkin huoneenlämpöiseen, pimeään komeroon piiloon äidiltä
ja anna käydä n. viikko tai enemmän..
Tulee jotai 10-20 prossaista kiljua!
Maku riippuu sit paljo ja mitä mehuu laitat ;) Yleensä paskaa joka tapauksessa...- hephep munaa
hiiva käyttämisellä ei voi saada yli 16 volttista kun hiiva kuolee em. mainitusta prosenttimäärästä
- -.- -.-
jos laittaa pullon korkin kiinni ni se koko paska voi räjähtää... ainaki kuohuu yli, (kokemusta on) et onnee siihe
- jooooomoi
tarviiks toho pullon korkkiin laittaa jotai reikii tai et ei laita korkkia ollenka vaai mitä?:D
- asd12312323
jooooomoi kirjoitti:
tarviiks toho pullon korkkiin laittaa jotai reikii tai et ei laita korkkia ollenka vaai mitä?:D
laitettiin tos kaverinkaa käymää sillee kiljuu et:
2Litran lidli pullo
sinne n. litra vettä
2 tl. hiivaa
jotain 2 dl sokeria...
se oli käymässä n. viikon ja maistu vain sokerilitkulle
jotenka.. mitä hiivaa tässä pitäs käyttää?
kelpaako kuivahiiva mitä myydään pusseissa? (jauhomaista)
vai pitääkö olla semmonen kova leivonta hiiva pötikkä josta sitten vain leikataan se tietty määrä sitä hiivaa litkuihin?
infoa kiitos - asd34rew
asd12312323 kirjoitti:
laitettiin tos kaverinkaa käymää sillee kiljuu et:
2Litran lidli pullo
sinne n. litra vettä
2 tl. hiivaa
jotain 2 dl sokeria...
se oli käymässä n. viikon ja maistu vain sokerilitkulle
jotenka.. mitä hiivaa tässä pitäs käyttää?
kelpaako kuivahiiva mitä myydään pusseissa? (jauhomaista)
vai pitääkö olla semmonen kova leivonta hiiva pötikkä josta sitten vain leikataan se tietty määrä sitä hiivaa litkuihin?
infoa kiitosTietenkin kiljussa käytetään siihen tarkoitettua pikahiivaa joka poikkeaa jotenkin tavallisesta pullahiivasta.
- Kiljukaula
asd34rew kirjoitti:
Tietenkin kiljussa käytetään siihen tarkoitettua pikahiivaa joka poikkeaa jotenkin tavallisesta pullahiivasta.
Voi herrajumala lapset!
Kiljun määritelmä on: "Maultaan sokerilla ja hiivalla maustettu, lehmänkusimainen alkoholijuoma."
Jos kiljuun lisätään mehua tai muita makuaineita, niin siinä tapauksessa se ei ole enää kiljua, vaan jotain viininlitkua (joita eivät juo kuin homot).
Oikeaoppinen valmistustapa:
Pannaan 10 litran ämpäriin selvästi kättä lämpimämpää vettä, liuotetaan siihen runsaasti, ehkä puolesta kilosta kiloon sokeria ja murustellaan pala hiivaa sekaan. Annataan käydä lämpöpatterin lähellä vajaat kaksi viikkoa. Pullotetaan tarvittaessa ja nautitaan kylmänä. - Stealthy_drunk
noi aineet ei mahdu millään tonne pulloon ja siellä pitäisi olla tilaa jotta sen olisi varaa käydä ja muutenki suosittelen 2l LIDL cola-pulloaon hyvä jos teet ainetta 2Llitran pullossa 1litra kun aineet on pullossa purista pullo lyttyyn ja sit pullo kiinni niin että se on lytyssä ja sitten ku pullo on paisunu niin kilju alkaa olla pikkuhiljaan valmista jos pullo olisi täynnä ilmaaja ainetta ilman tyhjää tilaa se räjähtää ja tulee kamala sotku ja haisee ainaki kuukauden teeppäs näin ja kokeile yleensä ekalla kerralla ei onnistu mutta harjoitus tekee mestarin
Toivotan iloisia hetkiä kiljun parissa! :DD - Seppo12121212
Stealthy_drunk kirjoitti:
noi aineet ei mahdu millään tonne pulloon ja siellä pitäisi olla tilaa jotta sen olisi varaa käydä ja muutenki suosittelen 2l LIDL cola-pulloaon hyvä jos teet ainetta 2Llitran pullossa 1litra kun aineet on pullossa purista pullo lyttyyn ja sit pullo kiinni niin että se on lytyssä ja sitten ku pullo on paisunu niin kilju alkaa olla pikkuhiljaan valmista jos pullo olisi täynnä ilmaaja ainetta ilman tyhjää tilaa se räjähtää ja tulee kamala sotku ja haisee ainaki kuukauden teeppäs näin ja kokeile yleensä ekalla kerralla ei onnistu mutta harjoitus tekee mestarin
Toivotan iloisia hetkiä kiljun parissa! :DDtässä on hyvä ohje, paketti hiivaa, sokeria kuutisen kiloa
- laitela
Seppo12121212 kirjoitti:
tässä on hyvä ohje, paketti hiivaa, sokeria kuutisen kiloa
pakettihiiva sokeria kuutisen kiloa ja tekijälle paljon iloa
- lolleroman
http://www.angelfire.com/blues2/haisuli16/ tuolta kilju ohjeita joka lähtöön ei ole oma sivu
- ernesti67
hephep munaa kirjoitti:
hiiva käyttämisellä ei voi saada yli 16 volttista kun hiiva kuolee em. mainitusta prosenttimäärästä
PASKAPUHETTA;;;;;;;;;;;;;;;;
meijjän perunaviini on mitattu,,helsingin poliisilabras vuonna 1987,,,,touko -kesäkussa......................
18.7 % lukkoo oikeuvvenkäyntipöytäkirjois,,,,,,,,,,,ajokorttikii palo samal reissul......................nii jot mistä tempasit tuommosen luvun.........muistaaksee sakkoja 500 mk,,,,,,,,,yhteensä sakkoja 3000mk,,,,,,,,,,,100 päivää ois päässy istuu vankilaa....mut mie hölmö mänin maksamaa ne,,,piru ku harmittaa,,,,,,,,
ei kantsi uskoo luulopuheita,,,,
EIKKA - ernesti67
-.- -.- kirjoitti:
jos laittaa pullon korkin kiinni ni se koko paska voi räjähtää... ainaki kuohuu yli, (kokemusta on) et onnee siihe
Meil veinas pönttö räjähtää,,,,parikkalas häkkivarastos,,,,ei käyty poikaa vilkasemas parii päivää,,,,,,,,,meil mopon pensaletkusta vesilukko.........sitruunan kuoresta,,,,pieni pala ol männy letkuu jumii,,,,,,,,,,10 l pönttö punane,,,,oli pyöree ku jalkapallo,,,,,,,,
se ois kohta räjähtänt...
eikka - ernesti67
jooooomoi kirjoitti:
tarviiks toho pullon korkkiin laittaa jotai reikii tai et ei laita korkkia ollenka vaai mitä?:D
ei sillä oo merkitystä,,,,,,vesilukko kantsii laittaa,,,jot ei tuu hajuja,,,,,,,eikä pöpö pääse pönttöön,,,
eikka - ernesti67
Seppo12121212 kirjoitti:
tässä on hyvä ohje, paketti hiivaa, sokeria kuutisen kiloa
Tais unohtuu vesi,,,,,,,,,,,
tuliko lusikoitavaa alkomahoolia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eikka - eikka on jumala
ernesti67 kirjoitti:
PASKAPUHETTA;;;;;;;;;;;;;;;;
meijjän perunaviini on mitattu,,helsingin poliisilabras vuonna 1987,,,,touko -kesäkussa......................
18.7 % lukkoo oikeuvvenkäyntipöytäkirjois,,,,,,,,,,,ajokorttikii palo samal reissul......................nii jot mistä tempasit tuommosen luvun.........muistaaksee sakkoja 500 mk,,,,,,,,,yhteensä sakkoja 3000mk,,,,,,,,,,,100 päivää ois päässy istuu vankilaa....mut mie hölmö mänin maksamaa ne,,,piru ku harmittaa,,,,,,,,
ei kantsi uskoo luulopuheita,,,,
EIKKAeikka perkele oot kunno häiskä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kiitoksia vinkeistä,,,,,,,, NYT ON PERKELE KILJUT KÄYMÄSSÄ,,,.,,,:;;; kiitos eikan!
laitettii tuommonen satsi että 5 litraa vettä sokeria 1kg ja hiivaa 6,5g,,,,,,, toivottavasti tulee yhtä hyvää kun EIKALLA!!!!!
EIKAN FANI - Lskebbe
jooooomoi kirjoitti:
tarviiks toho pullon korkkiin laittaa jotai reikii tai et ei laita korkkia ollenka vaai mitä?:D
Reikänen kondomi
- Anonyymi
kyllä ruutaa, ennen ku mmennee naamaan..
- Anonyymi
20 prossaista kiljua! vitut,.,...
- That's me
pistät 1,5 litran pulloon noin 3-4cm sokeria, vettä, sekotat, ja pistät 1 pussi paketti kuiva hiivaa heität mettään, mutta mahdollisimman valoisalle paikalle.. Siel sitte 1,5 viikkoo.. JA ALUKSI TEET NEULALLA PIENEN REIÄN.. Jos et haluu juua raakana sekota mehuu :)
- ernesti67
MYÖ käytettii muurahaispesässä,,,,,,,,,pönttö upotetta,,,,,pesää.....tai mikä pullo ny lie,,,,,,,,,,,,,,,,murkut kerrää aurinkost lämpöö pesää.......ja pitävät pojan lämpösenä.......
yölläkii
- mirkilju
Elikkäs hanki vaan 1.5-2L pullo ja kaada 19-30 asteista vettä 1.3L sinne pulloon. sitte tunget 2.5DL sokerii sinne kiljuun vaikkapa suodatin pussin läpi----..
sitten pistä 4/5 pakettia ihan normaalia pulla hiiva ja pistä kaappiin pullon korkki vähän auki ja pyyhe pullon päälle.... ((((paloittele hiiva mahd pieniksi paloiksi ennen kun kaadat hiivat pulloon))))
Itelle on tullut ihan 12% ok kiljua mutta jos et saa kaljaa alas ja olet muutenki siiderin ystävä kannattaa kilju jättää tekemättä - Vanha Juoppo
Elikkäs tässä oikea resepti:
* 50 litraa vettä
* 13 kiloa sokeria (hienoa)
* 1/2 kg hiivaa
* 20 gr ammoniumfosfaattia (apteekista)
* 7 gr magnesiumsulfiittia (apteekista)
* 3 gr kalsiumpyrosulfiittia (apteekista)
Halvempi ja vaikeampi kotiresepti:
* 25 litraa vettä
* 6,5 kiloa hienoa sokeria
* 4,5 kiloa hiivaa
* 0,5 kiloa riisiä/perunaa/viljaa ym. (tärkkelys)
1) Sekoitat kuumaan veteen sokerin, sitten riisin, ja hiivan kun kädenlämpöistä.
2) Annat käydä pari viikkoa ja sitten kaikki desinfioimiset ym.: http://users.tkk.fi/iisakkil/keitto/keittokirja.html
2) Ja sitten tislaus, jos haluaa mäskista pontikkaa/väkiviinaa! (Silloin n. 80% esimmäisellä tislauskerralla)
Ilman tislausta n. 8-12%
Nuorisoresepti: (helpompi ja nopeampi, enemmän prosentteja ilman tislausta)
*Pussi Super-/Pikahiivaa
*Oisko n.6kg Sokerii
*20-30 l Vettä
1) Anna käydä pari päivää.
2) Pullota
3) Tislaa jos haluat (ilman n. 16%)
Kiitos :D- kiljukonkari
vai 4 ja puoli kiloa hiivaa????????????????????
- ernesti67
Ammattilaine näköjää,,,,,,,,,,,,,,
ottakaa siitä poropeukalot ohjeet
tw,,,,toine ammattilaine
- Kliju
Käykö kilju yhtä hyvin ja nopeasti paketti hiivalla mitä käytetään kaikkiin pulliin ja muihin leivonnaisiin kuin kuivahiiva? pikaista vastausta tarvitsisin.
- E
Joo.
- Toivoton Aloittelija
Joo... laitettii tossa kaverin kanssa tekeytyy kiljua(joka varmaankaa ei onnistu) nii mitehä käy
laitettii siis 2litran lidlin pulloo:
- n 1.5litraa vettä
- 4dl sokeria
- 22g kuivahiivaa
- reilusti sitruuna maustetta
nii tuli varmaa liikaa sokeria, ja pullo tod.näk. räjähtää?
kiitos jo etukäteen:)- tehny sama virhee
Teil on ihan liikaa hiivaa suottaa losahtaa
- ernesti67
KORKIT VAA TIUKASTI KIINNI,,,,ja KELAN TAI työkkärin yms valtion virastoihi,,,,tai ny mihkä vaa piilotatte,,,,,,,
POKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ammattilainen
3litraa vettä
2,5kg hiivaa
2kg sokuria
0,7l sitruunaa
0,5l mehua
laita sanko kaappiin ja sanomalehti päälle ja anna käydä - ernesti67
100 litraa vettä
25..5 kg sokruu
9 palaa hiivaa
4 greippiä
3 sitruunaa
4.5 kg perunoita !!!!!!!! kuorineen siivuina
kivaa vappua,,,tai pääsiäistä
on tehty 18.7 prosent
eikka - ernesti67
100 l vettä
25 kg sokerii
10 kpl hiivoi paloja
2 pussii puuroriisii
12 kpl greippei
parempaa ku ottolonkero
on tehty 80-luvul- reilusti kiljua
1000000000L vettä 250000000kg sokerii 100000000 kpl hiiva paloja ja antaa käydä 2viikkoo-kuukausi = raakaa kiljua 1000000000 Litraa
- ernesti67
Viini num 3
10 litraa appelsiinituoremehua
pakasta jäähän ja sulata........................lisä sokeria,,,ihan mitä prosenttimääärii tahot,,,,,,,,,,,,,,,,,muistaaksee hiivaakaa ei tarttee,,,,,
mutta sen pitää olla tuoremehua
Huom,,,,,
hyvää - saq2
pyoran venttiilista saa hyvan ilma lukon reika korkkiin ruuvaa venttiili kiinni ja laita pulloon
- eijuoppo1988
voi vittu mitä äijjiä."omenamehua kiljuun."kuulkaas vitut siihen mitään saatanan omenamehun paskaa sivumakua tarvitse.vittu se on ihan sama vaikka sen laittomasti tekeekin,kun harvemmin siitä kiinni jää ääliöt.paskaa se saattaa kyllä silloin ollakkin,mutta ihan yksi vitun sama asia,kunhan päähän käy.ja vittu kukaan ei juo sitä,ilman humaltumistarkoitusta vìtun pellet.täyttä sgeidaa se onkin olen juonut monta kertaa sitä paskaa vain päähän käynnin takia,jos on ollut sellainen fiilis tai jokin on vituttanut.turhia noi helvetin ohjeet.se on mun mielestä ihan sama,paljonko sitä hiivaa ja sokeria sinne veteen tunkee.hiiva sokeri käy aina niiden suhteiden takia vedessä.ja siinä pullossa on aina jokin määrä alkoholia riippuu tietysti noiden aineiden määrästä.jos ei kiljua osaa helvettisoikoon valmistaa,niin voi hyvänenaika.sitä juotettiin jo 1800-luvun sodissa suomessa ääliöt.no enempää en viitti ees kirjoittaa.
- korpikuusenkyyneleet
25l vettä
6kg sokeria
pussillinen superhiivaa
ja 1 viikko montakohan porsenttii tuleee???
ja saako tuota superhiivaa ihan tavallisesta s tai k marketista??? - DIYalkoholia
Tavallisella hiivalla (tuore tai kuiva) ei saa aikaan yli 16%. Hiiva kuolee siinä pisteessä. Ja muistakaa että ilmaa ei tulisi päästää kiljusankoon, koska silloin alkoholi alkaa muuttua etikaksi. Räjähdysten välttämiseksi ja hajun leviämisen estämiseksi olisi hyvä käyttää vesilukkoa. Jos sellaista ei ole, pistä pieni reikä pullon korkkiin tai käytä ämpärissä kantta joka päästää liian paineen pois. Sitruunamehu ja sitruunanpalat auttavat jos et saa raakana alas.
Onnea kokeiluihin nuorukaiset! - Kiinnostunut
Oon miettiny käyks kilju kylmässäki? Ois kiva jos parvekkeelle vois laittaa käymää.. En haluis et huone haisis tai et se räjähtäis tonne kaappiin tai jotain muut vastaavaa!!
- easfaerg
js teen 2litran lidl-pulloon, niin riittääkö korkkiin nuppineulan pään kokonen reikä?
- Joppeliizu
muutama reikä riittää
- Pääsiäinen
Riippuu reiän koosta!
- Kokemusta on
Nyt ei muuta kun haet Sysmästä parikymmentä litraa sahtivierrettä ja Siwasta muutaman paketin hiivaa. Sekoita aineet keskenään ja annan pöntön rauhoittua muutama päivä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Laita pönttö viileään vetäytymään ja odottele pari viikkoa baarissa. Kotiuduttaessasi tarkista, ettei pönttö ja vaimosi ole räjähtänyt! Parin viikon päästä odottele ja juo vaimosi ja heitä pönttö pihalle; tai molemmat. Jos nyt tuntuu päässä hyvältä, niin kiljusi on onnistunut!- Terttu
Nyt kyllä paskapönttö pamahti. kun hiivaa meni liikaa!
- sdcweff
awws
- MW3_FREAK
Jos haluut saada nopeesti hyvää kiljuu nii täs on ohjeet puolee litraan:
0,5 L juoma pullo
1 rkl sokeria ja jos näyttää siltä että hiiva ei käy nii lisää 3tl
tuore tai kuiva hiivaa 2tl
aikaa 4 päivää
-----
kirkastaminen:
keitä pari minuuttia (tappaa hiivan)
odota päivä ja valmis
-----
juominen:
juo mehun kanssa tai ilman mehua - einari444555
itsekki luin ton appelsiini tuore mehun jäädytys jutun jossa ei tarvii hiivaa niin pitääkö mehu lisätä jääpalikoina vai sulana
- tenukeppi1977
Jos oikein pikaseen kiljun haluat niin paras on 24h pikahiiva,helvetin pahan makuista tulee mutta nousee takuu varmasti päähän.
-21 litraa vettä (n 35 asteista)
-6kg sokeria
-24h pikahiiva (sekoita kunnolla )
HUOM: VESILUKON KÄYTTÖÄ EI SUOSITELLA
Tuolta löytyy tarvikkeita kuten lappo sun muut härvelit jos vaikka meinasit enemmänkin tehtailla ainetta.
http://www.kotiviini.fi/ - pontikkaa aikeissa
eikös pontikaa saada kun yhdistetään hiiva-sokeri-viina??
- pontikkatappaanäön
Pontikka = tislattua kiljua. N. 60-80%. Älä tee tai juo.
- TOIMII!
pontikkatappaanäön kirjoitti:
Pontikka = tislattua kiljua. N. 60-80%. Älä tee tai juo.
viddu 1,5l kokista, siihen kuivahiivaa puol pussii, venaa viikko. juo.
- nice ohje
1,5l pulloon ruokalusilla turbohiivaa noin 3 desiä sokeria ootat 4 päivää laitat sitruunasta mehut ja kahvin suodatin pussin läpi kaajat kiljun toiseen pulloon ja juot
- kiljupoikaukkomies
pulloon noin kilo ihmispaskaa (vaikka omaasi) sekaan litra sokeria ja 10 litraa vettä sen jälkeen pinnalle kuivahiivapussi (elä sekoita sen jälkeen) sitten vain lämpimään paikkaan käymään noin viikoksi tai kahdeksi, riippuu olosuhteista.
voin sanoo että prosentteja löytyy! :)- salmiakki kilju
Tuosta reseptistä en olisi niinkään varma muttta itse tein tällä tavalla
Tarvikkeet:
2L lidli pullo
N.1,5L lämmintä vettä
2dl sokeria
1/3 tuorehiivaa
Ja vähän yli puoli pussia turkinpippurirouhetta (löytyy valmiina kaupan maustehyllystä)
1 kaada lämmin vesi pulloon ja murenna hiiva hienoksi pulloon , kaada sokeri perään
2 sulje korkki ja ravista vähän
3 kaada turkinpippurirouheet sekaan ja sekoita hieman että "litkun" väri muuttuu tumman harmaaksi ja se tuoksuu salmiakilta
4 tee korkkiin neulalla muutama reikä jottei pullosi räjähdä (voit tehdä tämän jo ennen vaihetta yksi)
5 Laita pullo varmuuden vuoksi muovipussiin ja ja jätä pullo jonnekkin huoneenlämpöiseen paikkaan piiloon ja anna käydä noin viikon tai enemmän tai vähemmän oman makuaistin mukaan, pitäisi tulla joten kuten salmiakilta maistuvaa litkua
- Hullu Kiljumies
Itse olen harrastanut tuota lajia jo kauan. Paras reseptini: ota 10L ämpäri. laita sinne 6l vettä ja 1kg sokeria. sekoita. sitten 3L mehua (omena, päärynätai viinirypäle). sitten sekoitetaan ja murennetaan päälle 4 kuutiota hiivaa. laita elmukelmu päälle ja tee sen reunalle reikä. laita pilli sissän ja toinen ppää pillistä ämpärin reunalle teipattuun kuppiin. kupissa pitää olla vettä. (perustuu siihen, että kaikki ilma mikä kiljusta vapautuu menee pilliä pitkin vesikuppiin. voit myös hankkia vesilukon). odota 12 päivää ja lisää n.30 rusinaa. odota vielä kaksi päivää. sitten ime letkulla kiljut johonkin kanisteriin vaikka (niin että liikutat letkua pohjasta pintaan, eri syvyyksiin. laita 0.5 - 1.5L pullon päälle suppilo ja suodatin pussi. kaada kilju sen läpi pulloihin. laita pullo esim. jääkaappiin tai johonkin 5-15 asteiseen paikkaan. anna niiden olla siellä 1pv ja ota ne sitten huoneen lämpöön 1pv. sitten kilju on valmista ja maistuu halvalle valkoviinille.
- Detroid
Järjetöntä ! Te juopot ootte vitun tyhmiä !
- Kiljukalle
5 litran tonkka täyteen vettä 1 kilo sokeria 1 hiiva. Anna käydä reilussa lämmössä ( 25') 2 viikkoa ja aseta sen jälkeen jääkaappiin 2 päiväksi kirkastumaan. Ota pilli ja nauti.
- Nim.kokemusta.omaava
Aamulehti 3.1.2018:
Kiljun valmistus muuttuu lailliseksi – uusi laki ei enää määrää käymisteitse valmistetun alkoholin raaka-aineita
Alkoholilain uudistuksessa poistettiin vanhat kotivalmisteisen alkoholin raaka-ainevaatimukset, joilla säädeltiin muun muassa juomien makua. Kaikki lainmuutokset astuvat voimaan maaliskuun alkuun mennessä.
Tislaus on edelleen kielletty.
Omaan käyttöön tehtyjen alkoholijuomien rajoituksia kevennettiin, mutta samalla lakiin jätettiin myös muutamia rajoituksia. Juomat pitää valmistaa käymisteitse, eikä omien tuotosten myynti ole luonnollisesti sallittua. - Anonyymi
Ikivanha viesti, muta vastaanpa... Miksi tehdä kiljua, kun samalla vaivalla saa tehtyä kotiviiniä. Valmisainepakkaus parikymppiä ja sokerit halvimmillaan kuutisen euroa. Niistä saa parikymmentä litraa ~15 % kohtuuhyvää juomaa, josta ei mene masukaan sekaisin.
Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Saako kantaa asetta
Voiko olla koskaan kotelossa lonkalla ase.. Siis ei mikään luvaton ase. Johon on luvat. Esim luottamustoimessa, tai kaup322976Mies mitä ajattelet naisista?
Kerro mitä ajatuksia nousee. Mitä naiset sinulle merkitsee? Sana on vapaa.1232695Mitä laitatte karjalanpiirakan päälle?
Voita tietenkin, mutta mitä muuta? Itse yleensä juustoa, jotain leikkelemakkaraa ja tuorekurkkua372276Kerro kaivattusi
Jokin tapa/piirre mikä sinua viehättää ja mistä hän voisi myös tunnistaa itsensä.652127Vakkuri puhuu että Suomi joutuu sotaan.
Hänen mukaansa asiantuntijat ovat yhtä mieltä että Suomi joutuu sotaan Venäjän kanssa. En tiedä kuinka lähellä se on, mu4211668- 601143
- 551073
- 2591049
- 151966
- 45948