Teekkarit ja valmistuneet, mihin sitä nyt hakisi?

Soon-to-be-teekkari

Heippahei! Olen tämän vuoden abi ja hakemassa kovaa vauhtia opiskelemaan Teknilliseen Korkeakouluun, mutta suurimmaksi ongelmaksi on koitunut linjan valitseminen. Päällimäisenä mielessä ovat olleet energia, raksa, kone ja tietotekniikka. Millaista on opiskelu sinun linjallasi? Entä työllistymismahdollisuudet nyt ja 5 vuoden päästä? Pääseekö alallasi helposti myös ulkomaille töihin, joko suomalaisen yrityksen kautta tai ulkomaisen yrityksen palvelukseen? Haluaisin kuulla mahdollisimman tarkasti opintojen sisällöstä edellä mainituilla SEKÄ myös muilla linjoilla. Jos jokainen teekkari/valmistunut DI kantaisi kortensa kekoon, voisimme saada tästä laajan viestiketjun, josta olisi apua kaikille TKK:lle hakijoille. :-) ps. Hakuaikaa jäljellä enää 7 pv, 24 h ja 9 min!

3

1020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nnbv nb vn b

      Viiden vuoden päähän kukaan ei osaa ennustaa miten työllistymisnäkymät kehittyvät. Jos koulutus politiikkaa jatketaan samalla kaavalla niin vaikeaa tulee olemaan varsinkin koulutetuilla. Paikka määriä on pitänyt karsia jo monta vuotta mutta opetusministeriö teki virheen heittäessä pallon oppilaitoksille. On siis odotettavaissa että yhä suurempi osuus valmistuneista joutuu hakemaan ihan muihin kuin koulutusta vastaaviin töihin. Vanhana opiskelijana voin antaa parhaan vinkin työllistyä. Kannattaa tustua mahdollisimman moneen ihmiseen opiskelu aikana ja hommata saunakavereita. Sitä kautta mahdollisesti saa tietää piilossa olevista työpaikosta sekä saa suosituksia firmoihin jota kautta töihin yleensä mennään. Osaamisella ja tutkinnolla on loppujen lopuksi hyvin vähän tekemistä työllistymisen kanssa. Nyt kun muistan niin kannattaa ensimmäisenä unohtaa ajatus että joku tietty tutkinto tietystä koulutus ohjelmasta tietyssä koulussa takaisi varman työllistymisen. Tämä on täyttä huuhaata ja propagandaa jota ylläpitävät lähinnä opettajat ja parin ensimmäisen vuoden opiskelijat. Ymmärrettävää sinäänsä kun opettajat vain yrittävät turvata oman toimeen tulonsa ja opiskelijat hieman nostattaa omaa egoaan. Myös koulutus ohjelmalla on aika vähän tekemistä sen suhteen mihin lopulta tulet työllistymään. Olen tavannut raksateekkareita jotka työskentelevät koodarina ja tietotekniikan DI:tä jotka kantavat lautoja raksalla. Pääpaino kannattaa kuitenkin keskittää sosiaalisten suhteiden luomiseen koska sitä kautta työt löytyvät. Suomessa vallitsee erittäin vahva hyväveli periaate ja muuten töihin on vaikeuksia päästä kuin todellisilla guruilla.
      Lopuksi voin mainita hieman esimerkkejä TTK:lla kouluttautuneista ihmisistä jä heidän työllistymisestään.
      Minä olen tietotekniikan opiskelija joka luultavasti valmistuu ensivuonna. Olen suuntautunut signaalinkäsittelyyn. DSP-prossut ja sulautetut ovat siis tuttua kauraa. Tulevaisuuteni on todennäköisesti se että otan työharjoitteluna siivousalan hommat ja teen ensivuonna diplomityön yliopistolle jonka jälkeen siirryn työkkäriin. Yritän tässä saada sen verran töitä alle että saisin ihan ansiosidonnaista työttömänä. En oikeasti vielätiedä että hyväksyykö opinto toimisto siivousalan hommia työharjoitteluksi. Jos ei niin olen kusessa.
      Toinen esimerkki on kaverini joka aloitti tietotekniikassa mutta vaihtoi sähkötekniikkaan. Hän on myös diplomityötä vaille oleva opiskelija joka on lähinnä tsippailuut kuudennen vuoden kun työharjoittelu/DI-työ paikkaa ei ole löytynyt. Jatko suunnitelmista ei tietoa.
      Kolmas esimerkki on koneteekkari joka on lukioaikainen tuttuni joka olisi varmaan valmistunut jopa neljässä vuodessa jos hän olisi saanut DI-työ paikan. Nyt hän venyttää valmistumistaan jo toista vuotta yrittäen löytää harjoitustyöpaikkaa tai oikeita töitä. Hän on ollut aina kesäisin töissä trukkienhuolto firmassa joka on ainakin jonkinlainen pakoreikä.
      Kolmas esimerkki on vuotta vanhempi lapsuuden tuttuni joka opiskeli myös tietotekniikkaa. Hän pääsi jo ensimmäisenä vuonna kesätöihin isänsä firmaan jossa sitten oli kesätöissä koko opiskelu ajan. Viimeisenä vuonna hän sai diplomityöpaikan toisesta firmasta osittain siksi että oli kesäisin tehnyt tietoliikenne ohjelmistoja isänsä firmassa joka oli kyseisen firman päätoimiala. Diplomityönjälkeen hän pääsi vakituiseksityöntekijäksi ja on sillä tiellä edelleen.
      Neljäs esimerkkini on minua parivuottavanhempi lapsuuden kaverini joka oikeasti minut tähän koulutus ohjelmaan rekrytoi. Hän on siis n:n vuoden tietotekniikan opiskelja joka lopetti opinnot heti alkuunsa ja keskittyi kiltatoimintaa. Kilta kaverit sitten perustivat pienen firman johon hän tietenkin pääsi koska tunsi hekilökohtaisesti kaikki tyypit. Hänellä taitaa olla kassa joku 30 opintopistettä mutta on nykyisin esim managenrina Nokialla. Hän on siis vuokralla koska pienellä firmalla ei ole omia projekteja tarpeeksi.
      Viimmeisenä esimerkkinä voin sitten mainia erään naisopiskelijan joka on kaverini tyttökaveri. Kyse on täydellisestä hikipingosta jonka keski arvo ekan vuoden jälkeen oli 5. En ole kysynyt ikinä hänen ylioppilastodistustaan. Hänelläkin meni kuitenkin valmistumiseen viisi vuotta ja kun ei löytänyt Di-työ paikkaan muualta niin teki sen yliopistolle ja lähti jatko-opiskelemaan. On tällä hetkellä yliopistolla töissä ja pitää jotain opetusta jopa ja harrastaa myös jotain tutkimusta.
      Sitten tietysti löytyy erinäinen määrä tuttuja jotka ovat vähän samassa tilanteessa kuin yllä olevat henkilöt. On kavereita jotka ovat tehneet Diplomityön teollisuuteen mutta vakituista paikka ei ole löytynyt ja ovat nyt työttöminä. Eräs tällainen kaveri päääsi kuitenkin yliopiston labraan töihin. Sitten on näitä jotka lähinnä venailevat Diplomityöpaikkaa valmistumisen kynnyksellä. Töitä tietysti haetaan jatkuvasti, mutta yleensä ei kiitosta saa kuin mielenkiinnosta.

      • nkvd sa

        Tuli sitten humalassa avauduttua ja samalla tehtyä karmea määrä kirjoitusvirheitä. Ei ollut tarkoitus paljastaa näin paljon yksityiskohtia kyseisistä tyypeistä. Joku reaalimaailmassa saattaa jopa heidät tunnistaa. Anteeksi.


      • melkein valmis DI
        nkvd sa kirjoitti:

        Tuli sitten humalassa avauduttua ja samalla tehtyä karmea määrä kirjoitusvirheitä. Ei ollut tarkoitus paljastaa näin paljon yksityiskohtia kyseisistä tyypeistä. Joku reaalimaailmassa saattaa jopa heidät tunnistaa. Anteeksi.

        Harva meistä on sellainen, jolla kaljahissi kulkee ylös ja alas, mutta jokainen pilkku on silti paikallaan. Ja kielen kantimet eivät avaudu liikaa eikä rupea antamaan periksi mitä tahansa.

        Tällaisella kaverilla olisikin sitten kysyntää tekemään kauppoja ja sopimuksia. Venäläiset jos jotkut osaavat tuon juottamisen taidon saadakseen itselleen edullisia sopimuksia ;). On sitä suomalaisetkin harrastaneet tai ainakin yrittäneet tehdä, tiedän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe