Vaatimukset ja niistä suuttuminen

Piparminttu27

onko teillä kokemusta siitä, että normaalit vaan vaativat, vaativat ja vaativat teiltä kaikkea mahdotonta? suututteko te siitä ja miksi he vaativat niin paljon? minulla on normaalien ihmisten vaatimuksista todella ikävät kokemukset. ne oli niin raskaita ja ikäviä ja minä en kestäny niitä noudattaa ollenkaan. no onneksi sain myönteisen päätöksen työkyvyttömyyseläkkeestä niin eipä oo enää vaatijia. tämä kielteinen suhtautuminen vaatimiseen voi johtua myös siitä jos mulla on jotaki muutaki aspergerin lisäksi ja sitä ei oo huomattu. esim on ylivoimasen vaikeaa istua hilja ja keskittyä. mulle tulee niissä tilanteissa usein nälkä ja myös pakottava tarve lähteä liikkumaan ja levotonta jalkojen heiluttelua ja alan nauraa itsekseni ja rupeaa tekemään vaikka mitä ruokia mieli. saattaa tulla mieleen kebab tai bic mac tai mikä tahansa ruoka tai karkki ym. ja ikää on jo 27v. ja hahmottamisessa on ongelmia. mutta oon onnellinen kun pääsin sille eläkkeelle niin eipähän oo vaatijia enää mulla. ja netissä en tykkää enää olla foorumeilla kun koin että sielläki jotkut ihme diktaattorit vaan vaatii vaatii käskee käskee ja niille ei saa edes kohteliaasti huomauttaa jos joku heidän tapa toimia tuntuu pahalta. kun jos niin tekee niin ne räkänokat hyökkäävät silmille kiroillen ja tulikiven katkuisten viestien kera. mietin että onkohan mulla myös ADHD. kun en oo ihan tyypillinen as-henkilö.

2

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Breda

      Piparminttu27 aloitti yli seitsemän vuotta sitten tämän ketjun. Hänen asiansa on edelleen aivan yhtä ajankohtainen.

      Kyllä on minullakin kokemusta siitä, että normaalit vaativat ja vaativat, ja odottavat, että olisin normaali, että olisin esim. aina valmis kaikkeen sosiaaliseen normaaliin toimintaan. Sellaisista vaatimuksista on minullakin ikävät kokemukset. Vuosikymmeniä ihmettelin, miksi ihmeessä en saa olla sellainen kuin olen, vaan minun pitäisi muka olla kaikkien muiden kaltainen.

      Niiden ulkomaailman ihmisten vaatimusten ja odotusten seurauksena huomasin jo nuorena, että minun kannattaa pysytellä muista ihmisistä tietyn etäisyyden päässä. Se etäisyyden pitäminen tuntui todella pelastavan minun mielenterveyteni - ja enemmänkin, se antoi minulle aikaa ja rauhaa keskittyä siihen, mikä minua todella kiinnosti. Minun erityiskiinnostukseni eivät kohdistuneet muihin ihmisiin, ne kohdistuivat jo varhain juuri niihin asioihin, jotka ovat pelastaneet minun elämäni ja tehneet minusta onnellisen. Puhun asioista, joita kutsutaan assin vahvuuksiksi.

      Se, että asseilta (ja addeilta) vaaditaan epäassimaista (ja epäaddimaista) käytöstä, on tietämättömyyttä. Se on usein myös ns. normaalien ihmisten epävarmuutta. Heitä alkaa jotenkin pelottaa, jos joku on erilainen kuin he.

      Epävarmuutta ja tietämättömyyttä olen huomannut myös eräillä asseilla muita asseja kohtaan. On jopa sellaisia, jotka ovat niin epävarmoja, että eivät usko, että kukaan ei-diagnosoitu voisi olla oikea ja aito assi. Näin tietämättömiin ja epävarmoihin asseihin on moni varmasti törmännyt juuri tälläkin keskustelupalstalla. Siis jotkut eivät ollenkaan tiedä, että todellisuudessa vain pieni osa todellisista asseista on katsonut tarpeelliseksi hankkia siitä virallisen diagnoosin. AS ei ole sairaus, se on neurobiologinen erilaisuus, joka ilmenee aivotoiminnassa. AS on ihan tietynlainen synnynnäisten ominaisuuksien yhdistelmä, jonka yksilöllinen vaihtelu on suurta ja siksi se hämmentää niin monia.

      Tämän ketjun aloittaja kirjoitti:
      "...ja netissä en tykkää enää olla foorumeilla kun koin että sielläki jotkut ihme diktaattorit vaan vaatii vaatii käskee käskee ja niille ei saa edes kohteliaasti huomauttaa jos joku heidän tapa toimia tuntuu pahalta. kun jos niin tekee niin ne räkänokat hyökkäävät silmille kiroillen ja tulikiven katkuisten viestien kera."

      Tuo on hyvin sanottu ja pätee edelleen tälläkin palstalla. Joillekin räkänokille täällä on liikaa, jos heitä vähänkin kritisoi. Ja puhun nyt sellaisista räkänokista, joiden käyttäytymisen kritisoiminen on erittäin aiheellista. Täällä on kirjoittajia, jotka eivät kestä, jos heistä kirjoittaa niin kuin he kirjoittavat muista. Voi pienet diktaattorireppanat! Vai onko heitä vain yksi, joka multinikkeilyllään yrittää harhauttaa meitä luulemaan, että heitä on useita. Fiksujen lukijoiden harhauttaminen ei ainakaan trollaamalla ja multinikkeilemällä onnistu. Reppanamaisuus, tietämättömyys ja epävarmuus paistaa sieltä jokaisen trollikirjoituksen ja jokaisen multinikin takaa kuitenkin.

      Räkänokkaisuus eli trollaamistaipumus ei kuulu aspergerin diagnoosikriteereihin. Tutkijoiden mukaan trollaamistaipumus viittaa lähinnä manipulatiiviseen, sosiopaattiseen, sadistiseen ja narsistiseen persoonallisuuteen. Monista asioista voi päätellä, että tutkijat ovat oikeassa.

      Tämän ketjun aihe on ikuinen. Varsinkin kaikki erilaisiksi syntyneet kokevat, että aihe koskettaa heitä. Turhaan ei ole E. E. Cummings sanonut: "Omana itsenään oleminen maailmassa, joka tekee parhaansa, öin ja päivin, tehdäkseen ihmisestä kaikkien muiden kaltaisen, on vaikein taistelu, mitä ihmisellä on, eikä koskaan pidä lakata taistelemasta."

    • eivoivoi

      Hp. Onko sulla jokin henkilökohainen ongelma kun provoat jatkuvasti täällä? Onko vaihdevuodet tai etkö ole saanut psykiatrista apua mistään? Sääli, ettet ole saanut diagnoosia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      103
      1869
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1835
    3. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1834
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1350
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1310
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1296
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1281
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe