Semmoista kyselisin?

vaarallinen laji :S

Voiko Krav Magan harrastajalle usein sattua semmoisia "onnettomuuksia". Eli jos oletetaan tämmöinen tilanne, joka on tosin harvinainen, mutta baarissa joku käy kiinni rynteisiin, ja alkaa laukoo samantien päin näköö. Molemmat osapuolet ovat humalassa, ja Krav Magan harrastajalle tulee semmoinen tunne, että "Nyt on tosi kyseessä" eli hän ei pysty arvioimaan tilannetta niin hyvin kuin selvänä, ja tökkää kaverin silmiin, niin mitä tästä seuraa?

Opetellaanko Krav Magassa muutenkin vaarallisia tekniikoita millä voi toisen vaikka tapppaa :S? Tai semmoisia iskuja millä hyökkäävä osapuoli halvaantuu tai muuta sen tapaista :S? Tuleeko humalassa tehtyä vahingossa helposti semmoisia virheitä näiden tilanteiden kanssa, että hyökkäävä osapuoli mm. halvaantuu?

Miten yleensäkin mm. kuristaminen. Eikös Krav Magassakin opetella kuristuksia, kuten mm. Brassi ju-jutsussakin? Mitä silloin tapahtuu kun joku huumehörhö käy päälle, ja sinä kuristatkin häntä, eikä hän lopeta vaan rimpuilee siinä kuristuksessa ja koittaa vain päästä irti, ja alkaa kaivaa puukkoa tai vastaavaa ja sinä vain jatkat kuristamista. Lähteekö tältä huumehörhöltä vain taju vai voiko tapahtua jotain vielä kamalampaa :S?

1

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Magaisti

      Siviili-magassa ei harjoitella tappavia tekniikoita, vaikka toisaalta melkein mikä tahansa tekniikka voi tappaa toisen, esim. naamaan lyönti. Harjoittelu perustuu juuri Suomen lain puitteissa harjoitteluun, eli eri tilanteisiin harjoitellaan tekniikoita joiden voidaan katsoa olevan oikea vastaus kyseisessä tilanteessa lainkin puitteessa.

      Esimerkiksi, jos joku tarrautuu käteesi, helpoinhan keino päästä irti olisi lyödä kiinnipitäjää vapaan käden nyrkillä päin näköä. Magassa ei kuitenkaan opeteta näin koska se on Suomen lain vastaista, pelkkä ranteesta pitäminen ei vielä oikeuta toisen lyömiseen, jos ei muuta uhkaa ole näkyvissä. Oikea maga-tekniikka tuollaisessa tilanteessa on irroittautuminen toisen kiinnipitämisestä.

      Satuit mainitsemaan silmiin tökkäisemisen, ja siviili-magassa juuri painotetaan sitä ettei niin pitäisi tehdä ellei ole todellinen hengenhätä, koska silmiin kohdistuvan iskun vahingoittavuutta on vaikea kontrolloida. Magassa luotetaan sen sijaan sormien painamiseen silmiin koska se ei vahingoita heti, ja hyökkääjälle jää aikaa reagoida epämukavaan tunteeseen esim. perääntymällä (ja päästämällä sinusta irti).

      Sotilas-maga on sitten eri juttu, siinä opetetaan myös tappamaan, koska sodissa on tapana tappaa.

      Mitä tulee kuristamisiin, magan peruslähtökohta on ettei toista pyritä saamaan hallintaotteeseen ellei jostain syystä ole pakko. Tämä siitä syystä että jos hyökkääjiä on useampia, siinä ei auta jäädä tekemään armbaria yhdelle heistä jos samalla kaksi muuta potkii päätäsi. Eli maga on enemmän "torjunta isku ja irti, ja pakoon jos mahdollista"-tyylistä itsepuolustusta. Poikkeustapaukset sitten erikseen, esim. ampuma-aseen tapauksessa saattaa olla parempi yrittää myös saada ase toiselta pois ennen pakoonjuoksua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe