Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

auttakaa muaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

supershettisfani

AUTTAKAAAA!!!!!!!!!haluisin ihan hirveesti omaa ponia mutta tiiän eetä äiti sanoo ei!=((((oon ratsastanu vasta puol vuotta mutaa osaan jo aika hyvin ratsastaa ja mulla on kaveri jolla on oma issikka ja se vois auttaa mua muutenkin!!!jos se poni on kiltti niin kyllä mä sillä voisin ratsastaa!!!autaakaa mua selittään äitille niin että se ei suutu!!!!!!!!!1AUTTAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11

543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • no en mä tiiää

      Mäkin halusin ponin kun olin ratsastanut puol vuotta mutta kuitenkaan ei hankittu. Hanki lisää kokemusta ja sit mieti. Ehkä jotain pari vuotta.

    • 5vuottaratsastanut

      Vaikka osaisit ratsastaa kuinka hyvin, ei silti olisi välttämätää valmis hevosen hankkimiseen, sillä hevonen ei ole vain lelu jolla voi ratsastaa kuin haluaa, sitä pitää myös osata hoitaa oikein! Ellei vanhemmillasi ole minkäänlaista hevoskokemusta, sinun ei todellakaan kannata hankkia vielä omaa ponia, sillä puolen vuoden ratsastuksen jälkeen, ei osaa vielä täydellisesti kaikki asiat, sekä ratsastuksessa että hoitamisessa. Hanki kokemusta vielä pari vuotta, ja ehkä sitten.

      • kuin

        koiran kanssa, paitsi vakavampi! Hevonen on kalliimpi eikä sitä tosiaankaan hankita puolen vuoden ratsastuskokemuksella ja hetken päähänpistosta. Kaikki ratsastusta harrastavat varmasti haluaisivat oman ponin tai hevosen, ja mitä siitä seuraisi jos he kaikki saisivat haluamansa? Koko Suomi olisi pullollaan satoja hoitamattomia hevosia, joita on puolessa vuodessa kyllästytty liikuttamaan ja hoitamaan!

        Hevonen on herkkä, elävä olento eikä pärjää pelkällä laitumella kävelyllä, taputtelulla ja syömisellä. Sitä pitää liikuttaa useita kilometrejä päivässä, järjestää sille aktiviteettia, totuttaa sitä ihmisiin ja hoitopuuhiin, pestä varusteita (ja hevosta), harjata, ostaa ruuat, varusteet, lääkkeet, eläinlääkärikulut, ratsastustunnit, karsinapaikat, kuljetusvaunut, kengitykset, hoitotarvikkeet, loimet ja pintelit!

        Eli itselläni on 8-vuotias suokkiruuna ja olen itse 27-vuotias, ja monesti tuntuu ettei millään jaksaisi lähteä tallille hevosta liikuttamaan, hoitamaan ja ruokkimaan. Lapselle pienikin poni on ihan liian kova pala, puhumattakaan isosta hevosesta. Eli hanki paljon lisää kokemusta, opettele talliaskareisiin ja oikeaoppiseen ruokintaan, siivoa karsinoita, juoksentele keppihevosen kanssa vesisateessa metsässä tai kentällä niin opit ehkä ymmärtämään millaista hevosenhoito ja omistus on!


    • pinzuli

      onks toi joku vitsi? siis et todellakaan voi hankkia ponia jos oot ratsastanu puol vuotta, ja vielä kenties ratsastuskoulussa jossa sinulle on laitettu heppa usein valmiiksi tunnille? hevosen hoidosta, ruokinnasta ja sairauksista pitää tietää aika paljon ennen kuin voi hankkia hevosen. lisäksi pitää pystyä hallitsemaan hevosta itse ilman ratsastuksenopettajan neuvoja. jos hevosen käsittelijä ei tiedä mitä tekee niin siistä voi koitua hevoselle suurtakin vahinkoa, voit esim syöttää sille jotain mitä se ei saisi syödä, tai rasittaa sitä liikaa. vielä jos kumpikaan vanhemmistasi ei ole kokenut hevosten käsittelijä niin ei todellakaan kannata hankkia hevosta. hevosen pitäminen on kallista ja vastuullista puuhaa, eikä hevosta voi hankkia vain hetken mielijohteesta. se vaatii paljon aikaa ja rahaa. tallilla on käytävä monta kertaa viikossa, satoi tai paistoi. ja kengitykset, eläinlääkäri kulut sun muut maksavat mansikoita. suosittelen että hankit paaaaaaaljon lisää kokemusta ennen kuin edes harkitset hevosen ostamista.

    • -strange-

      Mä halusin kans sillo aikoinaan kun olin ratsastanu vasta vuoden vinguin jo omaa ponia vaikka kuinka kauvan... mutta siinä vierähtikin sitte sellaset 6 vuotta kun ennekuin sain sen ekan heppani... ja nyt yhteistä onnellista elämää on takana rapiat 2 vuotta :) Oikiasti kannattaa odottaa :)

    • :)

      Jos osaat mielestäsi hypätä, perusaskeleet, koulua ja tälleee, voit hankkii ponin. ponin ylläpito ei maksa maltaita. mut sinuna miettisin onko shettis hyvä ekaks poniks. shettis on ihana rotu, mutta itsepäinen.... sinuna hankkisin oman hoitsun ja sit sun kantsii työskennellä vaiikkka tallilla entistä enemmän...... sittenkun oot talleil päivät pitkät ja hoidat kotityöt, niin kyllä äitis leppyy :)

    • shettisfanit

      Olen itse ratsastanut 5 vuotta, mutta en tahdo omaa ponia. Mites jos ponille tulee joku sellainen sairaus jota sinä et kokemattomuudestasi huomaa? Mm. bugarestis on joskus hankala huomata, mutta se on hyvä osata huomata. Poni oppii helposti pahojja tapoja. Esim. jos poni aloittaa vaikkapa pukittelun (vakituisen) kuka sen siitä kouluttaa pois? Harkitse 200 kertaa ennen kuin edes HARKITSET uudelleen!! Kokemusta on saatava vielä lisää!!!

    • öööö....

      Sun pitää oikeesti hankkii viel ainakin pari kolme vuotta kokemusta! sitten kannattaa miettii tollasta.

    • sawdvg

      Kaikki pitää osata hyvin ja ilman ohjaajaa sillä sitten kun mokaat niin ope ei ole auttamassa

    • Horses`

      ''Jos osaat mielestäsi hypätä, perusaskeleet, koulua ja tälleee, voit hankkii ponin.''

      NO EI KYLLÄ TODELLAKAAN OLE NOIN !!!!!
      Jos ostat oman ponin // otat ylläpitoon, niin sinun todellakin pitää osata näitä muitakin hommia kuin vain ''ratsastaa koulua ja hyppiä esteitä'' !! PELKKÄ RATSASTUSTAITO EI RIITÄ!!

      Jos ostat oman ponin/hevosen//Otat ylläpitoon sellaisen, niin sinun PITÄÄ
      OSATA;
      - Hoitaa hevosta: Harjata, loimittaa, varustaa, (juoksuttaa) ymmärtää ja RAKASTAA
      - Ruokkia (jos on pakko, yleensä talleilla on täyshoitopaikkoja joissa tallihenkilökunta antaa ruoat, sama pätee joissain puolihoitotallipaikoissa)
      eli siis sinun pitää osata Matikkaa, (1dl,1½dl yms,) Esim. Heinää ja kauraa varten. ,Sinun on myöskin pakko tietää mitä ''herkkuja'' annat ponillesi!
      -TIETÄÄ jotakin edes hevostenperus-sairauksista, esim. Kaviokuume, Ähky, Pääntauti, räkätauti, hevosinfluenssa yms, kaikkia noita ei tarvitse osata(sairauksia on siis vielä enemmänkin) mutta pääasia on että tutustut niihin ja tiedät, miten voit antaa hevoselle ensiapua ennen eläinlääkärin tulemista paikalle
      - Varusteiden hoito on melkein välttämätön: Kuolaimet, Loimet, Satulahuovat, mahdolliset etujalan- ja hivutus-suojat, pintelit, Täytyy pestä aika-ajoin, sekä myös satulavyö ja jalustimet, suitset tulisi säännöllisesti rasvata ja satulakin joksus puhdistaa satulasaippualla/satulaöljyllä.
      - Jokseenkin sinun pitää myös tietää hevosen lääkinnästä, esim. lämmöstä.
      aikuisen hevosen lämpö on n.37 - 38,5 C. varsoilla n.38 - 38,5 C.
      - Liikutus, ei ole niin välttämätön asia, esim. voit hankkia vuokraajan jokaiseksi päiväksi ponillesi/ tai sitten tallihenkilökunta voi liikuttaa poniasi sinun puolestasi. Kuitenkin uskon että haluut sillä ihan itse ratsastaa, tässä hieman erilaisia liikutustapoja: Ratsastus, Poniagility, Ajaminen, juoksutus,yms.
      Ja kaikista tärkeintä on että YMMÄRRÄT poniasi ja RAKASTAT sitä yllin kyllin ;)!
      Ite oon ratsastanut kohta 5 vuotta ja harkitsen vasta ylläpitoa, en heti omaa ponia, sillä mä HALUAN oppia vielä LISÄÄ kaiken tämän lisäksi mitä osaan jo, vaikka tolla tiedolla kyllä omasta hevosesta jo pärjää, ja onhan aina tallihenkilökunta auttamassa, ellet laita sitä ponia omaas talliis ;).

    • 1000% heppahullu! <3

      Siis mun mielest et todellakaaan! Mä oon ollu hevosten kans tekemisis melko kauan(monta vuotta) ja ratsastuskoulussa ratsastanu ainaki n.4 ja oon haaveillu/kinunu monta kertaa omaa hevosta mut nyt vast ku alan kasvaa tajuun etten oo vielkään tarpeeks valmis siihen ja ottaa niinpal vastuut ja oon tyytyväinen ettei mul oo omaa ponii vaiks oonki 100% hepparakas vielki.Ja sun pitää melko monta vuotta harrastaa et varmasti se on sellast kiintymyst ettei se oo vaa tälläne et nyt se on tosi kova juttu tän eka vuode ja sit ei enää kiinnostakkaa ponit! Järki käteen,kiitos! ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe