allergiatestit yksityisellä

Meillä ensi viikolla 1v. täyttävä tyttö. Tyttö ollut maha ongelmainen pienestä pitäen, aina neuvolassa vaan todettu että äiti on vähän väsynyt (meillä siis 3v. poika ja nämä pienet kaksoset). Nyt sain kinuttua lähetteen lääkärille lasten polille kun tyttö ei nuku öitä vieläkään, ei siis vuoteen nukkunut. Kun puurot ruokavaliossa niin yöt huutaa kaarella, teki itse puurolakon niin vaivat helpotti eli minulla heräsi epäily vilja-allergiasta. No olen omapäisesti tehnyt pariinkin otteeseen altistuksen, kaikista viljoista maha oireilee ja kun jättää tauolle niin johan helpottaa... Saimme polilta ajan kahden viikon päähän vehnäaltistukseen eli mennään polille syömään puuroa, meneekö se sitten niin että altistus tehdään jokaiselle viljalle erikseen siellä polilla? Lisäksi olen huomannut että kananmuna aiheuttaa kunnon paukamat jalkoihin.. Kuinkahan nämä allergiaselvittelyt hoidetaan yksityisellä ja onko vielä tietoa hinnoista, meillä ainakin terveystalo ja mehiläinen olisi n.80km säteellä..

3

1518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ohrapuuro

      Pojalle tehtiin kaksi Pric-sarjaa (31 ainetta), niistä jäi maksettavaa Kelan jälkeen noin 140e. Muista en valitettavasti osaa sanoa. Meillä ollut samaa vaivaa, ei noin kivuliaana. Maito vaihdetiiin kesällä laktoosittomaan (altistuksen kautta, ei otettu näytettä) ja yöt rauhoittui eli kivut poistui. Uloste kuitenkin edelleen löysyy ja Prickissä ruis ja kaura aiheutti pienet oireet. Maitoproteiini ei ole ollut koskaa ongelma. Nyt oltu ilman ruista ja kauraa vuorotellen ja vatsa kunnossa. Kakka kerran päivässä ja ok. Onneksi meille jäi esim. vehnä ja ohra jota on nyt käytetty eli vielä ihan helppoa ilman kummempia järjestelyitä.

      Lasta (reilu 2 vee) vain harmittaa tarhassa kun ajoittain on eri ruokaa kun muilla (tai erinäköistä). Lisäksi kun on sinappi ja selleri joista tulee reippaat urtikariaoireet kosketuksesta. Kun ei pieni vielä tajua että mistä syystä leipä tai keitto on erilaista kun pitäisi saada samaa kun muutkin...

    • thyertewrwerwr

      Minulla kohta 2v tyttö jolla vauvana todettu lehmänmaito ja naudanliha -allergiat. Nyt kun tuli huomattua omatoimisesti lisäksi mansikka, mustaherukka sekä lisäaine E120 niin vein yksityiselle allergiatestiin. Ensin varasin ajan Pikkujättiin ja oisin pyytänyt sieltä ne ihotestit mutta onneksi lääkäri sanoi että lapsen käsivarsi loppuu kesken kun pitäisi niin paljon selvittää ja lisäksi ihotesti ei kerro aivan kaikkea. Hän suositteli verinäytteestä tehtäviä kokeita jotka sis. perussarjat (mm. siitepölyt, eläimet, pöly, home, jotkin ruoka-aineet). Siinä myös nuo viljat sekä maito, muna, soija.
      Huomenna kuulen tulokset kun lääkäri soittaa, toki lupasi myös laittaa postissa tulemaan lisäksi.
      Maksoi kelan korvauksen jälkeen noin 136 euroa ja kuulemma ne ihotestit ois maksanut kutakuinkin saman verran. Tämä testaus vain vähän parempi koska kertoo jotain veren vasta-ainejutuista. '
      Googleta netistä veren IgE allergiatestit.
      Kertakäynti riitti lääkärillä, puhelimessa kuulee loput.
      Ei siis vaikeaa eikä kallistakaan. Varsinkin kun saan viimein paremman tiedon allergioista. Tyttö kun alkanut nyt vasta nukkumaan öitänsä, tähän asti herätteli muutaman kerrankin yössä, mikä pitkälti johtuu allergioista.

      Voimia yöheräilyihin ja kannatan noita testejä.

    • alan opiskelija

      Noista yksityisistä en osaa sanoa mitään, mutta kerrompa jotain noista julkisen puolen jutuista.

      Yleensä yksittäistä allergiaa ei altisteta sairaalassa (paitsi maito), vaan yleislääkäri (yleensä neuvolalääkäri) tekee diagnoosin oireiden perusteella ja neuvoo tarvittaessa kotialtistuksessa (eli vältetään epäilyttävää ruoka-ainetta ja sitten taas syödään sitä kontrolloituja määriä ja oireista pidetään päiväkirjaa). Kun diagnoosi on tehty lääkäri neuvoo välttämisruokavalion noudattamisessa ja tarvittaessa ko. ruoka-aineen korvaamisesta ruokavaliosta turvallisesti.

      Sairaalassa altistetaan lähinnä maito allergioita, vilja-allergioita ja kananmuna-allergiaa silloin kun se aiheuttaa hengitysoireita. Muitakin allergioitakin voidaan poikkeustapauksissa testata. Ennen testausta vältetään viikon ajan testattavaa ruoka-aineitta ja muita ruokia joiden epäillään aiheuttavan oireita. Testauksessa puuroa laitetaan ensin lapsen iholle ja seurataanko aiheuttaako se oireita, jos oireita ei tule annetaan puuroa suun kautta ja seurataan tuleeko oireita, jos oireita ei tule annetaan puuroa vielä toinen annos ja taas seurataan. Jos oireita ei tule jatketaan seurantaa kotona antamalla lapselle vehnää kunnes oireita tulee, kuitenkin maksimissaan viikon ajan. Kun oireita tulee otetaan uhteytä altistusta tekevään sairaalaan ja lääkäri toteaa allergian.

      Yleensä viljoista testataan vehnä ja kaura, jos vehnä on positiivinen (eli allergiaa aiheuttava) ja kotialtistuksessa on tullut oireita ohrasta ja rukiista niin nekin todetaan allergisoiviksi. Allergisoivia ruoka-aineita kokeillaan uudelleen ½-1 vuoden välein, koska useimmat allergiat häviävät iän myötä. Jos allergia lievä/lievähkö, niin uusinta-altistukset voidaan tehdä kotona ja sairaalassa käydään altistuksessa vain esim. joka toinen vuosi. Muut allergiat lähinnä kirjataan ylös tyyliin "Äidin mukaan myös X ja Y aiheuttavat suolisto-oireita ja itkuisuutta" ja vanhempia kehotetaan altistamaan ko. ruuat säännöllisesti itse.

      Jos lapsen ruokavalio menee allergioiden vuoksi kovin kapeaksi, annetaan perheelle aika ravitsemusterapeutille, joka neuvoo ravitsevan ruokavalion muodostamisessa lapsen sietämistä ruoka-aineista. Eli mitään ihmeapua sairaalan tai yksityislääkärin altistuksista ei kannata odottaa. Vaan ohje on yksinkertainen: Oireita aiheuttavia ruokia vältetään. Aika ajoin testataan joko allergia olisi hävinnyt tai sietäisikö lapsi ko. ruoka edes pieniä määriä.

      Niin kurjalta kuin asia kulostaakin suurin osa altistuksista tehdään Kelan tukien vuoksi eli kela vaatii lääkärin diagnoosit ja sairaala-altistuksen maksaakseen vammaisenlapsenhoitotukea ja korvausta tietyistä ravintovalmisteista (esim. erikoiskorvikkeet). Usein lapsen kannalta riittäisi ihan hyvin kotialtistus ja välttäminen sen perusteella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2042
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1441
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1325
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1255
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1197
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1115
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1050
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      88
      1014
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      803
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe