Kihloihin meneminen.. kaiverrus.. jne.

Miten on?

Tarkoitus olisi siis mennä kihloihin ja sormuksen hankinta pohdituttaa..

Eli siis jos menen hankkimaan meille sormukset niin hankinko silloin vain molemmille sopivat sormukset ja kaiverrus hoidetaan myöhemmin? Sormuksen koon ajattelin salaa katsoa tyttöystävän sormuksesta (verraten sitä omaan sormeeni) tai ottamalla 1-2 kokoa omaa pienemmän...

Toisaalta on myös täysin hölmö olo kun ei tiedä miten sitä sitten kysytään toiselta kun haluaa mennä kihloihin (kosii?) Kysynkö silloin että mennäänkö naimisiin/tuletko vaimoksi vai että mennäänkö kihloihin? Ja käsittääkseni siihen ei tartte mitään lupia tai kaavakkeita täytellä nyky-yhteiskunnassa, pelkkä sormuksien vaihto ja myönteinen vastaus kumppanilta riittänee? :)

Paikka on vielä mietintämyssyn alla... romanttinen yhteinen paikka vai kotona kynttilöiden ääressä... miten teillä tapahtui?

Positiivinen ja negatiivinen palauta sallittua.. vastaukset myös. ;)

4

1473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämmöstä...

      Kysymys on tietenkin "tuletko vaimokseni " tai "menetkö kanssani naimisiin". Minun tuleva mieheni (ollaan menossa pian naimisiin) kysyi, että haluatko viettää loppuelämäsi kanssani. Kihlaus on lupaus avioliitosta, joten sen takia kannattaa liittää se avioliitto kysymykseen. Ennen vanhaan kihloihin meno tarkoitti automaattisesti, että jonkin ajan kuluttua mentiin naimisiin, mutta nykyään kun on myös näitä omituisia tapauksia, että mennään mukamas vain kihloihin ilman tarkoitusta mennä naimisiin. Tosin ei se kyllä mikään kihlaus silloin ole...

      Miksi muuten on pakko ostaa sormukset etukäteen? Leffoissa tehdään aina niin, että mies kosii sormuksen kanssa, mutta perinteisesti Suomessa kihlat on ostettu yhdessä. Siis jos sormusten osto tuntuu hankalalta niin suosittelen menemään sormuskaupoille yhdessä sitten kosinnan jälkeen. Ja niin, mitään lupia ei tarvita, kihlat on kahden ihmisen välinen yksityinen lupaus.

    • Ehdottomasti tosiaan kysymällä että mennäänkö naimisiin/tuletko vaimokseni tai jotain muuta ihanaa kuten ylemmässä tekstissa. "Mennäänkö kihloihin" ei ole mielestäni romanttinen kysymys ollenkaan.

      Itse pitäisin siitä että mies olisi itse ostanut minulle sormuksen. Luulen että tunnet naisesi tarpeeksi hyvin tietääksesi millaisen sormuksen hän haluaa, ja jos et, niin tutki hänen muita sormuksiaan että minkä tyylisiä ne ovat.

      Kaiverrukset kannattaa ehkä hankkia myöhemmin, sillä jos kosintapäivä siirtyykin jostain syystä.

      Paikka kannattaa luultavasti valita niin että tunnet siellä olosi hyväksi kosia. Kannattaa myös miettiä voiko paikan liittää jotenkin harrastuksiinne tai jotain sellasita. Esim. keskellä järveä veneessä aurongon laskiessa jos molemmat olette kiinnostuneet veneilystä.

    • skörä

      Ite haluan mennä sitten kosinnan jälkeen yhdessä ostamaan sormuksia. Perinteisempi tapa ja sitten ei tuu sitä ongelmaa ettei sormus toisen mielestä oo kivan näkönen.
      Vihkisormuksesta voisin sitten kysyä ex-kultaseppätädiltäni. Jos sillä vielä sen verran tarvikkeita ja aikaa olis ja jos se haluais tehdä.

    • Mizty

      Voisin melkein neuvoa ettei tarvitse koko tapahtumaketjua suunnitella etukäteen ja kannattaa mennä vaan fiiliksen mukaan. Tai toki ihan miten vain itse tykkää, mutta kannattaa ainakin varautua siihen ettei kaikki välttämättä mene ihan täysin suunnitelmien mukaan. :P Mä olen aina haaveillu kaikenlaisista yliromanttisista kosimistavoista, mutta loppujen lopuksi mies vain tokaisi että on niin onnellinen mun kanssa että voisi mennä kihloihin kanssani. Minä siihen, että oliko toi kosinta ja hän vastasi kyllä. Samana iltana mentiin hankkimaan sormukset ja nyt ollaan oltu pikkusen päälle puoli vuotta kihloissa, naimisiin mennään vuoden päästä Kesäkuussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      278
      19162
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3582
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1298
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe