Aihe

Vinkkejä kaipaan

uusi kärhöharrastaja

Elikkäs...
Viime kesänä laitoin Alppikärhöä ja Kiinankärhöä kasvamaan tällästä "ruusuporttia" vasten. Molemmilta puolilta porttia lähtee siis kasvamaan kumpaakin sorttia. Ensin ei tapahtunut yhtään mitään. Sitten toisella puolen porttia joka on siis ihan auringossa koko ajan , lehdet oli täynnä ötiköitä ja suureksi osaksi ne popsittiin. Laitoin tietysti mäntysuopaliuosta , kun ei auttanut niin sitten spraypullosta hyönteismyrkkyä.

Katosivat kyllä, mutta eipä lähtenyt kasvuun sitten ne yksilöt..ainakaan pituutta ei tullut yhtään. Mutta toisella puolen porttia joka on hiukan varjosampi puoli (jota varjostaa rakennus) alkoi loppuksesästä tulla sitä pituutta.Suunnilleen 170cm:n korkeuteen. Kukkia tuli vain Kiinankärhöön pari ..Alppiin ei yhtään.

Varsinainen kysymys kuuluu: Pitääkö nyt kuihtuneet varret leikata alas? Jos en leikkaa niin jatkaako kärhöt kasvamista siitä pituudesta mihin jäivät, vaiko tuleeko uusia alkuja juuresta ja vanhat kuihtuneet jäävät rumasti esiin? Onko kasvutapa samanmoinen kuin perennoilla?
Eli toimitaanko samalla tavalla kuin perennojen kanssa? Itse tapaan leikata kuihtuneet kukkavarret pois vasta keväällä.

Lannoitus asiaa vielä. Itse olen antanut kasteluveden mukana samaa kuin muillekin kukille. OK?
Asun vyöhykkeellä IV.
Toivottavasti joku kokenut kärhöharrastaja antaisi apua.

2

679

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kärhöilijä

   Alppikärhöä ei leikata. Kuihtuneet köynnökset alkavat vihertään kevään edetessä. Todella ruman näköinen nyt, mutta kun jaksaa odottaa niin "herää eloon" . Kiinankäkrhöstä minulla ei ole kokemusta, mutta luulisin että sitäkään ei tarvitse leikata.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   210
   16717
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   339
   6003