Mistä tietoa maitoallergiasta?

neppis++

Tietääkö kukaan mistä saisi listaa maidottomista tuotteista? Saako ravitsemusterapeutilta jotain vihkosia? Meidän neuvolasta ei mitään tietoa irronnut.

5

755

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riina-t

      Ravitsemusterapeutilta saa listaa, ruokaohjeita ja käytännön neuvoja ainakin jos siellä on käynyt "asiakkaana".

    • nonna-75

      Käyppä katsomassa erimenu.fi. Sieltä löytyy ohjeita ym. Ja jos vielä kirjaudut palveluun, joka on ilmainen, niin saat listan mitä ei saa syödä siis aineosat. Löytyyhän sieltä maidottomia tuotteitakin, mutta tuo aineosalista on tärkein. Kaupassa on paljon maidottomia tuotteita, joita olet varmaan jo tietämättäsi käyttänytkin. Tarvitsee vain selata tuoteselosteet. Tuote saattaa olla maidoton, vaikka siinä ei mainitakkaan asiasta. Usein lukee laktoositon.

      Tavallisissa ohjeissa on helppo korvata maidolliset tuotteet maidottomilla. Nestemäiset margariinit ovat pääsääntöisesti maidottomia. Itse maidon voi korvata kaura-, riisi- tai soijajuomalla. Lisäksi on ruokakermoja kaurasta ja soijasta sekä kauravaniliakastike. Yosat ovat maidottomia samoin kuin soijajogurtit. Itse olen käyttänyt maustamatonta soijajogurttia kermaviilin tapaan piirakoissa ym. Jäätelöitä on kaura-, riisi- ja soijapohjaisia. Kyllä niitä löytyy. Todella paljon.

      Neuvolat ovat sitten ihan oma juttunsa. Olen huomannut meidän molempien lasten kohdalla, että ei siellä mitään tiedetä. Ei edes allergia oireista! Yksityisellä lääkärillä meidän molemmat lapset ovat käyneet.

      Ravitsemusterapeutilla on hyvä käydä niin pääsee alkuun ja saa tosin vinkkejä ja tietää mitä pitää välttää.

    • Perheessä ruoka-aine

      Aluksi allergia voi esiintyä nk. maitoallergiana jo muutaman kuukauden ikäisenä. Käytännössä tämä tarkoittaa jatkossa ruoka-allergiaa. Ei siis pelkästään maito, vaan monet muutkin ruokalajit. Ruoka-allergia kuitenkin muuttuu vuosien varrella. Vaikka lapsi ei olisi aluksi jotakin tuotetta sietänytkään, niin iän myötä tuo allergia voi parantua joidenkin aineiden suhteen. Voi myös käydä niin, että jotkut tietyt ruoka-aineet ovat loppuelämäksi kiellettyjä. Jos niitä erehtyy nauttimaan, niin siitä sitten seuraa ihottumaa esim polvi- tai kyynärtaipeissa. Turha vouhotus siis pois ja suosittelen ennenkaikkea tarkkailua ja perusvoiteita ihottumakohtiin. Kortisonivoiteetkin voivat olla tarpeen, jos ihottuma pääsee pahaksi, mutta pitkäaikaiseen käyttöön niitä ei suositella, koska niillä on myös haittavaikutuksia. Auringolla on muuten hyvä vaikutus näihin ruoka-ainejuttuihin.
      Kannattaa myös jossain vaiheessa käydä allergiatesteissä, sitten muutaman vuoden kuluttua. Ihan pienille niitä ei tehdä. Tosin siinä vaiheessa, kun testejä ruvetaan tekemään, on perheelle tullut jo aika hyvä käsitys siitä mitä pitäisi välttää.
      Tietysti kannattaa seurata myös asian kehitystä netistä esim. googlettamalla.

      • jepulis jepulis

        Just, googletus on hyvä lääkäri nykyään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2823
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1972
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1816
    6. 160
      1804
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe