Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Norjanangervon tilalle seinustalle?

Putskali

Millaiset koristepensaat mahtaisivat viihtyä seinänvierustalla suht varjoisalla paikalla? Tai ei siinä muuten (enää) mitään varjostavaa ole kuin se seinä :D

Kyseessä on siis (punainen) tiiliseinä, en tiedä mikä ilmansuunta tai mitään, mutta talon seinusta polun vieressä, siinä sellanen apaut puol metrii siihen polkuun, ja seinustan leveys jotain neljä metriä ehkä, tai enemmän.

Ennen siinä oli vissiin jotain norjanangervoa, tai luulen että se oli sitä. Sekin sitten kuoli aika lailla niin revittiin ne pois, tosin eipä haittaa kun se oli ollut siinä varmaan ikuisuuden ja olin jo aika kyllästynyt.

Itse en siis kasveista tai pensaista tai puista oikeastaan mitään tiedä, eikä mulla siis ole hajuakaan mikä siihen vois käydä tilalle. Eli ehdotelkaas jotain kauniita (ehkä jopa vähän erikoisempaa tai eksoottisempaa kuin tuo norjanangervo?.), tai kertokaa mikä siinä VOISI viihtyä ja säilyisi.

1

352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rva aronia

      Millainen maaperä? Savi, hiekka, mikä? Ja onko talon räystäs pensaiden päällä, jolloin ne pysyvät pääsääntöisesti kuivassa. Ja jos te oikeasti saitte norjanangervot tapettua tekemättä niille mitään, niin suosittelen ihan vaan kiviä ja niistä tehtyjä asetelmia ;)

      Suurin osa angervoista pärjää kuivalla, joten käy ne kaikki kuvina läpi. Joukossa on monenlaista ja kun opettelet leikkaamaan niitä ne näyttävät hyviltä.

      Aroniat, marja tai koriste, ovat ok. Koristearoniaa leikataan muotoon, jolloin se pysyy kuosissaan.

      Samoin perusruusut, kuten juhannus- ja kurttu. Leviävät, joten ilo on vähäinen.

      Monet havukasvit, jos vain pari ekaa kevättä jaksat peitellä auringolta ja tarkistaa, etteivät kuivu ennen kuin juurtuminen on varma. Esim. maata myöten lamoavat katajat, pensasmaiset rohtokatajat tai vastaavat lajikkeet, pienikasvuiset havupuut.

      Taikinamarja, joka on helppohoitoisin puska mitä keksiä voi. Löytyy luonnosta ja taimistoista ja leikattuna kaunis, rehevä.

      Lisäksi on joukko maanpeitekasveja,joihin on vain mielikuvituksesi rajana mitä käytät ja mitä et.

      P.S. Norjanargervosta sen verran, että se on kaunis, mutta harva osaa kasvattaa sitä. Se menestyy ihan missä vain, mutta se pitää aikuusti oikeesti jaksaa leikata n. viiden vuoden välein kokonaan alas tai joka kesä napsia vanhimmat oksat pois, mutta mielestäni vaivalloista suhteessa miten helposti se taas kasvaa uudestaan. Sitä turhaan arvostellaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2013
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 50
      1215
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe