Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

save-järjestelmä

ihmetteleepi

Muutin taloon, jonka lämmitys toimii ns save-järjestelmällä. Hiukan ihmetyttää, kun huoneen säätäjä on n 24 laskee huoneen lämpötila johonkin 20 asteeseen ja allekin. Maksanko lämmityksestäni sen säätäjän perusteella ja joudun kuitenkin usein palelemaan ? Toimiiko tämä systeemi jossain?

15

2088

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sholmes

      "Pattereihin asennetaan magneettiventtiilit, joita ohjataan huonekohtaisella yksiköllä, huoneyksikkö säätää yksilöllisesti huoneen lämpötilaa, huonelämpötila valitaan yksikössä olevalla asetusnupilla"

      Tuo esittely ei kerro mittausperiaatetta. Magneettiventtiilin aukiolosuhde toisaalta voi kertoa jotain mittaukselle. Tuo kyllä tarkoittaa sitä, että patterin todellinen teho eri kiertoveden lämmöillä on oltava tiedossa.

    • saveslave

      kulutetun energian. nuo save:t ei vaan valitettavasti toimi ja niissä on jatkuvasti häiriöitä (huoneyksiköt/anturit). Muuten on tosihyvä järjestelmä;) hah hah.

      • Kiivaana

        Irrota sinetöidyt piuhat mangneettiventiilitä jo toimii ja tarkenee.luvaton toimenpide mutta onko siitä pakko kertoa naapurille.itse asun omakotimökissä.puulämmitteinen varmin.ei sovi sähköuunin pelti koppiin ja kuolet savumyrkytykseen.jompikumpi kumpi piuha pois niin jo tarkenee talvellakin mangneettiventiilitä. on se nakuttaja myös hiljaa.tiedän mokoman systeemiin.helpompiakin tapoja on säästää mutta kun ei viisaat insinöörit ymmärrä.tietää on mutta kun eivät osaa reittiä miten sais päästä ulos


    • Maryne40

      Kyllä olet oikeassa, ei toimi, vaan maksat kylmästä. Koko järjestelä on perseestä revitty. Maksat itsesi kipeäksi ja palelet koko talven.
      Minulla on lämpö vain 19 astetta ja on helvetin kylmä, silti maksan vuosittain lisää 350 euroa. Mitkään valitukset ei mene perille, asioista ymmärtämättömät on taloyhtiön johdossa, kuten myös isännöitsijä.
      Asun ylhäällä ja veden kierto/virtaus on liian hiljainen että vesi jäähtyy ennen kuin tulee minun pattereihin. Eli maksan kylmästä vedenkierrosta.

    • ihmetteleepi edellee

      toiseksi... en asu puolentoista metrin korkeudella sisäseinällä vaan kuljen jopa lähellä ikkunoita lattialla tai istun noin puolen metin korkeudella. anturit siis seinällä. Lisäksi eri huoneiden anturi on samassa sisäseinässä puolentoista metrin korkeudella, jos yritän säätää eri lämpötilaa eri huoneisiin niin kylmemmmän huoneen patteri ei lämpene juuri koskaan - ikkunaseinä jolla on myös tuuletusventtili toisella puolella huonetta hohkaa tosi kylmää.

    • Maryne40

      Ei toimi, on täysin epäonnistunut lämmitysjärjestelmä. Asun Kaarinassa ja maksan turhaa kylmästä vedestä joka kiertää patterissa. En itsekään tiedä miten menetellä, vuokra on jo kohtuuton 60m2 605e ja lämmityskulut päälle. On laillistettua ryöstöä. Asuntoni lämpötila oli talvina 2008 - 2012 17-18 astetta ja jouduin maksamään vielä lämmöstä erikseen, ei voi olla oikein. Olen jo 72v ja minua on helppo ryöstää.

    • Markoxx

      SAVE lämmitys on täysin epäoikeudenmukainen, sanoisin rikollinen tapa ryöstää ihmisiltä ylimääräistä rahaa. Nähtävästi tietävät että se ei toimi mutta kusettavat tietämättömiä ihmisiä.
      Minulla oli aina asunnon lämpötila vain 17,5-20 astetta ja rahastettiin aina vain lisää vaikka olin valittanut kylmyydestä.
      Ostin sähkölämmittimen ja maksoin itse tietysti sähkön. Siitä vasta alkoikin SAVE laskuttaa minua ylimääräisestä lämmöstä kun lämpöanturi seinässä tunnisti huoneeni lämmön ja tietysti se tulkitsi että patterilämpö oli sen tehnyt.

      Eli mitä enemmän käytin omaa lämmitintä niin sitä enemmän VASO laskutti minua. Myös kun aurinko lämmitää asuntoani niin siitäkin tulee minulle laskua. Sama jos poltan talvisin kynttilöitä ja asuntoni lämpö nousee 23-24 asteeseen niin lämpöanturi tulkitsee sen patterista tulevaksi, vaikka patterit ovat kylmiä. Sama jos luonani on paljon ihmisiä ja kehon lämpö nostaa asuntoni lämmön niin taas anturi tulkitsee sen patterista tulevaksi.

      Eihän näin voi olla oikein, ensin maksan sähkön millä lämmitän asuntoni tai saunan ja saunan hukkalämmöllä asuntoni ja se lämpö tulkitaan muka patteri lämmöksi. Toisin sanoen, mitä enemmän lämmitän asuntoani ulkopuolisilla lämmittimillä niin sitä enemmän SAVE LASKUTTAA SIITÄ. Eli maksan tupla hinnan kaikesta ylimääräisestä lämmöstä. Tämä on rikollista toimintaa ja aijon oikeusteitse puuttua näihin epäkohtiin.
      Ihmettelen ettei kukaan ole tätä ennen huomannut, on laillistettua ryöstöä ihmisiltä. KIRJOITTELEN LISÄÄ KUN SAAN ASIAN ETEENPÄIN. Tehkää hyvät ihmiset nyt samoin, tietä kusetetaan, ottakaa asiasta selvää ja vaatikaa ylimääräiset rahat kuluineen takaisin.

    • xxxxx

      Ikävä kyllä, maksat turhaan. SAVE on väärin asennettu ja tulkitsee kaiken lämmön patterilämmöksi. Näin se ei voi olla oikein.x

    • ihmetteleepi edellee

      mistähän kummasta sais edes tietoa siitä mistä minua laskutetaan?

      • Nirvanassa

        Patterin kauttakulkeneesta vesimäärsä muutettuna lämpöenerkiaksi.talonmies elikiinteistönhoitaja jotka ei ole kaikki alalle sopivia voisi myös säätää lämpökäyrää ja vesi tulis Patterin kauttakulkeneesta kuumenna samalla myös tarkastanut patterinalapoistokierron että vesi ei poistu liian lämpimänä uuteen lämmitykseen voimalaitoksen. On liianpaljon tietämättömyyttä Isännöitsijät ovat pystymetsästä ja ei se toimi kun konttorikone pätkii eli insinöörin pää mutta palkka se kyllä kelpaa.


    • marcox1

      SAVE lämmitys järjestelmä on syvältä. Naapurin patterinsäädöt vaikuttavat Sinunkin asuntosi pattereiden vedenkiertoon. Eli maksat muiden samassa talossa asuvien lämpöä. SAVE järjestelmässä kaikkien pattereiden (koko kerrostalon) pitäisi olla säädetty samalle lämpöarvolle. Ja Sinulla ei kuitenkaan ole mitään oikeutta sanoa naapurillesi miten hän on säätänyt lämpönsä. Eli Sinä olet täysin naapurisi armoilla ja palellut, sitävastoin naapuri, mikäli on sinua lähempänä lämpimäm veden lätöä nauttii lämmöstä ja Sinä maksat. Tämä on rikollista mutta koska kukaan ei vie asiaa oikeuteen niin se menettelee. Eli palellut ja maksat naapurin lämpöä. Tämä on karvas totuus. Taloyhtiö varastaa Sinulta. Jäki hoi älä jätä.

      • MIKS?

        Kuinka tää SAVE toimii, mistä se lähettää dataa asunnon lämpötilasta lämmönjakokeskukseen ? Eihän voi olla niin että kun lämmität saunan ja asunto lämpeää samalla niin maksat kyseisen lämpöenergian kahteen kertaan eli saunan sähkökiukaan lämmittämisessä sekä save järjestelmän laskutuksessa.


    • Ajannolla

      Toimii kun irrota mangneettiventiilitä piuhat.irrota sinetti eli klommi ja irrota piuhat tai sitten seinätunnistimesta sulake.jos patteriventiilistä otat piuhat suojaa johtimet päät ja älä huutelee kylillä.virta joka piuhoihin tulee on heikkovirtaa .sulake on pieni lasisulake.jätä malliksi yhteen patterin saa virma jotain korvausta lämmityksestäsi.näin ne pelaa ja pelaishan ne muutenkin mutta kun isännöitsijä reppana ei osaa säätää lämpökäyrää joten ei ulkotunnistinkaan ole ajantasalla kyseisessä järjestelmässä.moottoriventtiili ajaa liian haaleen veden lämmitysjärjestelmään .kiinteistönhoitajat ovat pystymetsästä tai sitten isännöitsijälle housut kintuissa niin aika menee nuoleskellessa.

    • Anonyymi

      Nuoleskelua, sitä riittää mutta olis hyvä tiedostaa työntekijöidenkin kiinteistönhoidosta isännöitsijää myöten että asukaat on se joka palkan maksaa vuokrien myötä raha kiertää tilipäivään joten olis aika oppia vuokralaista pitämään parempana kun toisenluokan kansalainen, kyllä välillä kyrsäsee tai ottaa turmelukseen, mitä enemmän toimistoissa herroja sitä vähemmään osaamista ja halukkuutta tietää, pallon siirtelyä henkilöltä toiselle. No kun on venäjällä reissannut meillä on hyvä mutta ei asioita laimin saisi lyödä sanomalla huonomminkin voisi olla, onneksi en omista osakehuoneistoa,on se varjelus"kiitos ja anteeksi"

      • Anonyymi

        Vuokraloinen on toisen luokan kansalainen, tuhlari ja varas, kuten tästäkin ketjusta nähdään.

        Vuokraloisten elämäntehtävänä on tuhlata mahdollisimman paljon vettä ja lämpöä kostona korkeista vuokrista. Siksi tällaisille säästösyteemeille on tilausta.

        Toki vuokraloiset pyrkivät myös rikkomaan paikkoja ja sotkemaan lämmitysjärjestelmän ja ilmanvaihdon säädöt. Jotta saavat tuhlattua energia ja aiheutettua korjauskustannuksia vuokranantajalle. Sen jälkeen voikin hyvällä omallatunnolla itkeä, miten kalliit vuokrat. Ja saa taas uuden syyn rikkoa jotain kostona korkeista vuokrista.

        Vaikka se vuokra useimmiten maksetaan sossun luukulta (asumistuki). Mutta pitää loisellakin periaatteita olla!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2047
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1374
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1311
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      75
      1282
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe