Mikä sähkögrilli parvekkeelle?

grillaamaan

Mikähän olisi hyvä sähkögrilli? Tavoitteena olisi löytää malli, jolla grillaa sekä makkarat että pihvit ja joka olisi helppo pitää puhtaana (=parila/ritilä tiskikoneeseen?). Taloyhtiön säännöt eivät valitettavasti salli parvekkeille kaasu/hiiligrillejä, joten sähkögrillillä olisi nyt vaan tultava toimeen. Onko Teknari tai joku toinen lehti tehnyt noista viime vuosina vertailuita?

53

16358

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • fekuil
  • k.hb i höiu

   Mutta nopeesti muistui mieleen yks mun mielestä hyvä sähkögrilli. Ja merkkiä en tietenkään muista, oli käsittääkseni suomalainen. Tavallinen pyöreä grilli. Mutta vastus kannessa. Rasvat ei tippuneet palamaan vastukselle, vaan ritilän alle, johonkin folioon tms. Ihan sisäkäyttökampe oli, ei kärynnyt juurikaan ja helppo pitää puhtaana.

   Jossain näkynyt induktiolevyjä mainostettavan, että päälle parila ja eikun grillaamaan. Ei muistaakseni edesä älyttömän kalliitakaan. Ja voihan siihen laittaa vaikka wokkipannunkin.

   Itellä keittiössä sellanen leivänpaahtimen näköinen pikkugrilli. Siinä kans vastus ylhäällä. Löytyi kirpparilta, toimii ok.

   Grillaamiseen nyt kuuluisi kärtsääminen, sähkökampeet siitä huonoja kaikki. Vaan just siks muut grillit taloyhtiöissä kielletäänkin.

   • Sama mies

    "...Itellä keittiössä sellanen leivänpaahtimen näköinen pikkugrilli. Siinä kans vastus ylhäällä. Löytyi kirpparilta, toimii ok..."

    Peltinen grilli oli parasta DDR:n teknologiaa. Omani vain hajosi ajan kanssa ja johti sähkön suoraan runkoon. :)


  • erä jorma

   semmone grilli et naapurit kiljuu eli nuotio parvekkeel

   • Opa - sähkögrilli - Prisma mm myy - hintava ,mutta pitkäikäinen - hyvinpidettynä.
    sov "uuniruoankin" valmistukseen -
    aikoinaan suunnittelin useita vuosia ,mutta hankintaa en ole katunut - sov parvekkella käytettäväksi,
    koska ei ole tulenkäsittelyä - kivasti varusteita.. ( erihintaan -)


   • wegwe
    rapukoira-58 kirjoitti:

    Opa - sähkögrilli - Prisma mm myy - hintava ,mutta pitkäikäinen - hyvinpidettynä.
    sov "uuniruoankin" valmistukseen -
    aikoinaan suunnittelin useita vuosia ,mutta hankintaa en ole katunut - sov parvekkella käytettäväksi,
    koska ei ole tulenkäsittelyä - kivasti varusteita.. ( erihintaan -)

    Eikä sulla ole hellaa ja paistinpannua? Ajaa saman asian


   • wegwe kirjoitti:

    Eikä sulla ole hellaa ja paistinpannua? Ajaa saman asian

    vie Sinä hella parvekkeelle - sitten ajaa saman asian - OPA on in.


   • idiootti, kaveri just kysy minkälainen


   • Vastaus:

  • Rillipilli

   Termostaattiohjattu / ajastimella varustettu sähkörilli on moninverroin
   turvallisempi, kuin paraskaan kaasurilli.
   Kyllä minua joskus pelottaa jättä vaimo ja lapset tulitteleen kaasurillillä.

   Sähkörillin hyviä ominaisuuksia on, että lämpövastus on kannessa,
   nyt rasva ei tipu kuumaan vastukseen, aiheuta käryjä ja tartu siihen kiinni.
   Rillattavan tuotten alla jos on vesikaukalo, niin se helpottaa puhdistusta.
   Irroitettavat astianpesukoneeseen mahtuvat osat on jo ylellisyyttä.
   Itsestään selvyys lienee, että rilli on ruostumatonta terästä ja siihen
   saa varaosia.

   Mutta kuvitelaa, me ostetaan isompi ja leuhkempi rilli, kuin naapurilla.
   Rillauskausi on kuitenkin lyhyt ja tuo rumistus haukkaa ison tilan
   enimmänosan vuotta autotallin perältä. Tuota olen kironnut, kun tilaa
   tarvis muuhunkin.

   Kotiympyröissä on käytettävissä kaikki keittiön hienoudet, että
   kannattaa harkita tarvitaanko piharilliä lainkaan.

  • Joonas3456

   Meillä on tuo luciferin sähkögrilli ja ollaan kyllä tykätty. Se on sähköparilagrilli eli vastukset on siellä sisällä ja rasvat sun muut valuu reiästä rasvakuppiin, jonka voi pestä koneessa. Meillä on ainakin pysynyt tosi siistinä. Lämpenee nopeesti ja tosi kuumaksikki jos laittaa täysille, ite ei ikinä olla käytetty sitä täysillä. Ja ollaan grillattu kyl lähinnä kaikkea mitä yleensä grillataan ja hyvää on tullut. Me ostettiin tarjoustalosta 79€ ja näytti olevan citymarketissa just 89€. 2 vuoden takuukin oli. Hinta-laatusuhteeltaan tosi hyvä! :) Täältä löytyy tietoa http://www.lucifergrilli.fi/index.php?35 (eli se on se alempi grilli.)

   • leidi+

    Meillä on hyvä pöytägrilli, jossa on irroitettavat levyt ja rasvakippo. Levyt on helppo pestä. Grillissä on myös lämpötilan säätö, joten se toimii kaikissa grillattavissa oikein hyvin. Maksoi muistaakseni reilu 80 euroa, siitä oli halvempikin malli ilman lömpötilan säätöä.


   • valurauta.
    leidi+ kirjoitti:

    Meillä on hyvä pöytägrilli, jossa on irroitettavat levyt ja rasvakippo. Levyt on helppo pestä. Grillissä on myös lämpötilan säätö, joten se toimii kaikissa grillattavissa oikein hyvin. Maksoi muistaakseni reilu 80 euroa, siitä oli halvempikin malli ilman lömpötilan säätöä.

    Paistinpannua sähköliedellä,siinä grillaantuu makkarat ja muut ja käryt imee liesituuletin.


   • pskaa
    leidi+ kirjoitti:

    Meillä on hyvä pöytägrilli, jossa on irroitettavat levyt ja rasvakippo. Levyt on helppo pestä. Grillissä on myös lämpötilan säätö, joten se toimii kaikissa grillattavissa oikein hyvin. Maksoi muistaakseni reilu 80 euroa, siitä oli halvempikin malli ilman lömpötilan säätöä.

    Ei tuota kannata hankkia. Grilliin ei saa varaosia jos tarvitsee, eikä yrityksestä asiakaspalvelua. Vehje käyttökelvoton jos jotain hajoaa. Ja itseasiassa paistinpannulla saat saman tuloksen, teflonia nääs on tuo ritilä.


   • Anonyymi

    Vuosi 2019. Kokemus sähkögrillistä, kutsuminen grilliksi on häpeä muita grillejä kohtaa.
    Ne ovat ruokahautomia.


  • grillipihalle

   Oliskohan tarpeellista selvittää saako taloyhtiössäsi grillata parvekkeella. Todella monessa talossa ei saa parvekkeellä käristellä.

   • ööööö111

    järjestyssäännöissä ettei parvekkeelle saa laittaa minkäänlaista grilliä,ei edes sähkö.paloturvallisuuden takia.


   • inisemään..

    eikun grillaamaan vaan


   • vali_vali

    Ei ole tarpeellista selvittää, sillä tämän ketjun aihe ei ollut pohtia grillausmääräyksiä, vaan sitä mikä on hyvä sähkögrilli!


   • Parvekekokki
    ööööö111 kirjoitti:

    järjestyssäännöissä ettei parvekkeelle saa laittaa minkäänlaista grilliä,ei edes sähkö.paloturvallisuuden takia.

    Niin kauan kun parvekkeella on sallittua käsitellä avotulta esim. tupakoinnin muodossa, minulle on turha tulla meuhkaamaan mistään grillaamisesta. Mennään sitten vaikka käräjille.


  • Logistikko

   Kotimainen OPA on erinomainen. Kannattaa lisälaitteeksi hankkia Muurikkalevy ( sen voi ottaa vaikkapa retkille mukaan). OPA on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja maksaa reilut 200 €, mutta on hintansa väärti. Kertoo 3 vuoden kokemuksella:

  • taristi

   On se kumma kun parvekkeelle pitää ahtautua kuuman grillin kanssa. Naapuritkin joutuvat haistelemaan rasvan käryä. Käristelkää epäterveellisiä rasvoja mieluummin keittiössä liesikuvun alla, ei hajuhaittoja.

   • ei röökii

    Naapuritkin joutuvat haistelemaan rasvan käryä. Käristelkää myös röökinne muualla ku partsilla.
    Tämä vatsauas erityisesti tolle edelliselle hemmolle..


  • Jespe7

   Ehdottomasti paras grilli parvekkelle on De Longhin No Smoke.

  • SS Must!

   Sähkö-Simo. En tiiä kenen valmistama, mutta ehdottomasti paras! Rosterinen. Kannella, ei käryä.

  • Grillaaja

   Minkä takia sinne parvekkeelle täytyy niitä ruuankäryjä mennä syytämään.
   Samat ruoat voit valmistaa keittiössäsi, liesituulettimen alla.

   Nykyisillä helloilla voit valmistaa myös grillitoiminnoilla makkarat kuin pihvitkin. Sitäpaitsi, kunnon pihvin ainoa
   oikea kypsennystapa on kunnon paistinpannu millä tahansa liedellä. Ei grilli, joka yleensä polttaa tuotteen. Ei ruuan valmistusta tarvitse siirtää kesän ajaksi parvekkeelle naapurien kiusaksi.

   Oli kyseessä mikä grilli tahansa, sen käytön aiheuttama käry on aina sama, siis ruoan kypsennyksen käry.
   Eli ei mitään grillejä parvekkeille.

  • no.ei

   Kumma kysymys. Ensimmäinen lause joka sisältää kysymyksen. Miten joku toinen Sinun tai Teidän puolestanne voi sanoa ja vakuuttaa että joku sähkögrilli voi olla ns. "hyvä"? Totta kai on tehty vertailuja mutta en tiedä missä, mutta Sinulla täytyy olla netti joten sormet syhyämään ja ala toimeen! Laita vaikkapa nettiin tai erikieliseen sanomalehteen ilmoitus, että tulet maistelemaan toisten ihmisten parvekkeille pihvejä ja makkaroita (ja jopa kevytnakkeja) eri sähkögrilleillä, ja sitten peset sähkögrillit kiitokseksi. Voisko se toimia? Ei. Olet siis yksin ongelmasi kanssa? Hyvä grilli. Hyvä kysyjä? Hyvä.

   Sitten sun tarvitaan tehokkaita pesunesteita/pesuaineita jne. Hankausväline. Mikähän olisi hyvä harja? mikähän olisi hyvä harjaton vaihtoehto?

   Jos on vain yhden sortin makkaranpureksija, dente tai löysä, vain onko se aina se sama junnaava lihaisa makkara, jauhomakkara vai vaihtuuko makkaralaji? hevosmakkara? lammasmakkara? Olen hakoteillä, koska tekniikka on tärkein kriteeri. Mitkä vastukset? Kuksa hankkii jatkojohdon? Se sohvaperunako, Wagner?

   Kun makaa soffalla, tekee hunajata kun joku ajattelee toisen puolesta.

   Mikähän olisi hyvä maku? Mikähän olisi hyvä nenä? Mikähän olisi hyvä tuoksu? Mikähän olisi hyvä neste? Mikähän olisi hyvä hymy? Mikähän olisi hyvä uusi taloyhtiö? Mikähän olisi luotettava testi? Mikähän olisi typerä kysymys? Mikähän olisi hyvä sähkölasku? Mikähän olisi kaiken tarkoitus? Vastaan siihen ... joskus.

   Mikähän silti olisi hyvä sähkögrilli? Vastaan että ehdottomasti paloturvallinen. takuu ja tyyppihyväksyntä. Vakuutukset eivät korvaa "omatekemää halpa viritystä" vaikka ostettu entiseltä Suomen ambomaa-nabimia-presidentiltä. Säilytä aina ostolappu ja takuulappu turvaliseen paikkaan. esim pankkin. Halpaa viedä pankin tallelokerron esi-isiesi valokuva-albumit ja muut muistot ja muistikortit. Älä takuukuittia polta sytykkeenä sähkögrillissä. Noudata laitteiden käyttöohjeita. Että vedät oikein edes johdot pois siitä pistorasiasta. Jotkut sähköjohdot ei tarkoitettu ulkokäyttöön. Tarkista. Pese asianmukaisesti heti (nukahdettuasi ja herättyäsi) kun grilli kylmennyt. Anna sen olla parvekkeella. Sulje parvekkeen ovi. Tuli leviää avonaisne oven kautta. Käytä järkeäsi. Nämä olivat vain jonkinlaisia vihjeitä. Nämä eivät ole viranomaisen ohjeita. Käytä omaa järkeä.

   Pidä aina mielessä että vakuutukset ovat kunnossa, eläkä luota että ne ovat kunnossa. Tarkista aina, lue edes, aina kun hankit jonkin uuden sähkövempaimen. Parempi olla etukäteenviiisas kuin haukkua minua jälkiviisaaksi. ystävällisesti, kiitos.

   • kaasugrilli

    Jos nyt et aivan maan tasalla asu niin hommaa mieluummin kaasugrilli, kuka sitä tulee tarkastamaan että millä sitä nyt oikein grillataan...

    Ylipäätänsäkin, miksi ei voitaisi sallia kaasugrilliä kerrostalon parvekkeella, koska onhan sitä vielä sellaisia taloja missä liedetkin toimivat vielä kaasulla...


   • RealMcJesus

    Ihan jumalauta järjetön perusteellinen vaahtoturpavastaus jollekin uusavuttomalle möläykselle.
    Tällaisia tulee sitten kadulla vastaan! Haha, joku lamautin pitää olla mukana tuollaista pölöpäätä varten :oD


   • realmckennedy
    RealMcJesus kirjoitti:

    Ihan jumalauta järjetön perusteellinen vaahtoturpavastaus jollekin uusavuttomalle möläykselle.
    Tällaisia tulee sitten kadulla vastaan! Haha, joku lamautin pitää olla mukana tuollaista pölöpäätä varten :oD

    kävele kadulla vastaan, lamautinta ei tarvita.
    se nimittäin kirjoittelee netissä, ihan työkseen.


   • kake1973

    just,ootko täys järkinen?


   • estää
    kaasugrilli kirjoitti:

    Jos nyt et aivan maan tasalla asu niin hommaa mieluummin kaasugrilli, kuka sitä tulee tarkastamaan että millä sitä nyt oikein grillataan...

    Ylipäätänsäkin, miksi ei voitaisi sallia kaasugrilliä kerrostalon parvekkeella, koska onhan sitä vielä sellaisia taloja missä liedetkin toimivat vielä kaasulla...

    Kaasugrillin käyttöä ei ole missään kielletty, ellei taloyhtiön säännöt toisin sano.

    http://www.pelastustoimi.fi/neuvontapalvelu/2082


  • Matti Viikate

   Leviää se käry sähkögrillistäkin, sitä vain että tokkopa naapurisi siitä riemastuvat. Mutta hyviä löytyy jos käyttää rahaa riittävästi. Sitten on sekin että aika pienellä rahalla pääsee grillin syrjään kiinni, jos osaa ostaa sen oikean. Mutta valikoi oman mielesi mukaan, ja usko Tekniikan Mailmaan lujasti ja noudata sen ohjeita. Sieltä kuitenkin löytyy sinulle varmastikin sopivia ratkaisuja. Annoin tässä lähinnä yleispäteviä neuvoja, jotta sopii kaikille ja myös sinulle. Joutunet varmaankin ehkä huomioimaan sen mitä asuin seudullasi myydään ja sitä rataa, Suomi kun on pieni maa niin uskon sen ehkä vaikuttavan monella grillinkin hankinnassa. http://mattiviikate.newsvine.com/

   • Kartastologi

    Kannattais katsoa kartasta ja verrata, Suomi ei nimittäin ole mikään pieni maa!


  • turgos

   katso ensin taloyhtiön säännöistä saako parvekkeella edes pitää grilliä. oman taloyhtiön parvekkeella ei saa. edes sähkösellaista vaikka saa tupakoida.

  • tikutaku25

   laita ainankaan grillin parilla osaa tiskikoneeseen!!! se menee pilalle ja sen jälkeen siihen tarttuu ihan kaikki kiinni siihen ei saa laittaa edes pesuainetta ihan vaan raapalla raaputtamalla ja kuumalla vedellä

   • RealMcJesus

    Voi palava ilolintu, EIKÖ KUKAAN OSAA ENÄÄ YHDYSSANOJA tai pilkuttamista !!?? Ihmiset voi huoletta jakaa A- ja B-kansaan näiden perusteella!!


   • Nigga_Neekeir
    RealMcJesus kirjoitti:

    Voi palava ilolintu, EIKÖ KUKAAN OSAA ENÄÄ YHDYSSANOJA tai pilkuttamista !!?? Ihmiset voi huoletta jakaa A- ja B-kansaan näiden perusteella!!

    Jos sinulla on laudoitus parevekkeella, Sytytä ne tuleen ja maistuvia käristemakkaroita.
    Jos sinulle ei ole lautalattiaa, hommaa sellainen.


  • nyrpsistä

   Miksi sun pitää tehdä ruokaa partsilla? Mun mielestä partsilla grillaaminen ja tupakointi pitäisi kieltää kaikissa taloyhtiöissä.

  • tvist

   Lucifer5002c Oma kokemus 2v. Voit paistaa Lihat makkarat broileri perunat. Todulla helppo puhdistaa,myös
   kannen saat avattua puoliksi tai kokonaan pois ja sen jälkeen voit tarjoilla grillaamasi tuotteet suoraan pöytään parilalta jossa on omat jalat/kahvat. Rasvat valuvat laatikkoon ei lattialle, jonka tietysti välillä tyhjentelet laatikon voit pestä myös tiskikoneessa.Parilan itse pessyt puolikuumana vedellä/pennsselillä nekin valuvat samaan rasvalaatikkoon. Näitä löytyy myös eri merkeillä samaa laitetta,Itse maksoin 79.

  • ylimmän kerroksen as

   Itselläni on tuollainen OBH nordican pöytägrilli ja hyvin pelittää. Lämpötilansäätö ja rasvakippo löytyy. Pysyy puhtaana kun tuohon rasvakippoon laittaa pohjalle vettä ennen rillausta. Maksoi gigantissa 29.90€, rahalle aika hyvä vastine.

  • Ei mulla muuta....

   Jamie Oliver sähkögrilli Anttilasta 79 95 €uroa !! Riittää hyvin kahdelle hengelle, vastukset myös kannessa, voi tiristellä vaikka 4 cm paksuja pihvejä, ei tartte käännellä, rasvat valuu rasioihin ja irrotettavat levyt voi pestä koneessa. Kiva peli ja helppo käyttää, ei käryä...... Siis Tefal by Jamie Oliver Anttilan netti.....

  • parvekegrillisti

   Paras ja tyylikkäin minkä itse löysin on saksalainen CLOER-merkkinen, jolla useita pöytägrillimalleja. Ostettu viime vuonna ja käytän myös talviaikaan parvekkeella. Rasva-alusta ja intergroidut vastuksen ym. herkut on. Puhdistus onnistuu helposti. Löytyy suomenkielisiltä sivuilta: www.cloer.fi/6589.htm. Myynnissä hintaan 129,90 e esim. www.24shop.fi.

  • sinne parvekkeelle tai muuta maalle niin ei oo tuommosia ongelmia. Tuommonen koirankoppi elämä ei oo ihmistä varten. Jos siltä tuntuu niin saat kesällä aamuyöstä juovuspäin juosta älästi kaurapellossa.. jos siltä tuntuu. Korkeintaan naapuri voi tulla kylään terävän paukun toivossa..

   • Oma talo paras talo

    Suomalaisissa kerrostaloissa asuu kovin pienisieluisia ja suvaitsemattomia ihmisiä, oikeita lokeroluikureita joille kaikki naapurin tekemiset ovat pahasta!


  • e.keskus

   Tee nuotio, niin lämmittää samalla vähän naapureitakin kylminä kesäilmoina. Olen nähnyt yhden mustaihoisen perheen tekevän samoin!

  • ann.99

   no meijjän naapureilla on sähkögrilli ja kun sit aletttiin grillaa nii meillä kesti noin 60 min. ennen kun saatiin grillattua niin kunhan sen oppiii niin meille ainaki tuli sit hyvät grilli herkut`!!!

   • ees taas

    Mitä siellä koulussa äidinkielentunneilla oikein opetetaan nykyisin ? Missä isot kirjaimet , pilkut ja pisteet.
    Lauseisiin kuuluu muitakin välimerkkejä kuin heittomerkki ja kolme huutomerkkiä loppuun .


  • empelo

   ei minkäänlaista. Keittiö on kerrostalon ruuanlaittopaikka.Laki kieltää hajun ja savun levittämisen parvekkeelta.Terveydesuojelulaki.

   • huhuhyt67

    ei kai se laki mitään kiellä , oot ymmärtänyt nyt kuule ihan väärin !


   • hanusman
    huhuhyt67 kirjoitti:

    ei kai se laki mitään kiellä , oot ymmärtänyt nyt kuule ihan väärin !

    Minä laitan parvekkeelleni joko microaaltouunin tai kertakäyttö grillin grilli maksaa noin 1,99 saa kait jostain halvemmalakin ja toimii mainiosti pitää odottaa jonkin aikaa kun ne priketit alkaa hehkumaan ja on kestäviä siinä ehtii noin tunnin aikana nakkinsa krillata jos toisenkin .. hyviä krillaus iltoja kaikille sauhutelkaa...


   • Hajua

    Menenpäs sitten piereskelemään parvekkeelle oikein kunnolla, että naapuriin asti haisee. Toivottavasti soittavat poliisin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   460
   3402
  2. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   375
   1854
  3. Ähtärin pandapäätös

   Kun pandapäätöstä valmisteltiin eläinpuiston toimitusjohtajana oli Juhani Haapaniemi, hallituksen puheenjohtajana oli kaupunginhallituksen puheenjoht
   Ähtäri
   36
   1038
  4. Emeka Matthew Ekperech tuomittiin raiskauksesta vankeuteen - hän on valittanut tuomiosta

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/43a4cae4-09ed-485b-b47b-ded8761c4d07 Tuomittu joutuu maksamaan myös korvauksia. Yhdynnän kohteena ollut h
   Maailman menoa
   27
   1037
  5. Hengaillaan

   Hengaillaan-visailuohjelmasta ei todellakaan tule suosittua ja pitkäikäistä vaan se floppaa ja komeasti karahtaa kunnolla kivikolle,tuleepahan kokeilt
   Yle
   77
   1021
  6. Millon olet

   Tavannut kaivattusi viimeksi ja missä.
   Ikävä
   52
   914
  7. Naisen keho ei ole miehen oikeus

   Miesten seksuaalisten tarpeiden täyttäminen ei ole naisten tai yhteiskunnan velvollisuus. Seksi ei ole kenenkään oikeus. https://www.hs.fi/mielipide/a
   Sinkut
   148
   888
  8. Joko sinä mies unohdit tämän naisen?

   Kohta nähdään varmaan taas, mutta tykkäätkö yhtään?
   Ikävä
   51
   811
  9. Mistä juttelitte

   kun näitte viimeksi?
   Ikävä
   45
   777
  Aihe