Onko Suomi sittenkin vielä Ruotsia

Luettua..

Nimimerkki "lista kassakaapissa" kirjoittaa hyvin ja perusteellisesti:

"Pohjoismaisen yhtiestyön nimissä YLE ostaa norjalaisia ja tanskalaisia ohjelmia ruotsalaisten lisäksi myös suomalaiselle puolelle.

Pitäisikin tehdä sellainen tutkimus, jossa lasketaan kaikkien YLEn kanavien skandinaavisten ohjelmien lähetysaika ja verataan sitä suomenkielisten ohjelmien aikaan.

Mielenkiintoista olisi myös katsoa, kuinka paljon YLE tekee uusia ohjelmia ja kuinka paljon juuri suomenkielisistä on vain vanhoja.

YLEn TEEMA on suurin ruotsalaisten ohjelmien ostaja. Se näyttää Ruotsin TVn tekemiä koulu- ja opetusohjelmia enemmän kuin suomalaisia, joten kyllä YLE on varsin tuottoisa emämaalle, Ruotsille. Kaupat käy.

Miksi ei valmisteta vastaavia ohjelmia Suomessa ja työllistetää suomalaisia?

Muuten YLE oli sitä mieltä että vappu=Abba.

Vappu olikin ruotsalaisen kulttuurin riemujuhla YLEssä. Ei näytetty mitään hyvää suomalaista. Suomalaisella puolella oli Abbojen lisäksi mm erittäin väkivaltainen amerikkalainen filmi, jonka kielenkäyttö oli huorimista ja vittua sekä intialainen huonolaatuinen eroottimnen satu. Samaan aikaa ruotsalaisella kanavalla oli korkealaatuinen norjalainen filmi sekä korkealaatuinen ruotsalainen ohjelma, jossa poihdittiin mm taiteen tekemisen eri ongelmia.

Suomalaisella puolella näytetään yleensä niin paljon roskaa, halpatuotantoa, joka muualla on kaupallisten kanavien tusinatavaraa.

Miksi muuten suomenkielisissä filmeissa ja TV-tuotannossa suomalaiset usein kuvataan kirkuvina, rääkyvinä idiootteina viinapullo kädessä? En ole sellaista suomalaista kertaakaan elämässä nähnyt, mutta TV:ssä ne ovat varsin yleisiä. Onko YLEn tarkoitus indoktrinoida suomenruotsalisten haluamaa näkemystä kansasta "joka pitää pakkoruotsilla sivistää"?

YLEn johto kohtelee suomalaisia toisen luokan kansalaisina, jolle tarjotaan roskaa ja joka pitää ruotsalaistaa/skandinaavistaa. Se on putiikin johdon näkemys ja päämäärä.

Suomalaiset pakotetaan touhu maksamaan.

Olisi hyvä että ne Tiitisen listat kaivettaisiin esiin kassakaapista. Tämä suomettuneisuus on YLEssä huomattavan julmaa touhua. Suomalaista kansaa pistetään hyvin halvalla."

81

1247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perinteine vappu

      Minustaki pitäsi näyttää perinteine vappu meininki nii että olis oksentelua ja juomista ja sitten nakkeja ja vappupalloja ja kaikkea muuta suoma laista meininkiä. Se on suomalaista se eikä mikään kuohu viini lasi kädessä pyöriskely.
      Abba olis pitänyt tehdä suomessa. Se olis ollu nii hyvä suomalainen bändi. Samalta ajalta olis kuitenkin voinu näyttää niin hienon Hortto Kaalon konsertin.

    • Kiinan malliin ?

      RKP ja Astrid Thors haluavat Suomeen Kiinan mallin mukaisen sensuurin

      Ylellä uutinen eilen:
      http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/05/thors_tiukentaisi_nettikeskusteluiden_valvontaa_1649365.html

      Saas nähdä, tuleeko meillekin kiinalainen sensuuri niin kuin rkp ja Thors selvästi yrittävät. Monet lehdet ja Ylekään ei julkaise enää mitään, jossa arvostellaan rkp:tä vaikka kirjotukset olisisivat muuten asiallisisa. En väitä, ettei jotain siistimistä välillä tarvittaisi, mutta kyllä köyhäksi menee sisältö.

      Svensk Ungdomin mukaan se on "viharikos" jos joku uskaltaa kyseenalaistaa esim. rkp:n politiuikana, pakkoruotsin tai on muuten maahanmuuttokriittinen.

      http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=185471

    • Liika on liikaa

      "YLEn TEEMA on suurin ruotsalaisten ohjelmien ostaja. Se näyttää Ruotsin TVn tekemiä koulu- ja opetusohjelmia enemmän kuin suomalaisia"


      Totta, eilenkin TEEMA lähetti useita Ruotsin TVn tekemiä ohjelmia - TÄYSIN KÄSITTÄMÄTÖNTÄ toimintaa !!!

      • TUPUTUSTA::.!!%#??+

        .

        ylen suomikanavilla kenenkään pyytämättä

        FST tyyppejä norkoilee tv ykkösen aamuohjelmissa

        .


      • Kynsympä VAAN
        TUPUTUSTA::.!!%#??+ kirjoitti:

        .

        ylen suomikanavilla kenenkään pyytämättä

        FST tyyppejä norkoilee tv ykkösen aamuohjelmissa

        .

        kaikilta YLEn kanavilta samaan aikaan ruotsinlkielistä tai muuta skandivaavikielistä ohjelmaa - eiköhän se ole jo liikaa, kun liäsksi YLE välittää ja maksaa Ruotsin TV:n lähetykset Suomeen.

        Toisaalta MIKSI meidän täytyy seurata tosi-TV ohjelmia ruotsalaisista juopoista tai seksiriippuvista - siis M I K S I !!


      • YLEN maksuorja
        Kynsympä VAAN kirjoitti:

        kaikilta YLEn kanavilta samaan aikaan ruotsinlkielistä tai muuta skandivaavikielistä ohjelmaa - eiköhän se ole jo liikaa, kun liäsksi YLE välittää ja maksaa Ruotsin TV:n lähetykset Suomeen.

        Toisaalta MIKSI meidän täytyy seurata tosi-TV ohjelmia ruotsalaisista juopoista tai seksiriippuvista - siis M I K S I !!

        Ruotsalaisten ohjelmien vyörytys on mennyt aivan valtavaksi YLEn pitäisi pyrkiä vaihtokauppaan Ruotsin TV:n kanssa eikä olla enää SUURIN Ruotsin TV-ohjelmien ostajista.


    • RuotsitusLopetettava

      Eilen alkoi uusi ruotsalainen reality -sarja YLE-kanaville. Tällä kertaa sekoillaan matkustajalautoilla.

      Aikaisemmin on ollut merivartijaa, sairaalaa, kätilöä, lentokenttää, alkoholismia, seksiaddiktia, homofiiliutta, ruokaohjelmaa jne. Tuollaiset sarjat ovat selkeästi tarkoitettu Ruotsin kotimaiseen kulutukseen.

      Onko Ruotsi todella meidänkin kotimaamme? Maailmassa on kymmeniä maita, joista voisi tuoda tuollaisia halpisohjelmia. YLE:lle kelpaa vain Ruotsi.

      Tämä kuuluu pakkoruotsittajiemme taktiikkaan. Valtavalla ylitarjonnalla yritetään luoda mielikuvaa Ruotsin läheisyydestä ja merkityksestä. Sitten voidaan taas hyvillä mielin pakkoruotsittaa kansaa lisää, jotta ymmärtäisivät ohjelman kieltä.

      Minua ei kiinnosta tippaakaan Ruotsin asiat ja ohjelmat. Ei ainakaan yhtään sen enempää kuin Nepalin.

      Tuollainen turha tuhlaaminen ja suomalaisten pakkoruotsitus pitäisi lopettaa heti.

    • Minun kantani tämä

      Nyt YLE1 ja Teema pukkaa jatkuvalla syötöllä Ruotsin TV:n tekemiä ohjelmia, ja SAMAAN AIKAAN FST5:LLÄ ON AMERIKKALAISTA BULKKI-TV-OHJELMAA.

      Onko tässä enää mitään järkeä ??

      Eikö olisi järkevää pitää suurin osa Ruotsin TV:n ohjelmista nimen omaan FST5:llä ?

    • Ruotsin orjana

      TV1:llä tulee taas parhaaseen katseluaikaan ruotsalainen "Viinan viemät"-ohjelma. Nyt saamme nauttia ruotsalaisten päihdeongelmista.

      Olen mennyt jo laskuissani sekaisin. Niin monta uutta ruotsalaissarjaa on kanaville tuotu suruksemme.

      Tuntuu, että Ruotsi on YLE:lle ohjelmien suurvalta. Kuin Yhdysvallat muille.

      Pitääkö alkaa seurata ulkolaisia kanavia, jotta pääsisi tästä pakkoruotsituksen muodosta vapaaksi?

    • lujaa....

      Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja Daniel Westlingin hääjuhlallisuudet välitetään suorana suomalaisille peräti kahdella televisiokanavalla. Humua seuraavat sekä Ylen TV1 että MTV3. Häitä juhlitaan 19. kesäkuuta.

      Yle virittää yleisöä häätunnelmiin jo ennen h-hetkeä lähettämällä kaksiosaisen dokumentin Victoria ja Daniel, joka tarkastelee kruununprinsessan roolia osana kuningashuonetta.

      Lisäksi FST5:llä nähdään hääviikolla viisiosainen dokumenttisarja Myötä- ja vastoinkäymisissä, joka kertoo Ruotsin kuninkaallisista häistä eri vuosisatoina.

      Tänään tuli jo YLE:n ykköskanavalta jokin dokumentti Norjan kuningasperheen vuodesta. Ketä tälläinen oikeasti kiinnostaa?

      Ainoastaan pääasiassa Suomen ruotsinkielinen väestö, joka tuntee muka kuuluvuutta näihin skandinaavisiin "veljeskansoihimme" ruotsalaisiin, norjalaisiin ja tanskalaisiin on kiinnostunut tällaisista
      jutuista.Suurin osa suomenkielisistä ei välitä pätkän vertaa jostain Norjan kuningasperheestä ja sen voin
      lähes sataprosenttisella todennäköisyydellä sanoa, että Norjan televisiossa ei takuulla näytetä dokumentteja Suomen presidentin vuodesta, mutta täällä haaskataan YLE:n rahoja suomenruotsalais -ja
      skandinaavipropagandan levittämiseen.

    • Nordenia

      Nytkin 24.5. klo 16 KAIKKI YLEn TV-kanavat lähettää pohjoismaista roskaa:

      YLE1 : Viinan viemää Ruotsista.
      YLE2 : Tanskalaisten avioeroista.
      RKP5 : Muumiruotsin kertausta.

      Eikö tämä jo riitä ???

    • Liika on liikaa
      • Aina Hallituspuolue

        rkp:lle ei ole mikään eikä koskaan liikaa. Uusia rkp-vaatimuksia tulee kuin liukuhihnalta.


    • Enemmän laatua

      Tänään alkaa ruotsalainen matkailuohjelmasarja, joka kertoo tänään esim. ugandalaisesta orpokodista.

      Kuka älytön näitä ohjelmia oikein ostelee SUOMEN TV:lle?? Eihän tässä ole järjen hiventäkään, kuinka moni suomalainen matkalainen aikoo käydä Ugandassa, ja kuinka moni on kiinnostunut sosiaalipornosta - lukuunottamatta lapsien hyväksikäyttäjiä, joiden kyltymättömään käyttöön Suomen sotalapsista päätyi liian monet.

    • TV-tittaren
      • Vaati mus

        Helle tuli ruotsista meille? Prkle pitäkää helteenne. Miksei itsenäinen valtio saa päättää itse omasta säästään?
        Helle ilmat suomen rajojen ulko pullelle. Vaatin tätä.


      • Carl-Gustaf
        Vaati mus kirjoitti:

        Helle tuli ruotsista meille? Prkle pitäkää helteenne. Miksei itsenäinen valtio saa päättää itse omasta säästään?
        Helle ilmat suomen rajojen ulko pullelle. Vaatin tätä.

        Ruotsalainen reality-sarja (taas yksi!) on kuvattu ruotsinlautoilla, siis Suomen sellaisilla.

        Yhtäkään suomen sanaa ei edes vahingossa kuulu. Hyvin ovat editoineet suomen ja viron pois filmistä. Ihan kuin oltaisiin Ruotsin sisäisillä reiteillä.

        Ainoastaa suomalaiset alkoholimainokset näkyvät. Niitä on vaikea poistaa kuvasta.

        Ihmeellistä, kun ottaa huomioon, että ainakin puolet matkustajista on suomalaisia.

        Ei ole kaksikielisyys rikkautta Ruotsin mediassa. Suomen media oikein hihkuuu innosta, kun saavat ruotsin kieltä lähetykseensä - vaikka väkisin.


      • Niinpä Niin
        Vaati mus kirjoitti:

        Helle tuli ruotsista meille? Prkle pitäkää helteenne. Miksei itsenäinen valtio saa päättää itse omasta säästään?
        Helle ilmat suomen rajojen ulko pullelle. Vaatin tätä.

        pyörii eräs tanskalainen ruoka- ja kokkiohjelma ihan Pohjoismaiden Neuvoston ohjeiden mukaisesti. Sieltähän ohjeet tulivat, että pohjoismaista ohjelmatuotantoa on lähetettävä enemmän naapurimaissa koska toistensa ymmärtäminen oli huolestuttavasti heikentynyt. Siis ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset eivät enää ymmärrä toisiaan laisinkaan vaikka ymmärrys aikaisemminkin oli ollut heikkoa.

        Tämä toistensa ymmärtäminen on Suomessa PAKKORUOTSIN suurin tukipilari jota varsinkin RKP ajaa mutta myöskin muuta PAKKORUOTSITTAJAT käyttävät samaa argumenttia.

        Pohjoismaiden Neuvostossa oltaisiin siirryttykin käyttämään englantia yhteisenä työkielenä mutta tämä ei sopinutkaan meidän SUOMEN RUOTSALAISILLEMME jotka kynsin hampain haluavat säilyttää skandinaaviskan, mitä se sitten onkaan neuvoston työkielenä.
        Nuoret ovatkin olleet kaukonäköisempiä ja ovat jo siirtyneet osaksi käyttämään englantia yhteisenä työkielenään tämä siitäkin huolimatta, että vanhat rkp:läiset (Enestam ja muut) yrittävät jopa rahoituksen poistamisen uhalla pakottaa nuoret käyttämään "skandinaaviskaa" työkielenään. Nuorten neuvoston tanskalainen puheenjohtaja sanoikin, että on parempi, että kaikki ymmärtävät toisiaan eikä neuvostosta saa tulla mikään luxuskerho jossa vain eräillä on puheoikeus kielestä riippuen.


      • Marienhof
        Carl-Gustaf kirjoitti:

        Ruotsalainen reality-sarja (taas yksi!) on kuvattu ruotsinlautoilla, siis Suomen sellaisilla.

        Yhtäkään suomen sanaa ei edes vahingossa kuulu. Hyvin ovat editoineet suomen ja viron pois filmistä. Ihan kuin oltaisiin Ruotsin sisäisillä reiteillä.

        Ainoastaa suomalaiset alkoholimainokset näkyvät. Niitä on vaikea poistaa kuvasta.

        Ihmeellistä, kun ottaa huomioon, että ainakin puolet matkustajista on suomalaisia.

        Ei ole kaksikielisyys rikkautta Ruotsin mediassa. Suomen media oikein hihkuuu innosta, kun saavat ruotsin kieltä lähetykseensä - vaikka väkisin.

        kun laivan kulkureitti on Maarianhamina-Tukholma-Maarianhamina, lähes kaikki matkustajat ovat ruotsalaisia tai ruotsinkielisiä.


    • i Finland

      Näitä on esitetty 5 osaa (3 tulossa)

      Jokaiseen osaan on sisällytetty "pieni" historia -sekä valistus-osio.

      Näitten osioiden aiheena on mikäs muukaan kuin:

      Suomessa puhuttu ruotsinkieli.

      Välillä osiot ovat asiallisia, välillä liioitellaan. Yleisin Ruotsalaisten suhtautuminen on ollut hämmästelevä ja eräs kommentti oli: Mahtaa olla kallista (puhuttaessa nimien kääntämisestä joka paikkaan 2-kielellä).

      Ruotsissahan on todettu, että Ruotsin valtiolla ei olisi varaa Suomen kaltaiseen "kaksi" kielisyyteen.

      Ei ruotsalaiset ole tyhmiä, he huomaavat kyllä tuollaisten ohjelmien "takapirun".

      Nykyinen tietämys osoittaa että Suomelle on ollut katastrofi olla Ruotsin kuppaamana alusmaana. Ainoastaan koulukirjoissa puhutaan enää hyvästä Ruotsin ajasta.

    • haloooo

      idiootti! Enemmänhän tuo kommarikanava lähettää ryssienkin ohjelmia. Itse ainakin pidän näistä pohjoismaalaisista ohjelmista, paljon parempia kuin jenkkien ääliösarjat.

      Tämä oli kyllä hyvä: "Miksi muuten suomenkielisissä filmeissa ja TV-tuotannossa suomalaiset usein kuvataan kirkuvina, rääkyvinä idiootteina viinapullo kädessä? En ole sellaista suomalaista kertaakaan elämässä nähnyt...

      MISSÄPÄIN OIKEIN ASUT? jos olet tällaiselta näyltä välttynyt.

      Minkä ikäinen olet on toinen kysymykseni, ne Tiitisen listat kertovat suomalaisista pettureista jotka olivat itäblokin maiden värväämiä, ei Ruotsin.

    • Tärkeitä kieliä

      että eilen illakin kaikilta YLEn TV-kanavilta tuli samaan aikaan skandinaavista (ruotsalaista ja norjalaista) ohjelmaa. Näin me suomalaiset voimme oppia tärkeitä ulkomaan kieliä ja ovathan molemmat maat naapurimaitamme.

    • Namnlös

      SFP gör oss finlandssvenskar bara en björntjänst genom att vara såhär arrogant! Nej, tiden är mogen för att avskaffa FST och pakkoruotsi.

      Sfp har nu exakt 7 mån att föra fram denna kompromiss innan Soini definitivt vinner valet och avskaffar hela svenskan.

    • Vaalirahaa auttaa

      Alma Media, tämä ruotsalaisyhtiö ei toimikaan markkinoiden mainostuloillaan vaan suuremmaksi osaksi Suomen verotuloilla eri prjojektijärjestelyin, myös valtioyhtiöiden avustuksilla.

      Tämä ruotsalaisten omistama Mtv3 saa niin perkeleen suuret tulot veropohjasta revittyä erillaisin projektijärjestelyin sekä mainostuloina valtioyhtiöistä ja niistä yhtiöistä jossa valtio on jollakin tavalla mukana.

      Kaikkea se ruotsalaisten pankkiriliikkeiden vaaliraha tettää, niin kuin saadaan omaksi ministeriksi esim. Jan Vapaavuori (KOK). Ja kokoomuksen ajamat rahansiirrot ruotsalaisyhtiöihin. Lopultahan tämän lystin maksajana on Suomen veronmaksajat.

    • ..kun se on ympärivuotinen ongelma , tämä tv-ohjelmien laatu. Minulla on siis suomalainen antennivastaanotin Astra-satelliitivastanotin, joiden ohjemista poimin mieluisat ja tarpeelliset. Lisäksi on ulkomailla asunto, jossa on samat plus TVFinlandin yhden kanavan vastaanottamiseen tarkoitettut laiteet.

      Eli ohjelmia riittää sadoittain.

      Nyt siten itse ohjelmiin puuttumatta maaotteluun Suomi-Ruotsi:

      Maksutta vastaanotettavista ohjelmista vitsi katsoa vain Yle ja MTV3, ajankohtaistietojen vuoksi ja Yle Teema siinä joskus olevien laatuohjelmien vuoksi. Muut saavat minun puolesta olla vaikka mykkänä.

      Minusta on raivostuttava ohjelmapolitiikka, huono yhteistyö yhtiöden välillä ja ala-arvoista palvelu katsojille, kun samaan ihan hyvään katseluaikaan tarjoataan viideltä kanavailta englanninkielisiä roskafilmiä ja lopuilla markkinointitempauksia.

      Mitä taas siihen ainoan ulkomaille lähetttävän suomenkieliseen kanavaan tule, on sen ohjelmatarjonta alla kaiken arvostelun ja itse asiassa kiteytymä ylempänä sanotusta. Syynä on kuulemma, ettei Ylellä ole oikeuksia lähettää ulkomailta ostettua ohjelmisto taas suomenkielisllä alateksteillä maailmalle, muilla pohjoismailla kyllä on. Missä siis vika?

      Tämä on siten ulkosuomalaisten ainoa yhteys kotimaahansa. Kyllä siinä Suomessa koulutettu ja kokemuksensa saanut huippuosaaja helpommin tietysti tottu uuden maan oloihin ja halut palataa joskus tähän Onnelaan vuosien mitaan käyvät olemattomaksi.

      Että sillälailla tämä liityy myös työvoimapolitiikaan.

      Europan isot ovat ymmärtäneet laajan kultuuri- ja uutistarjonnan yläpidon tärkyden ja niin Saksan, Britannian, Rasnkan, Espanjan, Italian jne. "Ylen" lähetyksiä voidaan katsoa sateliittien kautta lähes joka maapallon maassa, ainakin Europassa nyt kumminkin. Ja enimäkseen ilmaiseksi.

      Mitä nyt siten maaotteluun Suomi-Ruosi nyt kuintenkin tule: Jos nyt vihdoinkin avattaisi rajat mediallekin ja sallisi suomalaisten ja vuorostaan ruotsalaisten ja norjalaistenkin katsoa toistensa ohjelmia omilla tv-maksuilla. Jospa siinä siten toistensa ymmärrys lisääntyisi.

      Näin sen myös silläin, että jos maa on esillä tv-ohjelmien kautta laajoilla alueilla, autaa tämä maan imagon luomisessa. Siinä mielessä on TVFInland kyllä aivan kelvoton väline.

    • ruotsalaisille:

      Kimmo Sasi (kok, RKP) saa nostettua TV-maksua, että suureelliset ruotsinkieliset toiminnot (FST ja 2 radiokanavaa) voidaan säilyttää ylessä:

      Verkkouutiset: Tv-maksuun tulossa iso korotus
      06.09.2010 15:25


      Tv-maksuun on tulossa merkittävä korotus, kertoo kokoomuksen Verkkouutiset.

      Yleisradion hallintoneuvosto on päättämässä korotuksesta tiistaisessa kokouksessaan.Tv-maksu eli entinen lupamaksu nousi tämän vuoden alussa 231,05 euroon vuodessa.

      Lehden mukaan korotuksesta vallitsee yksimielisyys. Ylen hallintoneuvoston korotusesityksen pitää saada hallituksen hyväksyntä. Päätöksen uskotaan syntyvän vielä tämän kuun aikana.

    • 4 %:n tähden

      YLEn uutiskooste: Oululaiset hölmöt ÅÅ-pisen äärellä! Tilanne on kuin Edvin Laineen elokuvasta 7 -veljestä, jossa suomalaispölkkypäitä opetetaan lukemaan tervapampun voimalla!


      Uutisjuttuja: Kielikiista hallituksen sisällä

      Hallituskumppanit keskusta ja RKP ovat ilmiriidassa ruotsin kielen asemasta. Keskustaministerit syyttävät ruotsin kielen ohittavan jo Suomen muut perustuslailliset oikeudet. Ruotsalainen kansanpuolue taas moittii keskustaa vaalipolikoinnista. Kiista on kuumentunut Keski-Pohjanmaan aluehallintouudistuksen uusiempien käänteiden myötä.

      Julkaistu: 8.9.2010 klo 21.04

      YLEn pääuutisista otettu kooste: Oululaiset hölmöt ÅÅ-pisen äärellä!

      http://areena.yle.fi/video/1260926

      Katso erikoisesti kohdasta 50 sekuntia alkaen oululaishölmöjä paskoruitsintunnilla!!!!

    • rkp:n salarakas

      Tyyristä touhua

      Esim. netissä olevista yhdeksästä uutis- ja ajankohtaisojelmista oli katsojia tai kuulijoita ainoastaan 79! kappaletta joissa minäkin olin mukana pelkästä uteliaisuudesta saadakseni kuvan siitä kuinka paljon niitä käytetään, ja varmaan ne muutkin 78 olivat suomalaisia - uteliaisuuttaan! Lipposia ja Saseja ynnä muita magmoja ja svenska.nuita!

      http://svenska.yle.fi/

      Eihän Suomen ruotsalaiset katso edes omaa tv-kanavaansa, Ruotsin tv riittää niille vallan hyvin.

      Olisi todella kiva nähdä FST5:n oikaistut katsojalukuja! Niitähän yritetään pönkittää suomenkielisin tekstein ja urheilulähetyksin.
      Toivottavasti uusi yle-pomo siirtää urheilulähetykset sitä varten väsätylle YLE:n urheilukanavalle!

      Valitettavasti rkp:n salarakas Kimmo Sasi on vielä päsmärinä ylen hallintoneuvostossa. Folktinget-mies ei periksi suomalaisille anna!

    • Svenska YLEssä

      Svenska ylen vakituisten henkilömäärä on 584 henkilöä ja lisäksi on 120 freelanceria.

      Näin ulkopuolisena kiinnostaisi tietää, mitä nämä henkilöt tekevät ja ovatko nämä 584 todella jokapäiväisessä työssä?

      Kun tiedetään, että Suomen ruotsinkielisillä kanavilla on päivittäin asiakkaita vain muutama tuhat, niin tämä luku 584 tuntuu vielä hullummalta.

      Ei ole ihme, kun muutamat ylen johdossa olisivat olleet valmiit irrottamaan sen omaksi yhtiökseen.

      • Säästön paikka

        olla totta?

        Kaikkihan kyselyt ja tutkimukset ovat osoittaneet, että Suomen ruotsalaiset katsovat oman kotimaansa - siis sen toisen kotimaan - TV-ohjelmia, ja siksi Ruotsin TV:n kanavat näkyvät YLE:n kustantamina koko Suomessa, jopa Ahvenanmaalla, josta ei tule edes sentin senttiä YLE:n tyhjään laariin TV-maksuina.


    • Hyvä Isokallio

      Kalle Isokallio on fiksu mies, sillä hän on kiinnittänyt huomioita tasapuolisesti turhiin rahareikiin.

      Esimerkkejä miehen mietteistä:
      "Suomenruotsalaiset ovat oiva esimerkki siitä, miten röyhkeästi voi käydä valtaväestön taskuilla."

      "Jos ruotsinkielisiin TV-ohjelmiin käytettäisiin väestönosan mukainen viisi prosenttia, televisioluvan hinta putoaisi ensi vuonna yli kahdellakymmenellä eurolla. Eli hieman enemmän kuin mitä valtio tarjoaa kansaneläkeläisille korotusta eläkkeeseen. Suomenruotsalaiset katsovat siis oikeudekseen viedä Sevettijärven mummon kansaneläkkeestä sen yhden kuukauden korotuksen? Melko härskiä, eikö niin?"

      "Eikä tässä vielä kaikki. Röyhkeydellä ei ole rajaa, kun sen makuun pääsee. Sen lisäksi, että suomenruotsalaisilla on oma suomenkielisten lupamaksajien rahoilla pyörivä kanava, jota kukaan ei viitsi katsoa, he vaativat härskisti, että suomenkieliset maksavat heille myös sen, että he voivat katsoa Ruotsin television kanavia. Eikä vain yhtä kansainväliseen levitykseen tarkoitettua kanavaa, vaan niitä kaikkia."

      "Sekin Pasilaan tiedoksi, että Ruotsi lakkasi miehittämästä Suomea liki kaksisataa vuotta sitten. Suomenruotsalaiset ihan oikeasti, eikö teitä edes hieman hävetä? "

      http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/200709026529651_ko.shtml

    • Svenska YLE..

      Ylen päättömän kallista toimintaa

      Suomi on niin rikas maa, että YLE:llä on kaksi toisistaan riippumatonta uutistoimitusta. YLE Svenskalla seurataa muutenkin niin tiiviisti Ruotsin vaaleja, että voisi luulla sitä heidän kotimaakseen.

      Tv-Nytt kello 19.30 haastattelee Ruotsin vaaleja varten Tukholmassa Jesper Brandtin toimesta. Haastateltavina mm. eräs kätilö Broström ja professori Möller. Tuntia myöhemmin haastattelee juuri samoja henkilöitä kätilöä ja professoria toinen suomalainen Ylen toimittaja, Tom Kankkonen. Ihan samat kuvat ja henkilöt mutta kahden eri Ylen toimittajan haastattelemia. Miksi ihmeessä pitää olla kaksi henkilöä tekemässä samaa juttua koska molemmat ovat molempia kieliä puhuvia? Paljonko maksaa yhden Ylen reportterin eläminen Tukholmassa vuorokaudessa?

      • Itsellä..

        FST5 uutisia kun kuuntelee luulisi ihan, että asumme Ruotsissa.
        Haloo ihan tosissaan luulevatko he tosiaan olevansa ruotsalaisia.
        On kenties ikuinen trauma olla jossain välitilassa ja siksi täytyisi
        suomenkielistenkin identtiteeti saada "itäruotsalaiseksi" kuten
        Lipponen asian ilmaisee.

        Onneksi meillä on vahva suomalainen identiteetti johon ei harhautukset tehoa.


    • Af Ekegren

      kirjoittaa Höbla päivän pääkirjoituksessa ja sanoo mm. että suurin osa venäjänkielisistä ei asu Kaakkois-Suomessa vaan Helsingin seudulla.

      - Eikö Marit af Björkesteniltä tiedä, että Kaakkois-Suomessa opiskeltaisiin venäjää lisääntyvän Venäjän kaupan ja turismin takia.

      - Mutta käsitykset menevät helposti sekaisin kun kuulee joka päivä, että suomalaiset opiskelisivat ruotsia sen takia, että pystyisivät antamaan ruotsinkielistä sörviisiä täällä asuville ruotsinkielisille. No onneksi ne ajat alkavat olla takanapäin kun tällaiseen alistuttiin.

      Ja, Björkesten jatkaa: "Yle sänder fortfarande inte tv-nyheter på ryska, vilket bidrar till att de ryskspråkiga ser Finland med ryska mediers glasögon." eli Yle ei vieläkään lähetä venäjänkielisiä tv-uutisia, mikä edesauttaa, että venäjänkieliset näkevät Suomen venäläisten medioitten silmälasein.

      - Hyvä Björkesten, millä silmälaseilla katselee suomenruotsalainen Suomea, eikö se ole SVT:n värittämien silmälasien läpi?


      http://www.hbl.fi/text/ledare/2010/9/22/d52134.php


      FST5 on muutettava kaikkien kielivähemmistöjen kanavaksi, jotta niitä venäjäkielisiäkin uutisia kuultaisiin.

      Miksi suruilla on jonkinlainen vähemmistömonopoli Suomessa?

      Ihan kuin muita vähemmistöjä ei olisikaan....

    • Siinäpä hyvä kysymys

      En enää viitsi katsoa YLEn ohjelmia, sillä lähes jokaiseen ohjelmaan täytyy suomenkielisellä puolellakin saada äidinkieleltään ruotsinkieliset ankkurit, keskustelijat jne. Tai ainakin puolet esiintyjistä on oltava suomenruotsalaisia. Se näkyy olevan tiukka suuntaus.

      Suomenkielisillä TV-kanavilla on alettu mainostamaan FST5:n ohjelmia säännöllisesti. Katson myös hyvinä pitämiäni FST:n ohjelmia, mutta en pidä niiden ylikorostuneesta mainostamisesta suomenkielisillä kanavilla. Haiskahtaa suorastaan ruotsinkielisyyden tyrkyttämiseltä. Onko meillä pakkoruotsi myös YLE:ssä?

      Viimeksi, kun katselin Rabben-ohjelmaa, näin todella, mitä suomenruotsalaisuus pahimmillaan on. Joku kertoi (en viitsi sanoa kuka) isänsä sanovan aina, kun hän puhuu suomenruotsia ja joku vastaa suomeksi, että siinä puhuu 'kirgiisi'. Sanasta sanaan en muista, mutta minua suomenkielisenä loukkasi syvästi tuo halventavaksi tarkoitettu nimittely suomenkielisestä suomalaisesta; nimittely, jonka mukaan olemme 'kirgiisejä'. Kirgiisit ovat Kirgisian asukkaita, kirgiisejä, eikä heissäkään ole mitään halveksittavaa.
      Kyseisistä lausunnoista voisi ehkä tehdä tutkintapyynnönkin. Onhan moinen nimittely kansanryhmiin kohdistuvaa ilkeämielistä vihan lietsontaa ja pilkkaa. YLE, jonka pitäisi olla meidän oma yleisradioyhtiömme, sallii tällaisen kiihotukseksi miellettävän toiminnan.

      Onko niin, että kaikki keinot suomenkielisten halventamiseksi ovat suomenruotsalaisille sallittuja jopa YLE:ssä, joka on valtaosaltaan suomenkielisten maksama media. FST5:n osuus YLE:n menoista on ruotsinkielisten väestöosuuteen nähden kohtuuton eli viisinkertainen. Olisi sentään jonkinlainen kohtuus, ettei suomenkielisille kanaville tungettaisi ruotsinkielistä YLE:n omaa mainontaa, ja annettaisiin suomenkielisten kanavien pysyä suomea äidinkielenään puhuvien kanavina niin toimittajien, juontajien, esiintyjien ja muidenkin vastaavien osalta. En vastusta eri kielisten asiantuntijoiden ja artistien esiintymistä suomenkielisillä kanavilla, mutta jos saatavilla on suomenkielinen asiantuntija / asiantuntijoita, niin primaaristi hänet / heidät tulisi valita esiintyjiksi.

    • Privilegiot pois !

      FST5:llä ei löydy yhtäkään suomenkielistä toimittajaa tai esiintyjää. Sen sijaan ylen suomenkielinen puoli on täynnä Suomen ruotsalaisia esiintyjiä.

      Tämä on yksi keinotekoisen kaksikielisyyden hedelmistä, joista Suomen ruotsalaiset nauttivat. Heille löytyy yllinkyllin ns. hyviä työpaikkoja.

    • Se on jämpti

      Strömsö:tä näytetään TV2:lla, MIKSI?

      Siis miksi tuota näytetään kakkosella? Pysykää omalla RKP5 -kanavallanne ruotsalaiset.

      Jos pakkoruotsittaminen ei lopu suomenkielisiltä kanavilta niin parasta on lopettaa lupamaksutkin.

    • Palvelut myös meile

      Kielikiintiöt ja kielikiintiöprofessorit

      Nyt näyttää olevan valtava pula suomenkielisistä professoreista, toimittajista ja muista asiantuntijoista. Suomessa lienee noin 93 % suomenkielisiä, mutta esim. YLE ei pysty enää löytämään asiantuntijahaastatteluihinsa suomenkielisiä henkilöitä. Sama hankala tilanne on YLEn toimittajien kanssa.

      Nyt jos koskaan tulee harkittavaksi SUOMENKIELISET KIELIKIINTIÖT KAIKKIIN YLIOPISTOIHIN, jotta saadaan aitoa suomea puhuvia antamaan palveluita suomenkielisille - vai eikö enemmistö edes tarvitse omakielistä palvelua omassa maassaan?

    • Tulipa mieleen

      Tunnetusti TV:n suomenkielisilllä kanavilla vilisee surutoimittajia ja -esiintyjiä, vaikka heillä on ikioma kanavakin FST5. Tuo kanava tunnetusti saa nelinkertaisesti yli oman osuuden YLE:n budjetista.

      Herää eräitä kysymyksiä: Miksi varsinkin surusvekot pyrkivät esiintymään muilla kanavilla suomeksi? Miksi Peter Nyman ja Maria Sid eivät aatteensa mukaan esiinny omalla kanavallaan ruotsiksi? Missä on surusvekojen johdonmukaisuus? Vai onko julkisuus ja raha kaikki kaikessa?

      Ovatko surusvekot sittenkin vain leipäpappeja?

    • Todella paha juttu

      FST:llä ohjelmajohtajana toiminut Gunilla Ohls (rkp) on valittu YLE:n strategiajohtajaksi jonka vastuulle tulee suomenkielistenkin kanavien entistä kovempi ruotsalaistaminen.
      - Kimmo Sasi (rkp/kok) on TAAS asialla.

      http://www.yle.fi/tekstitv/html/P109_01.html

      Näin YLE on suojatyöpaikkana työttömille suruakateemisille. Valtavan yliedustuksen maksaa tietysti suomalainen veronmaksaja. Tätä tämä keinotekoinen kaksikielisyys on käytännössä.

      Todella paha juttu suomenkielisille tv-maksun maksajille. Simputus senkun lisääntyy entisestään.

    • Strömsööläisillä

      YLE:n on kaapannut ruotsalaisnationalistinen ääripoppoo.

      Ensin vaadittiin omakielinen kanava. Kun se oli saatu, niin nyt vallataan suomenkielisiä kanavia.

      YLE tuottaa ja näyttää hyvin vahän suomenkielisiä ohjelmia. Usein on sellainen tilanne, että on kahdellla kanavalla ruotsinkielinen ohjelma ja lopuilla saksan, englannin tms kielisiä ohjelmia. Ei yhtään suomenkielistä.


      Uutiset ja säätiedotuksen YLE toki näyttää vielä suomeksi.

      Toinen asia, mikä herättää huomiota on lasten ohjelman sijoitus niin, että se loppuu klo kuusi ilalla. Kello kuuden jälkeenhän lapset yleensä katsovat TV:tä hetken illallisen jälkeen.
      Mutta se aika on sopivasti varattu ruotsinkieliselle lasten ohjelmalle.
      Oveluutta laskelmallisuutta riittää.

    • RKP5=FST5

      Yle on rahoitusvaikeuksissa:

      Yle käyttää rahaa 470 miljoonaa vuonna 2011

      FST5:n osuus on noin 18 % eli n.100 000 000 € = 100 milj.€

      Ruotsinkielisen identiteetin omaavia on n. 4 % väestöstä (Ahvenanmaalaiset on vapautettu maksamasta TV-maksua YLE:lle). Jos väestön suhteessa mentäisiin niin OIKEA RAHOITUSOSUUS OLISI 16 milj.€

      Mielestäni tämä jos mikä on PUOLUETUKEA eli kaikille muillekin puolueille omaa lähetysaikaa ja tietenkin kannatuksen suhteessa.

      Nyt nämä RKP5 -kanavalaiset tunkevat itseään TV 1 ja TV 2 puolelle ( pysyisivät omalla tontillaan)
      Ylen ohjelmat ovat lähes kaikki uusintoja no miksi ......., jotta voidaan FST5 pitää voimissaan.
      Yle saneeraa ja vähentää SUOMENKIELISIÄ toimittajia jatkuvasti, jotta......tiedätte kyllä.

      Mitä nämä hallintoneuvoston edustajat oikein puuhastelevat kun eivät saa jakosuhdetta oikeaksi....KATSO KETÄ SIELLÄ ISTUU JOS VAIKKA OLISI SINUN EDUSTAJASI.

    • Tosi tympeää

      Miksi ruotsinkielisiä ohjelmia tulee niin valtavasti TV1:n ja TV2:n kanavilta ja sitä pakkoruotsipropagandaa koko YLE:ssä.

      On tympeää, kun meidät pakotetaan tahtomattamme katsomaan kaikkea ruotsalaista paskaa, jopa sitä pahuksen strömsöötä - ihan kuin emme osaisi katsoa sitä RKP5 -kanavalta, jos haluaisimme.
      Maksammeko vapaaehtoisesti jonkun ruotsikiihkoisen törkyturvan kuten Saanilan ivallista mäkättämistä?

    • vai voiko

      Ajankohtainen kakkonen Suomen kielipolitiikkaa: mamuja kotoutetaan Suomessa ruotsiksi. YLE TV2 Tiistai 11.1. klo 21.00

      http://areena.yle.fi/video/1604088

      Huvittavaa että videossa ruotsinkielen opettaja ja RKP:n edustaja perustelee mamujen ruotsinkielten opetusta sillä, että "jokainen saa valita oman kielensä".

      Siis "jokainen saa valita oman kielensä" - kuulostaako jotenkin tutulta? Eikö juuri tätä kielivapauden puolustajat ole yrittäneet sanoa RKP:lle jo vuosikymmeniä?

      Mikseivät suomenkieliset saa valita kieliään? Mikä perk.... järki tässä on!?!?

      Olisi hyvä saada tämäkin ohjelma youtubille. You Tube on hyvä, koska se näkyy kaikkialla, myös Suomen rajojen ulkopuolella eikä häviä kuten Areenan ohjelmat.

      On hyvä dokumentoida YLEn poliittista propagandaa myös tuleville median tutkijoille. Nykyisen YLEn toimintahan on niin aggressivista ruotsalaisnationalismia, että sitä hämmästellään jo kymmenen vuoden kuluttua. Eihän tällainen Sasi-RKP-juntta voi olla ikuinen - vai voiko sittenkin?

      .

    • maailman tappiin

      Ylen rahoitustilanne senkuin pahenee!

      Ruotsin valtiollisen television SVT Europa alkaa lähettämään FST:n kanavapaikalla Suomessa. Ylen hallintoneuvoston Kimmo Sasi kertoi TV-NYTT:issä, että koko Suomeen ei ollut varaa sitä näyttää mutta hyvä kun Tampereelle saakka.

      Nyt siis suomalaiset veronmaksajat eivät rahoita enää sitä Svenska Ylen 17-18 prosentin osuutta Ylen budjetista vaan se osuus tulee nousemaan jopa 25 %:iin kun näytetään naapurimaankin televiso Suomen ruotsalaisille.
      - Suomalaista jymytetään mennen tullen!

      Ruotsissa vastaavasti näytetään kaapelin kautta Finlands TV yhdistelmäkanava jonka katsojat joutuvat 100% itse kustantamaan siis ne, jotka haluavat, ei sitä ruotsalaiset veronmaksajat kustanna.

      http://www.hbl.fi/text/inrikes/2011/2/8/w58754.php

      .

      • koko hanketta

        Suomalaiset puhuvat koko ajan enemmän kielivapaudesta ja pakkoruotsituksen vähentämisestä, mutta svekot eivät puhu, vaan toimivat. Mitä kansan mielipiteeestä, lisätään vaan pakkoruotsitusta!

        Koska tähän sikailuun tulee stoppi?

        Onneksi Pohjanmaan separatistit vastustavat hanketta, kun Ruotsin tv ei näy koko ajan.
        Ghettoutuminen jatkuu, kotoutuminen ei onnistu.
        Miten saisimme näistä muovattua suomalaisia ? Ei mitenkään.

        http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=208060

        Att SVT:s program sänds på samma kanal som FST5 gör alltså att de som ser svensk television inte längre kommer att kunna njuta av ett lika stort utbud program från Sverige.


      • MissäVastavuoroisuus

        Itsenäinen ja suvereeni valtio ANTAA TILAA NAAPURIMAAN TELEVISIOTUOTANNOLLE JA SAMALLA KOKO PROPAGANDAKONEISTOLLEEN omassa kanavassaan. Ja mikä kaikkein räikeintä vielä maksattaa tämän kaiken järjettömyyden oman maansa veronmaksajilla, joilla ei ole pienintäkään tarvetta tähän.

        http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=208036


    • Epätasapainoa

      Kaikki ei voi olla kohdallaan maan tärkeimmässä julkisen sanan toimijassa YLE:ssä jos länsinaapurin tapahtumat ovat oman maan tapahtumia tärkeämpiä puhumattakaan muista maista.

      Pitkään medioita seuranneena niin Ruotsissa kuin Suomessakin ei voi olla huomaamatta sitä epätasapainoa joka vallitsee maitten välillä. Jos esim. suomalaisen urheilijan saavutukset tulevat vasta ruotsalaisen saavutusten jälkeen mediassa puhumattakaan muusta irformaatiosta jota kansan kustantama public-serviceyhtiö välittää ei voi olla kuin huolissaan maan tilasta ja siitä miten se vaikuttaa kansalaisten itsetuntoon.

      Jos Suomessa ei voi "ylpeillä" suomalaisuudella niin missä maassa siitä suomalaisuudesta sitten voi olla ylpeä?

    • ruotsi Fst5:lle

      Suomen Televisio - siis Suomen - lähettää röyhkeästi ruotsinkielistä ohjelmatarjontaa kaikilla kanavillaan jopa samaan aikaan, ikään kuin se ei olisikaan suomalaisia palvelemaan tarkoitettu laitos. Jo on aikoihin eletty.

      Seurasin Pressiklubia ja tv jäi päälle. Sieltä tulikin Tammisaaren sairaalan ja potilaiden ruotsin kieltä. Sen perään tuli ohjelma ruotsinkielisen Niklauksen keittiössä.

      Olisin halunnut kuunnella ruokaohjelmaa selvällä suomen kielellä silittäessä ja ommellessa, sillä eihän tuosta ruotsin murteestaa saanut mitään selvää.

    • Pelkkää rikkautta

      Ylen public-service –tehtävä vihdoin määritelty:
      YLEn public-service tehtävä on se, että naapurimaan televisiolähetys lähetetään suomalaisiin kotitalouksiin - Suomen 3,5 miljoonalle katsojalle.

      "Yle voi tällä tavoin tarjota täysin ruotsinkielisen kanavan suurimmalle osalle suomalaisia talouksia."

      FST5 ja SVT World (Ruotsin valtiollinen tv) jakavat kanavapaikan Suomessa 1.9.2011 alkaen. SVT World tulee vapaasti käytettäväksi suurimmassa osassa maaverkkoa ja kaapelissa noin 1,7 miljoonalle taloudelle eli noin 3,5 miljoonalle katsojalle.

      Yle voi tällä tavoin tarjota täysin ruotsinkielisen kanavan suurimmalle osalle suomalaisia talouksia. Kanava lähettää suuren osan vuorokautta ja me voimme tarjota SVT:n helmiä myöskin Suomessa reaaliaikaisesti. SVT World tulee näkymään kanavapaikka 5:llä.

      Mitä tämä merkitsee minulle tv-katsojana?

      - Me voimme tarjota täysin ruotsinkielisen kanavan suurimmalle osalle suomalaisia talouksia. Kanava lähettää suuren osan vuorokautta ja me voimme tarjota SVT:n helmiä myöskin Suomessa reaaliajassa ilman suurimmalle osalle suomalaisia tv-katsojia.

      http://svenska.yle.fi/oftafragat.php?id=12686/

    • miljonääriäiditkin

      Jim, Liv, Nelonen, Viisi ja muut kanavat esittävät suhteettoman paljon ruotsalaisia ohjelmia. Uusin tulokas on tosiTV-sarja ruotsalaisesta leirintäalueesta ja miljonääriäideistä!

      TV on tunnetusti voimakas mielipiteen ja alitajunnan muokkaaja. Kansa yritetään manipuloida pitämään ruotsin kieltä, kulttuuria ja yleensä ruotsalaisuutta itsestäänselvyytenä ja Suomeen kuuluvana.

    • Areenasta kuulee:

      Slaget efter tolv, radio Vegassa, Stig Stenhola sanoi, että "Tätä ei ehkä saisi sanoa ääneen, mutta on selvää, että lähes kaikki ruotsinkieliset seuraavat Suomen ajankohtaisia asioita suomenkielisestäTV:stä ja uutisista, eikä siihen itse asiassa tarvittaisi mitään omaa kanavaa".

      Gestrin, kanavapäällikkö ei suostunut vastaamaan, kuinka paljon FST:n ohjelmistosta on "suomenruotsalaista". Hänestä ruotsinkieliselle vähemmistölle kuitenkin pitää olla oma kanava. Huomatkaa: "vähemmistö" -sanaa hän nimenomaan käytti.

      Thomas Rosenberg pilkkasi FST:tä, että siellä "pyöritetään 80-luvun amerikkalaissarjaa Hill Street Bluesiä". Hänestä ruotsinkielinen radio on paikallaan, koska se toimii ja on halpaa, mutta TV-kanava omana ruotsinkielisenä ei toimi, koska sitä ei edes katsota. Gestrinin mukaan "70 % ruotisnkielisistä katsoo FST:tä ainakin kerran viikossa". No ei se taida riittää.

      Siksi syyskesästä on tulossa Sveriges TV World FST5:lle. Ja tästäkös österpotit kimpaantuivat. Hehän katsovat Ruotsin TV:tä pelkästään ja nyt FST:n ohjelmat tulisivat primetimenä se päälle!
      Kauhea huuto Närppeksessä ja Korsholmissa.

    • SvenskaYLE rules

      RKP ja YLE:n uudistukset

      RKP saa siis lähes kolmanneksen Ylen kanavista käyttöönsä. FST alkaa lähettää SVT worldia, joten sen ohjelmaosuus nousee samaan kuin TV1:n tai TV2:n.

      Ylen koko tv- ja radiokapasiteetista kolmannes valjastetaan ruotsin kielen käyttöön.

      Tähän vielä lisäksi ruotsalaiset sarjat ja kaiken maailman kissanristiäset, joita pyörii TV1:llä ja TV2:lla sekä varsinkin Teemalla. Niden osuus ei ainakaan laske.

      Sen sijaan suomenkielisen ohjelmatarjonnan osuus laskee, RKP:n oma mies Kivinen sanoi tänään että suomenkielisten tuotantojen ostomäärä laskee kolmanneksen.

      Tämän suomalaiset maksavat tv-luvistaan, ja tulevina vuosina verovaroistaan. Yle on pelkästään ruotsinkielisten asialla.

    • Hurri-logiikkaa ?

      "SVT tuo selvää säästöä" - halooo, siis MITÄ ?


      Voiko joku selventää tätä käänteistä logiikkaa:

      "FST5:lle taas aiotaan tuoda Ylen oman ohjelmiston ohella Ruotsin yleisradioyhtiön SVT World -kanavan tarjontaa vapaasti katsottavaksi.

      Maksukanavasta luopuminen tuo SVT:n kasvavista tekijänoikeusmaksuista huolimatta Ylelle selvää säästöä."

      Siis:

      - tekijänoikeusmaksut kasvavat
      - kanavasta ei enää peritä katsojilta maksuja

      MISTÄ SYNTYY SELVÄ SÄÄSTÖ?


      Ja sherifille tiedoksi, FST on RKP:n oma kanava, joten tämä kysymys kuuluu tälle palstalle.




      http://www.hs.fi/keskustelu/aihealue/Pääkirjoitukset/ketju/5833885

    • Säästökohde selvä

      YLE teki 27 miljoonaa tappiota viime vuonna!



      Jos YLE:n johto ei tiedä mistä säästää niin täytyy olla järjenjuoksussa vikaa.
      Mikään yhtiö ei voi vuodesta toiseen mennä kymmeniä miljoonia miinuksella vaan johdon on ryhdyttävä toimenpiteisiin.

      Jos tulot on 420 miljoonaa ja menot 447 miljoonaa niin jokainen ajatteleva ihminen tietäisi mistä nuo puuttuvat 27 miljoonaa voisi ihan kivuttomasti ottaa. Svenska YLE:n osuus on niin kohtuuttoman suuri (20 % koko budjetista), että ei ole pienintäkään epäilystä etteikö se säästö tulisi juuri siltä suunnalta.

      http://www.hbl.fi/text/ekonomi/2011/3/29/w61208.php

      FST:n osuus on kolmisen minuuttia päivittäisestä katseluajasta johon on kaiken kukkuraksi naitettu suuri määrä suomenkielistenkin katselemia urheilulähetyksiä.

      http://www.finnpanel.fi/tulokset/tv/vuosi/katsaikakan/viimeisin/
      .

    • Ruotsissa tutistaan

      Joka lauantai, kuten eilenkin (2.4.2011) aamulla haastateltiin ruotsalaista laulajaa 3 varttia, sen jälkeen Elizabeth Rehn puhui tunnin mm. pakollisen ruotsin puolesta ja sen jälkeen oli vielä muutakin ruotsistusta.

      Oikein pisti silmään tuo eilinen ruotsinmielisyys.

      Sen sijaan torstaina ollut Vapaan Kielivalinnan -mielenosoitus, ei näy eikä kuulu täällä missään.

      Mielenkiintoista, että tämä mielenosoitusjuttu löytyy RUOTSIN TV:n ulkomaan uutispalvelun ekalta nettisivulta, sen sijaan tosiaan kaikki Suomen mediat ovat piilottaneet tämän merkittävän kielivapauden puoltavan mielenosoitusjutun nettisivuillansa olemattomiin.


      Näin siis Ruotsissa tutistaan jo pelosta, kuin Libyassa:

      http://svtplay.se/v/2379292/rapport/fin


      .

    • ääliö?

      Ei häiritse punikkinappulaa se älytön määrä ryssäläisiä ohjelmia, mitä yle lähettää? Nuo ruotsalaiset sarjat ovat moninverroin parmmin tehtyjä kuin suomalaiset epäuskottavat typerät sarjat.

      "Miksi muuten suomenkielisissä filmeissa ja TV-tuotannossa suomalaiset usein kuvataan kirkuvina, rääkyvinä idiootteina viinapullo kädessä?"
      MIKSIKÖHÄN??

    • Tasapuolisuuttako

      Neljän (4) prosentin kansanosa on yliedustettuna yhteiskunnan joka portaassa. Yle on kansan kustantama instituutio. Suomen ruotsalaisille kuuluisi 4% Ylen budjetista. Nyt he "saavat" yli 17% budjetista. Ja suurin ruotsalaisryhmä eli ahvenanmaalaiset on kokonaan vapautettu YLE-maksuista.

      Muut luvanmaksajat "antavat" n. 13% lupamaksuista Suomen ruotsalaisille. Miksi?

      Eikö tämän 13% voisi käyttää muiden kielivähemmistöjen hyväksi? Ovathan hekin luvanmaksajia.

      On muuten pakko osata ruotsia, jos aikoo saada töitä Ylessä!

    • katsottua

      Ne on muuten parhaita sarjoja ja elokuvia ne ruattalaiset ja norjalaiset ja tanskalaiset. Painu sinä idiootti vaan seuraamaan niitä salkkareitasi sieltä maikkarilta.

    • *Svenska YLE*

      Ruotsinkielisen Ylen henkilöstö n. 13%!!!


      Melkein kolmetoista (13) prosenttia Ylen henkilökunnasta on suoraan Svenska Ylen palkkalistoilla ja hyvin suuri osa suomenkielistäkin Yleä on täytetty RKP:n jäsenkirjan omaavilla suruilla. Toivottavasti Perussuomalaisten nousu Ylen hallintovaliokuntaan ja muihin päättäviin elimiin saa tilannetta oikaistua.

      Medelantal anställda med månadslön per programområde
      vid räkenskapsperiodens slut 2010 2009
      YLE Fakta och Kultur - 614 591
      Svenska YLE - 468 472
      YLE24 -1 036 1 072
      YLE Vision -262 263
      Programverksamhetens tjänstenheter -786 824
      Andra -489 504
      Totalt -3 655 3 726

      http://avoinyle.fi/www/sve/liitetiedostot/yles_ar_2010.pdf

      http://avoinyle.fi/www/sve/liitetiedostot/yle_bokslut_2010.pdf

    • Lahjana SuRuille

      Surujen yliedustuksesta Ylessä pitäisi nousta helvetinmoinen meteli suomenkielisten keskuudessa. Ylen budjetista kuuluisi n. 4 % suruille, koska luvanmaksajina heitä ei ole enempää. Nyt he saavat n. 17% budjetista. Siis 13 % luvanmaksajien rahoja menee lahjana suruille.

    • uk

      Hankki junttimolopää elämä! Mene mieluummin Lappeenrantaan katsomaan kun joka toinen on ryssä ja mieti vaikka vaihteeksi vaikka onko Suomi osa Venäjää.
      Tosiasia on muuten se, että suomalaiset eivät osaa tehdä kun salatut elämää paskaa yksinkertaisille.
      Et muuten olisi paremmin voinut sanoa: "Samaan aikaa ruotsalaisella kanavalla oli korkealaatuinen norjalainen filmi sekä korkealaatuinen ruotsalainen ohjelma"
      Mitä valitat? Katso ja nauti!

    • Junttimolopää Hurri

      "Mene mieluummin Lappeenrantaan katsomaan kun joka toinen on ryssä ja mieti vaikka vaihteeksi vaikka onko Suomi osa Venäjää."


      Tästä huolimatta tullimiehiltä vaaditaan hyvää PAKKORUOTSIN osaamista ja he joutuvat käyttämään sen opiskeluun paljon aikaa, mutta venäjän kieltä ei vaadita.

      On tämä maa todella "junttimolopää" -ruotsalaisten oma maa.

    • YLE-uutinen taas

      Huomasin pari pävää sitten TV1:n pääuutisissa, että taas YLE palkkasi kaksi uutta kirjeenvaihtajaa.

      Molemmat sattuivat olemaan suruja eli kyseessä oli tietysti SvenskaYLE:n virat. Se jäi kuitenkin uutisissa mainitsematta.

      YLE joutuu säästämään itsensä lähes hengiltä, mutta SvenskaYLE sen kuin porskuttaa. YLE on surutoimittajien suojatyöpaikka.

    • Me kustannamme tuon

      Svenska Yle:llä on varaa, millä mällätä!

      Ja miksipä ei olisi. Koko Ylen budjetista melkein viidennes menee ruotsinkielisen toiminnan laskuun. Kukaan ei kyseenalaista sitä niin kauan kun ruotsinkieliset ja ruotsinmieliset suomalaiset ovat vallan kahvassa Yle:ssä.

      Muillakin suomalaiskanavilla vilisee ruotsalaisia ohjelmia käsittämättömän paljon.

      Naapurimaan Ruotsin televisio SVT näyttää Svenska Ylen tuottamaa kesäsarjaa jossa joku tai joitakin ruotsalaisia tavallaan kidnapataan ja kustannetaan Suomen reissulle. Tietenkin nämä henkilöt itse päättävät haluavatko lähteä vai ei.

      Kun esim. yksi henkilö on lupautunut lähtijäksi niin hän saa ottaa mukaansa toisen haluamansa henkilön.

      Matkalla ei pihistellä vaan suomenruotsalainen tarjoaa parastaan mitä tulee ruokaan, juomaan ja muuhun ohjelmaan ylipäänsä. Mitäs sitä pihistelemään jos suomalainen luvanmaksaja maksaa viulut.

      Kaiken taka-ajatuksena on antaa niin hyvä kuva kuin mahdollista Suomesta mutta ennenkaikkea suomenruotsalaisesta.

      Nämä henkilöt tulevat näkemään suomenruotsalaista elämää ja ympäristöä muutaman päivän ajan mutta se todellinen Suomi ja suomalainen enemmistö jäävät heille yhtä vieraiksi ja tuntemattomiksi kuin ennen käyntiään.

      Tämä minua askarruttaakin, että onko se suomenkielisen suomalaisen tehtävä antaa hyvä kuva suomenruotsalaisesta Suomessa ja ennenkaikkea pitääkö hänen osallistua kaiken tämän kustannuksiin?

    • P-72

      Noniin. Nyt on sitten RKP saanut paikan hallituksessa, ja on takuuvarmaa, että pakkoruotsitus jatkuu Suomessa vielä ainakin 4 vuotta. Kansan kannanotto nykyiseen menoon sivuutettiin kylmästi.

    • Pienin puolue, mutta

      "Noniin. Nyt on sitten RKP saanut paikan hallituksessa, ja on takuuvarmaa...."

      Noniin. Nyt on sitten RKP saanut kaksi (2) paikkaa hallituksessa, ja on takuuvarmaa....

    • RKP5 uppoamassa

      Wideroos kauhistui FST:n alhaisista katsojaluvuista

      "FST ei houkuttele katsojia" uutisoi Hbl.

      V. 2006 alkoi FST lähettääomalla kanavallaan. Useimmat arvioivat katsojalukujen alenevan ruotsinkielisille ohjelmille, mutta tähän asti ei ole tehty kattavaa tutkimusta asiasta, että kuinka paljon.

      Finnpanelin katsojatutkimus kertoo vain luvut jokaisen tv-kanavan suosituimmille ohjelmille ja Ruotsinkielinen Yle ei ole halunnut kakistaa ulos katsojalukuja vähemmän suosituille ohjelmilleen. (tittarundersökningar visar bara siffror för tv-kanalernas populäraste program och Svenska Yle har inte velat ro ut med tittarsiffror för mindre populära program.)

      Kesäkuun tarkastelu osoittaa, että FST:n omat ohjelmat eivät selviäkovin hyvin. Finnpanelin lista kattaa vain 10 suosituinta ohjelmaa ja Fst:n ohjelmista katsotaan eniten Murhakomissiota (86.000) ja pohjoismaisia filmejä. Vasta 10 sijalal on Ruokaa Pohjolassa.

      Katsojaluvut alenevat kesällä, mutta vielä pari vuotta sitten ei FST:n ohjelmalistan kärjessä olisi oltu 86 000 katsojalla. Silloin Strömsö keräsi 200 000 .

      ”Voivatko luvut olla oikeita?"

      –Tämä on käsittämätöntä. Voiko se olla totta, ihmettelee kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos kauhistuneena, kun HBL soittaa hänelle.

      Wideroos on Rkp:n uusi edustaja Yle:n hallintoneuvostossa, kertoo heti, että hän itse seuraa ahkerasti FST:n omia ohjelmia.

      – Mutta en ole mikään keksimääräkatsoja. Joskus en ymmärrä suomenruotsalaisia. FST:lla on hyvä oma ohjelmatarjonta, johon toivoisi suomenruotsalaisten tutustuvan, ennenkuin kritisoivat. Kun suomenruotsalaiset sanovat, että he eivät katso FST:n ohjelmia,koska ne ovat niin huonoja, ihmettelen, kuinka he voivat sanoa niin, jos eivät ole niitä koskaan sitten katsoneet. (Kääntäjä nauraa tässä kohdassa.)

      Erityisesti Wideroosia ihmetyttää ruotsinkielisten tv-uutisten katsojaluvut, n. 40.000.

      – Se on valtavan merkillistä.(Det är väldigt märkligt.)


      FST:n omien ohjelmien tuotanto tulee laskemaan.

      -Katsojaluvuilla ei kuintenkaan saa olla mitään vaikutusta public service-yhtiö Yle:n toimintaan, painottaa Wideroos.
      – FST:n on oltava oma kanava ja lähettää omaa ohjelmaa primetimena myös tulevaisuudessakin, riippumatta siitä kuinka monta katsojaa sillä on, sanoo hän.

      FST:n omat ohjelmat vähenevät syksyllä, kun SVT World:n tarjonta tulee FST5:lle. Se on Wideroosin mukaan hyvä.
      – Ruotsinkielisellä Yle:llä ei olevaraa täyttää koko kanavaa., siksi kanava toimikoon pohjoismaisessa yhteistyössä. Kun koko YLE:n toiminta kohta joutuu arvioon, on hyvä että FST 5:llä on selkeä tehtävä.

    • Ylellä on rahaa

      YLE säästää: suositut suomalaiset ohjelmat pois!

      Kuten esim. keskisuomalaista kulttuuria esiiin tuova maalaislääkäri Kiminkinen.

      Näinhän se menee, kun periaate on, että valtavasti rahaa imevästä ruotsinkielisestä toiminnasta ei missään nimessä saa tinkiä.

      Ei muuta kuin joka ikiseen kansainväliseen urheilutapahtumaankin ruotsinkieliset selostajat/toimittajat paikanpäälle, vaikka todellista tarvetta ruotsinkieliselle televisiotuotannolle(kaan) ei ole olemassa.

      Kalliilta näyttävät FST:n studiolavasteetkin. Viimeisen päälle koko tuotanto, tottakai, rahasta ei ole väliä, kun kyseessä on eliittivähemmistö. Kyllä suomalainen maksaa - vaikka sitten itkien.

      Suomenruotsalaisten todellinen painoarvo katsojakohderyhmänä selviää, kun vilkaisee, mikä on kaupalliselta pohjalta toimivien kanavien suomenruotsalaisille räätälöity tarjonta. Tarjolla on tasa nolla sekuntia heille suunnattua ohjelmaa. Kun ei kannata tehdä, jos yhtiön tarkoitus on menestyä taloudellisesti - niin kuin kaupallisten kanavien on.

      YLEllä sen sijaan on varaa pitää piikki auki. Jostain helvetin idioottimaisesta periaatteellisesta syystä.

    • Rahaa riittää..

      Vilkaiskaapa Yle Areenan tarjontaa -. puolet ruotsinkielistä tarjontaa. Eipä ole suuri yllätys, että suurin osa Areenan väestä on ruotsinkielistä - tämä siis meillä SUOMESSA !!

    • Hyvä tietää:

      Ylen rahoitus:


      Ylen budjetti vuonna 2011 on 540 milj. €, josta FSTV radion osuus on 18 % eli euroina 100 milj. €

      Ruotsinkielisten osuus väestöstä on 4 % joka oikeuttaisi 16 milj.€ osuuteen eli erotus on 80 milj.€. On hyvä myös muistaa, että koko Ahvenanmaa on vapautettu YLE-maksusta.

      Nyt Ruotsittajat tunkee itseään TV1 ja TV2 puolelle .....no se on se pakkoruotsi / virkamieruotsi joka aiheuttaa tämän vääristymän.

      Ylessä yleisin toimintatapa on tilanne jossa Ruotsittaja haastattelee Ruotsittajaa ja tämä ominaisuus tuntuu korostuvan vähän niin kuin hullu polokassa.....kiihtyy tapaan.

      MIKÄ MEITÄ SUOMALAISIA VAIVAA KUN EMME SAA OMAA TV-KANAVAA AIKAAN.

      Onko PAKKORUOTSITTAJILLE suunnattu tuki tarpeellinen....ei ..ei.

    • YLE:UUSI linjapäätös

      Vasabladetin Myntin mukaan YLE aikoo

      suomenkieliset suomenkielisillä kanavilla jotka täytetään ruotsinkielisillä ohjelmilla.

      Suomessa ei ole yhtään täysin suomenkielistä tv- tai radiokanavaa mutta runsaasti ruotsinkielisiä kylläkin. Ja kaiken lisäksi suomalaiset veronmaksajat kustantavat naapurimaan Ruotsin valtiollisen television SVT:n näkymisen Suomessa.

      Yle on päättänyt rakentaa kaksikielisen yhteiskunnan.

      Tulevaisuudessa tulevat suomenruotsalaiset tv-katsojat ja radiokuuntelijat saavat tietää enemmän mitä tapahtuu suomenkielisessä Suomessa.

      Vastaavasti tulee suomenkielinen tv- ja radioyleisö kuulemaan enemmän ruotsia kanavillaan. Yle on periaatepäätöksessään tehnyt itsestään kielellisen sillanrakentajan.

      Yksityiskohdat uudessa kaksikielisyysstrategiassa selviävät myöhemmin mutta Ylen strategiapäällikkö Gunilla Ohls vaikuttaa oikein varmalta, että tulee lisääntyvää ohjelmanvaihtoa. Toisin sanoen suomenruotsalaisia ohjelmia sovitetaan suomenkieliseen ohjelmistoon sekä, että suomenkielisiä ohjelmia näytetään RKP kanava 5:ssä.

      Tarkoitus on, että eri kielimaailmat näkyisivät toisilleen samanaikaisesti kun uutta kielistrategiaa käytettäisiin yhtenä keinona lisäämään yhteistyötä suomen- ja ruotsinkielisten yksiköiden välillä Ylessä.

      KENNETH MYNTTI

      http://www.ot.fi/Story/?linkID=186828

      .

    • Huh Huh sanon minä

      Yle määritteli kaksikielisyydelle uuden linjauksenv31.01.2012


      Yle vahvistaa aktiivista rooliaan sillanrakentajana ja yhteistyökumppanina, tavoitteena on entistä elävämpi kaksikielinen Suomi.

      Ylen hallitus teki kokouksessaan 31.1. päätöksen uusista toimintatavoista, joiden avulla kaksikielisyyttä rakennetaan Ylessä. Linjauksia ovat mm. että Ylen tarjonnassa ruotsinkielisen ohjelmatarjonnan määrä pysyy nykytasolla ja että koko yhtiö tukee toimivaa ja aktiivista kaksikielisyyttä.

      ”Yhä useammat suomalaiset arvioivat itsensä kaksikielisiksi ja elävät kaksikielisessä ympäristössä. Julkisen palvelun yhtiönä ja Suomen suurimpana suomen- ja ruotsinkielisenä mediatalona Ylen pitää ottaa tämä huomioon”, toteaa Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

      ”Meillä on pitkä kokemus omasta ohjelmatuotannosta sekä suomeksi että ruotsiksi. Nyt haluamme vahvistaa kielirajoista riippumatonta yhteistyötä Ylessä. Tämän lisäksi tarkoituksena on löytää uudenlaisia yhteistyötä tukevia toimintatapoja. Urheilutapahtumat, Areena-palvelu ja Elävä Arkisto ovat muutamia esimerkkejä tuotannoista, joissa yhteistyö toimii jo nyt erinomaisesti”, arvioi Kivinen.

      Uudet suuntalinjat pitävät sisällään selvän sisältötavoitteen ja selvän vision Svenska Ylestä. Svenska Ylen visio on tähän asti tarkoittanut läsnäoloa suomenruotsalaisella kielialueella. Tulevaisuudessa Svenska Ylen toiminnan tavoitteena on läsnäolo ruotsiksi koko Suomessa.

      ”Svenska Ylen tehtävänä on välittää ruotsiksi se, minkä tietäminen on juuri nyt tärkeätä koko yhteiskunnalle. Erittäin tärkeätä tämä on ruotsinkielisille, mutta tärkeätä myös kaksikielisille ja suomenkielisille. Svenska Ylen tapa tehdä ohjelmistoja omalla otteellaan tuo lisäarvoa koko Ylen ohjelmatarjonnalle”, sanoo Kivinen.

      Lisätietoa:
      Lauri Kivinen, toimitusjohtaja, p. (09) 1480 5003
      Gunilla Ohls, strategiajohtaja, p. (09) 1480 2836

    • Ruotsitus vahvistuu

      Ihmeelliseltä tuntuu se, että jopa suomenkieliset ajanvieteohjelmatkin on pantu pakkoruotsin asialle ja sen rengeiksi: PS, Korkojen kera, Uusi päivä, Uutisvuoto, Kotikatu ja koko RKP5 –kanava jne.

    • Yle = SVT?

      Tulevaisuudessa Svenska Ylen toiminnan tavoitteena on läsnäolo ruotsiksi koko Suomessa.


      Annetaan Yle ruotsalaisille ja tehdään siitä SVT:n sivutoimipiste.

    • Hurjaksi menee

      Yle:n 8.osainen "Suomi on ruotsalainen", asenteen muuttamissarja

      Yle femin ohjelma Pixel esitteli tänään (Areenassa kohta 0.093) tuottaja Antti Seppäsen, joka selostaa suomeksi uudesta Yleisradion Rkp-rahastojen kanssa filmaamasta ja rahoittamasta 13-osaisesta TV-ohjelmasta nimeltä "Suomi on ruotsalainen".

      Sitä filmataan 8. jaksoa ja sitä aletaan esittää v. 2013.
      Kyseisen ohjelman tarkoitus on Seppäsen mukaan kertoa suomenkielisille, että kaikki Suomessa on tullut Ruotsista. Suomenkieliset on määrä saada oivaltamaan, että he ovat oikeasti ruotsalaisia, koska kaikki Suomessa on ruotsalaista: historia, ruoka, muoti, kaikki lähti Ruotsista.. Sanat ovat useimmiten ruotsalaisia, erityisesti sivistyneeseen elämänmuotoon liittyvät sanat , ylemmät luokan sanat, kuten esim. sänky ja huussi.
      Seppäsen mukaan lainasanat ovat tosi iso juttu.

      Ohjelmasarja on suunnattu suomenkielisille ja se tehdään, että he ymmärtäisivät että kaikki mitä heillä on, tuli heille Ruotsista.
      Eri asiantuntijoita kutsuttu kertomaan nämä asiat ohjelmaan.
      Yksi kutsuttu asiantuntija on Maria Sid, joka Seppäsen mukaan pystyy näkemään Suomen ruotsalaisuuden, koska on asunut ja työskennellyt pitkään Ruotsissa.

      Aiemmin rahoitus ei järjestynyt, mutta tätä ohjelmasarjaa voidaan alkaa tehdä nyt kun rahoitus järjestynyt, Yle toteuttaa sen viimein, sanoi Seppänen.
      Rahoittajia ovat Ylen lisäksi Svenska kulturfonden eli Rkp:n alainen rahasto, Kirkon mediasäätiö, Åbo Akademi ja Suomalaisruotsalainen kulttuurisäätiö.
      Antti Seppänen painottaa että kyseessä on asiaohjelma.

      Suomalaiset on ohjelman avulla saatava ymmärtämään että heillä ei ole mitään jos eivät oivalla, että kaikki mitä heillä onnyt ja historiassa on ollut, on ruotsalaista, että Suomi on ruotsalainen.

      Paavo Lipponenhan sanoi, että "Teillä ei ole mitään oma aidentiteetitä, jos ette hyväksy ruotsalaisuutta".
      Hän toki sanoi myös, että "Puhdas suomalaisuus on kauheaa".


      Voiko ruotsalainen kulttuuri-imperialismi ja rasismi tästä vielä sairaammaksi mennä?

      Meidän omilla rahoillamme Yle tekee Rkp:n rahoituksen avulla "asiaohjelman", jonka päämäärä on kokonaisen kansan asenteen muuttaminen positiiviseksi pakkoruotsia kohtaan.

      Meidän rahoillamme.

    • Jotain mätääSuomessa

      Presidentti Niinistö ei ylittänyt uutiskynnystä Ruotsissa

      Suomen vastavalittu presidentti saapuu ensimmäiselle valtiovierailulleen Ruotsiin. Ruotsin TV:ssä ei ensimmäistä vihjaustakaan, että Suomen presidentti olisi vierailulla. Mitättömienkin maitten vierailut ylittävät uutiskynnyksen mutta Suomen presidenttiä ei lasketa miksikään.


      Ruotsi on Suomen ruotsalaisten mukaan hirveän tärkeä Suomelle, mutta Suomi on täysin yhdentekevä Ruotsille. Kuten mediakiinnostus osoittaa.

      Kannattaisiko Suomenkin katsoa naapurimaata pidemmälle kuten Ruotsi tekee?

      Vai onko Suomi vieläkin Ruotsin alusmaa?

    • Ei tasa-arvoista

      Avatkaapa radio Suomi. Melko suurella todennäköisyydellä musiikki jota soitetaan, on ruotsinkielistä. Tänään tekosyynä Euroviisut, huomenna joku muu. Kaikki Kivisen "kaksikielisen" Ylen ansiota. Siis suomenkieliset kanavat ovat kaksikielisiä, eivät ruotsinkieliset.

      Miettikää mitä tapahtuisi jos Ruotsin radio ja televisio suomenkielistettäisiin samalla tavalla. Tapahtuisi kuten Mona Salin sanoi: "mikäli suomenkielisillä olisi samankaltaiset etuoikeudet Ruotsissa kuin ruotsinkielisillä Suomessa, se olisi loppu kaikelle vähemmistöpolitiikalle Ruotsissa. Ruotsalaiset eivät koskaan hyväksyisi sellaista eriarvoisuutta, he tuhoaisivat koko vähemmistöpolitiikan ja vähemmistön". Noin Mona Salin vastasi sananmukaisesti 1990-luvun lopussa Ruotsin tv:ssä siirtolaisohjelmassa suomenkielisten kysymykseen vähemmistöpolitiikan harmonisoinnista Suomen ja Ruotsin välillä.

    • Yhteisöllisyyttäkö

      Yle on siirtynyt ennakkosensuuriin ykkösaamun kolumneissaan Rkp:n vaatimuksesta.

      Eli pakkoruotsia vastustavat kommentit sensuroidaan pois, eikä niitä julkaista.

      Meille jäi vain maksajan rooli.

    • Ei mitään rajaa

      YLE lähetti suoran lähetyksen ruotsalaistoimittajien kotiinpalusta joten voi hyvällä syyllä kysyä, että onko YLE suomalainen vai ruotsalainen tiedotusväline ja kenen tämä pitäisi maksaa?

      Johtaja Kivisen myötä Yle on siirtynyt täysin ruotsalaiseksi. Sieltä tulee jo ruotsinkielistä ohjelmaa enemmän kuin suomenkielistä.

      Jos nuo toimittajat olisivat olleet suomalaisia, yksikään ruotslainen media ei olisi korvaansa lotkauttanut niistä. Miksi olisi pitänyt.

      Kivisen takapiruna on Kimmo Sasi (kok/RKP), suomen kansan vihollien numero yksi. Kivinen mällää verorahoilla ja ruotsalaistaa Sasin ja RKP:n toimeksiannosta Suomea niin paljon kuin vain ikinä kerkiää. Mitään rajaa ei ole.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1223
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe