Prednisolon haittavaikutukset?

nnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Minkälaisia haittavaikutuksia teillä muilla on tullut kyseisestä lääkkeestä?
Minulla on tullut
-huimaus
-hikoilu
-ahdistus
-unettomuus
-päänsärky
-sydämmen rytmärit
-ilmavaivat
-ripuli


Hankalaa kun tuo lääke laukaisee ahdistuksen =(

84

98812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jumikeuhko

      Moi,

      Prednisolon kuurin aikana kannattaa syödä jotain mahansuojalääkettä, koska kortisoni närästää todella pahasti. Itselläni on somac ja otan somacin aamulla puoli tuntia ennen aamiaista ja kortisonitablettia. Ei närästä! Samoin maitohappobakteereja kannattaa popsia, saa edes vähän vastustuskykyä ja maha pysyy vähän parempana.

      Syön nyt prednisolonia 20-30mg/vrk viikko takana ja muutama päivä vielä edessä. kortisoni aiheuttaa huonon olon. vähän univaikeuksia ja todennäköisesti unenlaatukin on aika huono ja se johtaa väsymykseen vaikka ei saa nukuttua. Kortisonihan on todella hajottava hormoni, ja juuri väsyttämällä saa aikaan kyllä pahan katabolian kehossa. En tiedä tarkoititko ahdistuksella hengenahdistusta vai henkistä ahdistusta, hengenahdistushan todennäköisesti johtuu astmasta eikä kortisonitableteista koska kortisonin pitäisi lievittää tulehdusta keuhkoissa. Itselläni huomaan kyllä lieviä vaikutuksia psyykeessä, ehkä juuri koska se tekee huonon yleisolon.

      täytyy vaan toivoa, että prednisolon auttaisi keuhkoihin ja sen voisi lopettaa pian!

      • Astmaatikko

        Minä sain myös kovan vatsakivun 20 mg Prednisolosta . Kävin ostamassa apteekista vatsansuojalääkettä, joka aiheutti minulle pahemmat kivut. No onneksi tyttäreni muistutti minua Finnmolke maitohappobakteerijuomasta, joka auttoi heti vatsavaivoihin juotuani sitä yhden lasillisen ohjeen mukaan. Se auttaa myös, jos olen huuhdellut suuni huonosti astmalääkkeen oton jälkeen ja kieleen on ilmestynyt kipeitä punaisia patteja. Ei muuta, kuin ½ korkillista kielen päälle tätä ihme nestettä, ja jo kieli paranee kuin itsestään. Molkosan juoma auttaa yhtä lailla ja tulee luultavasti halvemmaksi, kuin lääkärin reseptillä määräämät lääkkeet tuohon hiivaan suussa. Näitä juomia voi käyttää ruokajuomana päivittäin ja salaatteihin niitä myös suositellaan. Maistuvat hieman etikalta. Kannattaa tutustua tuon juoman muihinkin terveysvaikutuksiin. Nyt lähden ostamaan kärsimyskukkateetä, joka mainoksen mukaan auttaa astmaan, korkeaan verenpaineeseen, unettomuuteen ja ahdistukseen.


    • Oireista

      Söin sitä juuri viikon kuurin. Jossain vaiheessa alko tulla etovaa oloa, kuin oksettaisi. Nukkuminen tosiaan vaikeaa, keskittymiskyky nollassa. Ilmavaivoja tuli kans. Ihmettelen vaan, että voiko lopettamisesta tulla oireita noinkin lyhyen kuurin jälkeen? Nimittäin lopettamisen jälkeen vasta alkoki sydämen rytmihäiriöt ja sitten tuli itkuisuus. Normaalisti en ole kovin itkuinen tyyppi, mutta tänään tuli itku-purkaus vieraiden ihmisten edessä!! Tosi masentunut olo, mitä normaalisti ei ole. Jopa itsetuhoisia ajatuksia on ollut ja itku ei meinaa loppua. Voiko johtua tuosta lääkkeestä??

      • astma ja kortisoni

        KYllä mulle ainakin kortisoni on aiheuttanut kaikenlaisia psyykkisiä oireita. Mm. hermostuneisuutta, ahdistuneisuutta yms. Ja myös yöunet menevät kuurin aikana. Mä syön myös vatsansuojalääkettä kortisonin aikana. Tässä nyt ensimmäiset sivuvaikutukset, mitä tuli mieleen, mitä olen kortisonista saanut. Ainiin, ja ruokahalukin on lisääntynyt ja turvotusta se on aiheuttanut ja lihomistakin ja kasvojen pyöristymistä.


    • solonpred

      Ei minkäänlaisia sivuoireita 10 päivän kuureista. Tosin vatsansuojauslääke on jo ennestään.

    • Tuutti tukossa

      Itselläni on diagnosoitu masennus ja ahdistus ja olen juuri joutunut jätetyksi pitkän parisuhteen päälle, joten hivenen hankalaa sanoa mikä johtuu mistäkin. Mutta koska olo ei mielestäni ollut ihan NÄIN karmea ennen kuin aloitin Prednisolon-kuurin viime torstaina, niin ehkäpä voinee olettaa erinäiset kokemukset sivuvaikutuksiksi.

      Paniikintunne (itseasiassa vähän kuin kuolemanpelko, karmea henkinen ahdistus kumminkin!), sydämen takominen (rytmihäiriö?), uni ei tule tai ei pysy, pahoinvointia ja huippausta, vatsa löysähkö. Onneksi huomenna on kuurin viimeinen päivä.

      Ja olen vetänyt samaan aikaan Beclometia, välillä Bricanylia (jota yritän välttää, pumpun takominen ja käsien tärinä on aivan hirveää) ynnä myös antihistamiinia koska lääkäri epäili että pahentunut astmani saattaisi kuitenkin olla siitepölyallergiaa. On vain siirtynyt keuhkoihin, aiemmin minulla valui nenä ja ärtyivät silmät, mutta nyt ei ole muutamaan vuoteen enää noita kasvojen alueen oireita ollut lainkaan.

    • Onneton5

      Prednisolonia 20 mg tablettia ehdin käyttää reilun viikon, kun alkoi rajut astma oireet, tunne että keuhkot turpoaa tukkoon. Samanlaisen reaktion sain Januvia 100mg sokeritabletista. Onko syyllinen vaikuttavanaineen kemikaali, vai kuoriaineiston kemikaalit??? Jokin yhteinen aiheuttaja näillä kahdella lääkkeellä on, sillä oireet ovat todellisia hengenahdistus oireita, kurkun turpoaminen mukaan lukien?????!!

      • maikkoo53

        musta tuntuu että kortison tapletti lisää hengenahdistusta


    • Icinclu

      Viikko ollut käytössä Prednisolon, aamuisin 40mg ja sen kanssa vatsansuojalääke Omeprazol. Kuuri jatkuu vielä toisen viikon, syön sitä astman aiheuttamaan äkilliseen keuhkojen tulehdustilaan. Samalla käytössä Seretide ja tarvittaessa Ventoline kiekosta tai evohalerista kotona.

      Aluksi oli löysävatsaisuutta ja levottomuutta. Nyt on tullut käsien tärinä ja mielialan vaihtelua, itkettää tavallista helpommin, semmoinen herkkis -olo päällä. Lisäksi kerää nestettä kroppaan, maha on kuin pallo ja samoin kasvot on pyöristyneet. Olen muutenkin hieman pullukka olemassaan, mutta silti pöhötyksen huomaa kasvoista ja kropasta. Auringossa ei kestä olla, iho tuntuu palavan tosi helposti vaikka on 50-suojakertoimet.
      Nyt uusimana oireena on tullut päänsärky, joka voi johtua kyllä Seretidestäkin, sekä ummetus. Janottaa kovasti koko ajan, vettä ja vissyä menee ja se tuntuu varastoituvan suoraan nahan alle. Mitään sokeriherkkuja ei ole tehnyt mieli.

      • catielito1

        mulla menee prednisolon 2 x 40mg aamussa, ainoastaan sillä annoksella saatiin aisoihin tajuton kipu. oon nyt syönyt sitä parisen kuukautta, vielä on mahdollisen reuman selvittely kesken. hirveesti ollut haittavaikutuksia, hikoilen aivan älyttömästi, kesä vähän niin kun mennyt piloille kun kököttänyt yksin kotona kun ei kehtaa olla ihmisten ilmoilla, menkkoja ei ole kuulunut kahteen kuukauteen, en todellakaan voi olla raskaana ellei ole tapahtunut neitsyt maria sikiämien. sairastan kaksisuuntaista mielialahäiriötä sekä mulla on todettu ahdistuneisuus- ja paniikkihäiriö. Mulla prednisolon on auttanut masennuksen oireisiin, niin että kun otan prednisolonin viimeistään klo 9 aamulla se piristää koko päivän, en ole nukkunut päikkäreitä nyt kahteen kuukauteen, yleensä nukun päivällä about 3 tuntia 12-14 tunnin yöunien lisäksi. Ruokahalu on kasvanut aivan mahdottomaksi ja naama on aivan turvoksissa. Mulla on myös siitepölyallergia sekä paha ihottuma. ihottumaan on lääke tehonnut todella hyvin enkä ole kyllä huomannut muita allergiaoireita kuin että nenä vuotaa aiempaa enemmän ja silmät vuotaa, käytän oireisiin histeciä. toivottavasti tämä sepustukseni auttaa edes jotakuta jos jollakulla vaikka olisi samankaltaisia omituisia oireita kyseisestä lääkkeestä.


      • ammattiasatmataskussa

        Prednisolon 2o ja yöunet karisee, päässä humpsuttaa, sydän jyskää isosti ja ruokatorvessa karhaa kuin joku...
        vähitellen keuhkotulhdus hellittelee, mutta
        kova on kuuri - jo toinen 2 kk sisällä.


    • kannattaako

      Itse sain prednisolonia tinnityksen hoitoon viikon ajaksi. Syön myös paniikkihäiriöön valdoxania ja ataraxia joka auttaa nukahtamisessa.
      Prednisolonia käytettäessäni olo on hieman liiankin virkeä, yöt menee hikoilessa, ihan kuin kuume nousis hetkellisesti. Polvetkin tuntuvat jo parin pvän jälkeen oudon turvonneilta. Vatsa menee yleensä sekaisin kun otan kyseisen lääkkeen. Pientä hengenahdistustakin se aiheuttaa. Mutta tinnitykseen se ei ole auttanut ollenkaan, unta vain häiritsee kyseinen lääke ja tinnitys:/hieman kyllä mietityttää että voiko jo viikon kuurin jälkeen prednisolon tehdä hallaa keholleni, jtn pysyvääkin, tekis mieli vaan olla syömättä..kun ei siitä mitn apua näytä olevan, pikemmiten haittaa vain. Kaikkee myrkkyy sitä pitääkin syödä.

    • Atopia

      Minulle ei aikoinaan tullut Prednisolonista muuta, kuin menkkojen pois jäänti. Olen siis syönyt kuurin atooppiseen ihoon ja nyt on menossa toinen 10 v. sisällä. Edellisellä kerralla mg-määrä oli todella pieni, taisi lähteä laskemaan 10 mg:sta ja nyt annos on 30 mg ja siitä laskee. Saapa nähdä tuleeko oireita. Iho on ainakin ihan huippuhyvässä kunnossa jo parin päivän jälkeen!

    • ei enää tätä

      10 kertaa päivässä virtsalla
      sydämentykytystä ja -pomppimista
      Naama turposi muodottomaksi
      unettomuus
      vihaisuus

    • ei enää tätä

      Kuinka nopeasti hatat katoavat? Itse vasta edellispäivänä lopetin kuurin

    • Astma Antsku

      Haitat kestävät noin 4-5 pvää.

      Todellisen kamalaa oloa ja vierotusoireet ovat sitä voimakkaammat, mitä korkeammat milligrammat ovat olleet käytössä.

      Kannattaa kysyä lääkäriltä, voisiko ottaa kuurinjälkeen parina päivänä hyvin pieniä määriä, niin tasottuisi se raatomainen olo.

      Syön enemmän, en nuku ja liikun kuin hurrikaani, pesen ja puunaan talon katosta kellariin, kun joudun predinisolonia ottamaan, varjele etten ihan kohta!

    • Yönkiusaaja

      Voi ihmetyksen kauhistus teitä kaikkia vaivaisia.Itselläni edessä metakoliinialtistuskoe 3/3 2014 kun yskään ei ole tehonnut Buventol, Budesonid.Oireillut yskimällä jo vuosia, viimeisen 2 v:n aikana pahentunut, toisinaan yskin itseni oksennuksiin Yskiminen valvottaa ja tilanne tuplaten raskas uniapneani takia. Käytössä kokokasvomaski joka tietysti yskiessä liikkuu ja vaatii uudelleen asennusta. Onko kenelläkään kokemusta josko Budesonid peräti lisäisi yskitysoireita. Nyt Prednisolonia erittäin pieniniä annoksina, 5-20mg/vrk. Huono teho, parempi silti kuin ei mitään. Arvelen omatoimisesti nostavani annostusta, en kestä unenpuutetta enkä selviydy päivän askareista.
      Vaikka pieneiltä tuntuvat vaivani toisiin verrattuna. Onneksi kuitenkin myös yskättömiä viikkojen jaksoja. Voiko olla olemassa pelkästään yskitys, nenän - ja silmienvuotastmaa?

    • punto

      Minulle tuli ensin uniongelmat eli nukuin max 5 tuntia. Sitten olin täysin pirteä klo 3 yöllä. Ryhdyin ensin siivoamaan kaikki komerot ja sitten kalustamaan olohuoneen uusiksi. Kaikki tämä öisin. Ja sen jälkeen iski mania, valtava ostomania. Ostelin kotiin kaikkea alkaen mikroaaltouunista ja päättyen pannulappuihin, tuhansilla euroilla muutaman kuukauden aikana. Lisäksi ostelin netistä matkoja. Olen 3 kuukauden aikana tehnyt 3 viikon etelänmatkaa ja yhden pitkän viikonloppumatkan. Rahaa paloi niin, että kaikki luottotilit paukkuivat. Tajusin tilanteen vasta kun ystävätär kysyi, miksi nykyisin ostelen niin paljon, se ei ole aikaisemmin ollut tapanani. Onneksi nyt olen saanut itseni kuriin. Alkuun annostukseni lli 20 mg, nyt 5 .g. Niin ja kuumat aallot tulivat takaisin, vaikka vaihdevuodet ovat jo kaukana takana.

      • admies

        olen syönyt 15-20v prednisonia5mg välillä enemmän fipromyalgiaan 5kg lihonut lonkkaleikkausten jälkeen metalli/metalli koboltti ja kromi arvot koholla voihan se kobolttikin lihottaa eihän sitä ole kukaan tutkinut 75v mies lääkäriin ei aina uskomista


    • MaSa551

      Hmmm... tuli joku aika sitten lääkärissä käytyä viikon kortisonikuurin jälkeen kun tuntui outoja rintatuntemuksia/-tykytyksiä, hengenahdistusta, mielen ahdistusta. Ei ainakaan lääkäri yhdistänyt oireita kuuriin, miltei alkoi ääneen nauraa kun kysein voisiko hengenahdistus johtua kortisonista (oli jokunen kuukausi sitten aloittanut kuntoilun ja mielestäni aloin yht´äkkiä taas hengästymään kävellessä erittäin vähästä). Noh, sydänkäyrät ja testit otettiin ja todettiin hyviksi, syyksi todettiin toistaiseksi niska-/selkäjumi, tilanne jäi niin sanotusti seurantaa. Ihmeempiä oireita ei sitten ollutkaan. Vaikuttiko sitten kuurin loppuminen vaiko se, että aloin enemmälti panostamaan venytyksiin/keppijumppaan.

      Noh, nyt Prednisolon kuuri alkoi taas, kahtena päivänä 40mg aamulla ja taas alkaa tuntua, että rintakehän kohdalla ei olisi kaikki kohdallaan.... =/

      • Anonyymi

        Mulla ihan sama ja mulle kanssa sanottiin ettei voi johtua tästä lääkkeestä! Erityisesti pari tuntia lääkkeen otosta on kamala sydämen jumputus ja pahoinvointia!


      • Anonyymi

        Mulla kans 40 mg annos aamulla, aloitin tiistaina ja tänään ollu ahdistava olo ja hengitys vinkuu. Sain Predsolonin, Doxsimedin 100 mg ja yskänlääkkeen keuhkoputken ja poskiontelotulehduksen hoitoon. Mulla astamalääkitys ja siitepölyallergia


    • aszxcvbnma

      Nyt olen vuoden syönyt jokapäivä Prednisolonia. Ylläpitoannos tällähetkellä 5mg./vrk. Pahenemisvaiheissa 40-30mg.sta alaspäin lähtien. Enemmän tai vähemmän säännöllisesti käyttänyt ko. lääkettä vuodesta 2006 alkaen.
      Lihonut olen, syönyt liikaa. Kasvot muistuttavat jalkapalloa ja vatsaakin on.
      Isommilla annoksilla Prednisolonia hikoilen valtavasti ja kasvot punoittavat. Saan myös mustelmia todella helposti.
      Astmalääkkeitä on muitakin käytössä ja Prednisolonia syön astman hoitoon.

      • asdtnbmaa

        Nyt on todettu harmaakaihi toisessa silmässä, kortisonin aiheuttamaa. Likinäköisyys on lisääntynyt, eikä laseilla saa enää täysin korjattua näköä. Helmikuussa ostin silmälasit, joihin tuli muutoksia. Nyt taas uudet silmälasit vahvuudet muuttuneet helmikuisista. Näkö on utuista, kuin silmälasit olisivat kokoajan likaiset.


    • Yksiksensäyskiskelijä

      Ruokahalun huima lisääntyminen, lihominen ja lievä turvotus; hypomania, joka oikeastaan tuntui mukavalta ja piristi kuntoutumistani kovasta keuhkokuumeesta. Olen astmaatikko ja joudun ajoittain lyhyille kuureille, nytkin menossa 20mg 5 päivän ajan ja sitten 10 mg 5 päivän ajan. Auttaa paljon enemmän kuin haittaa!

    • Dfeufejueuby

      Eipä ole tullut Prednisolonista sivuvaikutuksia, perinjuurin oudolta vaikuttavat nuo.

      • Astmaatikko

        Olemme niin erilaisia . Minä sain kovan kivun Prednisolonista pallean alueelle ja kävin ostamassa Losec-vatsansuojalääkettä. Saa nähdä onko apua. Loseckin haittavaikutukset luettuani totesin niiden olevan yhtä pahoja, kuin kortisonin aiheuttama vaiva. Lopussa luki, ettei välttämättä niitä haittavaikutuksia kaikille tule, mutta siitä huolimatta aiheutti minussa pelkoa, ja nyt odottelen sopiiko lääke minulle. Polttava kipu suolistossa on niin kova, ettei sitäkään kestä.


      • Myysteri

        Minulla tuo kyseinen lääke ollut käytössä jo 34 vuotta. Ei ole ollut minkäänlaisia haitta vaikutuksia. Oudolta kyllä kuulostaa nuo kaikki oireet mitä Prednisoloninin käyttäjät kertoo. Ettei vaan olis nyt häikkää jossain muualla..........hm.


      • Rebelli53

        2x 10 pvää kuuri puolen vuoden aikana reumaan , ei mitäänhaittavaikutuksia mutta tuntuikuin olidi nuorentunut ainakin 10 v kuitin aikana, niin mahtava olo!


      • Anonyymi
        Myysteri kirjoitti:

        Minulla tuo kyseinen lääke ollut käytössä jo 34 vuotta. Ei ole ollut minkäänlaisia haitta vaikutuksia. Oudolta kyllä kuulostaa nuo kaikki oireet mitä Prednisoloninin käyttäjät kertoo. Ettei vaan olis nyt häikkää jossain muualla..........hm.

        Kävin aamulla tipassa Akuutissa, Tipassa mukana kortisoni pahan migreeni katkaisuun.. Ei kyllä nukuta . Pirteä olo. Ehkä pari tuntia nukuin ja ennen kolmea jo heräsin.... Päivällä sydän hakkasi ja kokoajan harvinaisen kova nälkä ... Tämä vain yhdestä infusionesteestä siis.. Unettomuuden osasin yhdistää kortisoniin kun ystävät ovat sitä puhueet...sydämen hakkaamisen johonkin osaamistani kohtauslääkkeitä migreenistä.. Nälkää en osannut yhdistää mihinkään..

        Ole vaan onnellinen että kestät lääkettäsi hyvin, äläkä pilkkaa muita..

        Mulla vain tämä mitätyömön pieni kokemus mutta tosi kovatkin lääkkeet sivuoireineen tuttuja... Kaikista lääkkeistä tulee sivuoireita, ehkä et vain ole osannut rekisteröidä niitä


      • Anonyymi
        Myysteri kirjoitti:

        Minulla tuo kyseinen lääke ollut käytössä jo 34 vuotta. Ei ole ollut minkäänlaisia haitta vaikutuksia. Oudolta kyllä kuulostaa nuo kaikki oireet mitä Prednisoloninin käyttäjät kertoo. Ettei vaan olis nyt häikkää jossain muualla..........hm.

        Oletettavasti elimistösi on tottunut Kortisonilla ON sivuvaikutuksia, ja ihmisten keht ovat yksilöitään. Määrään kortisonikuureja potilailleni aika ajoin kun haitat ja hyödyt on punnittu.


    • Pelkääseuraavaakuuria

      Juuri söin elämäni toisen prednisolon kuurin astman pahenemisvaiheeseen flunssan jälkeen. Vuosi sitten pärjäsin kohtuu hyvin: yöunet meni ja olin yliaktiivinen päivisin lihasvoimat katosi lopettamisen aikoihin (söin 7 päivän kuurin). Niinpä ajattelin, että nytkin pärjään aika hyvin, mutta sivuoireita tulikin kunnolla. Pulssi ja verenpaine nousivat huimasti, korvat soi ja huimasi. Alkoi myös närästys ja olin lähes maaninen touhutessani. Lisäksi nukuin vain pari tuntia yössään, vaikka otin nukahtamislääkkeen. Vähensin annosta keuhko-oireiden helpottamisen mukaan eli käytin 4 4 3 3 2 1 (5mg/tabu) - tästä huolimatta lopetuksen jälkeiset kaksi päivää ovat olleet kamalat: rytmihäiriöitä koko ajan, verenpaine yhä normaalia korkeampi ja itken pienimmästäkin syystä. Lisäksi makasin ensimmäisen päivän raatona sohvalla, kun kaikki voimat oli kropasta poissa. En ole ennen sellaista fyysistä uupumusta kokenutkaan. Nyt vasta kolmantena päivän kuurin jälkeen on kohtuullinen olo, vaikkakin yhä rytmihäiriöt pakottavat lepäilemään välillä. Toivonkin vain, etten nyt ihan pian kuurille joutuisi uudestaan, se kyllä sai keuhkot normaaliin kuntoon, mutta muutoin keho sairasti...

      • Anonyymi

        Ihan samanlaisia kokemuksia. Prednisolon (astman pahenemiseen) 40 mg -> alentaen noin parin viikon kuuri. Vasta lääkkeen lopetuksen jälkeen aivan kauheat oireet. Tajuton väsymys, rytmihäiriöt, ei nukuta, itkuherkkyys, mieliala aivan maassa, mitään ei jaksa ei huvita. Tutkin kaikenmaailman taudit netistä, kunnes aina tulen lopputulokseen, kortisonihan se. Kolmekymmentä vuotta sairastanut astmaa, eikä ikinä muista tätä kamalaa olotilaa. Nyt on parin viimeisimmän kuurin jälkeen tullut itselle vahva tunne että kortisonin hyödyt alkaa olla haittoja heikommalla vaakakupilla... Useita päiviä menee että alkaa elämä normalisoitua. On lohdullista tietää, että muitakin kortisoni haittaa/stressaa... Ihanaa eloa kaikille kaikesta huolimatta!


    • eteenpäinmeen

      Söin Predisolonia puolitoista vuotta 60mg päiväannoksella,paino lähti heti nousuun,jalat oli kuin sementtiä pohkeista,rytmihäiriöitä,painajaisia,harhoja,raivareita,mielialanmuutoksia,haineviä kasvoi kaulaan,sienitulehdus nivusiin,hikoilua,unelias olo,olisin vain nukkunut...mutta auttoi,ilmeisesti sydänlihaksessani oli tulehdus joka aiheutti kammiovärinäitä tuon tuostakin,jotka tahdistin hoiteli.Nyt kun on kulunut kaikesta tuosta vuosia,hikoilu on loppunut,painokin liikkunut jo alaspäin.Suositeltiin syömään pienemmällä annostuksella,mutta lopetin kokonaan,koska se aiheutti minulle niin paljon haittavaikutuksia,olen ilmeisesti herkkä lääkkeelle.Myös körmyniska,ja iso vatsa,ja kuukasvot sain,kasvot ja pää ovat jo palautuneeet ennalleen...

    • henkiahtaalla

      Onko kenelläkään tietoa auttaako Prednisolon keuhkoahtaumatautiin. Itsellä menossa kolmas 10 päivän kuuri vuoden sisällä kyseisen taudin hoitoon, mutta minkäänlaista apua en ole huomannut. Kiitos vastauksestanne.

    • asdcxztmaa

      Keuhkoahtaumatauti on etenevä sairaus. Joillekin saattaa olla Prednisolonista apua. Oletko saanut antibiootteja myös? Käytätkö esim. Spiriva respimatia tai Symbicort forte turbuhaleria? Kokeilemalla tietää, mikä milloinkin autta vai eikö sitten mistään lääkityksestä ehkä olekaan apua. aina kuitenkin kannattaa yrittää. Keuhkolääkärit ovat parhaita asiantuntijoita myös keuhkoahtauman hoidossa1

    • Keuhkoissavikaa

      Eka päivä takana prednisolon kuria, eikä uni tule. Oli varmaan huono idea lukea näitä kommentteja. Saan varmaan kaikki vaivat itselleni. Melatoniinin avulla koitan nukahtaa.

    • Kortisoni

      Viikko takana prednisolonikuuria ja sivuvaikutukset on ikävät: (Henkisesti) ahdistava ja pelottava olo, väsymys, keskittymiskyvyttömyys, nälkä mutta pystyy syömään vain pieniä annoksia kerralla, sokeriherkuista tulee huono olo, silmien väsymisen lukiessa, kuumat aallot. Kuuri alkoi 60 mg/vrk ja sitä on laskettu nyt tänään 20 mg:aan/vrk jota jatkuu ilmeisesti useamman kuukauden.

    • plusmuutlääkkeetlisäks

      Predison 40 mg:sta kerran päivässä 4 päivän kuurin sain vinkuhinkuyskään ja antibioottia, Erdopekt sekä ventolinea ja pulmicorttia lisäksi (kun nämä edel. eivät tehoneet viikon aikana.) 4 tuntia sitten aloitin Predisonin ja nyt väsyttää aikalailla. Keuhkot vähempi vinkuu ja yskäkin myös. :) Saas nähdä miten jatkossa olo sitten.

    • Pääpipi

      Minulla kortisoni kuuri migreenin katkaisuun, aloitan rajusti (eka päivä 80mg) siitä sitten alan vähentää annosta, yhdeksäntenä (viimeisenä) päivänä vain 10mg. Ensimmäinen yö uneton, sen jälkeen alkaa saada nukuttua. Olo erittäin enerkinen, voisin tehdä töitä ympäri vuorokauden. Ei suuremmin vatsa ongelmia vaikka olen heikko vatsainen, tosin käytän tarvittaessa nexium.

      • Kuukasvo

        Minulla myös nyt mennyt Prednisolon Migreenin lääkepäänsäryn katkaisuun. 80mg-60mg-40mg-20mg-10mg 2vrk kaikilla annoksilla. Tänään otin viimeisen 10mg. Tuliko sinulla pahat vieroitusoireet lopetuksen jälkeen? Entä migreeni?


    • astxcvbtmaa

      Olen käyttänyt noin puolitoista vuotta jatkuvasti Prednisolonia, säännöllisesti 5mg vuorokaudessa ja jatkan edelleen. Pahenemisvaiheissa suuremmilla annoksilla ja tarvittaessa metyyliprednisolonia injektiona lihakseen ensiavussa. Käytössä säännöllisesti myös liuta inhaloitavia kortisonia siältäviä astmalääkkeitä.
      Hyvä lääke, jota ilman en todellakaan pärjäisi. Olin jo työkyvytön sairaslomalla ja nyt olen jälleen työelämässä. Vakituinen toimi täydellä työajalla!
      Mahtavaa, nautin jokaisesta hyvästä hetkestä!

    • Korttari

      Olen syönyt reilun kuukauden Prednisolonia sydäntulehdukseen. Alkuannos oli 40 mg/p, jonka jälkeen söin 20 mg/p kuukauden ja nyt 10 mg/p. Ja sivuvaikutuksia riittää! Pahimpana henkinen ahdistus, heikot unet, silloin tällöin tuleva oksettava olo ja väsymys. Onko kenelläkään kokemuksia siitä, häviääkö sivuvaikutukset kuinka nopeasti annoksen pienentyessä vai kestävätkö ne niin kauan, kun lääkettä syö?

    • herkkuhiiri

      Ensimmäisestä Prednisolon -kuurista tuli huomattavasti pahemmat sivu-ja vieroitusoireet kuin näistä muista! Eli ekalla kerralla annostukset meni laskevasti 30 mg, 20 mg, 10 mg pari päivää kaikki nämä ja vielä 5 mg lopuksi, ja kuurin aikana turposin n.3 kiloa ( nyt vain reilun kilon) ja oli hallusinaatioita, epätodellista oloa, pölkkyjalat, karsea olo.. Nyt kun kehoni on tottunut jokapäiväiseen Alvesco -annokseensa ja lisäksi Formoteroliin, Buventoliin. Montelukastiin siis keskivaikean astman peruslääkearsenaaliin , niin ei tuosta prednisolonistakaan tunnu olevan haittaa kuin tosiaan tämä lievä turvotus.. väsynyt olen varmaan vielä 5 päivän kuumeisesta flunssasata ja tukkoisuudesta.. Tsemppiä kaikille astmaatikoille ja kannattaa se prednisolon kuuri ottaa laskevana ja ihan tosissaa silloin kun peffit on alle 75 prossaa normaalista ja flunssa ei anna inhaloitavia vetää sissän ts. tulevat yskänä pois-- Eka kuuri oli tosiaan v. 2010 ja toka v.2016.. kiitollinen olennterveistä päivistä ja siitä, että jaksan liikkua 3-4 kertaa viikossa , siis lenkkeillä.. joskus vaan sairastuu flunssaan ja siitä astma pahenee..

    • Terkan_puoskaroima

      Sairastin astmaatikkona kovan flunssan. Kesti 4 viikkoa. Prednison kuuri kesti 30mg x 8vrk, sitten laskevana - 5mg/vrk. Keuhkot parani, mutta aivan hirveät sivuoireet. Hikoilin, sydämen tykytyksiä, raajat painoi kuin lyijyä, järkyttävä väsymys, epätoivoa ja ahdistusta, itkuisuutta, raivoa, hirveä himo syödä, turvotusta, painonnousua. Olin kuin sumussa ja pää tuntui tohjolta. Pari päivää kuurin päätyttyä työterveyshoitaja nohevana teki masennuskartoituksen, kehotti syömään raejuustoa välipalaksi ja ulkoilemaan. Ja että vaikka olen sisäilmaongelmista sairastunut ja nyt tuntuu pahalta ja mihin tunteisiin minulla kuulemma on oikeus, niin ne on kuulemma vaan oman pään sisäisiä tuntemuksia. Terkka jatkoi jauhamista ja kyseli koko elämänstoorin läpi. Minä olin niin väsynyt ja nukuksissa, että tuskin jaksoin vastata. Siinä minä itkin ja sopersin, että masennusdiagnoosia en suostu ottamaan. Ja että mikä mua vaivaa, kun olen tainnuttavan väsynyt. Tuosta tapaamisesta jäi vihainen olo. Minulta mitattiin verensokeri, verenpaine (reilusti koholla mutta normin sisällä), spiirapuhallukset. Kaikki oli normaaleja. Siinä lääkäri ja terkka yhteen ääneen, että kyllä sinä olet terve ja keuhkot myös, kun testit näin näyttää. Keuhkot tuntui ahtailta ja yskitti koko päivän. Muutaman päivän päästä voimakas väsymys ja henkinen epätoivo hieman hellitti. Tajusin ihan ilman sitä hölmöä työterveyshoitajaa, että kortidonikuurihan se tämän kaiken sai aikaan.

    • Rozefia

      Syön prednisolonia (Spiricort) vaskuliitin hoidoksi, ensin 60 mg/päivä, nyt kolme kuukautta myöhemmin enää 20 mg/päivä. Alkuaikojen suurilla annoksilla nukuin noin kolme tuntia yössä mutta toisaalta myöskin unen tarve oli selvästi vähäisempi kuin normaalisti. Nykyään nukun lähes normaalisti, unen pituus ja laatu on hyvät mutta herään erittäin aikaisin.
      Masennusta ei tullut vaan alkuannoksella pikemminkin jatkuva euforia.
      Keskittymiskyky on selvästi sitä huonompi mitä isompi annos prednisolonia jyllää elimistössä.
      Ensimmäisen kuukauden aikana likinäköisyys paheni, jouduin vaihtamaan silmälasien linssit. Silmälääkärin mukaan ei johdu lääkityksestä, mene tiedä. Muuten silmät on (vielä) kunnossa, mitä nyt sama silmälääkäri antoi silmätippoja varotoimeksi kuivumista vastaan.
      Verensokeri ja verenpaine nousivat suurilla annoksilla, ja sitten vielä kerran kun sain cytoviruksen heikentyneen vastuskyvyn takia! Verensokerin nousu oli hankala cytoviruksesta johtuvan sairaalajakson aikana, kun lääkäri määräsi diabetesruokavaliolle ja sairaalan keittiö latasi hurjat määrät keinotekoisia makeutusaineita kaikkeen! Tosi nopeasti sain neuvoteltua normaalisapuskat (omakontrolli, esim. makeita jälkiruokia ei ole pakko syödä) koska elimisöni ei siedä useimpia keinotekoisia makeutusaineita eikä varsinkaan yhdessä lääkkeiden kanssa!

      Mutta se prednisolon... hikoilupuuskia/kuumia aaltoja, lievää kuukasvoisuutta ja nyt on paino lähtenyt nousuun. Eri asi sitten on, johtuuko painonnousu pelkästään rasvan kerääntymisestä ylävartaloon (tyypillistä) vaiko myöskin jalkojen lihasten kuntoutumisesta, alkuaikoina kun ko. lihakset pyrki rappeutumaan ja jouduin liikkumaan huomattavan paljon ihan vaan ylläpidon vuoksi. Ruokahalun muutoksia ei onneksi ole ollut (paitsi että verenpainelääke aiheutti loppuvaiheessa jatkuvan nälän joka kuitenkin loppui heti ko. lääkken lopettamiseen ja elämänlaatu parani muutenkin.)Verensokeri alkaa helpottaa annosten pienentyessä mutta joudun edelleen tarkkailemaan (oma mittari) ja soveltamaan ruokavaliota.

    • happidi

      kortisonin syöminen poistaa samalla keuhkoista nestettä joka tuntuu hengenahdistuksena. mulla helpotti viikon jälkeen ja happikiertää

    • Kortisoni

      Pahaa oloa ja turvotusta mahassa.Pään särkyä.Otan maitohappobakteereja ja D-vitamiinia.Sekä Zolt mahansuojalääkettä.

    • Tuularitva

      Syön 40 mg Prednislolonia pahentuneeseen astmaan. Nyt on ollut iltapäivisin pää kipeänä, mitä ei ollut aikaisemmilla kuureilla. Tämä ei ole yhtään mukavaa, ummetus vaivaa myös. En ole syönyt tätä kuuria kun 5 päivää vasta ja puolet jäljellä.Hirveitä painajaisia myöskin öisin.Toivottavasti tää helpottaa,kun lopetan kuurin.

    • kipeäukko

      Kiva kun täällä on nähtävästi ihan oikeitakin ihmisiä aiaa pohtimassa, lääkefirmojen joukossa. Minä sain kymmenen päivän kuurin nivelvaivaan ja auttaa kyllä kipuun päivällä, otan 20 millisen aamulla. Yöllä onkin sitten eri asia, eli kipu valvottaa. Noin raskaita sivuvaikutuksia, kun tuolla yllä on kuvailtu ei ole ollut, mutta jotain on ja siksi rupesin tarkastelemaan tätäkin sivustoa. Hyvä huomio oli, että 20 milliä päivässä on vähän ja että joku lienee ottanut lääkettä jo pitkän ajan.

    • Lomalainen

      Klo 03.20 lomamatkalla. Herään sydämen muljahteluun - jatkuvaan sellaiseen. Urtikariaan ja angioödeemaan Prednisolon 40mg, 20mg, 15mg, 15mg, 15mg aamuisin. Samalla 4-kertainen annos väsyttämätöntä antihistamiinia. Ei kukaan voi oikein nukkua tällaisen rytmin tai epärytmin kanssa. Pitäisi vissiin laskea taas Prednisolon annosta (10mg vai 7,5mg), mutta jos iho-oireet lyövät läpi? Päivät on mennyt hyvin. Toistaiseksi. Kun nyt uskaltaisi mennä maaten.

      • Lomalainen

        Kaksi tuntia valvoin yön pimeydessä parvekkeen ovi auki etäisen koiran haukuntaa kuunnellen. Netti ei tietenkään oikein toiminut ajankulukseni. Lopulta sydämen rytmi oikeni. Onneksi sain unta pari tuntia ennen aamiaista. On nuo sydänmuljahdukset täydellinen elämän pilaaja.

        Pienensin aamun prednisoloni-annoksen 7,5mg:aan eli puolitin. Antihistamiinikin on taas otettava 3-4 kertaa päivässä. Beetasalpaajan yritän jättää väliin, sillä se lisää harvalyöntisyyttä. Jos rupeaa pulputtamaan, otan 1,25mg bisoprololia.


      • Lomalainen

        Kahtena aamuna n.5-6mg prednisolonia ja desloratadiinia 2 x 5mg aamuin illoin (=4 tabl./vrk). Urtikaria ja angioödeema pysyy poissa. Aamuyöstä (kun sydän taas herättää pomppimisellaan - joskin lievemmin oirein kuin isommalla steroidiannoksella) hieman tuntui suupielessä, että alkaisi turpoamaan tai puutumaan. Heti otettu antihistamiini ja steroidi taisi tehota. Matkalla en uskalla antaa angioödeeman kehittyä, joten steroidin lopetus jää vappuun ja Suomeen.

        Suunnittelen jatkavani antihistamiinia (4 x 5mg desloratadiini) pari kuukautta, jotta oireet eivät palaa eikä tarvitsisi ottaa steroidia. Iso annos on turvallinen:
        http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/000313/WC500025540.pdf


      • Yökuhkija

        Olipa helpottavaa lukea Prednisolon-kokemuksia, kiitos niistä. Allerginen astma iski pahemmin kuin vuosiin, nyt olen syönyt 9 päivää aamuisin 40 mg ja tvk-lääkärin mukaan huomisesta pitäisi ruveta vähentämään, 20 mg/vrk viikon ajaksi. Kun miltei nukkumattomat yöt ovat yhtä tukehduttavaa yskimistä (Bricanylkään ei saa limaa irtoamaan) ja hortoilua jääkaapilla (kamala nälkä), olen kokemustenne rohkaisemana päättänyt jatkaa 40 millillä ainakin vappupäivien ajan, katsotaan, josko auttaa. Hermostuneisuutta hetkittäin, touhuamista unen puutteesta huolimatta, närästystä hieman. Koetetaan kestää!


      • Anonyymi
        Yökuhkija kirjoitti:

        Olipa helpottavaa lukea Prednisolon-kokemuksia, kiitos niistä. Allerginen astma iski pahemmin kuin vuosiin, nyt olen syönyt 9 päivää aamuisin 40 mg ja tvk-lääkärin mukaan huomisesta pitäisi ruveta vähentämään, 20 mg/vrk viikon ajaksi. Kun miltei nukkumattomat yöt ovat yhtä tukehduttavaa yskimistä (Bricanylkään ei saa limaa irtoamaan) ja hortoilua jääkaapilla (kamala nälkä), olen kokemustenne rohkaisemana päättänyt jatkaa 40 millillä ainakin vappupäivien ajan, katsotaan, josko auttaa. Hermostuneisuutta hetkittäin, touhuamista unen puutteesta huolimatta, närästystä hieman. Koetetaan kestää!

        Nämä on tärkeitä tekstejä lääkäreiden vähättelyä ja tietämättömyyttä vastaan. Vertaistukea parhaimmillaan. Voimia ihan kaikille meille sairaille ja kipeille ihmisille. Ei me kadota maailmasta, vaikka kuin vakuutusyhtiöt ja päättäjät niin kuvittelis...


      • Anonyymi

        Vanhoja juttuja, mut ei se mitään. Eli toi unettomuus. Kummaa on, ettei jengi joko pyydä, vaadi tai osaa kysyä OIKEIsta unilääkkeistä - siihen nukkumiseen. Pallo kun on täynnä roppeja, niin ei tunnu onnistuvan. Suurin syy on toki lääkäreiden kammopeloissa koukkua kohtaan. Ja jos on kerran puhkipoikki valvomiseen, niin sitten vain pois töistä ja pyytää siltä lääkäriltä sitten siihen paperin. Väsynyt duunari on yleinen vaara, jos ammatti semmoinen......eli vähän kuin kännissä. Muuten, jos ei töissä, niin nukkuu sitten milloin nukkuu, mutta pitkät valvomiset käy mielenterveyden päälle,, eikä siinä taas mitään ideaa.
        Jos sisäkalut ei hajoile, niin sairaana ollessa lääkkeitä ja muuna aikana sitten ilman.
        ~~~
        En kyllä ole kuullutkaan, että lääkepäänsärkyyn tai miggeen-- kortisonia. Muiitelen ite ihan eri nappeja tai ohjeita noihin, mutta kysymys myöhemmästä ajasta kuin -18.


    • Virtaanen

      Aloitin tänään kortisonikuurin 20 mg/päivä, syynä astman paheneminen flunssan takia ja siitepölyalergia joka myös tulehdutti keuhkot.
      Otin lääkkeen aamulla, iltapäivällä sain nukuttua muutaman tunnin koska univelkaa kertynyt puolentoista viikon ajalta mitä armoton hakkaava ja tukehduttava yskä kestänyt.
      Nokosten jälkeen tuli yhtäkkiä virtapiikki niin että sain siivottua, mitä en ole jaksanut kolmeen viikkoon tehdä koska ennen yskää oli armoton flunssa. Melkeinpä toivon että olo jatkuu yhtä energisenä, yöllä voi sitten vaikka tehdä rästiin jääneitä hommia jos ei uni tule, ainakin röhä parantumassa, toivottavasti. Muita lääkeitä on symbicort forte, ventoline ja kestox 20 mg allergiaan tällä hetkellä hetkellä. Lisäksi höyryhegittämistä ja lämmintä sitruunahunaja vettä.
      Edellinen kuuri kolme vuotta
      sitten, silloin ei muita oireita kuin turvotus ja pöhötys, varmasti tulee tämänkin kuurin aikana. Pulloposket on muutenkin niin ei juuri kuurilla muutu pyöreimmiksi... Ei onneksi ole koskaan tullut ahdistusoireita tai paniikkia kortisonin vuoksi, kaikenlaisia ikäviä sivuvaikutuksia joillakin mitä aiemmista vastauksista luin!

    • Puujalat

      Onko kenelläkään muulla tullut voimakasta penikkatautioireilua Prednisolon-kuurin aikana? Ikinä ei ole ollut näin pahana, vaikka ajoittain vaivannutkin. Voiko kortisoni olla taustalla? Lenkkeily tuntuisi vain mukavalta piristykseltä päivään...

      • Anonyymi

        Oletko kokeillut Magnesiumia iltaisin ennen nukkumaan menoa?


    • Jalasjärvenkalevi

      Minulla on ja oli paha lihassärky käsissä nivelkipu, Mikään ei auttanut
      Vaivat jatkui tulehdusarvot nousi kohisten,Kun sain kortisooni lääkettä kaikki vaivat katosi huomasin sen jo parin päivän käytön jälkeen,Mitään haittavaikutuksia ei ole ollut Lääke oli
      Kuin taivaan Lahja suoraa Jumalaltani,
      Suuret kiitokset siitä,

    • netuska

      Minulla menee prednisolonia 40mg päivä 2vk kuurina.Nyt viikon jälkeen pulssi hakkaa 100-120 ja tärinä päällä koko ajan.Yöllä ei saa nukuttua . Keuhko ongelmat johon lääkkeen sain,loppuivat kyllä. Lisä energia on ihan tervetullutta mutta tuo korkea pulssi/tärinöineen on tosi epämukavaa. Lisäksi on olo kun olisi syönyt itsensä aivan ähkyksi koko ajan,vaikkei oikeasti olisi syönyt yhtään mitään.

    • Anonyymi

      Meitsillä todettiin kilpirauhatulehdus puoli vuotta sitten, olotila huononi niin että sain ensiapuun 5mg/vrk kuurin... En nyt oo vihainen enkä itkuinenkaan, johtunee ehkä tabletin vahvuudesta mutta pari kertaa päivässä tulee sydämentykytyksiä ja kestää minuutista pariin minuuttiin, tänä hetkenä tuntuu että hengästyttää kovasti. Lonkkakivut alkoi heti seuraavana päivänä ja onko sittem sattuman kauppaa että alkoi samaan aikaan, en tiedä...
      Vessassa juoksen jatkuvalla syötöllä, myös yöllä herään vessaan. Ilmavaivat on myös melkoiset ja tilanteessa jossa en voi pistellä menemään, alkaa mahakrampit... Huomenna pitäis olla viimeinen päivä, lääkäri soittelee labratuloksia tiistaina, katsotaan kuinka tytön käy...

      • Anonyymi

        Maatuska.mikä olo oli kun tulehdus iski täällä samat vaivat syön prednisolonia 10mg päivä ei oikein mmuuta kuin sivuoireita.


    • Anonyymi

      mulla on vasta nyt 11kk käytön jälkeen alkanut iho kasvoissa oheneenverisuonet ihan pinnalla,tukka lähtee,koko kroppa syhyy ja päänahka,nyt syön kortisoonia2.5mg joka päivä ,yö unet pois joudun ottaan nukahtamislääkkeen joka ilta,eikö voi yhtään aurinkossa olla????myös hirvee masennus tullu,eikä jaksa mitään tehdä,vatsa on myös ihan sekaisin.....siihenkään en ole mitään saanut,enkämyöskään tähän kutinaa,,,voiko joku vastata,

    • Anonyymi

      Menossa elämäni ensimmäinen kortisonikuuri astmaan. Nyt takana kaksi ekaa annosta, ensin 30mg, sitten 25mg. Laskevasti loppuun saakka.

      Nyt oon valvonut koko yön, sydän tykyttää ja muljahtelee, lihakset tuntuu ihan kramppaavan, olo on äärimmäisen ahdistunut ja epätoivoinen, jopa itsetuhoinen. Jos hetkeksi torkahdan, näen kammottavia näkyjä joihin sitten herään.

      Minkäänlaista energiatason nousua en ole huomannut, ainoastaan näitä kamalia oireita joiden kanssa en oikein pärjää. Soitin yöllä päivystykseenkin mutta eipä ne juuri mitään kantaa osanneet ottaa, kehoittivat vain ottamaan heti aamulla yhteyttä työterveyteen.

      En tiedä miten nyt jatkaa kun astman oireet pitäisi saada kuriin mutta näin en voi jatkaa viikkoakaan.

    • Anonyymi

      Glukokortikoidilama on tullut, joten syön sitten Prednisolonia jo senkin takia päivittäin.

      • Anonyymi

        Höpsis jos lisämunuaislama pitää siirtyä hydrocortison 10mg tabletteja max 15mg vrk seurata palautuuko oma tuotanto. Ei se prednisolonilla palaudu nähty on niin monen potilaan kohdalla


    • Anonyymi

      Ekaa kertaa syön tätä lääkettä 6 päivän kuurina, ekana 30mg -> 25mg -> 20mg jne ja mulla kanssa tullu tosi korkee pulssi, värinää mitä lie rytmihäiriöö ja itkusuutta & ahdistuneisuutta :0 yölläki muutaman kerran herätty ja tullu semmonen pöhö ja pelokas olo. Ootteko syöny kuurit loppuun vai ilmottanu terkkarille?

    • Anonyymi

      Minulla menny yli pari kk Predisolon 20mg ja oöi jo vähennetty 5mg. Tämä estäisi sydänpussin nesteilyn.
      Toinen lääkäri nosti sen takaisin 20mg.
      Kamalat oireet ollu: jalat turposivat, pökkelöt, hankala jo kävellä. Siihen sain nesteenpoisto lääkkeen, joka ns. sulattanut jalkoja, kunnes taas nostettiin.
      Huippaa ja väsyttää. Mieluiten on vaan kotona kun kävely epävarmaa, vaappuvaa..

    • Anonyymi

      Elämäni ensimmäisen kerran jouduin kortisonikuurille 30mg/5vrk. Toivon todella että tätä ei tarvitsisi enää koskaan ottaa, määrättiin koska flunssan takia astma paheni radikaalisti. Sivuoireina tuli rintakehässä tuntuvat inhottavat sydämen muljahdukset, etova olo minkä vuoksi ruokahalu kadonnut, maha tosi turvoksissa ja kipeä, ripulia, närästys joka ei lähde millään pois.
      En ota enää ellei ole ihan pakko.

    • Anonyymi

      Moi. Mulla alkoi oudot hengityselin vaivat tarkalleen ottaen pari päivää eka covid pitkin jälkeen, toukokuussa, ilmaisuutta pikku yskää, heng. ahdistusta ja välillä nokka tukossa jne.. Koko kesän sinnitellyt palveluammatissa maski naamalla *selvittäen" kurkkua. Aattelin innokasta koivua keväällä, mutta jatkui ja toivottavasti enää ei jatku.. Kuka tetää. Lääkkeeksi kaiken näköstä allergia ja muita antihistamiineja... Flexide diskus inh... No, tänään kuunneltiin keuhkot, poskiontelot ja korvat(täynnä vaikkua) poskionteloitten limakalvot turvonneet... Asiaan: tällaisia määrättiin hoitoon:
      Doximed150mg 10 pv. Ja sit tää kyseinen prednisolon 20mg 1-1/2 päivässä, 5-7 pv ventoline 60x200 mikrogr... No, olipa alustus, yhden annoksen aamulla otin tuota prednisononia, mutta kommenttien perusteella kyllä mietin meenkö jatkossa töihin psykoosissa vaiko yskässä.. No, pilke silmässä.. Vähän arveluttaa yleensäkin nuo kortisonit.. hyviä lääkkeitä...

    • Anonyymi

      Olen joutunut syömään ko. lääkettä useita kertoja, lyhyempiä ja pidempiä kuureja. Paino nousi n. 10 kg, yöllä heräsin kun ei enää nukuttanut ja rupesin sitten siivoamaan. Suurilla annoksilla olo oli jotenkin ylienerginen. Ruoka maistui vähän liiankin hyvin. Itse vaivaan eli vaikeaan astmaan auttoi kyllä hyvin suurilla annoksilla, haittavaikutuksista ikävin ehkä juuri tuo lihominen. Kilot kyllä onneksi hävisivät pikku hiljaa lopettamisen jälkeen.

      • Anonyymi

        Hei miten kauan parin kuukauden kuurin jälkeen kestää, että kuurin aiheuttama turvotus lähtee? Tietty urheilen joka päivä sen tueksi.


    • Anonyymi

      20mg Prednisolonia päivässä viikon ajan. Kuurin jälkeen kolmatta päivää sydän pomppailee/muljahtelee levossa ja leposyke noussut. Hengen ahdistusta pienestäkin ponnistelusta.

    • Anonyymi

      Sain prednisolon 20 mg viikoksi kun suuhun tuli koronan jälkioireena haavoja ja rakkuloita. Tuntui että piristi vaan. 😄 ja katosi muitakin ihottumia samalla, varmaan kyl tulee takas. vatsa- ja pääkipuja tosin aina klon16-18. Nyt lopetin ja tuntuu kuin poskionteloissa ois jotain painetta. Ehkä kortisoni peitti tätä Oiretta ja tuli nyt esiin sit.

    • Anonyymi

      Mulla samoja oireita vaikka annos vain 10mg aamulla. Lihasreumaan sitä syönyt reilun kaks vk.ei paljon oo tullut apua. Onko koko vaiva lihasreumaa ollenkaan.

    • Anonyymi

      Mulla samoja oireita ahdistaa.

    • Anonyymi

      Minulle tekee Predisolikuurin rauhattoman olon!! Tekeekö muille??

      • Anonyymi

        Tekee. Itselläni on hyvin levoton olo erityisesti iltapäivisin ja iltaisin. Koko ajan tuntuu, että jotakin pitäisi olla tekemässä, mutta samaan aikaan ei voi keskittyä yhtään mihinkään tekemiseen.

        Lisäksi aamuisin väsyttää, pian kortisonin ottamisen jälkeen korkea syke, sitten nousee verenpaine ja tulee hiki, päivällä hetken aikaa olo hyvin energinen ja ylivirittynyt, illalla ei väsytä, yöllä näen hyvin vilkkaita ja sekavia unia, heräilen ja uni loppuu aamuyöllä. Mieliala vaihtelee. Uutena oireena aamuisin korkean sykkeen lisäksi nyt hengenahdistus.


    • Anonyymi

      Olen käyttänyt Prednisolonia astman pahenemiseen flunssan vuoksi kuten myös pariin otteeseen koronan vuoksi. Toiminut mainiosti. Astma olisi inhalaatiolääkkeiden yliannostelusta huolimatta ollut tosi pahana ilman Prednisolonia. Samoin käytän kortisonia atooppisen ihottuman hoitoon. Siinäkin voiteen ohella paras lääke! Annostus 80+40+20+10+10+10. Ei sivuoireita. Tiedän, että paljon käytettynä aiheuttaa kaihia. Käyttö siis minimiin!

    • Anonyymi

      Minulla hirvittäviä hikoilupuuskia. Onko teillä?

      • Anonyymi

        Söin kaksi kk prednisolonia, sivuoireet: yölliset monet hikoilupuuskat, jalat ja sormet kramppas, käsissä ja koko kehossa vapina, aluksi ylivirkeä olo, yöunet lyhyet, nyt lääkkeen loputtua aika väsynyt olo.


    • Anonyymi

      Saaan vähän tujummat setit, jos pahenemisvaihe sairaudessa NMO. Joko 3x500 tai 5x500 tiputuksella.

      Tästä seuraa vuotohäiriöitä, ensin aattelin et menkat vaan reistaa, mutta toistunu melkeen joka kerta tipassa!

      Uni ei meinaa tulla vaikka kuin väsyttäs, aina ei auta ees nukahtamislääke. Levottomat jalat vaivaa välillä. Pientä päänsärkyä, johtunee unettomuudesta.

      Ruokahalu kasvaa ja turvotus ja kilot... osa lähtee itestään onneks.

      Määrään nähden siedän silti hyvin kortisonia.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe