Onko ketään kuka olisi itse laittanut kahvilan pystyyn? Miten homma lähti käyntiin, paljonko vaadittiin pääomaa, työtä ja hikeä? Kuinka kauan keskimäärin kestää,että kahvila pyörii omillaan ja tuottaa jopa voittoa. Kuinka kannattavaa pienen kahvilan pyörittäminen on, jääkö siitä mitään käteen? Olisi mukavaa jos vastaisitte muutkin aiheesta tietävät, olen suunnittelemassa oman kahvilan laittoa ja kiinnostaisi tietää.
Kahvilan perustaminen
9
11275
Vastaukset
- Juudas
Itse en perustaisi kahvilaa, koska kahvia saa myydä aika paljon jotta kulut pysyvät kurissa!!
- yrittäjä
Voi hyvä tavaton, täällä ei niin hyviä selvännäkijöitä ole, että vois vastata yhteenkään kysymykseen. Riippuu nimittäin minkälaisen kahvilan perustamista suunnittelet: onko 4 pöytää vai 40, aiotko tarjota myös ruokaa, mikä on vuokra, onko auki 7-22, montako työntekijää tarvitset jne.
Mene nyt joltakin asiantuntijalta kysymään, vaikka tilitoimistosta ja tee sitten laskelmia.
Mun vastaus on 100-20000 €, riippuen tasosta ja paljon hikeä, voittoa EHKÄ tulee joskus, jos on asiakkaita tarpeeksi.- kondiittori
Aiotko perustaa liikeideasi itsevalmistamiesi herkullisten kotileivonnaisten varaan? Ovatko vieraasi aina kehuneet herkullisia leivonnaisiasi?
Useimmilla ihmisillä on leipojan kyvyistään täysin ylimitoitettu käsitys. Ovatko tuotteesi ammattimaisen näköisiä? Monet tyhjänä ammottavat kahvilat ovat tyhjiä juuri siksi! Katsopa monien kahviloiden tuotevalikoimaa. Lässähtäneitä, palaneita, likilaskoisia, mauttomia, huonosti karnityyrattuja, vääristä aineista valmistettuja, halvoista aineista valmistettuja, väärin nostatettuja,.........jne. Tunnetko leipurinkemiaa? Tiedätkö mitä on kaseiini ja mihin sitä käytetään?
Eli aloita siitä, että varmistat joltain paikalliselta konditorialta tuotteiden saaatavuuden. Varaudu siihen, että joudut antamaan takauksen tuotteiden toimittajalle. Liikepaikka? Kahvila voi menestyä vain siellä missä ihmisiä liikkuu PALJON.Ja siellä sitten toimitila maksaa paljon, alkaen 50€/m2/kk. Älä erehdy laskelmissasi tyylillä; Jumaliste tää on busines, kahvikuppi maksaa 1,50-2 € ja paketillisesta kahvia (2€) tulee 65 kupillista sehän tekee 96 € voittoo!!!! En tiedä suomesta ainuttakaan paikkakuntaa jossa oikeasti olisi uudelle kahvilalle markkinoita. Mikä siis on erilaistumis ideasi? Työskentely kahvilassa on kivaa? No ei ole, kymmenen tuntia päivässä ärsyttäviä asiakkaita, jalkojen päällä kaiken päivää, jaksatko vielä hymyillä? Seipään nielleitä kahviloitsijoita on riittämiin.
Onko hygienia passi taskussa? Oletko selvittänyt terveysviranomaisilta saako siihen liikepaikkaasi perustaa elintarvikehuoneiston? Oletko tehnyt kilpailija analyysin paikkakunnaltasi, mitkä ovat heidän heikkoutensa ja vahvuutensa? Mikä muu kuin kahvilat kilpailee liikkeesi kanssa? Kotiinjääminen? Elokuvat? Ravintola? Jne?
Oletko terve? Tykkäätkö nousta ylös aamuyöstä ja lähteä leipomaan? Vai suunnittelitko semmoista trendikästä cafeeta josta saa ressoo ja mokkassiino ja karpatsioo ja musseeta? Oletko kysynyt paljonko maksaa ammattilaadun pressokone? Ennenvanhaan sillä rahalla sai pikkuauton. Aika monta tarttee myydä ennenkuin kone on kuoletettu. Sitten voitkin ruveta huollattamaan vanhaa ja harkitsemaan uuden ostoa. TOISIN SANOTTUNA: aika harvassa tapauksessa kahvilan perustaminen enää kannattaa. Uuden kahvilan keski-ikä tässä maassa on 7 kuukautta. Katso eri yrityspörsseistä paljonko kahviloita on myytävänä. Kauppalehden tai taloussanomien tratoista voit vilkasta näkyykö tuttuja esim. kotikaupunkisi kahvilayrittäjien joukosta? SUOSITTELEN ETTÄ VAIKKA KATEUS HIEMAN KIRPAISEEKIN NIIN KÄY NAUTTIMASSA OLEMASSA OLEVIEN KAHVILOIDEN ANNISTA JA NAUTI ELÄMÄSTÄSI! - hyvä
kondiittori kirjoitti:
Aiotko perustaa liikeideasi itsevalmistamiesi herkullisten kotileivonnaisten varaan? Ovatko vieraasi aina kehuneet herkullisia leivonnaisiasi?
Useimmilla ihmisillä on leipojan kyvyistään täysin ylimitoitettu käsitys. Ovatko tuotteesi ammattimaisen näköisiä? Monet tyhjänä ammottavat kahvilat ovat tyhjiä juuri siksi! Katsopa monien kahviloiden tuotevalikoimaa. Lässähtäneitä, palaneita, likilaskoisia, mauttomia, huonosti karnityyrattuja, vääristä aineista valmistettuja, halvoista aineista valmistettuja, väärin nostatettuja,.........jne. Tunnetko leipurinkemiaa? Tiedätkö mitä on kaseiini ja mihin sitä käytetään?
Eli aloita siitä, että varmistat joltain paikalliselta konditorialta tuotteiden saaatavuuden. Varaudu siihen, että joudut antamaan takauksen tuotteiden toimittajalle. Liikepaikka? Kahvila voi menestyä vain siellä missä ihmisiä liikkuu PALJON.Ja siellä sitten toimitila maksaa paljon, alkaen 50€/m2/kk. Älä erehdy laskelmissasi tyylillä; Jumaliste tää on busines, kahvikuppi maksaa 1,50-2 € ja paketillisesta kahvia (2€) tulee 65 kupillista sehän tekee 96 € voittoo!!!! En tiedä suomesta ainuttakaan paikkakuntaa jossa oikeasti olisi uudelle kahvilalle markkinoita. Mikä siis on erilaistumis ideasi? Työskentely kahvilassa on kivaa? No ei ole, kymmenen tuntia päivässä ärsyttäviä asiakkaita, jalkojen päällä kaiken päivää, jaksatko vielä hymyillä? Seipään nielleitä kahviloitsijoita on riittämiin.
Onko hygienia passi taskussa? Oletko selvittänyt terveysviranomaisilta saako siihen liikepaikkaasi perustaa elintarvikehuoneiston? Oletko tehnyt kilpailija analyysin paikkakunnaltasi, mitkä ovat heidän heikkoutensa ja vahvuutensa? Mikä muu kuin kahvilat kilpailee liikkeesi kanssa? Kotiinjääminen? Elokuvat? Ravintola? Jne?
Oletko terve? Tykkäätkö nousta ylös aamuyöstä ja lähteä leipomaan? Vai suunnittelitko semmoista trendikästä cafeeta josta saa ressoo ja mokkassiino ja karpatsioo ja musseeta? Oletko kysynyt paljonko maksaa ammattilaadun pressokone? Ennenvanhaan sillä rahalla sai pikkuauton. Aika monta tarttee myydä ennenkuin kone on kuoletettu. Sitten voitkin ruveta huollattamaan vanhaa ja harkitsemaan uuden ostoa. TOISIN SANOTTUNA: aika harvassa tapauksessa kahvilan perustaminen enää kannattaa. Uuden kahvilan keski-ikä tässä maassa on 7 kuukautta. Katso eri yrityspörsseistä paljonko kahviloita on myytävänä. Kauppalehden tai taloussanomien tratoista voit vilkasta näkyykö tuttuja esim. kotikaupunkisi kahvilayrittäjien joukosta? SUOSITTELEN ETTÄ VAIKKA KATEUS HIEMAN KIRPAISEEKIN NIIN KÄY NAUTTIMASSA OLEMASSA OLEVIEN KAHVILOIDEN ANNISTA JA NAUTI ELÄMÄSTÄSI!Kyllä oli hyvä kirjoitus, jos toteaa noihin asioihin, että olen todella ammattilainen niin siitä vaan perustamaan kahvilaa ja varmasti menestyy. Meillä vain nykyään tyrkytetään kaikille yrittäjyyttä, että työttömyys laskisi, yrittämisen realiteetteja ei vain kerrota kunhan vain saadaan kortistosta pois. Kaikkien yrittäjiksi aikovien pitäisi edes täällä käydä kysymässä, mitä se on, työvoimaviranomaiset eivät siitä tiedä mitään, starttirahaa vähän ja lykkyä tykö (7kk).
- mina itte
kondiittori kirjoitti:
Aiotko perustaa liikeideasi itsevalmistamiesi herkullisten kotileivonnaisten varaan? Ovatko vieraasi aina kehuneet herkullisia leivonnaisiasi?
Useimmilla ihmisillä on leipojan kyvyistään täysin ylimitoitettu käsitys. Ovatko tuotteesi ammattimaisen näköisiä? Monet tyhjänä ammottavat kahvilat ovat tyhjiä juuri siksi! Katsopa monien kahviloiden tuotevalikoimaa. Lässähtäneitä, palaneita, likilaskoisia, mauttomia, huonosti karnityyrattuja, vääristä aineista valmistettuja, halvoista aineista valmistettuja, väärin nostatettuja,.........jne. Tunnetko leipurinkemiaa? Tiedätkö mitä on kaseiini ja mihin sitä käytetään?
Eli aloita siitä, että varmistat joltain paikalliselta konditorialta tuotteiden saaatavuuden. Varaudu siihen, että joudut antamaan takauksen tuotteiden toimittajalle. Liikepaikka? Kahvila voi menestyä vain siellä missä ihmisiä liikkuu PALJON.Ja siellä sitten toimitila maksaa paljon, alkaen 50€/m2/kk. Älä erehdy laskelmissasi tyylillä; Jumaliste tää on busines, kahvikuppi maksaa 1,50-2 € ja paketillisesta kahvia (2€) tulee 65 kupillista sehän tekee 96 € voittoo!!!! En tiedä suomesta ainuttakaan paikkakuntaa jossa oikeasti olisi uudelle kahvilalle markkinoita. Mikä siis on erilaistumis ideasi? Työskentely kahvilassa on kivaa? No ei ole, kymmenen tuntia päivässä ärsyttäviä asiakkaita, jalkojen päällä kaiken päivää, jaksatko vielä hymyillä? Seipään nielleitä kahviloitsijoita on riittämiin.
Onko hygienia passi taskussa? Oletko selvittänyt terveysviranomaisilta saako siihen liikepaikkaasi perustaa elintarvikehuoneiston? Oletko tehnyt kilpailija analyysin paikkakunnaltasi, mitkä ovat heidän heikkoutensa ja vahvuutensa? Mikä muu kuin kahvilat kilpailee liikkeesi kanssa? Kotiinjääminen? Elokuvat? Ravintola? Jne?
Oletko terve? Tykkäätkö nousta ylös aamuyöstä ja lähteä leipomaan? Vai suunnittelitko semmoista trendikästä cafeeta josta saa ressoo ja mokkassiino ja karpatsioo ja musseeta? Oletko kysynyt paljonko maksaa ammattilaadun pressokone? Ennenvanhaan sillä rahalla sai pikkuauton. Aika monta tarttee myydä ennenkuin kone on kuoletettu. Sitten voitkin ruveta huollattamaan vanhaa ja harkitsemaan uuden ostoa. TOISIN SANOTTUNA: aika harvassa tapauksessa kahvilan perustaminen enää kannattaa. Uuden kahvilan keski-ikä tässä maassa on 7 kuukautta. Katso eri yrityspörsseistä paljonko kahviloita on myytävänä. Kauppalehden tai taloussanomien tratoista voit vilkasta näkyykö tuttuja esim. kotikaupunkisi kahvilayrittäjien joukosta? SUOSITTELEN ETTÄ VAIKKA KATEUS HIEMAN KIRPAISEEKIN NIIN KÄY NAUTTIMASSA OLEMASSA OLEVIEN KAHVILOIDEN ANNISTA JA NAUTI ELÄMÄSTÄSI!AAMEN TATTIS!!!!!!
- kokki
tolla hintaa jo sais ostettuu oman kahvilan.ei siihen paljoon tarvii pää omaa..
- mrsnt
kondiittori kirjoitti:
Aiotko perustaa liikeideasi itsevalmistamiesi herkullisten kotileivonnaisten varaan? Ovatko vieraasi aina kehuneet herkullisia leivonnaisiasi?
Useimmilla ihmisillä on leipojan kyvyistään täysin ylimitoitettu käsitys. Ovatko tuotteesi ammattimaisen näköisiä? Monet tyhjänä ammottavat kahvilat ovat tyhjiä juuri siksi! Katsopa monien kahviloiden tuotevalikoimaa. Lässähtäneitä, palaneita, likilaskoisia, mauttomia, huonosti karnityyrattuja, vääristä aineista valmistettuja, halvoista aineista valmistettuja, väärin nostatettuja,.........jne. Tunnetko leipurinkemiaa? Tiedätkö mitä on kaseiini ja mihin sitä käytetään?
Eli aloita siitä, että varmistat joltain paikalliselta konditorialta tuotteiden saaatavuuden. Varaudu siihen, että joudut antamaan takauksen tuotteiden toimittajalle. Liikepaikka? Kahvila voi menestyä vain siellä missä ihmisiä liikkuu PALJON.Ja siellä sitten toimitila maksaa paljon, alkaen 50€/m2/kk. Älä erehdy laskelmissasi tyylillä; Jumaliste tää on busines, kahvikuppi maksaa 1,50-2 € ja paketillisesta kahvia (2€) tulee 65 kupillista sehän tekee 96 € voittoo!!!! En tiedä suomesta ainuttakaan paikkakuntaa jossa oikeasti olisi uudelle kahvilalle markkinoita. Mikä siis on erilaistumis ideasi? Työskentely kahvilassa on kivaa? No ei ole, kymmenen tuntia päivässä ärsyttäviä asiakkaita, jalkojen päällä kaiken päivää, jaksatko vielä hymyillä? Seipään nielleitä kahviloitsijoita on riittämiin.
Onko hygienia passi taskussa? Oletko selvittänyt terveysviranomaisilta saako siihen liikepaikkaasi perustaa elintarvikehuoneiston? Oletko tehnyt kilpailija analyysin paikkakunnaltasi, mitkä ovat heidän heikkoutensa ja vahvuutensa? Mikä muu kuin kahvilat kilpailee liikkeesi kanssa? Kotiinjääminen? Elokuvat? Ravintola? Jne?
Oletko terve? Tykkäätkö nousta ylös aamuyöstä ja lähteä leipomaan? Vai suunnittelitko semmoista trendikästä cafeeta josta saa ressoo ja mokkassiino ja karpatsioo ja musseeta? Oletko kysynyt paljonko maksaa ammattilaadun pressokone? Ennenvanhaan sillä rahalla sai pikkuauton. Aika monta tarttee myydä ennenkuin kone on kuoletettu. Sitten voitkin ruveta huollattamaan vanhaa ja harkitsemaan uuden ostoa. TOISIN SANOTTUNA: aika harvassa tapauksessa kahvilan perustaminen enää kannattaa. Uuden kahvilan keski-ikä tässä maassa on 7 kuukautta. Katso eri yrityspörsseistä paljonko kahviloita on myytävänä. Kauppalehden tai taloussanomien tratoista voit vilkasta näkyykö tuttuja esim. kotikaupunkisi kahvilayrittäjien joukosta? SUOSITTELEN ETTÄ VAIKKA KATEUS HIEMAN KIRPAISEEKIN NIIN KÄY NAUTTIMASSA OLEMASSA OLEVIEN KAHVILOIDEN ANNISTA JA NAUTI ELÄMÄSTÄSI!Ei tarvitse olla leipuri jotta osaa leipoa. Siihen tarvitaan ns common sense. Leipuritkit tekevät mauttomia leivonnaisia koska luulevat niin säästävänsä, tai suosivansa terveellistä leipuruutta.;)
Hyla tuotteet roskiin !rasvattomat roskiin ! jne jne. Kuka tahansa voi olla hyvä leipuri jos on hyvä maku!
- tuttaa
pienyrittäminen ei tässä maassa kannata! PISTE
- Näissä kannattaa
> pienyrittäminen ei tässä maassa kannata! PISTE
Totta on. Tietämä'ni mukaan näissä maissa sensijaan kannattaa
-Ruotsi,
-Amerikka
-Englanti
-Venäjä eräissä paikoissa
-Kiina
-Intia
-Viro
ja Saksa
Muualla se ei tosiaan kannata. Mutta noissa maissa onneksi kannatata vielä, ja siksi sinne voi mennä. Siellä voi avata vaikka pikku-kahvilan, ja heti kannattaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 941753
Sinkkujen kommentti järkyttävään raiskaukseen
Mikä on kommenttisi tähän järkyttävään raiskaukseen? https://www.is.fi/uutiset/art-2000011204617.html Malmin kohuttu sa3581169Susanna Laine, 43, pohtii tätä muutosta itsessään iän karttuessa: "En tiedä, onko se vähän ikäjuttu"
Susanna Laine on kyllä nainen paikallaan Farmi-juontajana ja myös Tähdet, tähdet -juontajana, eikös vaan! Lue Susanna181168- 951028
- 62823
Vanhemmalle naiselle
Kirjoitan tällä vanhalla otsikolla vaikka se joku toinen anonyymi naisen kaipaaja innostuukin tästä ja käyttää taas sam36801Hyvää yötä
Söpöstelen kaivattuni kanssa haaveissani. Halaan tyynyä ja leikin että hän on tässä ihan kiinni. *olet ajatuksissani6744- 46706
En vaan ymmärrä
Sinulla on hyvä puoliso, perhe, periaatteessa kaikki palikat kohdillaan. En ymmärrä, miksi haluat vaarantaa sen. Minulla42680Mitä saat naiselta mies kun
Otat ohjat? Saat feminiinistä pehmeyttä, lämpöä ja rauhaa. Kun nainen on tässä moodissa hän auttaa miestä lepäämään ja p113676