Huume kun huume

Kirjoittaja W.L.

ALKOHOLIN KIROUS ! Moniste kaikkiin koteihin (SAA KOPIOIDA)

Alkoholin käyttö kuuluu aikamme suurimpiin kärsimysten aiheuttajiin. Tuon huumaavan aineen käyttö maksaa myös meille raittiille aiheuttaen vuosittain järkyttäviä kustannuksia yhteiskunnalle.
Vankilat täyttyvät noin 90 -prosenttisesti alkoholin käytön vuoksi. Noin 80 % henkirikoksista tehdään humalassa; Suomessa yli sata murhaa ja tappoa vuosittain. Viinan vaikutuksessa tehdyt rikokset ovat jokapäiväistä, kallista riesaamme. Alkoholi lisää aggressiivista käyttäytymistä. Pahoinpitelyt, ryöstöt, murhat, varkaudet, ilkivalta ja monet muut järjestyshäiriöt ovat lähes aina alkoholin ym. huumeiden käytöstä johtuvaa. Alkoholistit laiminlyövät lastensa kasvatuksen. Myös valtaosa lapsiin kohdistuvista pahoinpitelyistä tapahtuu alkoholin vaikutuksen alaisuudessa.
Yhteiskunta rappeutuu alkoholihuumeen vaikutuksesta. Se saa aikaan työkyvyttömyyttä, työstä poissaoloja ja yleistä vastuuttomuutta. Alkoholin aiheuttamat sairaudet vievät vuosittain tuhansia ihmisiä työkyvyttömyyseläkkeelle. Suomessa kuolee viinaan vuosittain noin 5000 ihmistä. Lukuun tulevat lisäksi tapot ja kymmenet rattijuoppojen aiheuttamat kuolemat liikenteessä. Rattijuoppojen aiheuttamat vammautumiset ovat tuhonneet monien elämän. Näiden invalidien tuskat eivät ole mitenkään mitattavissa.
Entä alkoholin aiheuttama perheväkivalta ja siitä johtuva lähimmäisten henkinen kärsimys ja jopa vammautuminen? – Riitaa, tuskaa, itkua, eroja sekä sanoinkuvaamatonta kurjuutta. Lapset itkevät. Puolisot kärsivät. Huostaanotot lisääntyvät. Päihdeperheiden lapset kärsivät traumoistaan loppuelämänsä.
Edellä kuvatun tilanteen keskellä vain vastuuton ja henkisesti sokea ihminen voi puolustaa alkoholin käyttöä.

Raamattukin ohjaa meitä täysraittiuteen: ”Älkää juopuko viinistä…” (Efes. 5:18-20). Tuo Jumalan antama yksiselitteinen ohje on annettu elämämme turvatekijäksi. Se tarkoittaa, ettei alkoholia pidä käyttää humaltumistarkoitukseen. Se, että kristillisyyden alkuaikoina terve viinin käyttö oli tavallista, ei oikeuta tämän ajan juoppouteen taipuvaisia suomalaisia alkoholin käyttöön.
Jos Jeesus ilmestyisi tämän ajan juoppo–Suomessa ”Kaanaan häihin”, muuttaisi Hän viinin raikkaaksi lähdevedeksi. Vrt. Joh.2.
Normaali ihmiset vastustavat alkoholin käyttöä.

Suomi on hukkumassa viinaan ym. huumeisiin. Siksi on oikeutettua sanoa, että alkoholin käyttö on alkoholin väärinkäyttöä. On vastuutonta opettaa muka ”kohtuullista alkoholin käyttöä”. Se ei toimi Suomessa. Oikea opetus on, ettei kukaan tarvitse alkoholia, vaan se on kaikille hyödytön aine. – Siksi kokonaan alkoholista kieltäytyminen on kunnioitettavin ja turvallisin esimerkki.

Alaikäinen ei kestä alkoholia. Nuorten käytös ja ajattelu saattaa muuttua jopa yhdestä olutpullosta. Sen jälkeen hän ei enää hallitse itseään. Siinä tilassa hän on helppo saalis huumediilereille. Yleensä muiden huumeiden käyttö alkaakin nuoren ollessa alkoholin vaikutuksen alaisena. Kannabis on usein se ensimmäinen alkoholin jälkeinen kirousta tuova aine.

Alkoholi on huumausaine (huumaava aine). Jokainen alkoholia käyttävä on huumeiden käyttäjä. Toiset menevät huumeorjuudessaan pitemmälle, rappioalkoholismiin sekä muihin huumaaviin aineisiin.

Vetoan kaikkiin ajattelemaan kykeneviin ihmisiin, ammattiauttajiin, raittius- ja urheiluseuroihin sekä uskonnollisiin ja poliittisiin ryhmittymiin:
Aloittakaa kampanja Suomen pahinta kurjuuden ja kirouksen lähdettä, alkoholin käyttöä vastaan!

[email protected]

2

471

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ---------------
    • ronettaja

      Ongelmahan ratkeaisi, jos humalajuomisesta tulisi säälittävää ja halveksuttavaa eikä se olisi mitenkään hohdokasta ja arvostettua, kuten nykyään on. Uskon kuitenkin, ettei kampanjointi johda mihinkään. Rahapussin nyörejä tulee myös avata, jos jotain oikeasti haluaa saavuttaa. Väitänkin, että ongelmat pienenisivät jos perjantai- ja lauantai-iltana, jotka nähdäkseni ovat yleisimmat ajankohdat juoda humalahakuisesti, ihmisille järjestettäisiin muuta viihdykettä. Käytännössä tämä voisi toimia esimerkiksi niin, että ainakin liikunta ja ehkä myös huvipalvelut olisivat halvempia. Otettaisiin siis käyttöön perjantai-lauantai-illan "liikuntaseteli". Siihen tulisi kuitenkin liittää lisäehto siitä, ettei tuki menisi hintojen nostamiseen tai liikuntasetelin käyttö mitätöisiin kyseisessä yrityksessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      2300
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1902
    3. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1203
    4. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1192
    5. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      359
      1176
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      57
      942
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      869
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      847
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      239
      765
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      369
      757
    Aihe