Liiallinen nukkuminen vajaatoiminnan oire??? esim. 18h/vrk

hyperrrrrsomnia

Moi.

Olen 27 v. nainen. Joku aika sitten aloin epäillä kilpirauhasen vajaatoimintaa itelläni koska äidillänikin on ja paino nousi selittämättömästi reilu 9 kg. Enää en ole niin varma, koska paino on laskenut jonkin verran, vaikka olen tosin ollut melkoisella nälkäkuurilla ja kituuttamalla tuntuu että on laskenut. Olen myöskin aina hikoillut enemmän kuin muut ja tämä ei ole muuttunut miksikään.

Olen sairastanut vakavan masennuksen ja siihen on liittynyt jonkinasteista liiallista nukkumista. Nyt kuitenkin mielialat on kohdillaan mutta silti nukun joinakin päivinä todella paljon. Viime yönä (tai siis ei siihen yö kyllä riittänyt) nukuin noin 18 tuntia ja en edes herännyt montaa kertaa välillä. :( Kun heräsinkin niin ei tullut mieleenkään nousta. Hieman järkytti vaikka en käy töissä (sairaslomalla olen), niin mahdollisesti lähitulevaisuudessa tulossa säännöllistä päiväohjelmaa eli päivänukkumista ei voisi enää oikein harrastaa.

Ei tämä siis jokapäiväistä ole, mutta liian usein sitä tapahtuu kuitenkin, tällä viikolla jo 2 krt ja keskiviikossa ollaan. Oon menossa vajaatoimintakokeisiin kunhan saan aikaseksi, toi ennen aamukymmentä labrassa käynti ei multa luonnistu ihan noin vaan.

Mut joo, voiko tää mielestänne olla kilpirauhasen vajaatoiminnan oire ja onko jollain täällä ollu samanlaista? Ois ihan kiva tietää et tää olis asia jonka vois korjata lääkkeillä tms. Jonkin verran tulee syyllinen olo tästä nukkumisesta, sellanen epäonnistunut että enkö mä ees sängystä pääse ylös. :( Enkä mielelläni kerro kenellekään ees avohoidossa (psyk.) koska en jaksa kuunnella niitten valituksia. Aika varmasti syyllistäisivät mua tästä.

Kiitos jos jollain on kommenttia. :)

8

744

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vajis,

      testeihin, ei se arvailulla selviä

      • hyperrrsomnia

        Oon menossa kuhan saan aikaseks, kiinnosti vaan tietää etukäteen et onko tällanen yks vajaatoiminnan oire. :)


    • Nainen 27 v

      Kertomukseksi kuulosti siltä, kuin olisin sen itse kirjoittanut. Ja minulla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta.

    • thyroksiini tehoaa

      Hyvin voi olla !
      Googleta: kilpirauhasen vajaatoiminta oireet.
      Pyydä labrakokeista tarkat arvot. Mulla sanoivat että arvot on normaalit. Ja onkin mutta lähellä rajoja. Mulla on varmaan 90% kilpparin oireista tällä hetkellä eli mulla on piilevä kilpirauhasen vajaatoiminta.
      Sain koelääkityksen thyroksiinia ja olen vasta minimilääkityksellä. Täytyy pyytää lupa nostaa annosta koska en tahdo jaksaa töissä.

    • _Suvi_

      Minulla on vajis myös ja tajuton väsymys aina vaan.....arvot ovat nyt viiterajojen sisällä mutta silti vielä rajoilla, thyroxin annotukseni menee nyt niin että 3pv viikossa 50microa ja 4pv viikossa 0,1mg. Mutta väsymyksen poistumisesta, painon tippumisesta, hiusten lähdöstä ym. ei ole merkkiäkään et olisi poistumassa (edelliset kilppariarvoni olivat edellisen lääkenoston jälkeen nyt seuraavanlaiset: tsh 4,38 joka oli aikaisemmin 18 ja t4v oli nyt 16 ja se oli aikaisemmin 11). Eli vaikka saisitkin lääkityksen niin varaudu siihen että oireet (varsinkin tämä väsymys) eivät heti häviä.....

      • vihkosesta

        Luin yhdestä kilpparitauteja koskevasta vihkosesta, ettei pitäisi ihan orjallisesti tuijottaa noihin labratuloksiin. Voihan olla, että sinun t4v-arvosi on ollut normaalisti (eli ennen sairastumista) esimerkiksi 20, joten 16 saati 11 ei sinulle riitä. Näin ollen, vaikka sinulla on labratulosten mukaan suht koht sopivat arvot, niin ne saattavat kuitenkin olla juuri sinulle liian pienet. Tästä saattaisi kieliä myös TSH-arvo, joka toki on korjaantunut tuntuvasti, mutta joka käsitykseni mukaan voisi olla huomattavasti alempi.

        Mikä oli peruste sille, ettet voisi syödä 0,1 mg:n annosta joka päivä. Ehkä sitä kannattaisi kokeilla? Voihan olla, että nykyinen annos on sinulle yksinkertaisesti liian pieni.


    • Anonyymi

      Luin tuloksia ultrasta ja siellä lukee että kilpirauhasen on pienehköt. Noin 1cm kokoiset ja lääkäriin on aika vasta joskus syksyllä. Onko tuolla nyt jotain merkitystä että ovat noin pienet vai ei yhtään mitään?

      • Anonyymi

        Kilpirauhasen koolla ei ole merkitystä. Jopa toinen puolisko voi puuttua ja silti on liikatoimintatilanne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe