mazda airbag merkkivalo vilkkuu

makstalaatikko

Mazda 6 vm 2005 (vanhempi malli) alkoi vilkutella airbagin merkkivaloa. Koodin näyttää olevan 22, eli (Safing Sensor Output Shorted to Battery Voltage), mutta mitä tuo tarkoittanee? Selviääkö korjaamolla halvalla vai meneekö omat ja varastetut?

27

14478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vilk vilk

      Kuulemma 2005-mallissa ei enää voi päätellä merkkivalosta mitään, vaan koodi pitää selvittää OBD:n kautta... Tai sitten korjaamolla on liian vähän hommia ja pitää käyttää siihen koodin lukemiseen tunti :)

    • koodi-koodi

      Meillä Mazda 6 -05 farkku. Vilkkui air bagin merkkivalo käynnistettäessä jokusen kerran 1 8 sarjan (eli vilkahti kerran -tauko- ja sen jälkeen kahdeksan kertaa), jonka jälkeen jäi palamaan. Käytiin luetuttamassa vikakoodi merkkihuollossa (Laakkonen) ja siellä laskuttivat koodin lukemisesta n.90e ja sanoivat, että kyseessä air bagin tunnistinmatto, joka tunnistaa lastenistuimen ja kytkee air bagin pois päältä. Matto piti tilata, hinta n. 550e työt n. 200e. Ihan heti ei haluttu noin paljon rahaa kyseiseen ongelmaan laittaa, joten katottiin itse netistä koodin selitys (koodi 1884 = matkustajan air bagin poiskytkennän merkkivalo ei toimi). Koodin ekat kaks lukua tulee kuulemma siitä vilkuntojen määrästä (eli meillä 1 ja 8). Selvisi, että ongelma oli siinä, että se pieni tunnistimen merkkivalon lamppu (1.4V lasikanta) oli palanut. Vaihdettiin lamppu, hinta n. 1e.

      En tiedä onko kaikki vikakoodit nelinumeroisia (että mistä tuon 22-koodin sait?), mut noi OBD-koodit löytyi netistä ja ne oli nelinumeroisia. Kannattaa ehkä käydä luetuttamassa vikakoodi jossain korjaamolla (sen vikakoodin pitäis saada selville ihan yleisellä OBD-lukijalla) ja kattoa sitten vaikka ensin netistä, että mikä se vian selitys on. Ei kannata ainakaan suoraan mennä merkkihuoltoon. Olis tullu meillekin kallis lampunvaihto...

      • Anonyymi

        Mulla on itselleni uusi, käytetty Mazda 6 vuosimalli 2014, 2,2 diesel. Airbagin valot ok, mutta herjaa "Turvatyynyjen/etuistuimien turvavöiden esikiristimien varoitusvalo", palaa keltaisena. Mitä tehdä?

        Ikään sain vihjeen näiltä sivuilta, kuinka poistaa huoltokorjausvalo pois. Ei onnistunut info napilla. Tehtiin itse öljynvaihto Motonetin öljyllä, joka täytti kaikki kriteerit, mutta-...Säköisen huoltohistorian mukaan kaikki on tehty autossa koko sen käyttöhistorian ajan.

        Kun tuossa autossani on kaikkiaan 41 varoitus- ja merkkivaloa, pohdin mikä tässä eteen. Ei kovin hyvältä näytä, jos joutuu rahastuksen uhriksi.


    • mazdas´6 2003

      Sama vika täällä saitko kuntoon ja mihin hintaan?

      • kohta ex-mazdamies

        sama vika täälläkin -03 diesel mazdassa.. vilkuttelee ja jää palamaan, se vaihdekepin etupuolella oleva valo kyllä palaa normaalisti.. eli vika ilm. matossa??


      • kohta ex-mazdamies
        kohta ex-mazdamies kirjoitti:

        sama vika täälläkin -03 diesel mazdassa.. vilkuttelee ja jää palamaan, se vaihdekepin etupuolella oleva valo kyllä palaa normaalisti.. eli vika ilm. matossa??

        tänää katselin vilkkui 4 ja sitten 8 kertaa eli ilm 48??


      • Marza1993

        Täällä mazda 323f vm2003, vilkkuu ensin 3 ja sitten 7 kertaa. Itse en netistä löydä mitään.


      • pitää.miettiä.tätä
        kohta ex-mazdamies kirjoitti:

        tänää katselin vilkkui 4 ja sitten 8 kertaa eli ilm 48??

        Lueskelin tuota vähän ja joku sanoi, että turvavyön kytkemisellä olisi muuttunut tilanne. Kokeile laittamalla pelkääjän tuvavyö kiinni. Muuttuiko mikään?
        Siinä on penkissä jokin tunnistin matto, joka kertoo, että penkillä istuu joku, vaikka ei istukaan. Näin ymmärsin asiaa.
        Se kytkee nimittäin pelkääjän turvatyynyn (airbäkin) päälle, jos siinä istuu joku. Jos ei istu, ei kytkeydy.
        Tämä oli siis muiden pohdintaa ja tutkimista.
        Kokeile ja testaile.


    • matsa_6

      Missä se tuo tunnistimen merkkilamppu sijaitsee? Siinä tunnistimessa?

    • vilkkuu ei-vilku

      Meillä on kans Mazda 6 -03, jossa airbag-valo kojelaudassa vilkkuu ensin monta kertaa, sitten tauko, vilkkuu uudestaan ja lopuks jää palamaan. Saattaa olla monta päivää ettei vilkuta ollenkaan ja sitten taas vilkuttaa monena päivänä. Ongelmana on, että ODB:ssä ei anna mitään virhekoodia, mutta katsastuksesta eivät päästäneet läpi vaikkei vikakoodia annakaan.

      • Auttaako?

        Nettivaraosa.com sivuilla joku myy korjaussarjaa 200 €.
        Auttaisko se tuohon vaivaan


      • vilkkuu1
        Auttaako? kirjoitti:

        Nettivaraosa.com sivuilla joku myy korjaussarjaa 200 €.
        Auttaisko se tuohon vaivaan

        onko kukaan kokeillut kyseistä korjaussarjaa??


      • eionnisyu
        Auttaako? kirjoitti:

        Nettivaraosa.com sivuilla joku myy korjaussarjaa 200 €.
        Auttaisko se tuohon vaivaan

        Ei auta. Kusetus.


      • 16ja9
        eionnisyu kirjoitti:

        Ei auta. Kusetus.

        Jokos oli kokeiltu penkin alla olevan johtosarjan liitosta, ettei katko sieltä...


      • Anonyymi

        Sama vika.ei saa katsatettua kun joku moduulivika. Pitäisi vaihtaa koko etuistuin.


    • TyyppiVika

      Ostin 99 626:een mikrochipin, joka ohittaa lastenistuin anturin. about 100€ maksoi, ja ongelma poistettu. Taitaa olla tyyppi vika.

      • pöllö

        viittisitkö kertoa tarkemmin minkälaisen mikrochipin ?


    • Maka 1

      Mistä löytyisi käytetty airbag Boksi Mazda 626 Vusimall-93???

    • Japsi toiselle

      Mun auto on kyllä Nissan, mutta vika on ihan sama, eli airbagin merkkivalo välkyttelee. Välillä jatkuvasti jää hetkeksi päälle ja välillä ei oireile pitkään aikaan mitään. Leimalla käydessä oli tuuria, että oli "pimeänä" juuri niillä kerroilla.
      Nissanissa ainakin ko vika johtuu liitosviasta, eli ko virtapiirin liitos hapettuu/löystyy iän myötä, mikä aiheuttaa tuon varoitusvalon vilkuttelun. Itse järjestelmä on kyllä kunnossa, mikä todettu merkkiliikkeessä.
      Mulle ainakin annettiin ohjeeksi mittaristonvaihto tai sitten tämän liitoksen voi kolvauttaa autosähköliikkeessä kiinteäksi, mikä on toimiva ja laillinen korjaus.
      Arvaa kumman valitsin, kun mittaristo pelkästään maksaa uutena 930€ eikä purkuosana sattunut löytymään juuri siihen hätään?
      Et olisikohan sun Matukassa samaa vaivaa..?

      • olentehnyttuota

        Tuota on monessa merkissä ja aika yleistäkin. Nuo juotokset siis tehdään penkkien alla oleviin liitoksiin. Liitospalikat pois ja juotetaan yhteen teippiä tms. päälle, ettei jää alttiiksi. Samat johdot samoihin johtoihin kuten liittimessä. Ei saa sekoittaa, joten ota vaikka valokuva ensin ennen aloitusta, että voit katsoa värit myöhemminkin.


    • Stubid

      Minulla on vastaavaa vikaa vm.2003 mazdassa että välillä valo paloi kiinteästi ja välillä sitten saattoi välähtää ja taas sammua. Mittaristoa kun paineli niin valo sammui. Purin mittariston ja kolvautin piirilevyn smd plcc-2 ledin liikkeessä jolla se tuli kuntoon. Kannataa tarkistaa tuo mittariston piirilevy jos valo ei anna suoranaista vikakoodia välkynnällään. Merkkihuollossa uusi mittaristo olisi maksanut 1200 euroa, nyt korjaus maksoi 5 euroa.

      • mahtavaa.tuokin

        Kuulostaa hyvältä!
        Kiitos kirjoituksestasi. Aina meistä on apua toisillemme.


    • Maksis05

      Perkules mun työautos alko eilen sama. Toissapäivän onneks katsastettu ni sinänsä nou hätä ku ei kait tuo auton toimivuuteen vaikuta, eihän?

    • Anonyymi
    • Minulla vilkutti 2 kertaa-tauko,3 kertaa tauko ja näitä 5 kertaa ja jäi palamaan. Vika oli etumatkustajan penkissä. Alkuperäinen vika oli johdon katkeaminen koska se oli vedetty liian tiukalle kiinni penkin istuiosan rautoihin. Ensin epäilin vian olevan istuinmatossa ja siksi tilasin Irlannista Airbag 360 tuotteen joka sai järjestelmän toimimaan normaalisti ja valo samuu normaalisti Tässä osoite josta
      tilasin osan https://airbaglightoff.eu/mazda-6-passeger-airbag-seat-occupancy-sensor-emulator---bypass-134-p.asp

    • Anonyymi

      Minulla on mazda6 2008 ja siinä myös vilkkuu airbagin valo, käytin Laakkoselle ja sieltä tuli heti vastaus että liittimet penkin alla ovat huonossa kunnossa siksi valo vilkkuu ja välillä ei. Eli ei tarvitse vilkkumis kertoja laskea kun ne vaihtuu sitä mukaa ku siirtelee kuskin penkkiä. Laakkosella johtosarjan vaihto 550 plus 200 työt en suostunut siihen niin korjasivat nippusiteillä väliaikaisesti sen liitoksen että pysyy johto liittimessä paikallaan. Tämä ilo maksoi 60e.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2576
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1176
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe