Liitoksen huonot puolet

asiallisesti sanoen

Pyysin toiseen keskusteluketjuun listausta liitoksen hyvistä puolista, ja tähän sitten vastaavasti huonoista puolista. Edelleen toivon asiallisia viestejä.


Miksi olla liittymättä?

Mitä huonoa liitoksesta meille koituisi?

21

530

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei kyytiin

      Oululla menee heikosti ja se tulisi näkymään myös (lue: etenkin) liittyvien ympäristökuntalaisten elämässä:


      "Oulun kaupunginjohtajan talousarvioesitys lupaa kylmää kyytiä sairaille, vähävaraisille ja muille apua tarvitseville. Vanhusten ja vammaisten omaishoidontukea ehdotetaan leikattavaksi ja osa hoitajista aiotaan jättää kokonaan tuen ulkopuolelle. Lasten kotihoidontuen kuntalisään kaavaillaan tuntuvaa heikennystä. Alaluokkien kouluja aiotaan lakkauttaa.

      Talousarvioesityksen kylmä oikeistolainen henki näkyy myös kunnallisten palvelujen yksityistämisessä. Kaupungin omien sosiaali- ja terveyspalvelujen sijasta lisätään ostopalveluja, muun muassa palvelusetelin käyttöä laajentamalla.

      Talousarvion laatijoilla ei ole sydäntä eikä järkeä."


      http://www.vasemmistoliitto.fi/organisaatio/oulun_vasemmistoseura/fi_FI/ouvs9/

      • samasta lähteestä

        Näin Oulussa hoidellaan omaishoitajat väsyksiin ja hoidettavat laitoksiin. Tätä olisi meilläkin luvassa Oulu-kuurilla:



        "Oulun kaupunginvaltuusto päätti talousarviokokouksessaan heikentää omaishoitajien asemaa alentamalla hoitopalkkiota ja tarkistuttamalla omaishoidontuen kriteerit. Maksuluokiksi päätettiin 336 ja 798 euroa kuukaudessa (brutto). Suurin osa valtuutetuista ei lotkauttanut korvaansa vetoomuksille ja varoituksille, joita omaishoitajat ja muut leikkauksesta huolestuneet tahot esittivät.
        ----
        "Sosiaali- ja terveyslautakunta teki 4.2.10 valtuuston talousarviolinjan mukaisen päätöksen ja alensi hoitopalkkioita. Myös valtuuston antamaa lupaa kriteerien tarkistukseen käytettiin omaishoitajia vastaan. Lautakunta lyhensi aikaa, jonka hoidettava saa olla väliaikaisesti hoitopaikassa ilman, että omaishoidontuki lakkaa."


    • samasta lähteestä

      Kuten eräs valtuutettu totesi, Oulussa on karannut aiempina vuosina mopo käsistä ja nyt ollaan menossa hurjaa alamäkeä. Haukipudas on ennusteiden mukaan viidestä kunnasta ainoa, jolla on edellytykset toimia itsenäisenä kuntana jatkossa.

      Köyhtyvän, kurjistuvan ja velkaantuvan Oulun kelkassa meille olisi luvassa tätä:


      "Virkamiestyönä ja kaupunginhallituksen ohjauksessa laadittu ohjelma palveluiden järjestämisestä, Oulun uusi palvelumalli, esittää rajuja heikennyksiä julkisiin peruspalveluihin. Palveluja esitetään muun muassa keskitettäväksi ja vietäväksi yhä kauemmas asuinalueilta.
      ---
      Terveyspalveluiden karkaaminen yhä kauemmas asuinalueilta koskettaa pahiten vähävaraisia, ikääntyneitä, pitkäaikaissairaita ja paljon palveluja tarvitsevia kaupunkilaisia. Matkat ovat raskaita ja kalliita. Hoitoon hakeutuminen on omiaan vähenemään ja hyvät periaatteet ennaltaehkäisystä ja sairauden pahenemisen estämisestä romuttuvat. Terveysasemien lakkauttamisessa ei ole mitään järkeä, ei edes taloudelliselta kannalta katsottuna."

      "Yksityistämisen vuoksi 21.000 oululaista joutuu hakemaan vieläkin lääkäri- ja hoitajapalvelut yksityiseltä Sepän terveysasemalta keskustasta. Näin asiakkaat pakotetaan matkustamaan pitkiä matkoja. Osa Myllyojan ja Tuiran terveysasemapiirin asukkaista matkaa keskustaan, vaikka asuinalueen terveysasema näkyisi kodin ikkunasta. Lisärasitusta tulee, jos potilas tarvitsee laboratoriopalveluja, jotka taas haetaan kaupungin terveysasemalta."

    • samasta lähteestä

      "Kaupungin talousjohto on omaksunut uuden investointien rahoituslinjan. Suuria kohteita, kuten Kastellin jättikoulu, aiotaan toteuttaa elinkaarimallilla. Yksityinen suuryhtiö rahoittaa, rakentaa ja ylläpitää rakennuksen pitkäaikaisella sopimuksella. Kaupunki maksaa vuokrissa kustannukset, joihin sisältyy toteuttajan voitto.

      Uuden teknisten virastojen talon myyntiä tutkitaan. Tilat vuokrattaisiin takaisin, vaikka talon rakentamista perusteltiin irtautumisella kalliista vuokratiloista. Laitehankinnoissa käytetään entistä enemmän leasing-rahoitusta. Jopa jätteenpolttolaitoksen yli 50 miljoonan euron laitteistot vuokrataan.

      Leasingin käyttöä ja elinkaarimallia perustellaan siten, että näin voidaan hankkia tiloja ja kalliita laitteita ilman omia investointeja ja vapautetaan kaupungin pääomia muihin investointeihin. Uudet rahoitusjärjestelyt turvaavat rahoittajille vakaan ja hyvän tuoton. Kaupungin rahoituskustannukset sen sijaan nousevat.

      Rahoitusjärjestelyt houkuttelevat ylisuuriin ja vääräaikaisiin investointeihin. Kaupungin johto kuvittelee hillitsevänsä velkaantumista sillä, että velan ottaa joku muu, joka laskuttaa siitä kaupunkia osamaksuina tai vuokrina lisäten voiton päälle."

    • verotus kovenisi

      "Ennusteen mukaisesti Haukiputaan kunnallisveroprosentti ilman liitosta vuonna 2020 olisi 20.50, mutta liitoksen jälkeen koko Suur-Oulun veroprosentti olisi 22."

      http://vahamaki.blogit.uusisuomi.fi/

    • itsenäisenä vahvempi

      "Kuntajakoselvityksen yhteydessä tehdyn ennustelaskelman mukaan itsenäisen Haukiputaan kunnan talous kehittyisi hyvin vuosina 2013–2020. Sen sijaan kaikilla muilla seudun kunnilla Oulu mukaan lukien on suuria vaikeuksia hallita talouttaan."


      Eli KUNTAJAKOSELVITYKSEN YHTEYDESSÄ TEHDYN LASKELMAN MUKAAN itsenäisen Haukiputaan kunnan talous kehittyisi __hyvin__ vuosina 2013-2020. Sen sijaan muilla seudun kunnilla _Oulu mukaan lukien_ on SUURIA VAIKEUKSIA HALLITA TALOUTTAAN!

      http://www.kuntalehti.fi/default.asp?sc=3483&sa=103924

    • ei liitosta

      ..menetykset/vuosi!

      Siinäpä huonoa puolta kerrakseen!

    • liitoksessa!

      "Suora lainaus Arto Kosken esityksestä: Kuuden kunnan yhteenliittymässä laskelmien mukaan häviäjiä olisivat Haukipudas sekä Oulu."

      http://vahamaki.blogit.uusisuomi.fi/2010/02/18/oulun-seudulle-suurkunta-112013/



      Siis Arto Koski itse on sanonut Haukiputaan olevan häviäjä liitoksessa!

      Näyttääkin siltä, että selvitys on tehty yhtenä pakettina, eikä niin, että liitoksen kannattavuus olisi katsottu kunkin kunnan kohdalla erikseen.


      Haukiputaan kohdalla liitos ei kannata, toisin kuin Yli-Iin, Kiimingin ja Oulunsalon, joilla ei kuntajakoselvityksen mukaan ole rahkeita toimia itsenäisinä kuntina. Haukiputaalla on, mutta meidän 25 ****** ovat viemässä silti meitä yhteen ongelmien kanssa!

    • liitoksesta haittoja

      ...eivät ole ratkaisu ongelmiin, vaan johtavat tehottomuuteen ja siis laskevat kustannustehokkuutta, jota niillä tavoitellaan:




      - Kuntien koko ei vaikuta kustannustehokkuuteen muuten kuin siten, että asukasluvultaan suurissa kunnissa tehottomuus uhkaa lisääntyä.

      - Kuntarakenteen kautta emme kykene ratkaisemaan ongelmia juuri lainkaan. Keskeisten kunnallisten palvelujen järjestäminen on organisoitava osapuilleen maakunnittain. Etenkin perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito on yhdistettävä samaan ketjuun.

      - Trio selvityksen aikana tuli selväksi, että tehokkain kuntapalvelujen tuottaja on noin 50.000 asukkaan kokoinen kunta.

      -”As for the optimal municipal size measured with population, we find that costs decrease up to 24 000 – 37 000 inhabitants and thereafter start to increase” [Efficiency and Productivity in Finnish Comprehensive Schooling 1998–2004, VATT -tutkimuksia 127, 2006]

      - Markku Pekurinen Terveystaloustieteen keskuksesta (CHESS) on alustavissa tutkimustuloksissaan todennut, että perusterveydenhuollon ja vanhustenhuollon järjestämiseksi optimaalinen väestönpohja olisi noin 24 000 – 36 000 asukasta.

      - Kuntakoon kasvattaminen ei ole oikea tie kustannustehokkaampien palvelujen tuottamiseen

      - Kuntien palvelujen tuotannon tehokkuutta suhteessa kunnan väkimäärään on myös tutkittu. ”Päätuloksemme mukaan kunnan väkiluku oli käänteisessä yhteydessä kustannustehokkuuslukuihin. Toisin sanoen kustannustehokkuus laskee väkiluvun kasvaessa, kun muiden tekijöiden (kuten kunnan kustannustason tai koulutustason) vaikutus on kontrolloitu.


      http://www.lauriuntamo.fi/kuntarajakeskustelu/

    • ...haukiputaalainen

      "Yksinkertaisesti kuntaliitoksen hintalappu oululaisille on liian iso, jopa järjetön. Epäilenkin, että 2011 alussa aloittava uuden kunnan yhdistysmishallitus saa ensi töikseen tehtäväksi suunnitella palvelujen leikkaukset liitoskuntiin, jotta kustannukset eivät nousekaan ennusteen mukaan. Kärsijä ja maksaja on siis lopulta ympäristökunnan asukas."

      http://www.paavovasala.info/?cat=10

    • halojata

      että missä viipyy tässä ketjussa esitettyjen kaltaiset asiat tuolta liitoksen hyvistä puolista. Siis ne asiat, miksi tulisi liittyä:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9078245


      Faktoja, joiden vuoksi ei pidä liittyä, on jo hurjan paljon, mutta liittymistä puoltaa vain halvemmat bussiliput...

      • hhghgggh

        Siksi tulisi liittyä Ouluun, että oman edun tavoittelijat saavat silloin kynsilleen, muuttuu tämä tunkkainen pikkukyläläinen ajattelumalli, palvelut nykyaikaistuvat.


      • Faktaa...
        hhghgggh kirjoitti:

        Siksi tulisi liittyä Ouluun, että oman edun tavoittelijat saavat silloin kynsilleen, muuttuu tämä tunkkainen pikkukyläläinen ajattelumalli, palvelut nykyaikaistuvat.

        Ne nykyaikaistuvat niin paljon, että loppuvat kokonaan.


      • 24
        Faktaa... kirjoitti:

        Ne nykyaikaistuvat niin paljon, että loppuvat kokonaan.

        Faktaa sulla ei ole kuin unissas ja fantasioissas. Faktasta sä et tiedä mitään. Palvelut tulevat tänne ryminällä. Kunnallisvero pysyy ennallaan.


    • Haukiputaalle

      Mikä on Haukiputaan tilanne v 2014. Hyvät ja huonot puolet Ouluun liittymisestä johtuen.

      Kertokaa kokemuksia

    • Neribase

      Ei ole yksinkertaisesti niitä hyviä puolia,vain huonoja, piste.

    • Haukiputaalle

      Okei.

      Olisi hyvä tietää edes ne huonot vaikutukset, mitä on Ouluun liittymisestä Haukiputaalaisille aiheutunut.

      Eikö enää kannata muuttaa Haukiputaalle, kun se on nyt osa Oulua?

      Kai edes jotain hyvää seurasi Ouluun liittymistä?

      • Irti oulusta

        25 viisasta!!!
        Hehän lupasivat vastata ja nyt olisi aika vastata.Niin,että antaa tulla kehuja uudelle Oululle.Meidän kylällä ainut investointi on stetsonin kokoinen öljysorapaikka kuoppaiselle tielle.


    • Menisyteentaisaveen

      Kyllä täytyy myöntää että meitä jymmäytettiin oikeen kunnolla, ei tässä näin pitänyt käydä, vaan eipä uskottu viisaampia.

    • Haukiputaalle

      Okei. Toivottavasti viisaat vastaavat.

      Miten teitä jymmäytettiin. Tk-palvelut ainakin kai ovat huonontuneet jokaisessa Ouluun liittyneessä kunnassa, mutta onko jotain muutakin huononnusta tullut?

    • Late Lapista.

      Nuo liitokset ovat ihan turhia, kun 6 köyhää kuntaa liittyy yhteen, siitä vain seuraa jotta tulee yksi helkkarin suuri köyhäkunta!
      Säästöjäkään ei synny kun toimettomaksi jääneitä A-nelospaperin kantajia ei saa irtisanoa viiteen vuoteen!
      Ja kun 4,5 vuoden päästä kompukseen liittyy jälleen yksi köyhäkunta, joutilaiden irtisanomiset siirtyvät jälleen 5 vuoden päähän!
      Katsos kun Suomea johtaa tuo poliittinen hyvävelijärjestö, joka ei kaverille anna, mutta ei se sitä jätäkään!


      Late Lapista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe