hitsi mä en jaksa uskooo

Lirlies.

jatkuvasti lähipiiri kyselee, jotta millä teillä sä oikein oot..
Ne luulee, että olen joku kamala sarvipääpeto. Tuntuu tympeeltä elää jatkuvassa epäluottamuksessa.
En tajuu, mistä ne ovat tulleet siihen johtopäätökseen, että olisin jotenkin väärästä hengestä.
Mua on jopa epäilty mieltymisestä maailmalliseen menoon, maailmalliseen musiikkiin jne, vaikken itessäni sellaisia piirteitä tunnista. En kuuntele maailmallista musiikkia, en nauti alkoholia, enkä käy ravintoloissa. Mistä ihmeestä lähelläni olevat ihmiset ovat tulleet siihen johtopäätökseen, että minä harrastaisin tuollaista syntielämää?
Jotenkin rupeaa tuntuu raskaalta tämä, koska ihan sama, mitä tein, olen kuitenkin heidän mielessään synnissä eläjä. Kertooko joku minusta muunneltua totuutta, vai mistä tää valtava epäluottamus johtuu?
Onko ehkä jotku selän takana puhuneet, että minun näköinen ihminen käy baareissa tms. Voi ku tietäis.
Ite en oo kertaakaan baareissa sisällä käynyt, kuuntelen vain klassista ja SRK:n äänitteitä. En ole ikinä maistanut alkoholijuomia jne.

Tympeetä, ku mä en ilmeisesti osaa perustella noille, etten todellakaan tee kyseisiä syntejä. Ne jotenkin kokee minun valehtevevan, vaikka puhun ehdotonta totuutta :(.
Väkisin tässä rupee sitten itekkin epäilemään itteään, vaikka sen tiedän tasan tarkkaan, etten ole kertaakaan juonu tai tehny muita epäiltyjä asioita!!
Lähinnä epäilen sitä, onko mun uskos jotai vikaa sit, ku tällasii käsityksii päässy syntymään....

8 kommenttia

Vastaukset

 • Että et mahdu "vl. formaattiin" siinä kun riittää että näyttää tietynlaiselta

  ja noudattaa perinteitä.

  Toivotan sulle selkeää eroa teatteri uskosta helpottaa kummasti kun eroot.
  t. selvinnyt ja onnellinen

  • olen samaa mieltä, että kannattaa jättää moinen porukka.Oman miekenterveytesi kannalta suosittelen lämpimästi. Mulla ainakin vilpitön usko on syventynyt, kun erosin VL:stä. Voin keskittyä olennaiseen eikä ulkonaisiin asioihin.


 • on oleellinen osa vl-talostelua. Juoruruletti pyörii ja siitähän hoitomiehet nauttivat...

  • puimatantereen puhdistamisessa: lähimmäisten ilmiantaminen.


 • Ensinnäkin, sinulla on vapaus uskoa juuri niin kuin omassa sydämessäsi tunnet oikeaksi, kukaan ei voi uskoa sinun sydämestäsi viedä. Älä anna muitten mielipiteideen ahdistaa omaa uskoasi.
  Haluaisin muistuttaa, että ei ole syntiä esim. kuunnella "maailmallista musiikkia". Se on vain opittu/hyväksi katsottu tapa vanhoillislestadiolaisten ja muidenkin lestadiolaisyhteisöjen keskuudessa.
  Älä suotta kanna huolta asioista joilla ei uskomisen kanssa ole sinulle minkäänlaista merkitystä. Usko niin kuin sydämessäsi oikeaksi tunnet, ilman että mikään yhteisö tai kukaan ihminen sinulta vaatii tietynlaista käytöstä.
  Oikea usko ei ole yhtä kuin johonkin yhteisöön kuuluminen.
  Ole vapaa ja käsitä uskomisen ilo!
  T. Ex-vl

 • kävi! Eli olin ihan tavallinen nuori en ollut koskaan edes maistanut alkoholi juomia en tupakoinut en kuunneut maailman musiikkia jne. mutta joidenkin mielestä en ollut myös oikenlainen uskovainenkaan.
  Jostakin piti tehdä parannusta en tajunnut olihan vielä lapsi.

  Heillä oli kiire ratkasita asia puolestani ilmeisesi siksi juuri kun olin lapsi ei vielä ymmärrä ja osaa olla jotain mieltä ja uskalla sanoa vastaan. Tällaista tämä "oikea"usko on

  Nykyään ymmärän miten syvistä vesistä tämä liike voimansa ammentaa.

  • Siitä porukasta pääsi/pääsee eroon, olen noudattanut sittemmin vain maallisia lakeja.


 • johtokunnalle, ja johtokunta tekee väärä henkiluokituksen.

  Hoitokokous saattaa myös seurata.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.