MS-hoito ja paraneminen

Minä ja MS

Olenko ainoa ms-potilas, joka haluaisi selvittää selkäydinpunktion avulla onko kyse borrelioosista?
Oma lääkärini ei suostu antamaan lähetettä tutkimuksiin, koska 1 verinäyte oli negatiivinen. Seuraavaksi yksityiselle, jos hänkään ei suostu, niin sitten ulkomaille.

En aio alistua tälle sairaudelle vaan aion taistella, vaikka sitten pitäisi hakea apua ulkomailta saakka.
Ei se ole rahasta kiinni. Itsekin olen ollut pois työelämästä jo 5 vuotta tämän sairauden takia ja taloudellinen tilanne on heikko. Olen silti varma, että aina löytyy joku keino.

Kaikki sanovat, että MS-taudista ei parane, mutta minä en usko siihen.

10

1126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mäsäläinen

      katsottu likvorista myöskin borrelioosi. Negaa oli. Minulta ainakin otettiin tutkimusvaiheessa koe, ennen kuin sain MS-tautidiagnoosin, eli suljettiin pois muut sairaudet.

      Minä en usko paranevani tästä.

      • Minäkin mäsäläinen

        Jotkut sanovat, että kannattaa ottaa ainakin 5 perättäistä verinäytettä tietyn ajan välein, jotta borrelioosia ei todellakaan ole.


      • Täytyy vaatia vain
        Minäkin mäsäläinen kirjoitti:

        Jotkut sanovat, että kannattaa ottaa ainakin 5 perättäistä verinäytettä tietyn ajan välein, jotta borrelioosia ei todellakaan ole.

        Tuo on totta. Borrelioosi ei näy välttämättä yhdessä ainoassa verinäytteessä. Mutta sanoppa tuo lääkärille :-) ... ei ei ei... kyllä se näkyisi, toki toki.


    • multipippel..

      Tuossa vuosi takaperin koe otettiin ja tauti todettiin,en tuommoista huomannut kysyä.. Olen myös äkäpäällä tautini suhteen ja haluan myös löytää jonkun patentin tähän hiljaa päälle käyvään tautiin!! (syön vaikka ruohonjuuria)
      Toisen silmän näönhuonontuminen jäi vuoden takaisesta kohtauksesta näköjään pysyväksi,no ootellaan milloin toisesta simmusta näkö pamahtaa? Eiköhän ne työt lopu sitten siihen,ikääkin vasta 40.

      En käsitä tuota,miksi oman kehon ainekset rupeaa riitaa haastaan ihtensä kanssa? Perkule sanon minä,miten tuon ropan sais säikytettyä niin että tokenis?

      • myös äkäpää

        Oletko harkinnut noita ulkomailla tehväviä antibioottihoitoja? Marshallin protokollaa tai CAPia?
        Minusta kaikkien haluakkaisen pitäisi saada Suomesta antibioottihoitoa pidemmälle jaksolle. Jos asiaa nyt ei ole tutkituttu, niin ryhtykääpä nopeasti tutkimaan. HIV:iäkin hoidetaaan täällä tehostetusti ulkomaisten suosituksen makaan, miksei ms-tautia?

        On järkevämpää jättää hoitamatta ja antaa veromaksajien sitten maksaa laitoskulut, kun sinne päätyy?


      • multipipp..
        myös äkäpää kirjoitti:

        Oletko harkinnut noita ulkomailla tehväviä antibioottihoitoja? Marshallin protokollaa tai CAPia?
        Minusta kaikkien haluakkaisen pitäisi saada Suomesta antibioottihoitoa pidemmälle jaksolle. Jos asiaa nyt ei ole tutkituttu, niin ryhtykääpä nopeasti tutkimaan. HIV:iäkin hoidetaaan täällä tehostetusti ulkomaisten suosituksen makaan, miksei ms-tautia?

        On järkevämpää jättää hoitamatta ja antaa veromaksajien sitten maksaa laitoskulut, kun sinne päätyy?

        Enpä ole saanut niitä "normaaleja" lääkkeitäkään,mutta oiskohan niistä apuakaan? Lukenut noita kertomuksia niin tuntuu olevan puolesta että vastaan. No lekuri sanoi että seuraavan kerran kun pamahtaa pahemmaksi,katotaan sitte?

        On kuin venäläistä rulettia tämä homma nykyään: Aamulla kun avaa silmänsä niin toteaa pian,kas menetin yöllisessä pelissä näköjään toisenkin simmun.

        Olen sen verran saamaton poika että lääkkeet ja biootit pitäis tohtorin tuoda ulko-ovelle asti!
        Siinä kun päivällä herää vuorotöitten jälkeen miettien onko päivä tai yö,tuppaa se hoitotyö jäämään pikkaasen vähemmälle,tässä AAmukahveja ryypiskellessä luen nyt mitä kohtalontoverit kirjoittelee.

        Olenpa samaa mieltä tuosta hoidon myöhästymisestä, esimerkkinä kaverini neljävitonen pääsi vihdoin härmään työkuntoutukseen,melkein rollaattorilla sinne vietiin! Minulla TÄHÄN asti ollu tuuria noiden tuki ja liikuntaelin sairauksien kanssa. Mutta ei hättää,ohitan kaverit pian kuin satasen juoksussa MS
        kainalossa!

        On välillä vaikee erottaa mikä lihaskipuilu/voimattomuus kuuluu vanhaks tulemiseen ja mikä mäsään? (Ei olla enää lutusia jellonanpentuja,vaikka mieli välillä onkin)


    • kofeiinitietäjä
      • Mäsäläinen

        Kerrohan kofeiinitietäjä miksi minä, joka en käytä kofeiinia sen missään muodossa olen sairastunut ms-tautiin ja miten siitä pääsen eroon... kun kerta tiiät


    • otto892

      Mielenkiinnolla seurasin tään jampan juttuja mutta ne on kyllä yhtä paskaa..Ei ainuttakaan tieteellistä pohjaa näiden väittämien tueksi!!Trollais jossain muualla

    • Parsakaali *

      Tämä ms- ja kofeiinitietäjä pompsahtelee aika ajoin tänne ja tuonne Ms-Parlamenttiin. Viimeisin lähentymiseen syy Ms-Parliksen puolelle oli parsakaali ja sen "parantava voima". Hauska heppu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe