täikierre

ei elukoita meille

Kun lapsi aloitti koulun tuli ensimmäistä kertaa täitä meidän perheeseen ja itsellenikin ensimmäinen tuttavuus täiden kanssa. Puolen vuoden aikana kolme kertaa ollut. Luokkakaverin äiti sanoin ensimmäisen kerran että heillä lapsella pää kuhisee täitä...
Löysin siitä reilun viikon päästä lapseltamme muutaman täin. Hoidimme koko perheen asianmukaisilla tuotteilla ja ohjeen mukaan ja uusimme hoidon kuten määrättiin. Vaihdoin petivaatteet ja muut tavarat laitoin karenssiin 3 päiväksi, missä ajassa täit kuolevat itsekseen.
Aina vaan uusii ja uusii. Lapsellamme on tietyt lapset kavereina enimmäkseen ja tässä porukassa tuntuu, että ne täit pyörii.
Joku ei ilmeisesti hoida täitä kunnolla tai laiminlyö hoidon jollakin perheen jäsenellä?

Olemmme käyttäneet joka kerta eri hoitoainetta. Onko niistä täitä estävistä shampoista mitään hyötyä, vai lieneekö apteekin myyntikikka???
Täytyykö vaan sitten sanoa, että ei kiitos meille leikkimään ja kieltää omaa menemästä kavereille, ennenku tää kierre on katkastu kunnolla?????
Ketäänhän on turha syyttää, mutta luulen, että kaikki ei hoidata perhettään kunnolla...

Vinkkejä, kiitos, miten tän kierteen saa loppumaan. Tarkkailen lapsemme päätä jatkuvasti ja pelkään mitä sieltä löytyy ja alkaa tää jo käymään kukkaroillekin kohta.

2

612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täitätaas

      meillä vähän samanlainen juttu kun tytön luokassa täitä pyörii. Kuukausi sitten ensimmäisen kerran ilmoitettiin että luokassa on niitä, silloin meiltä ei vielä löytynyt, mutta hetken päästä kyllä. Hoidettiin koko perhe ja reilu viikon päästä niitä oli taas. Pestiin siis kaksi kertaa täishampoolla niinkuin siinä ohjeessa suositellaan ja vaihdettiin ja pestiin kaikki pyykit ym. Joka päivä tutkittu pää ja täiden munat nypitty pois. Ilmoitin kouluun että joku ei hoida niitä ja opettaja laittoikin koteihin viestiä että päät tarkistettava jälleen. Itse olen sanonut lapsille että meille ei nyt voi tulla ja leikkikää ulkona, onneksi hyvä ilma. Meillä oli isomman tytön kanssa aikanaan sama juttu ja kielsin kyllä jonkin aikaa tuomasta kavereita ja menemästä kenellekään. Hiukset kouluun tiukalle letille ja nyt keväällä ei hattua ettei vahingossa sitä laita toisten hattujen kanssa samaan läjään. Onneksi kohta alkaa kesäloma, olkoot ulkona leikkimässä, ei ne siellä tartu kun ei hattuja vaihda eikä päät yhdessä nuohoa. Päästiin niistä aiemmin eroon ja kyllä varmaan nytkin. Jos muu ei auta niin keskustelu niiden kavereiden vanhempien kanssa, onhan se kaikkien etu että täistä päästään, ja totta on että koko perheen hoitaminen moneen kertaan on kallista...

    • .....

      Öljyhoidosta on jossain lukenut jotain, voisi kokeilla. Meillä on kerran ollut täitä ja kun olin pari kertaa käyttänyt täishampoota, laitoin päähän muutaman päivän välein oliiviöljyä ja rypsiöljyä, mitä sattui kaapissa olemaan. Pidin öljyä päässä yleensä muutaman tunnin. Alkuvaiheessa laitoin lopuksi muovipussin päähän ja kiedoin vielä huivin tiukasti päähän. Olen ajatellut, että kun syksy taas tulee ja lapsen koulu alkaa, ryhdymme säännöllisesti tekemään öljyhoitoja päähän, se tiettävästi tukehduttaa ainakin elävät täit. Saivareista en tiedä. Tehosta ei tiedä, mutta kokeilemalla tuo selvinnee. Öljy tulee kuitenkin paljon halvemmaksi kuin täishampoot. Niin ja toki täikampaa kannattaa käyttää säännöllisesti, että saisi saivareet pois.
      Pitää muistaa täin elinkaari, saivareiden jälkeen tulee ns. pikkutäi, joka ei ole vielä munimiskykyinen. Tämä vaihe kestää miustaakseni n. viikon. Tämän jälkeen täistä tulee munimiskykyinen. Eli tuolla öljyhoidolla pystyttäisiin vaikuttamaan siihen, että nuo "pikkutäit" kuolevat ja tätä varten öljyä pitää laittaa muutaman päivän välein vähintään, ettei hiuksissa jo olevista saivareista ehdi kehittymään munimiskykyisiä yksilöitä. Pikkuhiljaa siis kaikki pikkutäit kuolevat. Näin hoitaen kestää kuitenkin useampi viikko, eli vaatii kärsivällisyyttä. Ja toki pitää huolehtia pään kanssa kosketuksissa olevien tekstiilien puhtaudesta, erityisesti alkuvaiheessa.

      Toivottavasti pääsette täistä eroon, on ne niin ikäviä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      469
      11005
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      316
      7629
    3. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      28
      4615
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      340
      2407
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1817
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1663
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      192
      1410
    8. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      188
      1313
    9. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      6
      1194
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      54
      1028
    Aihe