Hiilihydraatit pois

Dr. House

Tuskin sentään, lihassa ei ole esim. C vitamiinia. Muitakin ongelmia voi tulla. Suosittelen hieman vihanneksia ja juureksia lihan ja rasvan lisäksi. Rasvan tulee olla kasvisrasvoja. Kalaakin pitäisi syödä usein. Leivän pitäisi olla täysjyväleipää. Kolesteroliarvot kontrolliiin!

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=713&lang=fi

41

912

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veijo

      "Leivän pitäisi olla täysjyväleipää."

      Hiilihydraatit ei käy diabeetikolle, leipä pois.

      Vaihe 1: Syö paljon rasvaa

      Sinun tulee saada suurin osa energiasta rasvasta, oikea rasva ei nosta veren sokeria eikä ole tulehdusta aiheuttavaa. Voit syödä niin eläin-ja kasvirasvoja, älä pelkää tyydyttyneitä rasvoja.
      Syö luonnollisia rasvoja kuten voita, kookos-, oliiviöljy ja rypsi. Älä syö vähärasvaisia tuotteita. Älä syö kovetettuja rasvoja kuten transrasvat, margariini ja muut keinotekoiset rasvat omega-6 öljyjä kuten maissiöljy, auringonkukkaöljy, soijaöljy ja maapähkinä öljyä. Liika omega-6 ´heikentää immuunijärjestelmää.

      Vaihe 2: Mässäile proteiinilla

      Proteiini rakentaa solusi ja kehosi. Proteiini sisältää ne elintärkeät aminohapot joita tarvitset.
      Niitä on pääasiassa lihassa. Syö proteiinia 0,8-1,5 grammaa ihannepainosi kiloa kohden vuorokaudessa. Jos ihannepainosi on 62kg sinun tulee siis syödä 70gr proteiinia vuorokaudessa. Monet eivät pidä laskemisesta eikä sitä useimmiten tarvitakkaan. Riittää kun syöt hyvää (oikeantyyppistä) ruokaa.
      Syö niin paljon kuin haluat puhdasta lihaa, kalaa ja munia. Syö myös se herkullinen kkanan nahka.. Varo makkarasämpylöitä (ja muita valmiita tuotteita), jotka usein sisältävät kemiallisia lisäaineita ja hiilihydraatteja kuten perunahiutaleet. Vältä verivanukkaita ja verimakkaroita, jotka usein sisältävät paljon sokeria.

      Vaihe 3: Jätä pois turhat hiilihydraatit

      Kaikki hiilihydraatti muuttuu sokeriksi kehossasi. Se nostaa veren sokeria, joka saa elimistön erittämään insuliinia. Korkea insuliini edistää rasvan varastointia ja muuntaa sokerin rasvaksi. Sekä korkea verensokeri ja korkea insuliini aiheuttaa tulehduksia. Jätä pois riisi, pasta, leipä, vilja, kaurapuuro ja muut vastaavat tuotteet. Lyhyesti sanottuna, kaikki jauhot ja ryynit . Jätä pois myös maissi.

      Vaihe 4: Valitse oikeat kasvikset ja hedelmät

      Animaalinen (lihat, rasva jne) ruoka sisältää kaikki tarvittavat vitamiinit ja kivennäisaineet, paitsi C-vitamiinia Siksi ei tarvitse syödä paljon hedelmiä ja vihanneksia, ja ei saa tehdä sitä, koska ne sisältävät myös hiilihydraatteja. Syö mieluiten maanpäälisiä vihanneksia, koska ne sisältävät vähemmän tärkkelystä. Vältä paistettuja papuja, maissia, linssejä, kuivattuja vihreitä tai keltaisia herneitä, ne sisältävät runsaasti hiilihydraatteja.
      Jätä pois kaikki perunat ,syö kohtuullisesti palsternakkaa ja piparjuurta. Porkkanat, punajuuret ja retiisi käy hyvin.
      Jätä pois kuivatut tai säilötyt hedelmät, marmeladit ja hillot Josisakin hedelmissä ja maarjoissa ei ole niin korkeahiilihydraattipitoisuus, avokadot, vadelmat ja greippi. Syö kuitenkin niitäkin korkeintaan yksi päivässä esim. jälkiruokana.

      Vaihe 5: Vältä makeita maitotuotteita

      Voit syödö kaikkia makeuttamattomia ja rasvaisia maitotuotteita, kuten kuohukermaa, juustoa ja maustamatonta jogurttia. Valitse aina rasvaisin vaihtoehto, Vähärasvaiset tuotteet ei kuulu LCHF/VHH ruokavalioon. Jätä kaupan hyllyyn hedelmäjugurtit, jäätelöt ja herat..

      Vaihe 6: Valitse oikea juomat ja välipalat

      Pähkinät sisältävät luonnollista rasvaa ja näin ollen käyvät hyvin. Parasta on Parapähkinät, kookos ja hasselpähkinät. Muut pähkinät ovat OK, mutta älä syö liikaa. Maapähkinävoita voit käyttää jälkiruokiin. Maapähkinä ei ole pähkinä vaan palkokasvi.


      Alkoholijuomista suurin osa ei sovi LCHF/VHH ruokavaliolle makeutuksen takia.Vahvat alkoholijuomat esim. vodka , whisky ja konjakki ei sisällä hiilihydraatteja. Ehkä lasi punaviiniä. Vältä booleja, liköörejä, portviinejä ja sherryä.

      Jos välttämättä haluat syödä suklaata niin valitse suklaa jossa kaakaopitoisuus on vähintään 85%.

      Ohje terveille, diabeetikon katsittava hiilihydratteja rajummin. Energia vaje täytetään lisäämällä luommollisia tyydytettyjä rasvoja.

      • Veijo

        (Ohje terveille, diabeetikon katsittava hiilihydratteja rajummin. Energia vaje täytetään lisäämällä luommollisia tyydytettyjä rasvoja. )

        Jos insuliinilääkitys, vähennä insuliinia heti ensimmäisestä päivästä ja mittaa tiheään.

        SAAT SYÖDÄ:
        maitotuotteita. Maito, fiili ja jugurtti (myös laktoositon), Kreikan ja Turkin jugurtti, juusto (ei kevyt), fetajuusto, keso, creme
        fraiche, kermaa, voita, majoneesia (rasvapi. 80-90%) jne. Mieluiten ekologinen tuote. Ei kevyt- eikä sokeroituja tuotteita. Naudanlihaa, sianlihaa, lampaan lihaa, riistaa, siipikarjaa, kalaa, äyriäisiä.Älä poista näkyvää rasvaa, Mausteet ja suolaa maun mukan. Kastikkeet kotona ilman hiilihydraatteja.
        Vihanneksia. Öljy (oliivi tai rapsi)-viinietikka-kastikkeella tai majoneesikastikkeella. Pellavansiemeniä. Oliivia. Oliivi ja rapsiöljy (vain luonnonmukaisesti tuotettuja, Kylmäpuristetut). Kookosrasvaa, puhdasta, korkealuokkaista. Munat, mieluiten ekologiset niissä on enemmän Omega- 3.
        Tarkista pakkauksesta että elintarvike ei sisällä hiilihydraatteja enemmän kuin 5g/100gr tuotetta.
        Omega3 puutten estämiseksi syö rasvaista kalaa (lohta, lohikaloja , silakkaa, makrillia jne)
        Myös osassa lihatuotteista ja kananmunissa (ruokittu Omega3 sisältävällä rehulla).

        ÄLÄ SYÖ:,tai mhdollisimman vähän):
        perunat,perunalastut ja ranskalaiset perunat. Riisi ja riisituotteet. Maissi ja maissituotteet (ex corn flakes).
        Viljaan perustuvat tuotteet, makaronivalmisteet, leipää, keksit, chips, aamiaishiutaleet puurot, vellit ja pannukakku. Jos olette sitä mieltä, että et voi täysin voi pidättäytyä syömästä leipää, ja perunoita vähennä asteittain. Makkarat ja muut leikkeleetr. Sisältävät lisäaineita (E-) jotka vahingoittavat elimistöä. Syö vain harvoin. Makeiset, Kevytjuomat, täytekakut ja kahvileipä. Sokeri ja sokeroidut tuotteet.. Margariinit ja muut voin korvaavat tuotteet
        OMEGA- 6-sisältävät öljyt (esim. Maissi-,auringonkukka-,soja-, ja maapähkinäöljyt)

        VOIT SYÖDÄ VÄHÄN:
        auringonkukan siemeniä. Suklaata, kaakaopitoisuus vähintään70% . Sisältää hitaita hiilihydraatteja. Ei mielellään painonpudotuksen yhteydessä.. Vain vähän alkoholia, se on lihoittavaa, ja häiritsee veren sokeritasapainoa. Ei olutta, sisältää maltoosia joka on nopea hiilihydraatti.
        Hedelmät kohottavat verensokerin ja fruktoosi menee suoraan rasvakudokseen ja varastoituu rasvana jotenlpainonpudotuksen yhteydessä suositellaan 1 hedelmä päivässä (jälkiruokana). Vältä banaanaja ja viinirypäleitä. Paljon hiilihydraatteja.
        Liikunta on hyväksi koska silloin poltat rasvaa etkä lihaksia.


      • kuolema vaanii
        Veijo kirjoitti:

        (Ohje terveille, diabeetikon katsittava hiilihydratteja rajummin. Energia vaje täytetään lisäämällä luommollisia tyydytettyjä rasvoja. )

        Jos insuliinilääkitys, vähennä insuliinia heti ensimmäisestä päivästä ja mittaa tiheään.

        SAAT SYÖDÄ:
        maitotuotteita. Maito, fiili ja jugurtti (myös laktoositon), Kreikan ja Turkin jugurtti, juusto (ei kevyt), fetajuusto, keso, creme
        fraiche, kermaa, voita, majoneesia (rasvapi. 80-90%) jne. Mieluiten ekologinen tuote. Ei kevyt- eikä sokeroituja tuotteita. Naudanlihaa, sianlihaa, lampaan lihaa, riistaa, siipikarjaa, kalaa, äyriäisiä.Älä poista näkyvää rasvaa, Mausteet ja suolaa maun mukan. Kastikkeet kotona ilman hiilihydraatteja.
        Vihanneksia. Öljy (oliivi tai rapsi)-viinietikka-kastikkeella tai majoneesikastikkeella. Pellavansiemeniä. Oliivia. Oliivi ja rapsiöljy (vain luonnonmukaisesti tuotettuja, Kylmäpuristetut). Kookosrasvaa, puhdasta, korkealuokkaista. Munat, mieluiten ekologiset niissä on enemmän Omega- 3.
        Tarkista pakkauksesta että elintarvike ei sisällä hiilihydraatteja enemmän kuin 5g/100gr tuotetta.
        Omega3 puutten estämiseksi syö rasvaista kalaa (lohta, lohikaloja , silakkaa, makrillia jne)
        Myös osassa lihatuotteista ja kananmunissa (ruokittu Omega3 sisältävällä rehulla).

        ÄLÄ SYÖ:,tai mhdollisimman vähän):
        perunat,perunalastut ja ranskalaiset perunat. Riisi ja riisituotteet. Maissi ja maissituotteet (ex corn flakes).
        Viljaan perustuvat tuotteet, makaronivalmisteet, leipää, keksit, chips, aamiaishiutaleet puurot, vellit ja pannukakku. Jos olette sitä mieltä, että et voi täysin voi pidättäytyä syömästä leipää, ja perunoita vähennä asteittain. Makkarat ja muut leikkeleetr. Sisältävät lisäaineita (E-) jotka vahingoittavat elimistöä. Syö vain harvoin. Makeiset, Kevytjuomat, täytekakut ja kahvileipä. Sokeri ja sokeroidut tuotteet.. Margariinit ja muut voin korvaavat tuotteet
        OMEGA- 6-sisältävät öljyt (esim. Maissi-,auringonkukka-,soja-, ja maapähkinäöljyt)

        VOIT SYÖDÄ VÄHÄN:
        auringonkukan siemeniä. Suklaata, kaakaopitoisuus vähintään70% . Sisältää hitaita hiilihydraatteja. Ei mielellään painonpudotuksen yhteydessä.. Vain vähän alkoholia, se on lihoittavaa, ja häiritsee veren sokeritasapainoa. Ei olutta, sisältää maltoosia joka on nopea hiilihydraatti.
        Hedelmät kohottavat verensokerin ja fruktoosi menee suoraan rasvakudokseen ja varastoituu rasvana jotenlpainonpudotuksen yhteydessä suositellaan 1 hedelmä päivässä (jälkiruokana). Vältä banaanaja ja viinirypäleitä. Paljon hiilihydraatteja.
        Liikunta on hyväksi koska silloin poltat rasvaa etkä lihaksia.

        Runsas lihan ja eläinrasvojen syönti saa aikaiseksi suonien tukkeutumisen eli ateroskleroosin. Sepelvaltimoiden tukkeutuminen aiheuttaa vuosittain noin 25 000 infarktia. Ainoa terveellinen ruokavalio on välimerentyyppinen ruokavalio. Kreetalaisia on tutkittu ja ihmetelty hyvää terveyttä. Diabeetikon on kuitenkin vähennettävä hiilihydraattien osuutta ravinnon saannissa. Lihan tulisi olla vähärasvaista esim. grillattua kanaa. Lisäksi usein kalaa, vihanneksia ja juureksia. Pullat, pikkuleivät, sokeri, limut, karkit, chipsit ehdottomaan pannaan.

        http://hyvaterveys.fi/artikkelit/Infarktin-lääkehoito/797/?c=Sydan


      • Veijo
        kuolema vaanii kirjoitti:

        Runsas lihan ja eläinrasvojen syönti saa aikaiseksi suonien tukkeutumisen eli ateroskleroosin. Sepelvaltimoiden tukkeutuminen aiheuttaa vuosittain noin 25 000 infarktia. Ainoa terveellinen ruokavalio on välimerentyyppinen ruokavalio. Kreetalaisia on tutkittu ja ihmetelty hyvää terveyttä. Diabeetikon on kuitenkin vähennettävä hiilihydraattien osuutta ravinnon saannissa. Lihan tulisi olla vähärasvaista esim. grillattua kanaa. Lisäksi usein kalaa, vihanneksia ja juureksia. Pullat, pikkuleivät, sokeri, limut, karkit, chipsit ehdottomaan pannaan.

        http://hyvaterveys.fi/artikkelit/Infarktin-lääkehoito/797/?c=Sydan

        "Runsas lihan ja eläinrasvojen syönti saa aikaiseksi suonien tukkeutumisen eli ateroskleroosin."

        Vanhoja luuloja.


      • Veijo
        Veijo kirjoitti:

        "Runsas lihan ja eläinrasvojen syönti saa aikaiseksi suonien tukkeutumisen eli ateroskleroosin."

        Vanhoja luuloja.

        Kyseesä luento 500 lääkärille.
        Kuunnelkaa myös mitä muuta sanotaan terveyseduista ja painonhallinnasta.



        Kan det sägas tydligare?

        En minut in i föreläsningen:
        ”…Därmed måste man sätta punkt. Det finns inget samband mellan intag av mättat fett och hjärtkärlsjukdom.”
        - Peter Nilsson,
        Professor i kardiovaskulär forskning,
        Januari 2010

        VIELÄKÖ SE SELVEMMIN SE PITÄÄ SANOA?
        Minuutti luennon alusta:
        " TÄTEN TÄYTYY TODETA ETTÄ TYYDYTETYN RASVAN JA SYDÄN- JA VERISUONITAUTIEN VÄLILLÄ EI OLE MITÄÄN YHTEYTTÄ".

        - Peter Nilsson,
        Professor i kardiovaskulär forskning,
        Januari 2010

        (Äärimmäisenä oikealla istuu prof. Rössner (Ruotsin Puska)

        http://www.kostdoktorn.se/annu-en-professor-dags-att-satta-punkt

        Aikaisempia mielipiteitä professoritasolla:

        ”Två generationer svenskar har fått fel kostrekommendationer och har jagat fett i onödan. Det är dags att se över kostråden och basera dem på modern vetenskap.”

        Kaksi sukupolvea ruotsalaisia ovat saaneeet virheelliset ravintosuositukset ja vältelleet rasvaa tarpeettomasti. On aika tarkistaa ravintosuositukset ja muuttaa ne moderniin tieteeseen perustuviksi.

        - Göran Berglund,
        Professor i Internmedicin, Lund,
        i DN december 2009

        Aikaisempia professoritason lausuntoja:

        ”Man har tjatat om lågfettskost i 30 år och så visar det sig vara helt fel! Det finns inget belagt samband mellan mättat fett och hjärtkärlsjukdom.”
        Vähärasvaisesta ravinnosta on jankutettu 30 vuotta ja nyt väite näyttäytyykin täysin vääräksi! Tyydytetyn rasvan ja sydän ja verisuonitautien välillä ei ole mitään yhteyttä.

        - Fredrik Nyström
        Professor i Internmedicin, Linköping
        i Corren, september 2009

        ”Vi har underskattat riskerna med kolhydrater och överskattat farligheten med fett.”
        Olemme aliarvioinee hiilihydraatin vaarat ja yliarvioineet rasvan vaarat.
        - Johan Frostegård,
        Professor Medicin KI,
        i Expressen januari 2010


      • sinulla...
        kuolema vaanii kirjoitti:

        Runsas lihan ja eläinrasvojen syönti saa aikaiseksi suonien tukkeutumisen eli ateroskleroosin. Sepelvaltimoiden tukkeutuminen aiheuttaa vuosittain noin 25 000 infarktia. Ainoa terveellinen ruokavalio on välimerentyyppinen ruokavalio. Kreetalaisia on tutkittu ja ihmetelty hyvää terveyttä. Diabeetikon on kuitenkin vähennettävä hiilihydraattien osuutta ravinnon saannissa. Lihan tulisi olla vähärasvaista esim. grillattua kanaa. Lisäksi usein kalaa, vihanneksia ja juureksia. Pullat, pikkuleivät, sokeri, limut, karkit, chipsit ehdottomaan pannaan.

        http://hyvaterveys.fi/artikkelit/Infarktin-lääkehoito/797/?c=Sydan

        "Runsas lihan ja eläinrasvojen syönti saa aikaiseksi suonien tukkeutumisen eli ateroskleroosin."

        Väitteesi ei perustu tosiasioihin! Se on pelkkää satua. Tuo teoria on niiltä ajoilta (vuosikymmeniä sitten) kun rasvan vaikutuksia ei tunnettu. Ancel Keys yritti todistaa tuota teoriaa oikeaksi aikoinaan ns. seitsemän maan tutkimuksella joka myöhemmin osoittautui pelkäksi huijaukseksi ja väärennökseksi. Toivoisin lisää keskustelua tuosta tutkimuksesta tällä palstalla...

        Valitettavasti Puska ja eräät muut päättäjät alkoivat saarnata aikoinaan tuon Keysin "tutkimuksen" mukaisesta ruokavaliosta. Nyt tiedetään, ettei eläinrasvoilla ja ateroskleroosilla ole mitään yhteyttä, mutta Puska kumppaneineen jatkaa perusteetonta paskan puhumista eläinrasvoista. Ja hiilihydraattien suosimisesta.

        Ovat harvinaisen kyvyttömiä omaksumaan mitään uutta tietoa ja tappavat tuhansia suomalaisia ravintosuosituksillaan...


    • parhaasta päästä

      Kasvikset kuuluvat oikeaoppiseen VHH-ruokavalioon. Niitä on syötävä vähintään puoli kiloa päivässä. Hedelmistä ainoita hyvin mukaan sopivia on avokado.

      Laitetaan tähän top50-luettelo C-vitamiinia sisältävistä kasviksista Finelin mukaan.

      http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2270&fuclass=vegfresh&specdiet=none&items=50&from=top&portion=100g&lang=fi

      Siinä suositeltavia nopealla silmäyksellä ovat muut paitsi runsashiilihydraattiset wok-seokset (maissia, herneitä). Ihmisen C-vitamiinin tarve on vuorokaudessa 75 mg. Sen saa paprikasta ja eri kaaleista helpolla.

      Voi muuten verrata hedelmien C-vitamiinipitoisuuksia kasviksiin verrattuna.

      http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2270&fuclass=frufresh&specdiet=none&items=50&from=top&portion=100g&lang=fi

      Häviävät aika lailla. Jotta niistä saa saman määrän C-vitamiinia, on sen saamiseksi syötävä hiilihydraatteja aika lailla enemmän.

      Peruna on surkea C-vitamiinilähde kasviksiin verrattuna, vähän alle 10 mg/100g. Hiilihydraatteja on sitäkin enemmän.

      Maksa on ainoita liharuokia, jossa on C-vitamiinia. Siinä on keskimäärin 30 mg/100g C-vitamiinia. Maksan syönti ei kuitenkaan ole suotavaa kovin usein, koska siitä saa helposti liikaa A-vitamiinia, mikä voi olla vaarallista.

      • Veijo

      • Veijo

      • hurmoshenki
        Veijo kirjoitti:

        http://www.alltomlchf.se/halsa/vitaminer/

        Veijo se jaksaa levittää oppiaan kuin paraskin lähetyssaarnaaja. Pitäisi olla kuitenkin pitempi aika seurata rasva-liharuokia syövien terveyttä. Kovin laajalti maapallon asukkaat eivät voi siirtyä lihansyöjiksi, koska sitä ei riitä kaikille. Kreetan asukkaat elivät vanhoiksi vähällä lihansyönnillä. Muinoin saarella ei myöskään syöty sokeria, hampurilaisia, pullaa, karkkeja ym. teollisuuden kehittämiä sokeri-kemikaaliseoksia. Suurimmalla osalla diabetes 2 potilaistakin on omaa insuliinituotantoa ja voivat syödä hiilihydraatteja kohtuudella. Metformin lääkkeestäkään ei ole todettu olevan haittaa. Lukemattomat tehdyt tilastot osoittavat runsaan eläinrasvojen käytön suonten kalkkeetumisen syyksi. Jotkut hullut hurrit eivät sitä kumoa.


      • Veijo
        hurmoshenki kirjoitti:

        Veijo se jaksaa levittää oppiaan kuin paraskin lähetyssaarnaaja. Pitäisi olla kuitenkin pitempi aika seurata rasva-liharuokia syövien terveyttä. Kovin laajalti maapallon asukkaat eivät voi siirtyä lihansyöjiksi, koska sitä ei riitä kaikille. Kreetan asukkaat elivät vanhoiksi vähällä lihansyönnillä. Muinoin saarella ei myöskään syöty sokeria, hampurilaisia, pullaa, karkkeja ym. teollisuuden kehittämiä sokeri-kemikaaliseoksia. Suurimmalla osalla diabetes 2 potilaistakin on omaa insuliinituotantoa ja voivat syödä hiilihydraatteja kohtuudella. Metformin lääkkeestäkään ei ole todettu olevan haittaa. Lukemattomat tehdyt tilastot osoittavat runsaan eläinrasvojen käytön suonten kalkkeetumisen syyksi. Jotkut hullut hurrit eivät sitä kumoa.

        Missä perustelut höpinällesi??

        "Suurimmalla osalla diabetes 2 potilaistakin on omaa insuliinituotantoa ja voivat syödä hiilihydraatteja kohtuudella. Metformin lääkkeestäkään ei ole todettu olevan haittaa."

        Kohtuus on suteellinen käsite. Normaalikokoisella ihmisellä on noin 5gr sokeria veressään. Minkä luulet pelivaran olevan diabeetikolla. Minun kohdallani 5E% hiilihydraatteja 65-70E% rasvaa ja loput proteiinia.'
        'Metformiinissa ei sivuvaikutuksia ---haista huilu.


      • jäävät jälkeen
        Veijo kirjoitti:

        Missä perustelut höpinällesi??

        "Suurimmalla osalla diabetes 2 potilaistakin on omaa insuliinituotantoa ja voivat syödä hiilihydraatteja kohtuudella. Metformin lääkkeestäkään ei ole todettu olevan haittaa."

        Kohtuus on suteellinen käsite. Normaalikokoisella ihmisellä on noin 5gr sokeria veressään. Minkä luulet pelivaran olevan diabeetikolla. Minun kohdallani 5E% hiilihydraatteja 65-70E% rasvaa ja loput proteiinia.'
        'Metformiinissa ei sivuvaikutuksia ---haista huilu.

        Huiluni perässä ei kannata haistella.
        Olen todellakin sitä mieltä, että eläinrasvat eivät ole hyväksi. Lukemattomissa kokeissa on havaittu yhtäläisyys: eläinrasvat nostavat kolesteroliarvoja ja johtavat sydäntauteihin.
        Välimeren dieetti sisältää oliiviöljyä, jotain 60 grammaa päivässä. Lisäksi vihanneksia, juureksia, grillattua lihaa, kalaa ja valkoista juustoa. Viinit eivät ole haitaksi. Kreetalainen ruokavalio sopii esimerkiksi.
        On myös tehty tutkimus, joka todistaa , että perinteinen diabeetikoille suositeltu ruokavalio on virheellinen.
        http://www.annals.org/content/151/5/306.full.pdf html

        Montako ruohoa Veijon ateriaan kuuluu?


      • Veijo
        jäävät jälkeen kirjoitti:

        Huiluni perässä ei kannata haistella.
        Olen todellakin sitä mieltä, että eläinrasvat eivät ole hyväksi. Lukemattomissa kokeissa on havaittu yhtäläisyys: eläinrasvat nostavat kolesteroliarvoja ja johtavat sydäntauteihin.
        Välimeren dieetti sisältää oliiviöljyä, jotain 60 grammaa päivässä. Lisäksi vihanneksia, juureksia, grillattua lihaa, kalaa ja valkoista juustoa. Viinit eivät ole haitaksi. Kreetalainen ruokavalio sopii esimerkiksi.
        On myös tehty tutkimus, joka todistaa , että perinteinen diabeetikoille suositeltu ruokavalio on virheellinen.
        http://www.annals.org/content/151/5/306.full.pdf html

        Montako ruohoa Veijon ateriaan kuuluu?

        "Olen todellakin sitä mieltä, että eläinrasvat eivät ole hyväksi. Lukemattomissa kokeissa on havaittu yhtäläisyys: eläinrasvat nostavat kolesteroliarvoja ja johtavat sydäntauteihin. "

        Sinähän saat olla mitä MIELTÄ tahansa. Mielipiteet on kuin p---reikiä, kaikilla on yksi.
        TRavintotutkijat eivät valitettavasti ole samaa mieltä kanssasi.

        Ruotsin elintarvikelaitoksen asiantuntijat onnistuivat useassa yhteydessä (TV, radio, sanomalehdet) väittämään että on tuhansia tutkinuksia jotka tukevat heidän väitettään rasvan vaarallisuudesta.
        Kovan painostuksen jälkeen Elintarvikelaitoksen asiantuntijat kokosivat 72 tutkimusta jotka osoittavat että näin on.

        Ryhmä tutkijoita joilla ei ollut mitään sidontaa elintarvikelaitokseen tarkistivat esitetyt tutkimukset ja tulos on seuraavassa artikkelissa Lääkärilehdessä. Otsikko on ”Elintarvike laitoksen on syytä lopettaa ravintoneuvojen antaminen”

        http://www.dagensmedicin.se/asikter/debatt/2009/04/08/livsmedelsverket-bor-omede/index.xml

        Tutkijaryhmän johtopäätös:

        Kansalaisisille on tiedotettava että varoitukset tyydytettyjen rasvojen vaarallisuudesta on vailla kaikkea uskottavuutta.
        On aika että vastuunalaiset viranomaiset päättävät että Elintarvikelaitos välittömästi lopettaa ravintoneuvojen antamisen kansalaisille ja jättää vastuun niille joilla on tarvittava kliininen kokemus ja tarvittava, ajanmukainen koulutus.


      • Temetys
        hurmoshenki kirjoitti:

        Veijo se jaksaa levittää oppiaan kuin paraskin lähetyssaarnaaja. Pitäisi olla kuitenkin pitempi aika seurata rasva-liharuokia syövien terveyttä. Kovin laajalti maapallon asukkaat eivät voi siirtyä lihansyöjiksi, koska sitä ei riitä kaikille. Kreetan asukkaat elivät vanhoiksi vähällä lihansyönnillä. Muinoin saarella ei myöskään syöty sokeria, hampurilaisia, pullaa, karkkeja ym. teollisuuden kehittämiä sokeri-kemikaaliseoksia. Suurimmalla osalla diabetes 2 potilaistakin on omaa insuliinituotantoa ja voivat syödä hiilihydraatteja kohtuudella. Metformin lääkkeestäkään ei ole todettu olevan haittaa. Lukemattomat tehdyt tilastot osoittavat runsaan eläinrasvojen käytön suonten kalkkeetumisen syyksi. Jotkut hullut hurrit eivät sitä kumoa.

        Tuo Kreeta onkin tosi hyvä esimerkki, syövät paljon rasvaa ja maitotuotteita (varsinkin siis juusto).
        Energiamäärästä todella suuri osa.

        Jos sinulla on mikään insuliini lääkitys päällä, niin mitä siinä höpötät omasta insuliinin tuotannosta. Siinähän se ongelma onkin jos muu kroppa ei sitä insuliinia siedä. Diabetes 2 on elintasotauti, jonka voit kaataa ruokavaliolla (VHH) ja laihduttamalla sekä liikkumalla. Insuliiniresistenssi palautuu silloin normaaliksi. Miksi se on niin vaikea uskoa kun näyttöä on hurjasti.

        Antti Heikkilää parjataan diabetesliiton puolelta, mutta hassu juttu, hän on sentään parantanu satoja D2:ia tällä ruokavaliolla. Ja parantaa edelleen. Diabetes kirja palkittiin Pariisin kirjamessuilla parhaaksi terveyskirjaksi 2009 ! Kannattaisi kokeilla itse ja itkeä sitten eikä uskoa muuta kuin itseään. http://www.rasalas.fi/laihdu_tarinoita.php

        Ja vielä aiempaan. Eläinrasvat ja maitorasvat on terveellisiä ihan kaikille (ei vain diabeetikoille). Siitä on tullut viimeisen 5 vuoden aikana kiistaton näyttö. Ihminen on täynnä eläinrasvaa (kovaa rasvaa) siinä missä muutkin eläimet. Luuletko sen olevan vaarallista ? tyydyttynyttä rasvaa on äidinmaidon rasvasta suurin osa. VoiVoi evoluutio siis tappaa vauvansa heti alusta. Haloo !


      • ruokvalio
        Temetys kirjoitti:

        Tuo Kreeta onkin tosi hyvä esimerkki, syövät paljon rasvaa ja maitotuotteita (varsinkin siis juusto).
        Energiamäärästä todella suuri osa.

        Jos sinulla on mikään insuliini lääkitys päällä, niin mitä siinä höpötät omasta insuliinin tuotannosta. Siinähän se ongelma onkin jos muu kroppa ei sitä insuliinia siedä. Diabetes 2 on elintasotauti, jonka voit kaataa ruokavaliolla (VHH) ja laihduttamalla sekä liikkumalla. Insuliiniresistenssi palautuu silloin normaaliksi. Miksi se on niin vaikea uskoa kun näyttöä on hurjasti.

        Antti Heikkilää parjataan diabetesliiton puolelta, mutta hassu juttu, hän on sentään parantanu satoja D2:ia tällä ruokavaliolla. Ja parantaa edelleen. Diabetes kirja palkittiin Pariisin kirjamessuilla parhaaksi terveyskirjaksi 2009 ! Kannattaisi kokeilla itse ja itkeä sitten eikä uskoa muuta kuin itseään. http://www.rasalas.fi/laihdu_tarinoita.php

        Ja vielä aiempaan. Eläinrasvat ja maitorasvat on terveellisiä ihan kaikille (ei vain diabeetikoille). Siitä on tullut viimeisen 5 vuoden aikana kiistaton näyttö. Ihminen on täynnä eläinrasvaa (kovaa rasvaa) siinä missä muutkin eläimet. Luuletko sen olevan vaarallista ? tyydyttynyttä rasvaa on äidinmaidon rasvasta suurin osa. VoiVoi evoluutio siis tappaa vauvansa heti alusta. Haloo !

        Kreetalaisen ruokavaliossa on paljon oliiviöljyä, vähän eläinrasvaa. Muitakin eroja on diabetesliiton suosittelemaan ruokaan nähden. Vertailutestissä muut kuolivat ja kreetalaiset pääasiassa elivät. Ihmisellä on yksi elämä, en halua ryhtyä koekaniiniksi todistaakseni kaikki aikaisemmat tutkimukset vääriksi eläinrasvaa ahmimalla. Minulle riittää oliiviöljy ja viini joskus. Grillattu kana ja loimulohi antaa uskoa elämään.


      • Veijo
        ruokvalio kirjoitti:

        Kreetalaisen ruokavaliossa on paljon oliiviöljyä, vähän eläinrasvaa. Muitakin eroja on diabetesliiton suosittelemaan ruokaan nähden. Vertailutestissä muut kuolivat ja kreetalaiset pääasiassa elivät. Ihmisellä on yksi elämä, en halua ryhtyä koekaniiniksi todistaakseni kaikki aikaisemmat tutkimukset vääriksi eläinrasvaa ahmimalla. Minulle riittää oliiviöljy ja viini joskus. Grillattu kana ja loimulohi antaa uskoa elämään.

        "Ihmisellä on yksi elämä, en halua ryhtyä koekaniiniksi todistaakseni kaikki aikaisemmat tutkimukset vääriksi eläinrasvaa ahmimalla."

        Mitkä tutkimukset? Ruotsin elintarvikelaitoksen professorit eivät löytäneet ensimmäistäkään. Montako sinä löydät.
        Tyydyttyneen rasvan vaarattomuuden todistavia tutkimuksia sitävastoin löytyy "rekkakuorma".

        Sitä mihin sinä olet sortunut sanotaan aivopesuksi. Kymmenien vuosien valehtelu THL:n taholta suoraan päin naamaa kansalaisille.


      • ropakantaa
        Veijo kirjoitti:

        "Ihmisellä on yksi elämä, en halua ryhtyä koekaniiniksi todistaakseni kaikki aikaisemmat tutkimukset vääriksi eläinrasvaa ahmimalla."

        Mitkä tutkimukset? Ruotsin elintarvikelaitoksen professorit eivät löytäneet ensimmäistäkään. Montako sinä löydät.
        Tyydyttyneen rasvan vaarattomuuden todistavia tutkimuksia sitävastoin löytyy "rekkakuorma".

        Sitä mihin sinä olet sortunut sanotaan aivopesuksi. Kymmenien vuosien valehtelu THL:n taholta suoraan päin naamaa kansalaisille.

        Virallinen lääketiede perustuu lukuisiin tutkimuksiin. Suomessa eläinrasvojen väheneminen on saanut aikaan sydänkuolemien vähenemisen. Suomen johtaviin ravitsemustutkijoihin kuuluvan Mikael Fogelholmin mukaan tyydyttyneet rasvat ovat enimmäkseen haitallisia, eikä niiden käyttöä tule lisätä.
        On jotenkin harhaista uskoa tarkoitukselliseen viranomaisten harhauttamiseen tässä asiassa. Mitä ihmeen etua joku kuvittelee saavuttavansa eläinrasvoja ahmimalla?


      • Veijo
        ropakantaa kirjoitti:

        Virallinen lääketiede perustuu lukuisiin tutkimuksiin. Suomessa eläinrasvojen väheneminen on saanut aikaan sydänkuolemien vähenemisen. Suomen johtaviin ravitsemustutkijoihin kuuluvan Mikael Fogelholmin mukaan tyydyttyneet rasvat ovat enimmäkseen haitallisia, eikä niiden käyttöä tule lisätä.
        On jotenkin harhaista uskoa tarkoitukselliseen viranomaisten harhauttamiseen tässä asiassa. Mitä ihmeen etua joku kuvittelee saavuttavansa eläinrasvoja ahmimalla?

        "Virallinen lääketiede perustuu lukuisiin tutkimuksiin."

        Fogelholm saa puhua mitä huvittaa. Yhtään suurta puolueetonta tutkimusta ei löydy tueksi hänen väitteilleen.


      • yksi mielipide
        Veijo kirjoitti:

        "Virallinen lääketiede perustuu lukuisiin tutkimuksiin."

        Fogelholm saa puhua mitä huvittaa. Yhtään suurta puolueetonta tutkimusta ei löydy tueksi hänen väitteilleen.

        Ainakin naudan rasva on niitä pahimpia rasvoja ihmiselle, entä kookosrasva, se on kuin kivi kun ottaa jääkaapista, en voi sanoa mikä on hyvää tai huonoa, mutta kyllä sen käytännössä huomaa kun esim. keiton päällä oleva naudan rasva kovettuu kylmässä, kerään aina sen pois ja astioita pestessä saa käyttää reilusti Fairya että saa astian irti rasvasta, miten se sitten ihmisessä toimii? Isäni kuoli 62 vuotiaana, sydän oli kerännyt rasvaa ja se kertakaikkiaan "räjähti" ambulansissa, lääkäri sanoi että mikään ei olisi voinut isää pelastaa, ja siihen aikaan todella syötiin rasvaa, sianlihaa ja naudanlihaa, lampaanlihaa, jne. kasviksia ei niinkään. Joten en usko rasvankäytön ja kermojen ym. tuovan ihmiselle terveyttäkään.
        Kaikkea kohtuudessa, eiköhän se ole parasta, minulla on 2-dia en uskaltaisi aloittaa rasvaruuan syöntiä enkä mitään tiettyä diettiä, mielestäni se sotkee elimistön entisestään, joten käytän kasvista ja laihaa lihaa sekä kalaa ja hedelmiä.


      • Veijo
        yksi mielipide kirjoitti:

        Ainakin naudan rasva on niitä pahimpia rasvoja ihmiselle, entä kookosrasva, se on kuin kivi kun ottaa jääkaapista, en voi sanoa mikä on hyvää tai huonoa, mutta kyllä sen käytännössä huomaa kun esim. keiton päällä oleva naudan rasva kovettuu kylmässä, kerään aina sen pois ja astioita pestessä saa käyttää reilusti Fairya että saa astian irti rasvasta, miten se sitten ihmisessä toimii? Isäni kuoli 62 vuotiaana, sydän oli kerännyt rasvaa ja se kertakaikkiaan "räjähti" ambulansissa, lääkäri sanoi että mikään ei olisi voinut isää pelastaa, ja siihen aikaan todella syötiin rasvaa, sianlihaa ja naudanlihaa, lampaanlihaa, jne. kasviksia ei niinkään. Joten en usko rasvankäytön ja kermojen ym. tuovan ihmiselle terveyttäkään.
        Kaikkea kohtuudessa, eiköhän se ole parasta, minulla on 2-dia en uskaltaisi aloittaa rasvaruuan syöntiä enkä mitään tiettyä diettiä, mielestäni se sotkee elimistön entisestään, joten käytän kasvista ja laihaa lihaa sekä kalaa ja hedelmiä.

        Kaikkea kohtuudessa, eiköhän se ole parasta, minulla on 2-dia en uskaltaisi aloittaa rasvaruuan syöntiä enkä mitään tiettyä diettiä, mielestäni se sotkee elimistön entisestään, joten käytän kasvista ja laihaa lihaa sekä kalaa ja hedelmiä.

        Yksi kysmys?

        Miksi et syö sokeria suoraan purkista jos se kerran on hyväksi.

        Jos minu elimistöni ei jaksa köäsitellä kuin tietyn määrän hiilihydraattia = sokeria niin en syö yli sen rajan. Energiatarpeen tätän pääasiassa vaarattomaksi todistetulla tyydytetyllä eläinrasvalla. Lääkkeet on apteekissa.

        Tekstisi on omia olettamuksiasi ilman mitään todellisuuspohjaa kuten Diabetesliiton ravintoohjeetkin. Lääketehtaat ovat ainoat joilla on hyötyä siitä että sokeritautiselle syötetään sokeria ja vithe korjataan nousevalla lääkityksellä jolla valitettavasti on sivuvaikutuksensa. Insuliinihoito D2:ssa on todettu aiheuttavan sydään ja verisuonitaudin riskin suuren nousun.
        Tiedätkö että lääketehtaille asetettu vaatimus koskien diaeteslääkitystä on että se ei saa nostaa kuolemanriskiä enempää kuin 30% ?


      • yksi mielipide
        Veijo kirjoitti:

        Kaikkea kohtuudessa, eiköhän se ole parasta, minulla on 2-dia en uskaltaisi aloittaa rasvaruuan syöntiä enkä mitään tiettyä diettiä, mielestäni se sotkee elimistön entisestään, joten käytän kasvista ja laihaa lihaa sekä kalaa ja hedelmiä.

        Yksi kysmys?

        Miksi et syö sokeria suoraan purkista jos se kerran on hyväksi.

        Jos minu elimistöni ei jaksa köäsitellä kuin tietyn määrän hiilihydraattia = sokeria niin en syö yli sen rajan. Energiatarpeen tätän pääasiassa vaarattomaksi todistetulla tyydytetyllä eläinrasvalla. Lääkkeet on apteekissa.

        Tekstisi on omia olettamuksiasi ilman mitään todellisuuspohjaa kuten Diabetesliiton ravintoohjeetkin. Lääketehtaat ovat ainoat joilla on hyötyä siitä että sokeritautiselle syötetään sokeria ja vithe korjataan nousevalla lääkityksellä jolla valitettavasti on sivuvaikutuksensa. Insuliinihoito D2:ssa on todettu aiheuttavan sydään ja verisuonitaudin riskin suuren nousun.
        Tiedätkö että lääketehtaille asetettu vaatimus koskien diaeteslääkitystä on että se ei saa nostaa kuolemanriskiä enempää kuin 30% ?

        Olen käytönnössä nähnyt mihin rasva-ruoka johtaa, joten en kommentoi.
        Bisnes ja sen mainonta ei yksittäistä ihmistä auta, jokaisen on valta katsoa omaa tietään siis ihan omilla valinnoillaan.
        Olen sairaalassa työssä joten tiedän jotakin myös ravintoasioista. Kaikki mitä suuhumme pistämmenkään näkyy todellisuudessa vasta vuosikymmenten päästä, jos sinne saakka pääsemme joten omat valinnat lienee avainasemassa, en syytä diabetesliittoakaan, enkä lääkäreitä hehän eivät istu ruokapöytääni, jokaisellahan on silmät päässä korvat kuulolla joten niitä voi käyttää ihan mielinmäärin.


      • Veijo
        yksi mielipide kirjoitti:

        Olen käytönnössä nähnyt mihin rasva-ruoka johtaa, joten en kommentoi.
        Bisnes ja sen mainonta ei yksittäistä ihmistä auta, jokaisen on valta katsoa omaa tietään siis ihan omilla valinnoillaan.
        Olen sairaalassa työssä joten tiedän jotakin myös ravintoasioista. Kaikki mitä suuhumme pistämmenkään näkyy todellisuudessa vasta vuosikymmenten päästä, jos sinne saakka pääsemme joten omat valinnat lienee avainasemassa, en syytä diabetesliittoakaan, enkä lääkäreitä hehän eivät istu ruokapöytääni, jokaisellahan on silmät päässä korvat kuulolla joten niitä voi käyttää ihan mielinmäärin.

        "Olen sairaalassa työssä joten tiedän jotakin myös ravintoasioista"

        Tietäminen ja luuleminen ovat kaksi eriasiaa.

        Liioiteltu rasvan ja kolestroolin pelko
        Keskusteluartikkeli 2009-07-27

        Luulo että tyydytetty rasva ravinnnossa on vaarallista koska se saa meidät lihomaan ja nostaa kolestroolin arvoa veressä on kiusannut ihmiskuntaa vähintään 1950-luvulta.
        Tieto on väärä koska käytännöllisesti katson on mahdotonta vaikuttaa kolestrooliarvoihin ravinnolla., kirjoittaa ylilääkäri Christer Enkvist.

        Viimeisen puolenvuoden aikana on julkaistu ainakin kaksi sensaatiomaista uutista jotka koskevat rasvaa ruokavaliossa, liikalihavuutta ja kolestrooliarvoja, ilman että ne olisi saatettu kansakaisten tietoon.
        Kun päivittäin näemme uusia laihdutusmalleja lehdisssä on edellämainittu merkillistä.
        Uutiset kaatavat nimittäin monet perinteisistä totuuksista.
        Ensimmäinen käsittelee sitä että on erittäin vaikea löytää mitään tieteellistä todistetta sille että tyydytetty rasva on vaarallista ja toinen että kolestrooli ei myöskään ole erityisen vaarallista sydämmelle.

        Muutama viikko sitten julkaisi Dagens Medicin artikkelin jossa painavat ja puolueettomat tutkijat olivat tarkistaneet Elintarvikelaitoksen valitsemat tieteelliset tutkimusraportit. Elintarvikelaitos oli valinnut raportit todistamaan tyydyttyneen rasvan vaarallisuuden ja ovat perustana laitoksen suositukselle välttää tyydyttynyttä rasvaa ruokavaliossa.
        Elintarvikelaitos on monien vuosie najan väittänyt että löytyy ” tuhansia ” tietteellisiä tutkinuksia jotka tukevat suositusta.
        Pitkän painostuksen jälkeen julkaisi laitos lopulta 72 tutkimusta jotka jätettiin tarkastettavaksi.
        Tulos on peloittava. Yksi huomattavimmista löydöistä on että vain kahden (2) tutkimuksen voidaan hyvällä tahdolla sanoa tukevan laitoksen väitettä rasvan vaarallisuudesta. 16 tutkimusta käsitteli rasvaa mutta eivät tukeneet millään tavalla laitoksen väitettä. Kolme tutkimuksista antoi päinvastaisen tuloksen laitoksen väitöksesetä rasvan vaarallisuudesta ja 11 tutkimusraporttia eivät edes käsitelleet tyydyttynyttä rasvaa.
        Tutkijoiden johtopäätös joka julkaistiin Dagens Medicinissä oli se että tyydyttyneen rasvan vaarallisuudelle ei löydy mitään selviä todisteita. Tämä on sensatiomainen uutinen Ihmisethän elävät rasvanpelossa.

        Yhden vaarallisimmista tekijöistä tyydyttyneen rasvan yhteydessä on kymmenien vuosie ajan väitetty olevan sen että se korottaa kolestroolin tasoa veressä.
        Tämä on väärä tieto kosk akäytännössä on madhotonta vaikuttaa kolestroolin tasoon ravinnolla. Vanha uskomus että kolestrooli on vaarallist asydämmelle on kaikille tuttu. Siksi seuraava toinen uutisista on vielä sensaatiomaisempi.

        Amerikkalaisessa tieteellisessä julkaisussa, American Heart Journal, julkaistiin muutama kuukausi sitten artikkeli jossa näytetään että potilailla jotka olivat saaneet sydänhalvauksen ei ollut korkeat kolestrooliarvot vaan pikemminkin matalat. Tutkimus koski 137000 potilasta, joilla oli diagnoosi sydänhalvaus, 500 sairaalaassa USA:ssa ja totesi että heillä oli alhaisemmat kolestrooliarvo kuin keskiverto amerikkalaisella.
        Yllämainittuun kaatuu väite kolestroolin varallisuudesta sydämmelle.
        Jo aikaisemmin tiedetään yli kolmekymmentä ravintotutkimusta jotka näyttää että infarktipotilaat eivät ole syöneet enempää tyydyttynyttä rasvaa tai kolestroolia kuin muutkaan ja kymmenkunta tutkimusta näyttää että strokepotilaat ovat syöneeet vähemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin muut.
        Tätä taustaa vasten nykyisen sairaanhoidon kolestroolimittaukset ja kolestrrolin hoito kalliilla lääkkeillä kaikkea muuta kuin tarkoituksen mukaista.
        Lääketeollisuudelle tämä tutkimus on katastrofi ja sen hiljentäminen elintärkeää.
        .Ainoastaa toiseksi suurin kolestroolia alentavaa lääkettä myytiin 6 miljardilla dollarilla yhden vuoden aikana 2000-luvun alussa.
        Se että tiedoitusvälineet ja ja tieteeliset raportoija eivät välitä kansalaisille yllämainittuja uutisia siitä että rasvan vaarallisuudesta ei löydy todisteita ja että kolestrooli on vaaraton on käsittämätöntä.

        Christer Enkvist
        Ylilääkäri.


      • Dr. House
        Veijo kirjoitti:

        "Olen sairaalassa työssä joten tiedän jotakin myös ravintoasioista"

        Tietäminen ja luuleminen ovat kaksi eriasiaa.

        Liioiteltu rasvan ja kolestroolin pelko
        Keskusteluartikkeli 2009-07-27

        Luulo että tyydytetty rasva ravinnnossa on vaarallista koska se saa meidät lihomaan ja nostaa kolestroolin arvoa veressä on kiusannut ihmiskuntaa vähintään 1950-luvulta.
        Tieto on väärä koska käytännöllisesti katson on mahdotonta vaikuttaa kolestrooliarvoihin ravinnolla., kirjoittaa ylilääkäri Christer Enkvist.

        Viimeisen puolenvuoden aikana on julkaistu ainakin kaksi sensaatiomaista uutista jotka koskevat rasvaa ruokavaliossa, liikalihavuutta ja kolestrooliarvoja, ilman että ne olisi saatettu kansakaisten tietoon.
        Kun päivittäin näemme uusia laihdutusmalleja lehdisssä on edellämainittu merkillistä.
        Uutiset kaatavat nimittäin monet perinteisistä totuuksista.
        Ensimmäinen käsittelee sitä että on erittäin vaikea löytää mitään tieteellistä todistetta sille että tyydytetty rasva on vaarallista ja toinen että kolestrooli ei myöskään ole erityisen vaarallista sydämmelle.

        Muutama viikko sitten julkaisi Dagens Medicin artikkelin jossa painavat ja puolueettomat tutkijat olivat tarkistaneet Elintarvikelaitoksen valitsemat tieteelliset tutkimusraportit. Elintarvikelaitos oli valinnut raportit todistamaan tyydyttyneen rasvan vaarallisuuden ja ovat perustana laitoksen suositukselle välttää tyydyttynyttä rasvaa ruokavaliossa.
        Elintarvikelaitos on monien vuosie najan väittänyt että löytyy ” tuhansia ” tietteellisiä tutkinuksia jotka tukevat suositusta.
        Pitkän painostuksen jälkeen julkaisi laitos lopulta 72 tutkimusta jotka jätettiin tarkastettavaksi.
        Tulos on peloittava. Yksi huomattavimmista löydöistä on että vain kahden (2) tutkimuksen voidaan hyvällä tahdolla sanoa tukevan laitoksen väitettä rasvan vaarallisuudesta. 16 tutkimusta käsitteli rasvaa mutta eivät tukeneet millään tavalla laitoksen väitettä. Kolme tutkimuksista antoi päinvastaisen tuloksen laitoksen väitöksesetä rasvan vaarallisuudesta ja 11 tutkimusraporttia eivät edes käsitelleet tyydyttynyttä rasvaa.
        Tutkijoiden johtopäätös joka julkaistiin Dagens Medicinissä oli se että tyydyttyneen rasvan vaarallisuudelle ei löydy mitään selviä todisteita. Tämä on sensatiomainen uutinen Ihmisethän elävät rasvanpelossa.

        Yhden vaarallisimmista tekijöistä tyydyttyneen rasvan yhteydessä on kymmenien vuosie ajan väitetty olevan sen että se korottaa kolestroolin tasoa veressä.
        Tämä on väärä tieto kosk akäytännössä on madhotonta vaikuttaa kolestroolin tasoon ravinnolla. Vanha uskomus että kolestrooli on vaarallist asydämmelle on kaikille tuttu. Siksi seuraava toinen uutisista on vielä sensaatiomaisempi.

        Amerikkalaisessa tieteellisessä julkaisussa, American Heart Journal, julkaistiin muutama kuukausi sitten artikkeli jossa näytetään että potilailla jotka olivat saaneet sydänhalvauksen ei ollut korkeat kolestrooliarvot vaan pikemminkin matalat. Tutkimus koski 137000 potilasta, joilla oli diagnoosi sydänhalvaus, 500 sairaalaassa USA:ssa ja totesi että heillä oli alhaisemmat kolestrooliarvo kuin keskiverto amerikkalaisella.
        Yllämainittuun kaatuu väite kolestroolin varallisuudesta sydämmelle.
        Jo aikaisemmin tiedetään yli kolmekymmentä ravintotutkimusta jotka näyttää että infarktipotilaat eivät ole syöneet enempää tyydyttynyttä rasvaa tai kolestroolia kuin muutkaan ja kymmenkunta tutkimusta näyttää että strokepotilaat ovat syöneeet vähemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin muut.
        Tätä taustaa vasten nykyisen sairaanhoidon kolestroolimittaukset ja kolestrrolin hoito kalliilla lääkkeillä kaikkea muuta kuin tarkoituksen mukaista.
        Lääketeollisuudelle tämä tutkimus on katastrofi ja sen hiljentäminen elintärkeää.
        .Ainoastaa toiseksi suurin kolestroolia alentavaa lääkettä myytiin 6 miljardilla dollarilla yhden vuoden aikana 2000-luvun alussa.
        Se että tiedoitusvälineet ja ja tieteeliset raportoija eivät välitä kansalaisille yllämainittuja uutisia siitä että rasvan vaarallisuudesta ei löydy todisteita ja että kolestrooli on vaaraton on käsittämätöntä.

        Christer Enkvist
        Ylilääkäri.

        Ruotsalaiset tutkivat jälkikäteen 72 tutkimusta ja toteavat niissä virheitä. Mistä tiedän kumpi on oikeassa ja on lisäksi outoa, jos ennen on tehty täysin virheellisiä tutkimuksia? Ruotsin ja Tanskan maataloustuottajat ovat voineet maksaa tutkijoille, jotta rasvat menevät kaupaksi.
        Suomen geeniperimä ei ole sama kuin ruotsalaisilla. Etenkin itäsuomalaisilla miehillä on suuri taipumus verisuonitauteihin. Eläinrasvankäytön vähentyessä kuolleisuus on vähentynyt. Miksi?
        Sydänhalvaus on eri diagnoosi kuin sepelvaltimotauti, joka johtuu korkeasta kolesterolista. Kaikki tietävät, että eläinrasva nostaa kolesterolia.
        Kreetalainen ruokavalio ei sisällä eläinrasvaa, vaan kasvisrasvoja. Tehdyissä tutkimuksissa kreetalaiset ovat aivan omaa lukuaan terveystilastoissa.
        Vaikuttaa siltä, että Veijon aivosuonet ovat pahoin kalkkeentuneet.


      • Dr. House

        Mitä tarkoitat:
        Eikö sinulla ole itsesuojeluvaistoa?

        Meinaako rääpäle uhata henkeni?
        Taidat olla täysi hullu?
        Et vastaa mihinkään mitä kirjoitin.


      • Veijo
        Dr. House kirjoitti:

        Mitä tarkoitat:
        Eikö sinulla ole itsesuojeluvaistoa?

        Meinaako rääpäle uhata henkeni?
        Taidat olla täysi hullu?
        Et vastaa mihinkään mitä kirjoitin.

        Eikö sinulla ole mitään rajoja tyhmyydellesi.
        Miksi minä uhkaisin sinua rääpälettä. Ei mitään syytä.
        Tarkoitin sitä että ihmisillä yleensä itsesuojeluvaista estää itsensä vapaaehtoisesta munaamisesta mutta sinulla ei tunnu olevan , ktsutaan tällä kertaa semmoisia estoja.


      • Veijo
        Veijo kirjoitti:

        Eikö sinulla ole mitään rajoja tyhmyydellesi.
        Miksi minä uhkaisin sinua rääpälettä. Ei mitään syytä.
        Tarkoitin sitä että ihmisillä yleensä itsesuojeluvaista estää itsensä vapaaehtoisesta munaamisesta mutta sinulla ei tunnu olevan , ktsutaan tällä kertaa semmoisia estoja.

        En näe mitään syytä vastata tyhmiin kysymyksiin.


      • valehtelet...?
        Dr. House kirjoitti:

        Ruotsalaiset tutkivat jälkikäteen 72 tutkimusta ja toteavat niissä virheitä. Mistä tiedän kumpi on oikeassa ja on lisäksi outoa, jos ennen on tehty täysin virheellisiä tutkimuksia? Ruotsin ja Tanskan maataloustuottajat ovat voineet maksaa tutkijoille, jotta rasvat menevät kaupaksi.
        Suomen geeniperimä ei ole sama kuin ruotsalaisilla. Etenkin itäsuomalaisilla miehillä on suuri taipumus verisuonitauteihin. Eläinrasvankäytön vähentyessä kuolleisuus on vähentynyt. Miksi?
        Sydänhalvaus on eri diagnoosi kuin sepelvaltimotauti, joka johtuu korkeasta kolesterolista. Kaikki tietävät, että eläinrasva nostaa kolesterolia.
        Kreetalainen ruokavalio ei sisällä eläinrasvaa, vaan kasvisrasvoja. Tehdyissä tutkimuksissa kreetalaiset ovat aivan omaa lukuaan terveystilastoissa.
        Vaikuttaa siltä, että Veijon aivosuonet ovat pahoin kalkkeentuneet.

        "Suomen geeniperimä ei ole sama kuin ruotsalaisilla."

        Kyllä suomalaisten ja ruotsalaisten geeniperimä on niin lähellä toisiaan, että suomalaisten ja ruotsalaisten elimistö käyttäytyy rasvan suhteen täysin samalla tavalla.

        "Eläinrasvankäytön vähentyessä kuolleisuus on vähentynyt."

        Eivätkö kaikki enää kuolekaan? Aiemmin kuolleisuusprosentti oli 100. Paljonko se nyt on?

        Jäätelön syönnin vähentyessä syksyisin myös hukkumiskuolemat vähenevät. Johtuvatko hukkumiset siis jäätelöstä?

        "...kuin sepelvaltimotauti, joka johtuu korkeasta kolesterolista."

        Sepelvaltimotauti ei johdu kolesterolista. Vai voitko esittää todisteet siitä?

        "Kaikki tietävät, että eläinrasva nostaa kolesterolia."

        Kaikki tietävät, että kolesteroliarvot paranevat vähähiilihydraattisella ruokavaliolla jolla syödään suht' runsaasti eläinrasvaa.

        "Kreetalainen ruokavalio ei sisällä eläinrasvaa, vaan kasvisrasvoja."

        Kreetalla syödään sian lihaa. Millaista on kreetalaisen sian läski? Miten se pysyy kasassa jos se on sitä kasviSrasvaa? Onko sitä jotenkin kovetettu? Tehdäänkö kreetalla juustokin nykyään kasviSrasvoista? Viimeksi kun olin siellä, söin maukkaita vuohenmaitojuustoja, nykyäänkö ne valmistetaan siis kasviSrasvoista? Miten kaloihin saadaan ujutettua sitä kasviSrasvaa? Eivätkö ne ui karkuun kun tyrkytetään rypsiöljyä?

        "Vaikuttaa siltä, että Veijon aivosuonet ovat pahoin kalkkeentuneet."

        Kun lukee tuon kirjoituksesi, ei ole pienintäkään epäilystä kummalta aivotoiminta on loppunut kokonaan! Annan vihjeen; Veijo se ei ole...


      • Dr. House
        valehtelet...? kirjoitti:

        "Suomen geeniperimä ei ole sama kuin ruotsalaisilla."

        Kyllä suomalaisten ja ruotsalaisten geeniperimä on niin lähellä toisiaan, että suomalaisten ja ruotsalaisten elimistö käyttäytyy rasvan suhteen täysin samalla tavalla.

        "Eläinrasvankäytön vähentyessä kuolleisuus on vähentynyt."

        Eivätkö kaikki enää kuolekaan? Aiemmin kuolleisuusprosentti oli 100. Paljonko se nyt on?

        Jäätelön syönnin vähentyessä syksyisin myös hukkumiskuolemat vähenevät. Johtuvatko hukkumiset siis jäätelöstä?

        "...kuin sepelvaltimotauti, joka johtuu korkeasta kolesterolista."

        Sepelvaltimotauti ei johdu kolesterolista. Vai voitko esittää todisteet siitä?

        "Kaikki tietävät, että eläinrasva nostaa kolesterolia."

        Kaikki tietävät, että kolesteroliarvot paranevat vähähiilihydraattisella ruokavaliolla jolla syödään suht' runsaasti eläinrasvaa.

        "Kreetalainen ruokavalio ei sisällä eläinrasvaa, vaan kasvisrasvoja."

        Kreetalla syödään sian lihaa. Millaista on kreetalaisen sian läski? Miten se pysyy kasassa jos se on sitä kasviSrasvaa? Onko sitä jotenkin kovetettu? Tehdäänkö kreetalla juustokin nykyään kasviSrasvoista? Viimeksi kun olin siellä, söin maukkaita vuohenmaitojuustoja, nykyäänkö ne valmistetaan siis kasviSrasvoista? Miten kaloihin saadaan ujutettua sitä kasviSrasvaa? Eivätkö ne ui karkuun kun tyrkytetään rypsiöljyä?

        "Vaikuttaa siltä, että Veijon aivosuonet ovat pahoin kalkkeentuneet."

        Kun lukee tuon kirjoituksesi, ei ole pienintäkään epäilystä kummalta aivotoiminta on loppunut kokonaan! Annan vihjeen; Veijo se ei ole...

        Olet oikeassa yhdessä asiassa jokainen kuolee 100 prosenttisesti.

        Kirjoitin:
        “Suomen geeniperimä ei ole sama kuin ruotsalaisilla. Etenkin itäsuomalaisilla miehillä on suuri taipumus verisuonitauteihin. Eläinrasvankäytön vähentyessä kuolleisuus on vähentynyt. Miksi?”

        Geenit ovat todellakin länsirannikolla samanlaiset kuin ruotsalaisilla, eivät muualla.

        Sianlihaa varmaankin syötetään turisteille nykyään Kreetallakin, koska halpa pohjoismainen läski valloittaa Euroopan. Näkyy tilastoissa. Kreetalainen ruokavalio tarkoittaa saarelaisten perinteistä ruokaa. “Seven Countries Study” osoittaa, että 100000 ihmistä kohden Pohjois-Karjalassa kuoli 466 ja Kreetalla 9 samana aikana. Ero on yli 50-kertainen. On myös tehty tutkimus , jossa on verrattu samalla kolesterolitasolla itäsuomalaisten kuolleisuutta verrattuna länsisuomalaisiin. Ero oli 5-kertainen, ei tarvitse sanoa kenen eduksi.

        Lyhyesti Kreetalla syödään vähän lihaa, liha on yleensä lammasta, kanaa, tai usein kalaa, n. 60 grammaa oliiviöljyä, vihanneksia, papuja, hedelmiä jne.

        Ymmärrän hyvin hiilihydraattien vähentämisen tarpeen diabeetikoilla ja olen itsekin todennut sen hyödyn. Ei voida kuitenkaan määrätä kaikille samaa ruokavaliota, koska kuolleisuuteen vaikuttaa myös geeniperimä, joka lienee ratkaiseva elinikää ennustettaessa.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Coronary_artery_disease

        http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0202/4.htm
        ps. Terveydenhoitouutisiin on päässyt pujahtamaan virhe, mutta tarkka lukija varmaan huomaa sen…
        hehheh


      • vakuuttavaa...
        Dr. House kirjoitti:

        Olet oikeassa yhdessä asiassa jokainen kuolee 100 prosenttisesti.

        Kirjoitin:
        “Suomen geeniperimä ei ole sama kuin ruotsalaisilla. Etenkin itäsuomalaisilla miehillä on suuri taipumus verisuonitauteihin. Eläinrasvankäytön vähentyessä kuolleisuus on vähentynyt. Miksi?”

        Geenit ovat todellakin länsirannikolla samanlaiset kuin ruotsalaisilla, eivät muualla.

        Sianlihaa varmaankin syötetään turisteille nykyään Kreetallakin, koska halpa pohjoismainen läski valloittaa Euroopan. Näkyy tilastoissa. Kreetalainen ruokavalio tarkoittaa saarelaisten perinteistä ruokaa. “Seven Countries Study” osoittaa, että 100000 ihmistä kohden Pohjois-Karjalassa kuoli 466 ja Kreetalla 9 samana aikana. Ero on yli 50-kertainen. On myös tehty tutkimus , jossa on verrattu samalla kolesterolitasolla itäsuomalaisten kuolleisuutta verrattuna länsisuomalaisiin. Ero oli 5-kertainen, ei tarvitse sanoa kenen eduksi.

        Lyhyesti Kreetalla syödään vähän lihaa, liha on yleensä lammasta, kanaa, tai usein kalaa, n. 60 grammaa oliiviöljyä, vihanneksia, papuja, hedelmiä jne.

        Ymmärrän hyvin hiilihydraattien vähentämisen tarpeen diabeetikoilla ja olen itsekin todennut sen hyödyn. Ei voida kuitenkaan määrätä kaikille samaa ruokavaliota, koska kuolleisuuteen vaikuttaa myös geeniperimä, joka lienee ratkaiseva elinikää ennustettaessa.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Coronary_artery_disease

        http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0202/4.htm
        ps. Terveydenhoitouutisiin on päässyt pujahtamaan virhe, mutta tarkka lukija varmaan huomaa sen…
        hehheh

        "“Seven Countries Study” osoittaa..."

        Voisitko valita huonompaa ja vähemmän paikkaansa pitävää "tutkimusta" kuin "Seven Countries Study". Et varmasti! Tuo A.Keysin vääristelty "tutkimus" ei kyllä osoita yhtään mitään. Sitähän pitäisi oikeastaan kutsua "Twenty-two Countries Study". Keyshän jätti julkaisustaan pois maat jotka eivät sopineet hänen "tyydyttynyt-rasva-tappaa" -teoriaansa, kuten kaikki asioita seuraavat tietävät. Osoitat suurta typeryyttä vetoamalla tuollaiseen tekeleeseen joka ei kestä lainkaan tieteellistä kritiikkiä.

        Mitä tulee sydänkuolemiin Pohjois-Karjalassa tai muualla, kukaan ei ole koskaan osoittanut niiden johtuneen rasvasta tai tyydyttyneestä rasvasta. Sydänkuolemien syyt ovat aivan muualla. Sen on viimeksi osoittaneet niin alkuvuodesta julkaistu Kreusin ryhmän, kuin vastikään julkaistu tanskalainen meta-tutkimus. Molemmat osoittivat, ettei tyydyttynyt rasva korreloi sydänkuolemiin lainkaan.


      • ihmeettelijä
        vakuuttavaa... kirjoitti:

        "“Seven Countries Study” osoittaa..."

        Voisitko valita huonompaa ja vähemmän paikkaansa pitävää "tutkimusta" kuin "Seven Countries Study". Et varmasti! Tuo A.Keysin vääristelty "tutkimus" ei kyllä osoita yhtään mitään. Sitähän pitäisi oikeastaan kutsua "Twenty-two Countries Study". Keyshän jätti julkaisustaan pois maat jotka eivät sopineet hänen "tyydyttynyt-rasva-tappaa" -teoriaansa, kuten kaikki asioita seuraavat tietävät. Osoitat suurta typeryyttä vetoamalla tuollaiseen tekeleeseen joka ei kestä lainkaan tieteellistä kritiikkiä.

        Mitä tulee sydänkuolemiin Pohjois-Karjalassa tai muualla, kukaan ei ole koskaan osoittanut niiden johtuneen rasvasta tai tyydyttyneestä rasvasta. Sydänkuolemien syyt ovat aivan muualla. Sen on viimeksi osoittaneet niin alkuvuodesta julkaistu Kreusin ryhmän, kuin vastikään julkaistu tanskalainen meta-tutkimus. Molemmat osoittivat, ettei tyydyttynyt rasva korreloi sydänkuolemiin lainkaan.

        Mistä pohjoiskarjalaisten sydänkuolemien väheneminen johtuu? Ruokavalio on ainakin muuttunut terveellisemmäksi. Yhtä osaa siitä, kuten tyydyttyneet rasvat ei ottaa erilleen, vaan kyse on kokonaisuudesta.
        Viittaat joihinkin ulkomaalaisiin tutkimuksiin. Linkit?
        Eri kansat ovat geneettisesti sopeutuneet syömään erilaista ruokaa. Suomalainen tuskin voi syödä eskimon ruokaa.
        Jos pohjoiskarjalaiset ryhtyvät syömään uudestaan eläinrasvaa runsaasti, niin mihin suuntaan heidän terveytensä kehittyy?
        Antti Heikkilän opetuslapset voisivat alkaa tutkimuksen. Nouseeko sydänkuolleisuus?


      • Veijo
        ihmeettelijä kirjoitti:

        Mistä pohjoiskarjalaisten sydänkuolemien väheneminen johtuu? Ruokavalio on ainakin muuttunut terveellisemmäksi. Yhtä osaa siitä, kuten tyydyttyneet rasvat ei ottaa erilleen, vaan kyse on kokonaisuudesta.
        Viittaat joihinkin ulkomaalaisiin tutkimuksiin. Linkit?
        Eri kansat ovat geneettisesti sopeutuneet syömään erilaista ruokaa. Suomalainen tuskin voi syödä eskimon ruokaa.
        Jos pohjoiskarjalaiset ryhtyvät syömään uudestaan eläinrasvaa runsaasti, niin mihin suuntaan heidän terveytensä kehittyy?
        Antti Heikkilän opetuslapset voisivat alkaa tutkimuksen. Nouseeko sydänkuolleisuus?

        Jatka ihmettelemistä kaikessa rauhassa. PKA projektin mitättömyys on kansainvälisesti tunnettu.
        Esimerkki siitä miten tieteellistä tutkimusta EI pidä toteuttaa.


      • mielelläni...
        ihmeettelijä kirjoitti:

        Mistä pohjoiskarjalaisten sydänkuolemien väheneminen johtuu? Ruokavalio on ainakin muuttunut terveellisemmäksi. Yhtä osaa siitä, kuten tyydyttyneet rasvat ei ottaa erilleen, vaan kyse on kokonaisuudesta.
        Viittaat joihinkin ulkomaalaisiin tutkimuksiin. Linkit?
        Eri kansat ovat geneettisesti sopeutuneet syömään erilaista ruokaa. Suomalainen tuskin voi syödä eskimon ruokaa.
        Jos pohjoiskarjalaiset ryhtyvät syömään uudestaan eläinrasvaa runsaasti, niin mihin suuntaan heidän terveytensä kehittyy?
        Antti Heikkilän opetuslapset voisivat alkaa tutkimuksen. Nouseeko sydänkuolleisuus?

        "Mistä pohjoiskarjalaisten sydänkuolemien väheneminen johtuu?"

        Ei ainakaan siitä mistä Puska kumppaneineen väittää sen johtuvan; tyydyttyneen rasvan syönnin vähenemisestä. Sydänkuolemat alkoivat vähenemään koko maailmassa samoihin aikoihin kuin P-K -projekti aloitettiin. Väittääkö joku, että P-K -projektilla olisi ollut jotain vaikutusta maailmanlaajuisesti? Pitää muistaa, että P-K:n vertailualueeksi valittiin Kuopion seutu, ja kuinka kävikään; Kuopion seudulla sydänkuolemat vähenivät enemmän kuin P-K:ssa. Siis sydänkuolemat vähenivät vähemmän varsinaisella tutkimusalueella kuin sen ulkopuolella.

        "Linkit?"

        Krauss:
        http://metabolismsociety.org/App_Themes/Images/AboutFat/Siri-Tarino%20SAFA%20CVD%20Risk.pdf

        Tanskalainen tutkimus:
        http://www.aamulehti.fi/teema/terveys/laaja-tutkimus-paljasti-hiilihydraatit-jopa-vaarallisempia-kuin-tyydyttynyt-rasva/180275

        Tähän tanskalaiseen tutkimukseen en ole vielä etsinyt varsinaista linkkiä. Vaikka kaikki tutkimustieto kiinnostaakin, en jaksa kaikkea kaivella kun suunta on tiedossa; hiilihydraatit ja monityydyttymättömät rasvat ovat vaarallisia, tyydyttyneet rasvat eivät ole.

        "Suomalainen tuskin voi syödä eskimon ruokaa."

        Mikä sen estäisi? Geenit? Miten?

        "Jos pohjoiskarjalaiset ryhtyvät syömään uudestaan eläinrasvaa runsaasti, niin mihin suuntaan heidän terveytensä kehittyy? "

        Selvästi parempaan. Nythän diabetes lisääntyy P-K:ssa räjähdysmäisen nopeasti, jopa 30 % nopeammin kuin muualla Suomessa. Jos lisätään rasvan syöntiä, pitää vähentää hiilihydraattien syöntiä. Siitä seuraa se, että verensokerit eivät nohoa liian korkealle eikä haimaa rasiteta turhalla insuliinin tuotannolla. Tästä seuraa myös se, ettei elimistö totu insuliiniin jolloin diabeteksen ensimmäinen aste, eli insuliiniresistenssi jää muodostumatta.

        Ei sydänkuolleisuus ainakaan nouse Heikkilän ruoka-ohjeilla...


      • veijo.
        mielelläni... kirjoitti:

        "Mistä pohjoiskarjalaisten sydänkuolemien väheneminen johtuu?"

        Ei ainakaan siitä mistä Puska kumppaneineen väittää sen johtuvan; tyydyttyneen rasvan syönnin vähenemisestä. Sydänkuolemat alkoivat vähenemään koko maailmassa samoihin aikoihin kuin P-K -projekti aloitettiin. Väittääkö joku, että P-K -projektilla olisi ollut jotain vaikutusta maailmanlaajuisesti? Pitää muistaa, että P-K:n vertailualueeksi valittiin Kuopion seutu, ja kuinka kävikään; Kuopion seudulla sydänkuolemat vähenivät enemmän kuin P-K:ssa. Siis sydänkuolemat vähenivät vähemmän varsinaisella tutkimusalueella kuin sen ulkopuolella.

        "Linkit?"

        Krauss:
        http://metabolismsociety.org/App_Themes/Images/AboutFat/Siri-Tarino%20SAFA%20CVD%20Risk.pdf

        Tanskalainen tutkimus:
        http://www.aamulehti.fi/teema/terveys/laaja-tutkimus-paljasti-hiilihydraatit-jopa-vaarallisempia-kuin-tyydyttynyt-rasva/180275

        Tähän tanskalaiseen tutkimukseen en ole vielä etsinyt varsinaista linkkiä. Vaikka kaikki tutkimustieto kiinnostaakin, en jaksa kaikkea kaivella kun suunta on tiedossa; hiilihydraatit ja monityydyttymättömät rasvat ovat vaarallisia, tyydyttyneet rasvat eivät ole.

        "Suomalainen tuskin voi syödä eskimon ruokaa."

        Mikä sen estäisi? Geenit? Miten?

        "Jos pohjoiskarjalaiset ryhtyvät syömään uudestaan eläinrasvaa runsaasti, niin mihin suuntaan heidän terveytensä kehittyy? "

        Selvästi parempaan. Nythän diabetes lisääntyy P-K:ssa räjähdysmäisen nopeasti, jopa 30 % nopeammin kuin muualla Suomessa. Jos lisätään rasvan syöntiä, pitää vähentää hiilihydraattien syöntiä. Siitä seuraa se, että verensokerit eivät nohoa liian korkealle eikä haimaa rasiteta turhalla insuliinin tuotannolla. Tästä seuraa myös se, ettei elimistö totu insuliiniin jolloin diabeteksen ensimmäinen aste, eli insuliiniresistenssi jää muodostumatta.

        Ei sydänkuolleisuus ainakaan nouse Heikkilän ruoka-ohjeilla...

        Täysin mitään tekemätön. Nykyisen ravitotutkimuksen valossa ei edes keskustelun arvoinen.
        THL:n satusedät voivat pitää tarinat itsellään jos ei ole selkärankaa myöntaa valehdelleensa kansalle päin naamaa muutaman vuosikymmenen.


      • potaskaa
        veijo. kirjoitti:

        Täysin mitään tekemätön. Nykyisen ravitotutkimuksen valossa ei edes keskustelun arvoinen.
        THL:n satusedät voivat pitää tarinat itsellään jos ei ole selkärankaa myöntaa valehdelleensa kansalle päin naamaa muutaman vuosikymmenen.

        Tanskalainen tutkimus oli kohdistettu tyydytettyjen rasvojen vertaamiseen nopeisiin hiilihydraatteihin (sokerit). Mariane Jakobsen toteaa: tyydyttynyt rasva on niin vaarallista kuin aina on sanottu....

        Kraussin tutkimus on liian vaikeaselkoinen ja vaikea ymmärtää mitä eri termeillä tarkoitetaan. dietary saturated fats? Aina voidaan tilastoja väännellä eri tavoin.


      • veijo.
        potaskaa kirjoitti:

        Tanskalainen tutkimus oli kohdistettu tyydytettyjen rasvojen vertaamiseen nopeisiin hiilihydraatteihin (sokerit). Mariane Jakobsen toteaa: tyydyttynyt rasva on niin vaarallista kuin aina on sanottu....

        Kraussin tutkimus on liian vaikeaselkoinen ja vaikea ymmärtää mitä eri termeillä tarkoitetaan. dietary saturated fats? Aina voidaan tilastoja väännellä eri tavoin.

        VIELÄKÖ SE SELVEMMIN SE PITÄÄ SANOA?
        Minuutti luennon alusta:
        " TÄTEN TÄYTYY TODETA ETTÄ TYYDYTETYN RASVAN JA SYDÄN- JA VERISUONITAUTIEN VÄLILLÄ EI OLE MITÄÄN YHTEYTTÄ".

        - Peter Nilsson,
        Professor i kardiovaskulär forskning,
        Januari 2010

        (Äärimmäisenä oikealla istuu prof. Rössner (Ruotsin Puska)

        http://www.kostdoktorn.se/annu-en-professor-dags-att-satta-punkt

        Aikaisempia mielipiteitä professoritasolla:

        ”Två generationer svenskar har fått fel kostrekommendationer och har jagat fett i onödan. Det är dags att se över kostråden och basera dem på modern vetenskap.”

        Kaksi sukupolvea ruotsalaisia ovat saaneeet virheelliset ravintosuositukset ja vältelleet rasvaa tarpeettomasti. On aika tarkistaa ravintosuositukset ja muuttaa ne moderniin tieteeseen perustuviksi.

        - Göran Berglund,
        Professor i Internmedicin, Lund,
        i DN december 2009

        Aikaisempia professoritason lausuntoja:

        ”Man har tjatat om lågfettskost i 30 år och så visar det sig vara helt fel! Det finns inget belagt samband mellan mättat fett och hjärtkärlsjukdom.”
        Vähärasvaisesta ravinnosta on jankutettu 30 vuotta ja nyt väite näyttäytyykin täysin vääräksi! Tyydytetyn rasvan ja sydän ja verisuonitautien välillä ei ole mitään yhteyttä.

        - Fredrik Nyström
        Professor i Internmedicin, Linköping
        i Corren, september 2009

        ”Vi har underskattat riskerna med kolhydrater och överskattat farligheten med fett.”
        Olemme aliarvioinee hiilihydraatin vaarat ja yliarvioineet rasvan vaarat.
        - Johan Frostegård,
        Professor Medicin KI,
        i Expressen januari 2010


      • meille...
        potaskaa kirjoitti:

        Tanskalainen tutkimus oli kohdistettu tyydytettyjen rasvojen vertaamiseen nopeisiin hiilihydraatteihin (sokerit). Mariane Jakobsen toteaa: tyydyttynyt rasva on niin vaarallista kuin aina on sanottu....

        Kraussin tutkimus on liian vaikeaselkoinen ja vaikea ymmärtää mitä eri termeillä tarkoitetaan. dietary saturated fats? Aina voidaan tilastoja väännellä eri tavoin.

        Jos tutkimukset ovat potaskaa, niin mihin perustuvat nykyiset ravintosuositukset joiden mukaan pitää vältää tyydyttynyttä rasvaa ja ottaa suurin osa enenrgiasta hiilihydraateista?


      • veijo.
        meille... kirjoitti:

        Jos tutkimukset ovat potaskaa, niin mihin perustuvat nykyiset ravintosuositukset joiden mukaan pitää vältää tyydyttynyttä rasvaa ja ottaa suurin osa enenrgiasta hiilihydraateista?

        THL:n samat suosituksest kui elintarvikelaitoksen Ruotsissa perustuvat: Ei mihinkään tieteelliseen
        Ruotsissa kissa uskallettiin nostaa pöydälle, Suomessa pelätään kai lehdistötuen menettämistä jos asia otettaisiin julkisuuteen.

        Ruotsin elintarvikelaitoksen asiantuntijat onnistuivat useassa yhteydessä (TV, radio, sanomalehdet) väittämään että on tuhansia tutkinuksia jotka tukevat heidän väitettään rasvan vaarallisuudesta.
        Kovan painostuksen jälkeen Elintarvikelaitoksen asiantuntijat kokosivat 72 tutkimusta jotka osoittavat että näin on.

        Ryhmä tutkijoita joilla ei ollut mitään sidontaa elintarvikelaitokseen tarkistivat esitetyt tutkimukset ja tulos on seuraavassa artikkelissa Lääkärilehdessä. Otsikko on ”Elintarvike laitoksen on syytä lopettaa ravintoneuvojen antaminen”

        http://www.dagensmedicin.se/asikter/debatt/2009/04/08/livsmedelsverket-bor-omede/index.xml

        Tutkijaryhmän johtopäätös:

        Kansalaisisille on tiedotettava että varoitukset tyydytettyjen rasvojen vaarallisuudesta on vailla kaikkea uskottavuutta.
        On aika että vastuunalaiset viranomaiset päättävät että Elintarvikelaitos välittömästi lopettaa ravintoneuvojen antamisen kansalaisille ja jättää vastuun niille joilla on tarvittava kliininen kokemus ja tarvittava, ajanmukainen koulutus.


      • Dr. House
        veijo. kirjoitti:

        THL:n samat suosituksest kui elintarvikelaitoksen Ruotsissa perustuvat: Ei mihinkään tieteelliseen
        Ruotsissa kissa uskallettiin nostaa pöydälle, Suomessa pelätään kai lehdistötuen menettämistä jos asia otettaisiin julkisuuteen.

        Ruotsin elintarvikelaitoksen asiantuntijat onnistuivat useassa yhteydessä (TV, radio, sanomalehdet) väittämään että on tuhansia tutkinuksia jotka tukevat heidän väitettään rasvan vaarallisuudesta.
        Kovan painostuksen jälkeen Elintarvikelaitoksen asiantuntijat kokosivat 72 tutkimusta jotka osoittavat että näin on.

        Ryhmä tutkijoita joilla ei ollut mitään sidontaa elintarvikelaitokseen tarkistivat esitetyt tutkimukset ja tulos on seuraavassa artikkelissa Lääkärilehdessä. Otsikko on ”Elintarvike laitoksen on syytä lopettaa ravintoneuvojen antaminen”

        http://www.dagensmedicin.se/asikter/debatt/2009/04/08/livsmedelsverket-bor-omede/index.xml

        Tutkijaryhmän johtopäätös:

        Kansalaisisille on tiedotettava että varoitukset tyydytettyjen rasvojen vaarallisuudesta on vailla kaikkea uskottavuutta.
        On aika että vastuunalaiset viranomaiset päättävät että Elintarvikelaitos välittömästi lopettaa ravintoneuvojen antamisen kansalaisille ja jättää vastuun niille joilla on tarvittava kliininen kokemus ja tarvittava, ajanmukainen koulutus.

        http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kolhydrater-kan-ge-hjartinfarkt_4790515.svd

        För mycket mättat fett är inte bra, men inte så farligt som kolhydrater av dålig kvalitet, sammanfattar Mariane Uhre Jakobsen, doktor vid Universitetssjukhuset i Århus.

        http://web.archive.org/web/20030114041907/http://www.epi.umn.edu/epi_pages/research/seven2.html

        -particularly levels of saturated fatty acids and mean serum cholesterol levels -- predict present and future population rates of coronary heart disease.

        Erityisesti tyydytetyn rasvan määrä ja huonon kolesterolin taso ennakoi sydäntautien esiintymisistä.

        Voiko sitä selvemmin sanoa. Tutkimus oli tehty 13 000 miehelle, joiden ikä oli 40-59.

        Joku ruotsalaisten höpinä on täysin joutavaa lässytystä ilman mitään tieteellistä pohjaa.


      • veijo.
        Dr. House kirjoitti:

        http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kolhydrater-kan-ge-hjartinfarkt_4790515.svd

        För mycket mättat fett är inte bra, men inte så farligt som kolhydrater av dålig kvalitet, sammanfattar Mariane Uhre Jakobsen, doktor vid Universitetssjukhuset i Århus.

        http://web.archive.org/web/20030114041907/http://www.epi.umn.edu/epi_pages/research/seven2.html

        -particularly levels of saturated fatty acids and mean serum cholesterol levels -- predict present and future population rates of coronary heart disease.

        Erityisesti tyydytetyn rasvan määrä ja huonon kolesterolin taso ennakoi sydäntautien esiintymisistä.

        Voiko sitä selvemmin sanoa. Tutkimus oli tehty 13 000 miehelle, joiden ikä oli 40-59.

        Joku ruotsalaisten höpinä on täysin joutavaa lässytystä ilman mitään tieteellistä pohjaa.

        Jos kuvittelet olevasi etevämpi löytämään lääketieteellisiä tutkimuksia ja todisteita tyydytetyn rasvan varallisuudesta kuin ruotsin elintarvikelaitoksen professorit niin ole hyvä vaan.

        Voin lähettää sinulle 100 tutkimusta jotka yrittävät väittää samaa mutta eivät ole tarpeeksi korkealuokkaisia.


      • Dr. House
        veijo. kirjoitti:

        Jos kuvittelet olevasi etevämpi löytämään lääketieteellisiä tutkimuksia ja todisteita tyydytetyn rasvan varallisuudesta kuin ruotsin elintarvikelaitoksen professorit niin ole hyvä vaan.

        Voin lähettää sinulle 100 tutkimusta jotka yrittävät väittää samaa mutta eivät ole tarpeeksi korkealuokkaisia.

        Ruotsi ei ole tehnyt mitään tutkimuksia.
        Vaan jälkikäteen muunnellut muitten tutkimuksia.
        Suuria kansainvälisiä vertailutukimuksia ei ei voi muuttaa jälkeenpäin.
        Otatko vastuun infarkteista?
        Minä en!


      • veijo.
        Dr. House kirjoitti:

        Ruotsi ei ole tehnyt mitään tutkimuksia.
        Vaan jälkikäteen muunnellut muitten tutkimuksia.
        Suuria kansainvälisiä vertailutukimuksia ei ei voi muuttaa jälkeenpäin.
        Otatko vastuun infarkteista?
        Minä en!

        Kiitos kun vahvista epäluuloni. Oletsuurempi idiootti kuin luulinkaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastatko?

      Ala kertomaan se ja heti
      Ikävä
      71
      3105
    2. Mikä haluat olla kaivatullesi?

      1. Kaveri 2. Ystävä 3. Panokaveri 4.puoliso 5 jokin muu
      Ikävä
      92
      2875
    3. Kosiako meinasit?

      Voi sua rakas ❤️
      Ikävä
      51
      2115
    4. Mietin että

      Onko tästä enää paluuta entiseen? Ainut asia joka päiviini toi taannoin iloa, oli meidän yhteinen hassuttelu ja huumorin
      Ikävä
      20
      1575
    5. Oot ilkee paha noita

      Paha babushka Luulitko etten tienny
      Ikävä
      15
      1349
    6. Nyt rupeaa löytymään talonmiestä ja muuta sankaria hallipaloon

      Kyllä on naurettavia juttuja tuossa paikallislehdessä, että saa tosiaan nauraa niille..
      Vimpeli
      5
      1338
    7. Aaamu on täällä taas!

      Hyvää ja rauhallista työpäivää rakkauteni. Kunpa vaan hymyilisit enemmän. Toivon, että joku kaunis päivä kanssani et vaa
      Ikävä
      13
      1301
    8. Tajusin vaan...

      Että olen pelkkä kroonistunut mielisairas. Olen sairauspäissäni luullut itsestäni liikaa. Luulin, että olen vain korkein
      Ikävä
      13
      1273
    9. Sytyttikö hallin lapsi vai joku mielipuoli

      Onko tietoa? Toivon jälkimmäistä
      Vimpeli
      18
      1270
    10. Noin ulkonäkö-jutut ei multa

      Nainen, koskaan en ole kirjoittanut siitä mitään ilkeää. Ei kuulu tapoihin
      Ikävä
      24
      1232
    Aihe