Hankkisinko fretin?

Fretteri

Olen päättämässä hankkia fretin/frettejä , olen saanut myös äitini suostumuksen (melkein) , ja hänkin on asiasta kovin innoissaan, ja puhuu niistä aina välillä, ilman että itse aloittaisin keskustelua niistä.
Minulla on kokemusta lemmikseistä ja pieneläimistä, 2-3 vuotta takaperin minulla oli 2 kesyrottaa ja koira, mutta rotat kuolivat ja koiraa me emme voineet enää pitää.
Olen lukenut mielestäni kaiken tarpeellisen tiedon freteistä ja niiden hoidosta, mutta minua on jäänyt muutama asia vaivaamaan. 1) voiko fretit jättää yksin päiväksi kotiin ja vapaana, vai häkissä?
2) kun minä matkaan n. joka toinen viikonloppu toisen vanhempani luokse, niin ajattelin ostaa sinne päähän ison häkin, jossa voisin frettini pitää, ja antaisin niiden kävellä n. 2 tuntia päivässä vapaana, onko asia ok? 3) 1, vai 2 frettiä ( jos olisi 2 olisi niillä enemmän seuraa keskenään) ?
4) Tyttöjä/ Poikia? ( ei molempia)

Kiitän jo etukäteen vastauksistanne, ja olette myös vapaita kertomaan omista kokemuksistanne frettien kanssa, esim. onko jotain muuta huomautettavaa fretin ostossa, esim joistain omituisista käyttäytymiseeen liittyvistä asioista tai jostain muusta tärkeästä. =)

11

835

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fsfesff

      Tietosi ovat todella puutteelliset.
      1. Riippuu kauan olet poissa, mielellään tietenkin vapaana pitää tai sitten iso häkki jossa on paljon virikkeitä.

      2. 2h päivässä ei riitä fretille, fretti ei ole häkki eläin joten et voisi sitä pitää häkissä. Jos häkki eläimen haluat niin kannattaa miettiä mm. jyrsijöitä.

      3. Olet niin aloittelija niin suosittelen yhtä frettiä. Omana kokemuksenani on järkevämpää ottaa ensin yksi ja hankkia toinen myöhemmin. Jos hankit kaksi yhtäaikaa sinulla on tuplasti työtä opettaa fretit laatikolla ja puremattomiksi.

      4. Sukupuolella ei juuri ole merkitystä. Kuhan muistaa että tyttö on PAKKO leikata.

      Maksaako äitisi fretin ja fretin suuret kustannukset mitä frettiin menee? mm. leikkauttamiset, joka vuotiset rokotukset ja ruuat..

      • Fretteri

        Kiitos vastauksestasi, sain tästä paljon mietittävääm ja olen myös itsekin yhden fretin hankinnan kannalla. =)


    • gfhh

      Kannattaa myös miettiä sitä että fretti rajoittaa elämää yhtä paljon kuin kissa tai koira. Ei sitä voi äkkiä lähteä ulkomaillekkaan. Vaikutat nuorelta, joten saatat kyllästyä frettiin niinkuin mihin tahansa muuhunkin eläimeen. kannattaa miettiä elämää vuosia eteenpäin että missä olet silloin ja mitä teet silloin että onko sulla aikaa fretille myös silloin.

      • rtrtrrtrt

        1) mieluiten vapaana huoneessa/asunnossa joka frettiturvallistettu
        2) eikö se voi olla samassa huoneessa vapaana missä itsekin nukut ? Ei ne paljon tee tuhoja, kissa tai koiranpentu tai jyrsijät ehkä enemmän. Kukkaruukut ulottumattomiin, johtoja eivät "syö".
        3 ja 4) Oma valinta ... jos uros ja naaras samaan aikaan oltava varovainen kiiman suhteen ettei tule vahinkoa. Naaraan (ja uroksen) leikkauksen sijasta sille voi laittaa hormooni-implantin. Leikkaamaton uros haisee ja virtsaa kaikkialle kiiman alettua, ja rökittää muita frettejä. Usein urokset ovat rauhallisempia ja laiskempia kiimakauden jälkeen kuin naaraat, naaraat vähän itsenäisempiä ja ehkä vilkkaampia. Luonteet yksilöllisiä. Kaksi frettiä aluksi voi olla helpompikin kuin yksi, koska ne voivat leikkiä keskenään ja purra toisiaan, jolloin ihmistä puremattomaksi opettaminen voi olla jopa helpompaa kuin yhden fretin kanssa.


    • L

      aikoin itekki joku aika sitten hankkii fretin mutta hankin kissan. Mun kissani kuoli ihan vasta ja aloin taas harkita fretin hankkimista. Harkinnassa se on vieläkin. Yksin kun elän niin joku eläin ois kyllä kivaa seuraa, kun en edes paljoo matkustele.

    • camilla.palenius

      Mielestäni sinun ei kannata hankkia frettiä jos teillä on kuollut 2 rottaa ja koiraa te ette voineet pitää nimittäin en usko että voisitte pitää frettiä.

    • camilla.palenius

      Kyllästyt varmaan frettiin.Niiden kanssa pitää kokoajan olla ja häkkiä pitää olla kokoajan siivoamassa.ja frettien pitää olla vapaana.Olen kuullut yheltä frettien omistajalta että fretit sopivat noin 15-20 vuotiaille. Muut eivät sitten jaksa oikein hoitaa niitä tai kyllästyvät niihin.Elikä sinun ei kannata hankkia frettiä.Sitä paitsi pitää olla tosi iso talo jos aikoo hankkia freti.Itseki olen 5fretin omistaja ja meillä on hirveän iso koti.Elikä jos asut pienessä talossa etvoi hankkia frettiä nimittäin se muuten kuolee.Hanki mielummin lisää rottia.Fretit sitä paitsi karkaavat todella helposti.Meilläkin yksi fretti karkasi mutta onneksi saimmesen kiinni.ÄLÄ HOMMAA FRETTIÄ.SE IHAN VARMASTI KUOLEE!!!!joudut vielä vaikeuksiin kasvattajan kanssa jos et osaa hoitaa sitä.nimittäi kun kasvattaja saa tietää hän ei enää myy teille FRETTEJÄ.

      • kuole joskus...

        no eiköhä se oo ihan varma että fretti kuolee joskus vanhuuteen, kaikkihan eläimet ja ihmiset kuolevat... hölmö. :D

        Ja sehä iha riippuu ihmisestäki, ei välttämättä monikaan 15-20v jaksa frettiä hoitaa, jos esim. opiskelee. Mutta en tarkota etteikö opiskelija vois hankkia frettiä, ite oon opiskelija ja etin kuumeisesti frettiä.

        Ja ei ne siihen pieneen taloon kuole, käyttää vaikka lyhkäsellä lenkillä ulkona jos fretti haluaa. Ja kuolee se fretti hyvänen aika isoonki taloon, ei se mikään ikuinen eläjä ole!

        Kermaperse.... :D


      • joomoi

        Nyt tuli niin paksuu juttuu ettäh :DD hhaha.


      • joomoi
        joomoi kirjoitti:

        Nyt tuli niin paksuu juttuu ettäh :DD hhaha.

        Meinaan tot jonka on kirjottan toi ihme camilla.palenius ;DD


      • js

        mitä paskaa! ihmeellisiä "faktoja". aivan täyttä sontaa, että fretti KUOLEE VARMASTI liian pieneen kotiin :D tunnen kuuden fretin omistajan ja he asuvat fretteinensä kerrostalossa n.45 neliön kämpässä ja fretit voivat loistavasti ja menestyvät näyttelyissä jne jne. Camilla.palenius, suosittelen perehtymään ihan niihin oikeisiin faktoihin. HUHHUH!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      702
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      701
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe