Itsediagnosoitu BED

satsaxl

Elikä joo, luulen että mulla on BED.
Oon aina ollu pyöree ja oon aina syöny lohturuokaa.
2008 kesällä/syksyllä sain painoo putoomaan kun olin au pairina. Siellä ei samallalailla päässy syömään kun kotona, eikä mulla ollu muuta elämää kun lenkkeillä koiran kanssa siellä.

No, sieltä kun tulin kotiin olin puoli vuotta työttömänä kotona uuden koiranpennun kanssa. Ja lihoin sinä aikana n. 10 kiloa ja sen jälkeen pikkuhiljaa on tullut melkein toinen 10 kiloa vielä lisää.

Ja nyt olen monta kertaa päättänyt että alan syömään säännöllisesti ja terveellisesti. Suht terveellisesti syön nytkin, mutta tiedostan että syön liikaa.

Toisinaan saattaa mennä päivä että syön aamulla ja seuraavaksi illalla jos on paljon tekemistä. Vapaapäivät ovat ihan tuskaa, käyn koko ajan jääkaapilla. Tilannetta haittaa vielä sekin, että olen diabeetikko ja todellakin tiedän että pitäisi syödä säännöllisesti. Huijaan itseäni, huijaan lääkäriäni. Ihmettelen miksi sokerit pomppii aina 20. No ehkäpä siksi niin, että syön koko ajan.
Lihomiseen on toki vaikuttanut sekin, että kun syön, pistän insuliinia ja se lihottaa.

Ajattelin nyt tämän kesän yrittää vielä itse saada ruokailutottumuksiani kuriin, onneksi huomenna alkaa työt edes kolmeksi viikoksi. Jos en syksyyn mennessä saa itseäni kuriin, niin koulu kun jatkuu niin menen terveydenhoitajalle puhumaan tästä. Ehkä.

4

480

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lihava

      Hei kohtalotoveri. Itsekin olen diagnosoinut itselleni BED:in. Minulla on 20-30 kiloa ylimääräistä. Olen vielä todella nuori, ikävälillä 18-20 v. Kesäksi en saanut töitä, joten on aikaa olla kotona ( ja syödä). Lihavuuteni takia minulla on huono itsetunto, enkä oikein uskalla liikkua missään ihmisten ilmoilla, sillä pelkään että kaikki tuijottavat ja miettivät " ompas tuo läski, tekisi asialle jotain..." yms...Huono itsetunto pitää minut yhä enemmän kotona. Olen tapa- ja tunnesyöjä. Jos ei ole muuta tekemistä, on paha mieli yms.. niin syön.Itse yritän saada syksyyn mennessä ongelman hallintaan, mutta kuitenkin aloitan syksyllä ravitsemusterapian. En halua kuolla 40-50 v sydänkohtaukseen.

      • satsaxl

        "ihanaa" kuulla että tosiaan on muitakin tässä tilassa, vaikkei tätä toivoisi pahimmalle vihamiehellekään. Itsekin ikää vasta 21, ylimääräistä löytyy noin 30kg. Tässä vaiheessa olisin tyytyväinen jos lähtisi edes 10kg pois.

        Tosiaan ihan samat fiilikset kun sulla. Elämää ei ole, ja mihinkään ei haluaisi lähteä kun ei löydy mitään päällepantavaa ja ahistaa olla porukassa.

        Olisin hyvin varmasti bulimikko, jos en pelkäisi oksentamista kuollakseni.


      • sanoa
        satsaxl kirjoitti:

        "ihanaa" kuulla että tosiaan on muitakin tässä tilassa, vaikkei tätä toivoisi pahimmalle vihamiehellekään. Itsekin ikää vasta 21, ylimääräistä löytyy noin 30kg. Tässä vaiheessa olisin tyytyväinen jos lähtisi edes 10kg pois.

        Tosiaan ihan samat fiilikset kun sulla. Elämää ei ole, ja mihinkään ei haluaisi lähteä kun ei löydy mitään päällepantavaa ja ahistaa olla porukassa.

        Olisin hyvin varmasti bulimikko, jos en pelkäisi oksentamista kuollakseni.

        että älä vain opettelekaan oksentamista. Itse olen sairastanut ennen bulimiaa, tai pikemminkin ehkä anorektista bulimiaa, johon liittyi myös ahmimisjaksoja, yleensä kuitenkin oksensin kaiken syömäni (normaali/niukka ruokavalio). Pelkäsin ja inhosin ajatusta oksentamisesta alkuun, mutta tulin siinä liiankin taitavaksi, paino silti NOUSI vähitellen, ei suinkaan laskenut. Bulimia ei todellakaan ole mikään oikotie onneen vaan se vie kaikki voimat - en jaksanut kuin nukkua ja rytmihäiriöt pelotti, millä hetkellä sydän pysähtyy.


    • .,.,..

      Et sä lääkäriäs huijaa kyll se tietää,ja toiseks ei insuliini lihota.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe