Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ali

lataus.,

Olisi ihan mielenkiinnosta tietää mihin perustuu se, että alilataus, (siis ruutia liian vähän) voi aiheuttaa ase rikon liian suuren paineen takia? Kirjallisuudessa vain maininta tästä, mutta ei perusteluja, itse en ainakaan lähde kokeilemaan.

5

670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ???

      Googlaa!

      • lataus.,

        Netistä löytyi niin hyvä selvitys asiasta, että pitää laittaa ihan muidenkin luettavaksi.
        Tapahtuma ketju referoituna:
        Nalli syttyy jolloin paine nousee hylsyssä n.250bar ja ruuti syttyy palamaan mutta ruudin palonopes ei kerkiä nostaman painetta hylsyn sisällä k.o ruudille paloa yllä pitävälle tasolle vaan ruuti jää kytemään muodostaen hylsyn sisälle palokaasua ja samalla, kun ruuti kytee sen koostumus muuttuu(palonopeus moninkertaistuu ja syttymispiste muttuu), kun hylsyn sisällä olevan uudelleen pilkkoutuneen ruudin sekä palokaasujen seos sitten syttyy jomman kumman syttyen uudestaan vallitsevassa lämpötilassa ne vapauttaa sitomansa energian esim. tuhat kertaa nopeammin kun alkuperäisen ruudin oli tarkoitus, niin luoti ei yksinkertaisesti kerkiä juoksemaan piipusta tarvittavalla nopeudella vapauttaakseen paineen vaan poikkeuksetta lukkorunko/panospesä antaa periksi. Tämä siitä syystä että esim. kaikkien tunteman RK62:sen panos pesän max paineen sieto ilmoitettan olevan 3550bar ja detonaatiolla saadaan aikaan


    • vakauttaa ruudin

      Ruuti palaa kaikkein vakaimmin ja tasaisimmin kun paine on sopivan suuruinen. Jos ruutia poltetaan hylsyssä jossa on tavallista enemmän vapaata tilaa niin paine jää palamisen alkutilanteessa pienemmäksi. Pienemmässä paineessa ruudin palamisnopeudessa voi esiintyä suuria vaihteluita. On teoretisoitu että tällainen voisi johtaa alilatausdetonaatioon, eli pienehkön ruutimäärän räjähdyksenomaiseen palamiseen joka johtaa paineen nousemiseen vaarallisen suureksi.

      • Kaapunnipoeka från I

        (pallo)ruudeilla. Jos syntyy. Ei ole saatu aikaan edes laboratoriokokeissa. Nopeilla pistooliruudeilla ladataan pieniä määriä käyttäen aliäänilataukset kivääreihin.


      • katusoturi
        Kaapunnipoeka från I kirjoitti:

        (pallo)ruudeilla. Jos syntyy. Ei ole saatu aikaan edes laboratoriokokeissa. Nopeilla pistooliruudeilla ladataan pieniä määriä käyttäen aliäänilataukset kivääreihin.

        on arveltu, että kyseinen ilmiö saattaa ilmetä jos liian vähäinen ruutimäärä jakaantuu (kiväärin)hylsyssä tavallaan kahteen "kasaan". Nämä syttyvät peräkkäin, syntyvät paineaallot vahvistavat toisiaan, jolloin painepiikki rikkoo aseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe