Kannabis lailliseksi?

jiiojoijoi

Oletko asian puolesta vai vastaan?

Olen laillistamisen puolella koska:
-Kannabis ei ole tappava aine (kuten viina tai tupakka).Kannabis ei ole koskaan aiheuttanut kuolemantapausta.
-Kannabis on ollut lääke monta tuhatta vuotta.
-Maailman eniten käytetty laiton päihde.Kannabiksen myynti/markkinointi on lähes kokonaan rikollisten hallussa.Laillistaminen siirtäisi markkinoinnin rikollisilta valtiolle,toisi poliiseille resursseja taistella oikeita rikoksia vastaan (rikoksia joilla on oikeasti joku uhri).
-Ja tämä hampuusien jahtaaminen on täysin turhaa.Vaikka poliisi tekee takavarikoita ja rankaisee käyttäjiä,
aine ei katoa minnekkään, koska sitä on niin helppo tuottaa.
-Maat joissa kannabis on laillistettu, ovat huumekuolemat pienentyneet.
-ei aiheuta fyysistä riippuvuutta


en jaksa luetella enempää.Mielipiteitä

35

613

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Noh, eihän tupakkakaan yleensä tapa myrkyllisyytensä vuoksi, vaan keuhosyöpään tai sydätauteihin.
      Samalla systeemillä hamppukin tappaa kun eräillä ei sydän kestä sen aiheuttamaa stressiä.
      Siis hamppu on tappanut ihmisiä ja sen turvallisuus on yksi hampparien viljelemistä myyteistä.

      • baby jeee...

        ainoa stressi mikä hampusta tulee johtuu laittomuudesta. pelottaa jäädä kiinni kun se on laitonta. sama stressi oli varmaan aika monella kun viina oli laitonta.


    • oyoyoyoyöy

      kannan suurin haitta on nimenomaan laittomuus, se aiheuttaa portin ja rikollisten rahan teon. kieltolain epä-onnistuminen on jo ajat sitten ollut päivänselvää mutta surkeiden (lue selkärangattomien) politikkojen takia se on yhä voimassa.

      • PeaceMan

        olen monet kerrat meinannut kuolla alkoholiin kuin
        pössytellen pilveä. tykkään pajautella. enkä koe
        siinä muuta pahaa kun sen että se on laitonta.


    • on...

      jopa 20 prosenttia THC:tä, mikä tekee niistä LSD:n tasoisia hallusinogeenejä. Nykykannabiksesta pääsee psykoosiinkin.

      • sanon mä

        hyvä eli vahva hassis sisälsi jo vanhoina hyvinä aikoina korkean thc pitoisuuden. eikä se vahvuus muuta sen vaikutusta mitenkään muuten kuin että sitä tarvitaan vähemmän halutun olon saavuttamiseksi.

        kukaan vähänkään kokenut käyttäjä ei tykkää övereistä ja jos sellaiset kuitenkin saa niin oksentelu ja hikoilu on ne pahimmat. jos vertaa lailliseen viinaan niin aika pieni paha, ei mee ainakaan se ainoa.


      • johanpomppas..

        Et saa kannabiksesta LSD:tä, vaikka se olisi 100%:sta. Ne ovat katsos ihan eri aineksia. Toki hampusta voi päihtyä voimakkaammin, mutta keskikaljastakin voi päihtyä enemmän kuin heroiinista. Oletko koskaan kuullut annostuksista? Voi olla vaarallisempaa juoda 75 olutta kuin kuppi kossua. Annostus nääs... Voi olla vähemmän päihdyttävää otta 1/4 happoa kuin polttaa 3 grammaa hyvälaatuista hasista. Vaikutus on toki ihan eri, koska ovat eri aineita, mutta sitähän et tietenkään ymmärtänyt, kuten tyhmimmät valistajat eivät yleensäkään ymmärrä.


    • Kurppu

      Kannabis on kakaroita varten!

    • joo joooooo

      Taas tätä samaa paskanjauhantaa aloituksessa huumehörhöiltä.

      "-Kannabis on ollut lääke monta tuhatta vuotta."

      Eli kyseessä myös sitten lääkkeen väärinkäyttöä.

    • hankkikaa elämää..

      turha cannabista on vapauttaa, koska pitkätukka hörhö tulee vaan veteämmäksi sitämukaa, kun savua pössyttelee, oon nähnyt millasia cannabis apinoita oli esm. 25 vjoden aikana ryösiirtolasa tapaain näirä flkmaatikkoja sadoittain. hiipivä hulluus, eihän 10 vuotta työkseen viinaa juonut itse ymmärrä. sitävertaa että o. täySin pihalla ja aivot pehmeenä. olen huomanut työssäni. että cannabis hörhöt jo lähtiessään vetämään cannabista jo laiskoja aloitekyvyttömiä, jotenkin pudonneita.. sellaiset pitkätukka apinat. eicät mitään huumeita tarvii syrjäytyneitä useesti jo peruskoulussa.. ps. tämä o. kokemus. ei mikään tyhjä mielipide..

      • .

        jos joku on ongelmakäyttäjä niin sitten on. ei liity laillistamiseen millään tapaa! alkkiksia ja narkkareita on aina ollut ja tulee aina olemaan.


      • faktajätkä

        saitpa juntti aikamoisen määrän kirjoitusvirheitä nuin lyhyeen sepustukseen. suurin osa kannabiksen käyttäjistä on aivan tavallista ja töissä käyvää porukkaa. esim. amerikkalainen pörssimeklari on polttanut yli 20 vuotta 10 jointtia päivässä ja töissä käy.


    • .

      ihmettelen suuresti miksei vielä laillista! moni asia olisi niin paljon paremmin! mutta toisaalta.. jos kahvi keksittäisiin nyt olisi sekin laitonta. järjettömiä lakeja.. toki laillistaminen toisi joitain huonoja puolia mutta ne olisi niin pientä tähän verrattuna kun nyt laitonta. olen sitä mieltä että hampun "vapauttaminen" rauhoittaisi hullua maailmaa niin paljon ettei vastustajilla ole siitä mitään käsitystä, vaikutukset olisivat niin laajat. vastustajien on turha kuvitella että kaikki olisi vaan pöllyssä.. tai miksi liene vastustavatkaan.

      • ..

        älä puhu skeidaa. jos kahvikin keksittäisiin nyt...
        ainahan nuo hörhöt väittävät huumeensa olevan jo ainakin tuhat vuotta vanha tapa saada nuppinsa sekaisin. eli siis eipä ole vissiin keksitty nyt???


      • .
        .. kirjoitti:

        älä puhu skeidaa. jos kahvikin keksittäisiin nyt...
        ainahan nuo hörhöt väittävät huumeensa olevan jo ainakin tuhat vuotta vanha tapa saada nuppinsa sekaisin. eli siis eipä ole vissiin keksitty nyt???

        et nyt ihan ymmärtänyt pointtiani.. ja kaikki puolesta puhujat eivät ole hörhöjä! (ihan sama kun lauantaina saunan päätteeksi juo oluen ei ole alkkis) yllättyisit kun tietäisit kuinka monenlaiset ihmiset JOSKUS rentoutuu savuilla :)


      • gaddafi

        jos kahvi keksittäisiin nyt se tuotaisiin hyvällä hinnalla kauppoihin, koska sitä voidaan kontrolloida. sitä voi kuskata köyhistä maista tänne hyvällä katteella. kannabikseen se ei päde. ihmiset eivät voi kasvattaa kahvejaan, mutta he voivat kasvattaa omat kannabiksensa ja tästä on kyse. kontrolli raaka-aineista ja ihmisistä.


    • Raittiusasiamies

      ton paskanjauhamisen. Sitä on tarpeeksi kuultu tällä palstalla ja aina sama tyyppi asialla. Kyllä sulle se annos tulevaisuudessakin jostakin löytyy... vaikka noita keskushermostoon pysyviä vaikutuksia aiheuttavia aineita ei laillistettaisikaan. Tollaset saatanan kusipäät pitäis laittaa pakkohoitoon ja sheriffi vois lopettaa tuon hörhöjen elämäntavan ihannoimisen tällä palstalla.

    • dlpelelelö

      en ole polttanut 2 vuoteen , mutta ehdottomasti ole kannabiksen laillistamisen puolella.

      Kotikasvatus pitää laillsitaa. maria voisi sitten vaikka myydä laillisesti coffeeshoppeihin, sais työttmöt rahaa ja suomi nousisi lamasta heti.

    • tässä totuus
      • IT`S IN A BONG

        Kyllä tämän tietää kaikki.Mutta viinasta valtio saa enemmän rahaa ja samalla se pääsee köyhistä eroon(tai niin ainakin toivoo).


      • ´MTK

        Ei ollut EU-raportin loppulausuma tuollainen.
        Viittaat MTV3:n uutisankkaan.
        MTV3 on eri asia kuin EU-parlamentti


      • nh rsaetbgadsf
        ´MTK kirjoitti:

        Ei ollut EU-raportin loppulausuma tuollainen.
        Viittaat MTV3:n uutisankkaan.
        MTV3 on eri asia kuin EU-parlamentti

        Olipa. Etkö osaa lukea? Stakesin edustaja myös toteaa saman asian, eli kannabis on alkoholia ja tupakkaa vähähaittaisempi päihde. Mikä siinä on niin helvetin vaikea ymmärtää?


    • JIIIIHAAAHHHAAA

      Unohdit mainita viellä että on sikakivaa olla myssyissä kavereitten kanssa ja heittää levotonta läppää niinpaljon et nauraa hysteerisesti ja vedet valuu silmistä.
      Nauru pidentää elämää ystävä hyvät!

      • niin totta

        nyt rupes mieli tekeen ihan sairaasti pilvee. pitäskö lähtee hollantiin vai löytyskö sitä lähempää?


    • asdffdaasdfafdasdf

      Kannabis aiheuttaa syöpää herkemmin kuin tupakka. Lisäksi kannabis lisää skitsofreniariskiä kaksinkertaiseksi. pelkästään nämä syyt ovat riittävä syy sille, miksi kannabis ei ole eikä tule koskaan olemaankaan laillinen huumausaine.

      Huumetuomioita kovemmaksi, kun ei muuten tunnu viesti menevän perille!

      • iotruiotreuiotreu

        Psykoosi, muitakin mielenterveyden häiriöitä se lisää kuten paniikki, ahdistus ,masennus, amotivaatio etc.


      • Hasistaja

        Me olemme 30 puolessavälissä olevia työssäkäyviä viihdekäyttäjiä. Meitä on pakljon. Luuletsä saatana päättäväs, mitä me poltellaan. Käytöstä rankaiseminen on muutenkin älytöntä. Sitten ne ongelmat vasta alkaisivat. Nyt niitä ei ole. Pistetään työnantajille tietoa, että hatsi maistuu, niin saadaan lisää syrjäytyneitä. Ole sinä hiljaa. Ikkunalaudalla on 30cm kasvi, josta joskus vähän nyppäsen ja poltan ennen illan elokuvaa. Mites se nyt sit sua haittaa? Akoholi on mulle ihan toivoton vaihtoehto. Mä en hallitse sitä ja ongelmat alkaa.
        Puff puff. Minkäs teet. Meitä on ihan helvetisti pääkaupunkiseudulla. Poliitikassa, viroissa ja sun selkäs takanajust nyt. Pöö.


    • MAHTITIMO91

      Laillistamisen hyvät puolet:

      - Verotulot valtiolle rikollisliigojen sijaan.
      - Tuotevastuu ja ikärajat kannabismarkkinoille.
      - Alkoholille kilpailija. Annetaan ihmisille toinen, vaarattomampi vaihtoehto päihtyä.
      - Minimoidaan kannabiksen haitat valvotulla tuottamisella. THC -jalostukselle SEIS! Palautetaan luonnollinen CBD-taso nyky-kannabikseen.
      - Kannabiksen systemaattinen lääkekäyttö käyttöön, annetaan kuoleville syöpäpotilaille mahdollisuus olla viimeiset hetket kivuttomana ja ruokahalullisena rakkaittensa luona.

      Laillistamisen haittapuolet:

      - Alkoholiyhtiöille tulee tappioita
      - Kannabiksen käyttö yleistyy
      - Maat joissa kannabis on laitonta, katsovat Suomea vähän vihaisesti "Kröhöm kröhöm" "Soo soo"

      Mutta faktahan on se että laillistumista ei tapahdu ennen kuin kannabis poistetaan YK:n yleishuumausainelistalta joka tehtiin 60- tai 70-luvulla, jota Suomi on sitoutunut noudattamaan.

    • luonnollisesti.

      Vaikka en ikinä hamppua käyttäisikään kuin vaatteiden valmistuksessa, hampun kieltolaista ei ole ollut minkäänlaista todistettavaa hyötyä. Täysin hölmöläisten hommaa kieltää hamppu, edes päihdekäytössä. Kiellosta ei vain ole hyötyä ja ihmetyttää, että silti kieltolakia jatketaan. Toki tietysti on poliittisesti hyvä luoda kuviteltuja vihollisia ja levitellä hamppuhysteriaa omien etujen nimissä. Ihmiset ovat loppujen lopuksi melko sivistymätöntä ja valheilla nuoleskeltavaa karjaa.

    • Korporaattilammas

      Oletko asian puolesta vai vastaan?



      Ei vielä riitä perusteeksi. Tämä on pikemminkin ehto jonka tulee täyttyä, jotta kannabiksen laillistaminen muista syistä olisi mahdollista.



      Miten ihmeessä tämä liittyy kannabiksen viihdekäytön laillistamiseen?



      Täysin totta. Lisäksi seurauksena olisi vähentynyt altistus muille huumeille, kun kauppiaiden tärkein sisäänvetotuote vietäisiin heiltä pois. Edelleen seurauksena olisi kaikkien laittomien huumausaineiden käytön pieni väheneminen.



      Totta, mutta tämäkään ei varsinaisesti ole laillistamiselle mikään peruste



      Ihan hyvä referenssi kieltämättä.



      Kuten eivät monet muutkaan haitalliset asiat.

      Olen siis kannabiksen laillistamisesta kanssasi samaa mieltä, mutta halusin vain korjata/kommentoida esittämiäsi perusteluja, joista monet eivät mielestäni mitenkään riitä perusteiksi sanan varsinaisessa merkityksessä.

      • Sormoust

        Entä miksi sen pitää olla kiellettyä?


      • Padriano Pampino
        Sormoust kirjoitti:

        Entä miksi sen pitää olla kiellettyä?

        Lääketeollisuus ahnehtii lisää voittoja, myy myrkkyjään. Korruptoituneet päättäjät on maksettu heidän kumileimasimikseen. Siksi se on laitonta.


    • jeesmies777

      Ääni laillistamisen puolesta, olen itse ollut aikanaan pitkäaikainen käyttäjä ja mitä voin omasta kokemuksestani aineesta sanoa että hyvää tavaraa on :)

      Autoin kannabiksen avulla erään kovissa aineissa olleen kaverin kuiville. Tämä kaveri kiskoi amfetamiinia suonensisäisesti, otin hepun sitten "hoitoon" ja tuli monet savut poltettua ja tuo kaveri pääsi kovista kamoista.

      Eli yksi ääni laillistamisen puolesta!

      • sossuja

        Sossut vaatii Kannabista laillistettavaksi.


    • ValvatunPahpat

      Laillistamisen hyvät puolet:
      - Valtio voisi säädellä:
      * kannabiksen hintaa
      * kannabiksen puhtautta (epämääräiset jatkeaineet pois)
      * kannabiksen THC -pitoisuuksia
      - Kannabiksen lääkekäyttö voi alkaa rauhassa, kerran se auttaa moneen vaivaan.
      - Verojen lisäksi valtio säästäisi rutkasti rahaa kun ei tarviis hampuuseja ratsata, jotka omaan ja lähipiirin käyttöön kasvattaa sovittujen sääntöjen mukaan ja tietysti säästöä tulee veronmaksajille kun ei tarvii kustantaa sakkovankeuteen meneviä hampuuseja, jotka eivät halua maksaa sakkojaan.

      Laillistamisen huonot puolet:
      - Kannabiksen käyttö yleistyy

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8116
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2492
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1143
    Aihe