Soneran 3 G-verkonpeittokartta täyttä

paskaa!

Jos haluette nähdä emäkusetuksen, tutustukaa Soneran 3 G- peittokarttaan. Siinä Sonera härskisti valehtelee ja liioittelee 3 G- peittoalueensa laajuutta. Esimerkiksi Lapissa pitäsi olla muka huippunopeat mokkulayhteydet lähes joka kylätiellä. "Tietokone" on tämän peittoalueen määritellyt. Suosittelisin nyt Soneralle 3 G-peittoalueen määrittelevän tietokoneen nopeaa vaihtamista, sillä niin utopistisen kuvan yhtiö antaa mokkulidensa toiminta-alueista.

Hiljattain avasin mokkulayhteyden Soneralta, koska myyjän sekä netissä olevan peittokartansa mukaan kesäasuntoni on "keskellä" huippunopeaa 3 G-verkkoa. Totta kai kuulosti liian hyvältä olakseen totta, sillä aikaisempina vuosina mokkulayhteden nopeus kyseisellä yhtiöllä oli n. 10 kbps. Mökille saavuttua avasin innoissani koneeni testatekseni huippunopeaa 3 G-verkkoa ja totuus paljastui: ei edes edge-verkkoa! Ja mokkulayhteyden myyjä oli selittänyt innoissaan, että Sonera on panostanut viime aikoina nopeaan nettiyhteyteen ympäri Suomea.

Eikö tälle yhtiölle todellakaan löydy mitään lakia? Saako mainoksissa puhua täysin paskaa ja valehdella ja huijata ihmisä ostamaan "nopeita" mokkulayhteyksiä. Oma mittani alkaa pikkuhiljaa täyttyä. Mitään ei ole tapahtunut valehtelun hilllitsemiseksi. Päin vastoin: mainoksissa saa ilmeisesti luvata mitä tahansa vailla mitään katetta valheille. Soneran todellinen 3 G-verkon lajuus lienee todellisuudessa vain murto-osa väitetystä laajuudesta. Eikä kukaan puutu tähän törkeään valheelliseen mainontaan! Käsittämätöntä!!!

5

785

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta*

      en ehtinyt tarkistamaan kieliasua, koska minulle "huipppunopeana" myyty mokkulayhteys pätkii niin paljon, että viesti pitää lähettää silloin kun yleensä on jonkilainen yhteys internetiin. Nyt nopeus on n. 5 kbps Soneran peittokartan mukaan "huippunopean" peiton alueella!

    • Rahalla saa!

      Minkä tahansa myyjän kanssa kannattaa uhrin aina pitää mielessä se tosiasia, että uhrilla on vielä toinenkin silmä, johon joko se tai joku toinen myyjä on valmis kusaisemaan heti välittömästi, mikäli uhri antaa myyjälle tilaisuuden siihenkin toiseenkin silmään kusta.

      Mutta eikö sinulla ole varaa rakentaa omat antennimastot ja kaikki? Meinaan vaan, että kenellä tahansa, jolla on varaa vakituisemmin asua tahi lomailla harvaan asutussa ja siten maalauksellisen idyllisessä Lapissa, joista me muut saamme nauttia vain laulujen sanoissa ja Lapin kesäasunnolta lähetetyissä huippuresoluutioisissa digitaalivalokuvissa, on varaa saattaa Lapin kesäasunnon tietoliikenneyhteydet kuntoon: tomivan tietoliikenneyhteyden kustannushan on varsinkin Lapin kesälomasaunnon suunnittelu- ja rakennuskustannuksiin verrattuna mitätön! Ja mikäli ajattelmme järkevästi, niin osoittautuu po tietoliikenne yhteys naurettavan edulliseksi verrattuna Lapin kesäloma-asunnon tontille tiettömän taipaleen läpi vedätettyyn yksityisasfalttitiehen nähden täysin ilmaiseksi.

    • fgcffg

      Jaa ei tämän (http://www.sonera.fi/asiakastuki/matkapuhelin/kuuluvuuskartta) kartan mukaan Lapissa ole kovinkaan monessa paikkaa 3G verkkoa, suurin osa on pelkkää valkoista aluetta. EDGEäkin löytyy naurettavan pieneltä alueelta Sodankylän eteläpuolelta, Kittilästä ja Käsivarresta. Oletko katsonut tästä kartasta? Ei minusta tästä saa sellaista käsitystä että kannattaisi laskea käyttävänsä nettiä pohjoisessa.

      • niin'

        Lapinlääni on laaja alue. En todellakaan pysty katsomaan mitään karttoja, koska Soneran "huippunopea" mokkula toimii tällä hetkellä n. 0.20 Kbps vauhdilla! Ja pitäisi kuuluvuuskartan mujkaan olla keskellä 3G-verkkoa (tarkistin asian Helsingissä oikein Soneran edustajan kanssa).


    • bit-tyyt-tyyt

      annettua sen paikan koordinaatit lapissa, niin voin tutkia, josko löytäisin jotain valaisevaa.

      itsekin vittuuntunut vaikka kenttää on.piru kun nuo bitit on vaan jääneet soneran kassakaappiin.tai tuskin sinne mahtuu kun siellä on saksasta ostettu ilma ennestään. ja johtajille tulevat bonukset hyvästä tuloksesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe