Maitojen hinnoista

Valiota boikotoiva

Olen "Vanhasen maitokohun" jälkeen tehnyt maidon hintavertailuja. Siis mä en voi ymmärtää, mikä Valion maidossa maksaa niin älyttömän paljon ellei raha valiolta mene Vanhasen taskuun? Maidosta ei ole koskaan myöskään saanut missään kaupassa kanta-asiakasalennusta, mutta alkoholijuomista on?

Kuvittelisi nyt, että moni ihminen miettii ennen ostopäätöstä, kenen taskuun se raha lopulta menee, eikä aina miettisi sitä Suomen lippua.

Tässä hieman eri maitojen hintoja:

Arlan maito (ruotsalainen) n. 0,65-0,70 €/l
Pirkka Maito (Maitokolmio / Hämeenlinnan osuusmeijeri) n. 0,80 €/l
Lidl (Valio Oyj, Jyväskylä) n. 0,65€/l
Satamaito (Satamaito, Pori) n. 0,65€/l

VALIO Oyj:n maito N. 1,00 €/l

Tuosta "Valion pörssimaidosta" / "vanhasen maidosta" eli Valion maidosta kuluttaja maksaa n. 0,30 €/l enemmän joko a) Valion merkistä/tölkistä b) sitä varten että Vanhanen rikastuisi ja muut köyhtyisi.

En ole koskaan ymmärtänyt, että valtion päämies ryhtyy inisemään kaupassa, jollei nyt satu olemaan sitä maitoa jota hän haluaa. Sellaisen ymmärtäisin vain tällöin korkeintaan Suomen muulta kansalaiselta.

Ihmettelen vaan sitä, ettei nykyisissä Turun pikkukaupoissa ole mahdollisuutta samaan valinnanvapauteen yhtälailla kuin pääministerillä (joutuu ostamaan Valion maitoa, vaikka tahtoisi ostaa Arlan ruotsalaista maitoa). Niissä pikkukaupoissa pakotetaan ostamaan Valion maitoa, mutta olut-merkkejä kyllä löytyy hyllystä vaikka minkälaista lattiasta kattoon.

Lidlin hinta olisi Valiollekin sopiva. Näin ollen saattaisin miettiä Valion maidon ostamista. Ingmann kuitenkin maksaa maidontuottajille Suomessa enemmän kuin Valio -maitobisnes on kovaa?!

Turun Prismoissa toki myydään Arlan maitoa. Tosin useasti se 1,5 litran maitotölkki-rullakko on tyhjä kun mä sinne menen ja lähikaupassani on Valion maitotölkeissä melko useasti -30% alennustarra! Mistä mahtaa johtua? En siis ole ainut, joka poikotoin tätä Valion maitoa eli ns. "Vanhasen maitoa"?!?

2

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valiota boikotoiva

      Liputan toki siinä määrin suomea, että ostan Turussa Pirkka maitoa, Lidlin maitoa (en maksa mielelläni mistään tölkin piirrustuksista) ja vanhempieni luona käydessäni Porissa ostan mieluusti Satamaidon tuotteita kotiin viemisiksi kylmälaukussa.

    • Tiedon puolesta

      Eihän Valio hinnoittele maitojaan kaupoissa. Valion hinta on kaupoille tukkuhinta, ja hinnoittelua valvotaan määräävän markkina-aseman takia, siksi se Lidlkään ei voi saada maitoaan halvemmalla kuin muut. Kauppa päättää millä hinnalla tavara myydään kuluttajille.
      Minua ottaa päähän koko "maito on kallista" tai "ruoka on kallista" keskustelu. Mikä määrä työtä, että ravitsevaa maitoa on kaupan hyllyllä. Ruokaan kuluu viimeisen tilaston mukaan vajaat 15 % suomalaisten tuloista. Vertaa hintoja esimerkiksi pullotettuun veteen jota myydään täällä maailman parhaan hanaveden maassa monta kertaa kalliimmalla eikä kukaan pukahda mitään. Maksavat vaan kiltisti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe