Kerto/osoitin merkin välttö

Deopuk

c:ssa tehtiin suunnitteluvirhe (ehkä joskus 1960-1970-luvuilla) kun sama tähtimerkki * laitettiin osoittimen ja kertomisen merkiksi eli * on homonyymi.

Onko tehty (tai yritetty tehdä) mitään standardia funktiosta joka korvaa *-merkin käytön kertolaskussa, jotta sekaantumisten vaara vähenee ja myös haku helpottuu?

Tai tehkää ehdotus sellaisesta funktiosta, senhän pitäisi olla hyvin lyhyt. Samalla voi tehdä jotain paremmin: Samalla funktiolla voisi kertoa vaikka samankokoisten vectorien alkiot keskenään pareittain, ihan samalla syntaksilla.

hmmm entä jos funktiolle syötetään enemmän kuin 2 parametria ja ne ovat vielä eri tyyppejä, ja funktio on cout:in sisällä, niin mitä tyyppiä on vastaus? Ehkä tällaisten säätöä varten tarvitaan olio...

5

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ennemmin suosittelen välttämään niitä osoittimia kuin kertolaskua.

    • Delete program ? (Y)

      Semantiikka juttuja. Itse C-kääntäjä pystyy helposti toteamaan onko kyseessä osoitus muistipaikkaan vai laskutoimituksen suoritus. Tosin koodarien silmät ovat kovilla, kun joku "guru" alkaa tekemään sekä laskutoimituksia ja osoittimeen sijoituksia samassa lauseessa. C:ssä kun pitää muistaa ulkoa vielä eri operaatioiden suoritusjärjestys toisiinsa.

      *m = *n * 2;

      Tälläiset esitykset eivät siis ymmärrettävästi ole kovin suositeltavia. Edes sulkujen käyttäminen ei tahdo tehdä niistä erityisesti silmää hiveleviä ja virheitä tuollaisessa asettelussa tulee todella helposti.

      Onhan noissa ohjelmointikielissä ollut merkkivalintojen suhteen aina muutakin kismaa eli esimerkiksi tulisiko jakomerkki olla / vai \ vai peräti |.

    • C-Warrior

      C-kieli ei ole täydellinen, kaukana siitä. Tämä on hyvä aina muistaa.

      C-koodarien keisari Linus Torvalds:
      "Some people seem to think that C is a real programming language, but they are sadly mistaken. It really is about writing almost-portable assembly language,..."

      Alkeellista, hyvin alkeellista my dear Watson. Josta taatusti tulee haittaa mutta myös hyötyä. Terävä puukko ei ole turvallinen.

    • C-Warrior

      Linus:
      "C is a horrible language. It's made more horrible by the fact that a lot of substandard programmers use it, to the point where it's much much easier to generate total and utter crap with it. Quite frankly, even if the choice of C were to do *nothing* but keep the C programmers out, that in itself would be a huge reason to use C."

      Menee hauskasti hieman överiksi, mutta kannattaa muistaa että ongelmia riittää, mutta suorituskyky on niin jees, että...

      • ATK-läpiä päähän!

        Aika pöllpäistä puhetta henkilöltä, joka käyttää keskimääräistä enemmän koneita, jotka tekevät triviaaleja ja työläitäkin asioita hänen puolestaan. Polkupyörän keksijät ovat tosin oma rotunsa ja tämän vuoksi heille on täysin turha yrittää kertoa, että Linuksissakin on funktioita ja parametrejä, joita kukaan muu kuin funktion tai parametrin ceellä ohjelmoija ei ole koskaan eli toista kertaa käyttänyt, mutta tämä ei tarkoita sitä, etteiko joku toinen myöhemmin tai ennemmin ceellä ohjelmoiva olisi voinut keksiä sitä uudelleen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3757
    2. 208
      3039
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2584
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      175
      1380
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1334
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe